אתם מונעים מתוך שנאה

אולי תקרא קצת!!!!!!!!!!!!!!!!!!

קב"נים לומדים פסיכולוגיה. אם יש קב"ן בצה"ל, מן הסתם נצטרך קב"נים גם בשרות הלאומי. אני לא הולך להסביר לך למה תצטרך לעשות אחד ועוד אחד לבד. " הצבא שלנו נראה כמו שנראה (במיוחד במלחמה האחרונה) בגלל ה"כפייה" להתגייס? באמת שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. אתה מזלזל באויב שקורא להשמיד אותנו ולפי הגישה שלכם של ההשתמטות, הוא גם יצליח. -.-" "0.003 צבא מקצועי של מתנדבים-שכירים יעיל מצבא חובה "...מקובל להניח כי צבא של מתנדבים-שכירים יהיה יעיל יותר מצבא של חיילי חובה בגודל זהה, כלומר יספק תפוקת ביטחון גבוהה יותר, ונועצים זאת בארבע סיבות עיקריות: ראשית, מחקרים רבים הוכיחו שהפריון של חיילים עולה עם הניסיון, והוותק הממוצע בצבא מתנדבים גדול מזה של צבא חובה; שנית, בשל התחלופה המהירה יותר, בצבא המבוסס על גיוס חובה יהיה חלק יחסי גדול יותר של המגויסים עסוק, בכל נקודת זמן, בהכשרה ובאימונים, כך שמתוך כמות שווה של חיילים יהיה מספרם של העוסקים, בייצור ביטחון ממש, גדול יותר בצבא המבוסס על מתנדבים; שלישית, סביר להניח שהפריון הצבאי של מתנדבים גבוה יותר מזה של חיילי חובה גם בשל מוטיבציה גבוהה יותר; רביעית, בהשפעת המחירים היחסיים של כוח אדם וציוד, יהיה צבא המבוסס על מתנדבים-שכירים עתיר הון יחסית לצבא של חיילי חובה. מאותן סיבות, חשוב לציין, צפוי שהפערים בפריון הצבאי יהיו גדולים יותר ככל שהצבאות גדולים יותר. אם כן, בשל הבדלי יעילות לא מן הנמנע שתהיה עדיפות לצבא של מתנדבים גם כאשר עלותו גבוהה מזו של צבא חובה." (יעקב ליפשיץ, כלכלת ביטחון)" ואל תענה לי, אין לי כוח. אם הנושא באמת מעניין אותך תקרא את דו"ח וינוגרד. תקרא קצת באתר קו http://kav.org.il/pages/show/?id=596

koneko90

New member
הרבה בילבולי שכל.

1. אמרתי משהו על ההסמכה של קבנ"ים? מה אתה קופץ, אמרתי, מי שיש לו בעייה פסיכולוגית שמונעת ממנו גיוס לצה"ל, משמע מונעת ממנו ניהול חיים רגילים, משמע זקוק לטיפול פסיכאטרי. 2. אני לא אדון בסוגיה אם אותו ציטוט נרחב שהבאת נכון או לא מעשית. נניח ואתה מאמין באותו דבר, תפנה לבג"'ץ, תיהיה פעיל פוליטית ואל תחפור פה בפורום על שטויות. כי כל עוד הצבא מנוהל כמו שהוא, מחובתם של כל אזרחי המדינה המסוגלים לכך, להתגייס. אז חלאס עם הדמגוגיה בגרוש הזאת. באמת דיון מיותר, אתה תביא כל סיבה אפשרית וכל מאמר אפשרי שאי פעם איזשהו הוגה דעות כתב ותציג את זה כאילו זה תורה מסיני.

ברור, למה שתחקור ותקרא...

הרי אתה יודע את הכל כבר. אם למישהו יש אישיות מופנמת וזה מונע ממנו להתגייס לצבא, לדעתך הוא צריך טיפול פסיכיאטרי. אז מה אם זה לא ככה במציאות, אז מה אם פסיכולוגים ואנשי מקצוע לא חושבים ככה. אתה חושב ככה אז משמע זה נכון! בכל מקרה כפי שאתה שם לב כבר בפורום הזה ישנם הרבה שבאמת אכפת להם מהמדינה והם תומכים בצבא מקצועי. אתה כמובן לא צריך לקרוא מאמרים או ספרים בנושא, כי אתה כבר יודע הכל.

koneko90

New member
א. מישהו דיבר על אישיות מופנת?

אתה מבין מה שאתה רוצה. דיברתי על אדם שיש לו מגבלה פסיכולוגית אמיתית. אדם בעל פיגור או דיכאונות, זקוק לטיפול פסיכאטרי. אדם מופנם לא נותן לו עילה להשתמט. גם אני אדם מופנם.. אז מה? מה מונע ממני להתגייס לצה"ל בזכות עובדה זו? לא התיימרתי לדעת הכל, אמרתי, אם אתה מאמין במשהו וחושב שהוא לטובת המדינה ולהתנהלות הצבא, תפעל ליישם את זה ולא תעשה דין לעצמך ותפעל כנגד החוקים והתקנות שקיימות בכך שתעבור עליהן.

הבורות היא הסכנה הכי גדולה למדינה...

