הרמתי את הכפפה.
חוקיות הטבע היא עובדה תצפיתית וזהו כוחה וחולשתה כפי שיאמר לך כל מדען שהוא. כעת לנשוא המדעי א- הייתי רוצה שתבחר אתה נושא שאתה באמת מבין בו היות וקראתי לא פעם שהידיעות שלך די שטחיות ובנושאים רציניים ובפרט מדע אם כבר מדברים עומק עדיף שזה יהא נושא בו 2 הצדדים מבינים טוב, ולא ידיעות שטחיות שהנגיעו כתוצאה ברפרוף באינטרנט. לגבי- כל נושא שתעלה בנושאי פזיקיה ואסטרו פיזיקה הוא מצוין. ביליתי לא מעט שנים בלימוד של הנושאים הנ"ל. אז קדימה בחר נושא. חוקי הטבע אינם משתנים רק הבנתו אותם משתנה ודינמית להפליא. והעניין הוא שבכל פעם האנושות משוכנעת כי היא התקדמה והבינה ומשליכה את יהבה על תצפיות,כלים מדעיים וכו' תוך כדי פרספקטיבה עליונה על הבנת הטבע בדורות שקדמו לה. תוכל לראות את הדינמיות בכל התחומים המדעיים החל מהבנת היקום -היקום יווני-הרומי- (היו שם "מדענים רבים אינספור" שלא היו דתיים והיו אמונים וממונים על ענייני המדע אז) דרך היקום של תלמי כפי שהוא מוגדר בדיאגרמה של דיגס- וכלה בתאוריית המפץ הגדול של ימינו, שהיא בעייתית להפליא ! דוגמאות לדינמיות הדעתית חובקות את כל עולם המדע, וזהו חלק בלתי נפרד מגדולתו . בכל תחום מדעי אותו תבדוק והנה אני מאתגר אותך- למרות חוקי הטבע (שהם קיימים אכן בלי קשר לאמונה או אתאיזם) את החוקים אנו מכתיבים כתוצאה מהתבוננות וכו' לכן הם כה דינמיים ההתבוננות והסקת המסקנה היא לרוב די שברירית בדוגמת זר יחת השמש שכחת את הקוטב בו לעיתים היא לא זורחת אלא לא שוקעת. כמדען יש לי לומר לך דבר אחד, לו תתבונן במדע בעיניים נייטרליות באמת אתה תראה שאם יש חוק טבע אחד שאינו משתנה לעולם הלוא הוא - "חוק ההלקאה" כפי שקוראים לו בצורה צינית- הטבע מלקה את האנושות אחת ל 20-30 שנה ע"י שינוי תפישתי אנושי את הטבע המתרחש כל דור בערך. היהירות שלנו אינה עולה בקנה אחד עם הבטע המורכב מכפי כל יכולת תפישה אנושית. לפני 90 שנה היינו בתפישת החומר האיינשטנית לאחר דור עברנו לתפישת החומר הקוונטית כיום אני חיים בתפישת החומר הכאוטית (וכמובן שמי שרוצה לגלות חוקיות חייב לבדוק הכל ברמה הסאב אטומית לכן הבאתי את הנ"ל כעוד דוגמא), ואגב הא לך דבר מעניין - תורת הקוונטים היא מאוד קשה להבנה מעמיקה ללא הבנות ותובנות מתחום הרוח פרופר כגון קאנט, דקארט, דיוויד יום, תורת ההכרה\אפיסטמולוגיה וכו'-הא לך חיבור בין מדע לרוח. ועוד דבר בקשר לדבריך-וודאיות (מבלי להכנס אינה הוכחה לנכונות ערכית של וודאיות)לכן לא הבנת לשם מה הבאת את הדוגמא שלך. אגב וודאיות הוא מונח שהמדע מתעסק בו לא מעט- הנה מצאנו נושא - וודאיות בקוונטים ואם תרצה נושא ספציפי יותר אז...המ....אוקיי יש (זה בכל תחום שם) כיצד הוודאיות מתלגלמת במשוואות מאיירסון. רק תעשה לי טובה וחסד - אם אתה מאלה שידיעותיהם המדעיות מגיעות מחיפושים קדחתניים באינטרנט על מנת שהם יוכלו "להראות שהם יודעים" (לכן פסקאותיהם הם כה שטחיות...) אנא אל תדבר איתי על מדע, אני כותב זאת משום שקראתי את פסקאותיך מהעבר הקרוב והרחוק כאחד. מדע ספציפי הוא נושא רציני.