אתאיזם=דת

תום30

New member
אתאיזם=דת

עפ"י ההכרה האמונה ב"יש" (כל דת באשר היא)שווה לאמונה ב"אין". המדע נותן עובדות קונטינגנטיות (משוללות כל ערך) הערך מתקבל סובייקטיבית. לכן כל מסקנה ערכית היא יציקת ערך.

preacher

New member
מה עם סתם חוסר אמונה ב"יש"?

נתחיל בהגדרות: מאמין ב"יש" = מאמין בקיום אלוהים - מישהו שבטוח באחוזים גדולים שאלוהים קיים. מאמין ב"אין" = מאמין באי-קיום אלוהים - מישהו שבטוח באחוזים גדולים שאלוהים אינו קיים. אבל מה עם מי שלא מוכן להתחייב על אף אחת מהאופציות, טוען שהוא לא יודע לבטח, אבל בתכלס חי כאילו אין אלוהים? גם הוא נחשב אתאיסט כי אינו מאמין, ולמרות זו אין לו אמונה ב"אין".

תום30

New member
אתה מטיף לא ברור

האם אתה שואל מהי הגדרת המונח "אתאיזם"? האם אתה שואל באיזו הגדרה הכרתית נכלל האדם אותו תיארת בשאלתך?

preacher

New member
אני שואל אותך,

האם הבאת בחשבון, שחוץ משתי האפשרויות שתיארת יש אפשרות שלישית, ואיפה היא נכללת. וזו שאלה שקיוויתי שתנסה לענות עליה במקום להתחמק. לא שאני צריך תשובה - אני כבר יודע את התשובה. אז אגלה לך אדוני הנכבד, שמי שטוען שאינו יודע אם אלוהים קיים או לא הוא גם אתאיסט. הגדרת האתאיסט כוללת את שני הסוגים והם נקראים אתאיסט "חזק" ואתאיסט "חלש" בהתאמה. אולי שמעת כבר על הגדרה מאוד דומה ל"אתאיסט חלש" - "אגנוסטי", מי שטוען שלא ניתן לדעת כלום על אלוהים, קיומו או אי קיומו. אבל בין הטענה שהתשובה לא ידועה לטענה שהתשובה לא ניתנת לידיעה קיים הבדל.

תום30

New member
ידיעותיך מבולבלות מטיף

מאיפה להתבחיל איתך בכלל? האם בעובדה שאינך יודע (לצערי הרב..) מהו אגנוסטיזם? האם מהעובדה שהמצאת מושג פרדוכסלי להפליא והוא "אתאיסט אגנוסטי"?! האם לענות ליוהרות הבורות הקאנטיניאנית הנשקפת מהפרספקטיבה של התשובה שלך בה בשעה שרציתי בתשובתי הקודמת אליך פשוט לחדד את שאלותיך ע"מ שאוכל להשיב? הבה נעשה לך בקצרה ממש סדר מושגי- אתאזים= שלילת אפשרות המצאותו\ה\יהם\יהן של "כוח\ות עליון\ים\ות" "כוח" במובן המיסטי כמובן.משמע אלוהים\ישויות וכו לסוגיהם\ן. אגנוסטיזם= שלילת או הגבלת בשכל בנסיונות ההכרעה ההכרתית\מחשבתית במציאותו של כוח עליון שהוא. תרגום המילה אגנוסטיזם הוא ספקנות. זרם ה"אתיאסט החלש" אותו ניסית להציג ע"י מצג שווא רשלני ובורותי הוא "האתיאסט החלש" הלוא הוא הסקפטיסזם! ולא האגנוסטיזם. האתאיסט החלש קיימת בו חוסר אמונה באפשרות קיומו של האלוהים. האתיאסט החזק מאמין באופן ממשי באי קיומו של האל. אם תרצה הפניות ספרותיות שיעשו לך סדר בכאוס המונחי\מושגי בו אתה שרוי- אשמח להפנותך.

preacher

New member
ווא, כמה מלים ארוכות אתה יודע!