אישיות מופנמת זה סעיף נפשי שפוטר אותך משרות צבאי. הצבא אינו רוצה אנשים בעלי אישיות מופנמת ברמה מסוימת. כמה שזה ישמע לך מדהים אותו אדם לא זקוק לטיפול פסיכיאטרי... ותזהר לשלוח סתם אנשים לטיפול פסיכיאטרי, כי בסוף ירצו לשלוח גם אותך לשם... ישנם עוד הרבה פטורים דוגמת הפטור הזה שמונעים ממך לשרת בצבא, אך לא מעידים שאתה זקוק לטיפול פסיכיאטרי. קב"ן הוא כמעט תמיד פסיכולוג... אני פשוט לא יודע אם הבנת את כבר. מעניין אם כבר הבנת למה נצטרך פסיכולוגים (קב"נים) אם יהיה שרות לאומי חובה?

koneko90

New member
כיוון שאדם עם הפרעה נפשית

מהווה סכנה לעצמו ולציבור וכמו שאותו אדם לא מתפקד בצבא לא יוכל לתפקד בעבודה אחרת. אני כזה בור, מה לעשות, לא מבין איך בעייה באישיות שמונעת מלהתגייס לצה"ל כן מאפשרת להתקבל למקום עבודה אחר ולתפקד בחיי היום יום באין מפריע.. ושוב אתה דוחף את הקב"ן, מה הקשר קב"ן? אתה לא מבין שאדם עם הפרעה נפשית שלא מאפשרת ממנו להתגייס לצה"ל, לא מאפשרת לו לנהל חיים ביום יום וזקוק לעזרה מקצועית?

שמעת על דבר כזה

"לקבל טיפול ולהבריא"? גם חולי סרטן לא יכולים לתפקד בצבא. אול יתמנע מהם בעתיד כל עבודה אחרת לאחר שהבריאו?

koneko90

New member
א. שמעתי.

ב. יש חולי סרטן משרתים בזמן מחלתם (לרוב בשירות לאומי). ג. את עוסקת פה בנושא אחר לגמרי, בין מגבלה הפיסית לבין מגבלה שיכלית - נפשית. שוב, אני לא מתיימר להחליט פה אם אדם עם מגבלה כשלהי (מגלה כנה ואמיתית) יכול או צריך לשרת, אך אני אומר, אם בזמן גיוסו הוא טוען למגלה נפשית, הרי שמן הראוי שיקבל טיפול כיוון שאם הוא לא כשיר לניהול חיים משרדיים, נוחים בצבא, הוא לא מתאים לשום מקום עבודה אחרת.

בשביל לקבל טיפול צריך לצאת מהצבא

ולאחר שמקבלי םטיפול אפשר לנהל חיים נורמלים או שאתה רוצה להעניש את האדם הזה כל החיים בגלל המחלה שלו?

koneko90

New member
אדם שבאמת ובתמים זקוק לטיפול,

אין וויכוח, הוא אמור וצריך לצאת מהצבא לשם הטיפול. ולהכליל את הטיפול בזמן השירות. אם טופל חודשיים, זה כאילו שירת חודשיים. ואחרי שסיים את הטיפול ונמצא כשיר בריאותית ונפשית, מחובתו להשלים את יתרת השירות שלו. וכמובן, בלי שום פגיעה בעתידו או בתדמיתו.

respecta1

New member
שטויות.

כמה כסף? קבנים אותם קבנים ואת השירות לאומי עושים באיזור המחייה..איזה הכשרות? בשטח עושים להם את ההכשרות למה שצריך - אולי אתם לא יודעים אבל רוב התפקידים הם בסגנון של סייעות בגנים ובתי ספר באזורי עוני ובסגנון הזה. ומה קשור ביוקרטיה עכשיו?

יניבל1

New member
מה זאת אומרת איזה הכשרות?

נראה לך שבן אדם ישר הולך ופתח גנון? אתה חייב הכשרה מינימלית. ואתה טועה בקשר לקבנים כי תחשוב שהקבנים יצתרכו עכשיו על הראש לא רק את החיילים אלא גם את השירותניקים וזה פי 2 שעות עבודה .

יניבל1

New member
סתם הקצנתי

כדי לעבוד עם ילדים בגן צריך רקע מסויים , אפילו שיהיה תיאורטי זה עדיין ידע שהם רוכשים ועדיין יהיה מי שיצרך לשלם על הלימודים שלהם.

respecta1

New member
לא צריך כלום

הם לא איזה גננות, הם פשוט מאוד עושים מה שהגננת אומרת.

יניבל1

New member
הם לא שליחים

הם צריכים לדעת איך לתקשר עם ילדים, זה לא דבר של מה בכך.

respecta1

New member
למה מה כבר יקרה?

המקס' שהוא לא יתרום יותר מדי.. כל עוד הוא מתפקד ועושה מינימום אין בעיה.

יניבל1

New member
סבבה

אני רוצה לראות אם תסכים כשתיההי זקן שישלחו אותך לבית אבות עם שיטפל בך מתי שיתאים לו, שיקח אותך לחרבן בשירותים רק מתי שיהיה נוח לו אם בכלל ועל הזין שלו שתעשה במכנסיים, שינקה לך בחדר מתי שיהיה לו כח וגם כשינקה יעשה את זה איך שבא לו ועל הזין שלו שישרצו אצלך בחדר עכברושים וג'וקים ויהיה ריח מסריח , שיצא לטייל איתך בחצר רק אם באותו היום יהיה לו זין לאיזה זקן נודניק על הראש ועל הזין שלו שתתיקע ימים שלמים בתור החדר שלך כאילו אתה בכלא . נשמע אחלה דיל לגיל הזהב אה? ועוד לא דיברתי על רשלנות של "מתנדבי" שירות לאומי שיכולים לעלות לחולים/זקנים בחייהם .

למעלה