אשתי רוצה להתגרש

RonspotNL

New member
צר לי לאכזב אותך אבל את טועה

עובדים כאן מאוד קשה כשהכל רק מתייקר התמיכות גם כרגע משתנות אז צר לי לאכזב אבל יתרונות וחסרונות יש בכל מקום גם כאן בהולנד וגם בישראל ובעצם בכל מקום

alongrin

New member
ועדיין...

הולנד הרבה יותר נוחה וזולה מאשר ישראל.
מציע לך לבוא לבקר פה בארץ ולעשות קניות בסופרמרקט.

RonspotNL

New member
נוחה באיזה מובן?

יתרונות וחסרונות יש בכל מקום היא לא זולה מאשר ישראל היום יש דברים שבהם טיפה זול מישראל ויש דברים שלא ...אבל כבר לא זול יותר באופן משמעותי לצערי

alongrin

New member
נכון לחודשיים האחרונים

היא זולה משמעותית...
&nbsp
נקודת היחוס שלי היא Soest שהוא פרבר די יוקרתי שבו גרים כמה קולגות שלי שעובדים בסיליקון ואלי של הולנד Utrecht.
ביקור בג'מבו הסופרמרקט המקומי שנחשב יקר הותיר אותי ירוק מקנאה גם בגלל המבחר ובעיקר בגלל המחירים. ברשתות גדולות כמו אלברט היין המחירים משמעות יותר זולים.
&nbsp
תוסיף לזה תחבורה ציבורית טובה שחוסכת לך החזקה של 2-3 רכבים במשפחה (דלק יקר בהולנד), רפואה ציבורית טובה, חינוך חינם עד האוניברסיטה ועוד הטבות מהטבות שונות.
לגבי מחירי דיור, ב-2מליון שקל אתה מקבל שם בית על הקרקע..ושוב זו שכונה מעולה!!
בארץ בשביל סכום כזה תגיד תודה שאתה מקבל דירה במחיר למשתכן..
&nbsp
&nbsp

RonspotNL

New member
הנה כמה עובדות

SOEST היא די קטנה בהשוואה למקומות אחרים (בערך 50000 תושבים )כאן בהולנד היא לא פרבר כי יש לה עירייה משל עצמה אבל שייכת לפרוביניציה אוטרכט ג'מבו וAH בהרבה מקרים דומים במחירים AH טיפה יותר יקר במוצרים מסויימים אני קונה בשתי הרשתות לרוב כשיש בכל הרשתות הרבה מבצעים כל הזמן מה שמוריד את המחירים לפעמים באופן משמעותי
התחבורה כאן לא זולה אבל בהחלט טובה רפואה גם לא זולה ( ביטוח רפואי כאן הוא לא זול היום והוא חובה )החינוך זה תלוי באיזה בית ספר הילדים לומדים ציבורי או לא ואיפה שוק הדיור כאן הוא בעייתי בית קרקע היום הוא מאוד יקר אבל שוב תלוי איפה אם קרוב לערים הגדולות או לא מחיר קרקע ועוד המחירים די משתנים גם ממקום למקום וגם הדיור ציבורי היום נמצא בבעיה הרבה דברים משתנים לא תמיד לטובה .... אבל בכללי המצב בהחלט יותר טוב (עדיין) מישראל

RonspotNL

New member
אם אתה לא חושב שזה כיף לטפל בילדים שלך 3 שנים

בשביל מה הבאת ילדים לעולם? ילדים זו אחריות מה לעשות לא לכולם יש עודף כסף אז צריך להתחשב בעלויות ובמה אתה כן ולא יכול לעשות כי ילדים עולים כסף צר לי אני אדם עם מחשבה זה שאתה לא משתמש בהגיון ומחשבה זו בעיה שלך ושלך בלבד

RonspotNL

New member
את זה הזוג חייב לפתור בעצמו

מול המעסיקים שלהם הרי יש מלא שכירים (ומעסיקים) עם ילדים זה לא דבר חדש אפשר למשל לבקש לעבוד במשרה חלקית או לעבוד מהבית חצי מהזמן יש הרבה פתרונות שאפשר לחשוב עליהם אם את אדם מבוגר או לפחות בוגר את יודעת בדיוק כמוני שילדים זו אחריות ומי שעושה ילדים צריך להתחשב בכל השיקולים האלה מדהים אותי שאתם כולכם אמורים להיות אנשים בוגרים חלקכם עם ילדים אבל לא מסוגלים לחשוב על פתרונות כשזה נוגע לכם ולילדים שלכם? מדהים שהצלחתם לשרוד עד עכשיו בלי טיפה מחשבה