אבל לא את כולן, מסתבר. אגנוסטיציזם: גנוסיס = ידע, א- = מילת שלילה. כך שמשמעות המלה אינה "ספקנות" כי אם "אין ידע" או "חוסר ידע". זה שאתאיזם חלש אינו אגנוסטיציזם, זה בדיוק מה שכתבתי. כתבתי שהם דומים אבל הדמיון מטעה. אם היית טורח לקרוא בעיון ולא לרפרף אולי היית מבין. בפעם הבאה אני אשתדל לשים רווחים גדולים יותר בין המלים, שלא תתבלבל. ההגדרה שלך, שאתאיזם הוא שלילת אפשרות קיום האל, היא לא ההגדרה המקובלת בקרב אתאיסטים. ההגדרה המקובלת הינה: חוסר אמונה בקיום האל. למרות זאת בוא פשוט נאמר שההגדרה שלך גם קבילה, היות שישנם אנשים שמשתמשים בה. לפי ההגדרה המקורית שלך לאתאיזם, אם כך, רוב האנשים כאן יגדירו את עצמם כאגנוסטים או סקפטים, ויסכימו איתך שאכן אתאיזם השולל מכל וכל את קיומו של האל הוא אמונה.

תום30

New member
פריצ'ר אתה כסיל

אם תטרח לקורא מה שטענת שאני איני עושה תוכל לראות באופן ברור שטרחתי להגדרתי אתאיזם עפ"י שלושת ההגדרות המקובלות. הטרחתי את עצמי לקרוא בפעם השניה את שכתבת ועדיין ראיתי כי טענת ש"אתיאזם חלש"=אגנוטיציזם. וזו כפי שכתבתי לך טעות בורותית. נקודה. חבל שכולכם פשוט לא טרחתם לשים את ליבכם בהודעתי הראשית למילה הכי חשובה בטענתי והיא "ההכרתית" הטענה היתה כי "מבחינה הכרתית אתאיזם היא דת " וכו'. באפיסטמולוגיה (קח עוד מילה ארוכה) הלוא היא תורת ההכרה לא ייתכן אדם נטול אמונה. לצערי אתה אינך יודע מבין מהם ההבדלים בין ידיעה\מידע\ידע\אמונה, אולם המילים הקצרות שלך מעידות על בורות ויוהרה בבורות שהיא ארוכה מנשוא. תשתדל להיות ענייני לשאול במידה ולא הובנתי כראוי, ולא להטיף. במידה ואתה בוחר בפרספקטיבת ההטפה עשה ככל יכולתך שיהא עימך ידע מינמלי שיגבה את הטענות שלך. ודי לחכימא. חוסר אמונה בקיום האל- שהיא ה"הגדרה המקובלת בקרב אתאיזם" (ואני לתומי חשבתי שפירושן של מילים לא נובע מהסקטורים עליהם\למענם הומצאו המילים אלא מתוך המילים...) היא אמונה פר אקסלנס (אני מקווה שיש לך זיקפה גם מצמד המילים הארוכות הנ"ל). ועל כך הודית בסוף דבריך..אז למען השם מה אתה רוצה?

L7

New member
כלומר לתפיסת תום30 כולם דתיים

תום30 האם ישלך הגדרה אחרת למתנגדים לדת? אולי נחליף את המילה אתאיסט בהגדרתך?

תום30

New member
אתה מבלבל אמונה בדת

ראשית זו אינה "תפישתו של תום30" , זוהי אמת אפיסטמולוגית (הכרתית). ב""הבנה"" שלך כי טענתי הייתה כי "כולנו דתיים" אתה מבלבל דת ואמונה. אדם דתי הוא אדם הפועל עפ"י ציוויי הדת בה הוא מאמין. נכון הוא לומר כי כולנו ללא יוצא מן הכלל אנשים מאמינים. והצעתך להחלפת המילה לא רלבנטית. תחליף את המילה אתאיזם במילה אחרת, אך עדיין אותה מילה שתבחר תשקף את אמונתך ממנה אתה שואב עולם ערכי אל תוך העולם העובדתי (המשולל ערכית!) בו אתה\נחנו חיים.