כולם מגיעים לאותו פתרון - שמים את הילד בגן או במעון, ומשלמים

כמה שזה עולה (לפעמים כשיש תאומים כבר לוקחים מטפלת, כי התשלום למטפלת על שני תינוקות בו-זמנית כבר דומה לתשלום לגן / מעון / משפחתון). כי ברוב המקרים אי אפשר "לבקש לעבוד במשרה חלקית או לעבוד מהבית". הרוב משתדלים לרווח בין הילדים כך שבכל רגע נתון רק אחד מהילדים צריך להיות בגן (כלומר כשנתיים וחצי-שלוש הפרש. אצלי למשל יש שנתיים ו-10 בין שתי הגדולות, 5 שנים ו-9 חודשים בין השנייה והשלישית). אבל מה עושים כשמתברר שיש תאומים? ומה אם הייתה שלישייה? זה משהו שאי אפשר לשלוט בו, ואדם בוגר מבין שלא בכל דבר אפשר לשלוט, ושלפעמים אנשים נכנסים לבעיות כלכליות בגלל דברים כאלה (ואני לא מדברת כבר על דברים כמו צרכים מיוחדים/מחלות של הילדים שאי אפשר לצפות, ומובילים להוצאות אדירות). תאומים בהחלט יכולים להכניס לחובות מסוימים - גובה החובות תלוי גם בהתנהלות (למשל לא חייבים לעבור דירה אם אין אפשרות), אבל העובדה שהמחיר של טיפול בתאומים הוא יקר היא פשוט עובדה.
מדהים שאתה ממשיך לדבר על משהו שאין לך מושג בו, ועוד מעביר ביקורת על איך כולם לא בסדר לעומת איך אתה תיאורטית היית מסתדר מול המעסיק או הזיות שכאלה.

RonspotNL

New member
זו בדיוק הנקודה

למה לשלם אם אין את הכסף?אם אין כסף יש שתי אפשרויות
לחשוב טוב לפני שמזדיינים ללא לקיחת אחריות
ואם כבר יש ילדים ותאומים לעשות שיקולים לפי ההכנסות שלך אתם לכל הרוחות אנשים בוגרים אתם צריכים להיות עם טיפה מחשבה
כשבנוסף לזה

תמיד אפשר לבקש לעבוד במשרד חלקית או מהבית( עושים את זה כאן הרבה אנשים אפשר לעבוד למשל יומיים או שלושה ימים מהבית תלוי )יש אצלי במשפחות שלי כמה וכמה זוגות תאומים גם כן ככה שאני יודע על מה אני מדבר אבל נחמד שאת חושבת שאין לי מושג על מה אני מדבר כשיש לי בהחלט מושג אבל שוב תחיו בקבעון שלכם ואל תקחו אחריות כשזה נוגע לילדים ש ל כ ם כמו שאמרתי מדהים ששרדתם עד עכשיו

תמיד אפשר לבקש לעבוד במשרה חלקית או מהבית?

הזוי. אתה בהחלט לא יודע על מה אתה מדבר. זה שי-ש משרות שבהן אפשר לעבוד במשרה חלקית או מהבית זה לגמרי נכון - ואולי במקרה המשפחות עם התאומים ב"משפחות" שלך הם במשרות כאלה (אם כי אני כמעט משוכנעת שאתה פשוט לא יודע כלום לגבי ההוצאות של המשפחות עם התאומים שאתה מכיר, או בכלל של הורים, ממה שאתה כותב - אפילו לא ידעת שגן ציבורי מתחיל בגיל שלוש). אבל זה שי-ש משרות שבהן א-י אפשר לעבוד במשרה חלקית או מהבית זה נכון באותה מידה.

RonspotNL

New member
שוב

ילדים זו הוצאה אם יש לך ילד אחד או 3 תאומים או רביעייה ילדים זו הוצאה זה לא משנה ואם יש ילד או ילדים צריך להתמודד עם כל המשמעויות וההשלכות שבאות עם ילדים יש אצלי במשפחות שלי כמה וכמה זוגות של תאומים מה לעשות זה המצב אני ידעתי שגן ציבורי מתחיל מ3 אבל שוב זה עניין של סדר עדיפויות את לא חייבת להוציא עשרות אלפי שקלים אם א י ן לך את הכסף אני לא מבין אתם ילדים בני 4 או אנשים מבוגרים או לפחות בוגרים? אם אין כסף רושמים ילד לגן ציבורי בגיל 3 ומחפשים פתרונות אחרים עד שיגיע הזמן אם אי אפשר לעבוד בחצי משרה מהבית אז אפשר לחפש עבודה כזו שבה זה כן אפשרי עבודה שמתאימה גם לצרכים שלכם צר לי הפתרונות קיימים צריך רק טיפת מחשבה בשביל למצוא אותם ואדם בוגר צריך להיות אחראי מספיק אם יש לו ילדים להתמודד עם כל זה

עזוב, פשוט אין לך מושג.