Lu Tze

New member
אם כן, איך יכול להתקיים אדם שלא

מאמין בשום דת? עוד נקודה, איך אתה מגדיר אתאיזם?

גאיוס

New member
אמונה- קבלת עובדה כאמת בלי לבקש

הוכחה. כולנו לכן אנשים מאמינים. בלשון העממית הנהוגה - "אדם מאמין" משמעו בעל נטיות דתיות. זוהי הגדרה שונה. לפי הגדרתי למעלה גם אתאיסט יכול להיות מאמין. מכאן לא נובע כלל שאתאיסט הוא דתי.

L7

New member
מה הקשר בין אמונה לדת?

אין לי ויכוח אתך לגבי אמונה. אתה טענת שאתאיזם=דת אני טוען שאתאיזם הוא אנטי דת. גם העולם הנחשב אצלך כעובדתי הוא ביסודו ערכי. לכן ההבדל עובדתי /ערכי הנו זניח.

neko

New member
"להגיד שאתאיזם הוא סוג של דת, זה

כמו להגיד שבריאות זה סוג של מחלה" \ לא זוכר מי או מתי... הנק' היא שעד שלא תוכל להפריך את כל הדתות למעט האחת שנדונה (בצורה סבירה לפחות), אין טעם לאמץ אותה. כיוון שלא למדת את כל הדתות שבעולם, אפילו לא בצורה שטחית, אין לך זכות להגדיר אחת מהן כנכונה על פני השאר. נ.ב: לבני אדם יש צורך באמונה. אדם ללא אמונה לא יצלח בדבר, וקרוב לודאי יסבול. ההבדל הגדול הוא שהאתאיסטים קובעים לעצמם את האמונה, לפי השקפת עולמם. חלקם מאמינים בכסף, חלקם במדע, חלקם באהבה... וכו'.

תום30

New member
ההיסקים וההשוואות שלך מופלאים

שלא לומר לא מובנים. לא דיברתי על נקודת המבט הפסיכולוגית בצורך האדם (עקב "חולשתו" באמונה כלשהיא). אלא דיברתי על ההכרה. אתיאסטים קובעים לעצמם את האמונה שהיא "מטופשת" מבחינה הכרתית בדיוק כמו כל אמונה דתית שהיא. ואמונתם,באשר היא, ניתנת ל"הפרכה" או אישוש בדיוק כמו כל אמונה דתית שהיא. האתאיזם הוא האמונה באי האמונה, ההכרה שלנו יוצקת לנו "אמונות" שאנו מפרשים אותן לא מעט פעמים כ"ידיעה". אני מציע גם לך לעיין בתשובתי לפריצ'ר.

preacher

New member
אמונה באי-אמונה?

תעלול לשוני ולא יותר. אתאיזם הוא "אי אמונה" ולא יותר מכך. התכוונת אולי ל"אמונה באי-קיום האל"?

תום30

New member
לו היתה לך מינימום הבנת הנקרא

השאלות שהעלת היו מגיעות על פתרונן.

neko

New member
מה לא מובן בציטוט הנפלא הזה?

בדיוק כמו שיש אלפי דתות, ואתאיסט הוא אדם שלא מאמין בהן, כך יש אלפי מחלות, ואדם בריא הוא אדם שאינו חולה בהן. בדימוי אחר, יכול להיות אור לבן אור צהוב, אור אדום, ואור באינסוף גוונים, אבל חושך לעולם לא יהיה סוג של אור, לא משנה איך תסתכל על זה. כנ"ל בריאות לא תהיה סוג של מחלה, ואתאיזם לא יהיה סוג של דת. אם אתה מסכים שכל אמונה היא מטופשת, אשריך, הגעת לאמת המוחלטת, וכל שנותר לך לעשות הוא להתאבד (עצוב, אבל נכון - אדם ללא אמונה כלל, לא תהיה לו סיבה לחיות).

neko

New member
השאלה היא, האם אדם יכול לקבוע

לעצמו את אמונתו. זה אפשרי?

L7

New member
נקו על תוטעה ע"י תום30 המבלבל

אמונה דתית עם אמונה סתם.

למעלה