פחות או יותר כולם רושמים את הילדים לגן ציבורי בגיל 3 (כבר כמעט אין גנים פרטיים בגלל זה). תחזור ונדבר כשיהיו לך ילדים, טוב?

RonspotNL

New member
ואגב אלה רק דרך דפי זהב

מספיק שתעשה סקר ותבדוק מחירים ותראה את ההבדלים בשביל שתדע על מה מדובר

YoniS007

New member
נשמע יותר כמו תירוץ מאשר סיבה

לא נשמע משהו שמתגרשים עליו. אולי גורם למריבה הגונה אבל לא יותר מזה.

לדעתי היא ממילא רצתה להתגרש וזה רק תירוץ שנזדמן לידה. מאחר וכך, גם לא חושב שיש טעם לנסות לשקם.

למה אתה מרגיש רע????

אם הייתי מגלה לתדהמתי שהיינו בחובות, ובעלי ביקש מאביו לסדר את החוב מאחורי גבי, ואני מגלה כמה אתה דואג ואוהב אותי ואיך לא רצית שאדאג ואכנס ללחץ, הייתי שמה את הילדים אצל החמים ומסדרת סוף שבוע רומנטי לשנינו כדי להוכיח לך כמה אני מעריכה ואוהבת אותך. אתה נשמע בעל מדהים.
נשמע לי שאתה במערכת יחסים עם הסוג הזה של הבחורות שכל מה שתעשה - אף פעם לא מספיק טוב להן ולא מאושרות והסוג הזה של הבעלים שאוהבים לסבול יחס משפיל ורע מאישתם.
תן לה ללכת, אני מאמינה שהיא לא הולכת לשום מקום כי היא יודעת שבעל כזה טוב היא לא תמצא בקלות, זה רק דרך לגרום לך להרגיש עוד סבל.
&nbsp
&nbsp

איילה א

New member
את רצינית?

כי אני הייתי רוצה להרוג אותו וזו לגמרי עילה למשבר מבחינתי. מצד שני, לעולם לא הייתי מגיעה למצב שאין לי מושג מה מתנהל בחשבון הבנק שלנו.
בניגוד לכל שאר המגיבים פה, מרשימת הדברים הקטנה והאולי חלקית שהוא פרסם, לגמרי מבינה למה היא תרצה להתגרש. אם היא לא יכולה לסמוך עליו כי הוא מסתיר ממנה דברים, איזה מין נישואים אלה?

אם היא אישה שמסוגלת לנתק את עצמה מהתנהלות החשבון אז אני

מניחה שהיא לא אחת שבאמת מעסיקה את עצמה יותר מדיי במצבם הכלכלי ולכן פותח השירשור החליט לנהל את העיניינים כראות עיניו וכשראה שמצבם מתדרדר - שיריין כסף מאביו. אני מניחה שמלכתחילה אנשים שיש להם "גב" של הורים יכולים לקחת יותר צ'אנסים בחיים כמו להיכנס לחובות על דירה גדולה יותר וכדומה.
אני בטוחה שה"גב" הזה הוא נתון קטנטן שאשתו לוקחת כמובן מאליו ומעדיפה להתרכז בצד ה"רע" של הדברים. אחרת היא היתה מאושרת.
אם הייתי מגלה דבר כזה אני בטוחה שהייתי מאושרת שיש לי בעל כזה.

אתה תתגרש ממנה, לא מהילדים

יש שני סוגים של קריאת "אני רוצה להתגרש". יש קריאת מצוקה, לאותת לבן או בת הזוג שקיים משבר. ויש את הדבר האמיתי.

קשה לי לקבוע מדבריך איזה משני המקרים זה. אבל בגלל שמדובר בעניין יחסית מינורי, וגם שלקחת עליו אחריות, אני נוטה להאמין שמתחת לפני השטח נמצא ומבעבע משהו אחר, והעניין הכספי הור רק תירוץ. אתה מצהיר שאתה אוהב אותה אבל האם זה הדדי? זאת השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך.

דבר נוסף, לשני בני הזוג אחריות שווה בניהול תקציב המשפחה. אם היא לא התעניינה במצב הכספי היא גם לא זכאית להאשים אותך בניהול כושל של הכספים. היא לא יכולה להיות שותפה להצלחות אבל הכשלונות עליך. הדרך שבה טיפלת גם לא טובה. לקחת אחריות ולהלקות את עצמך איננה דרך טובה. עשית מעשה ילדותי למדי שהסתרת ממנה את המצב האמיתי ועוד יותר ילדותי שהגבת כמו ילד שנתפס. מקווה שתלמד מזה לקח אבל אינני מאמינה שזאת הסיבה האמיתית לקרע בינכם.

למעלה