אתם מונעים מתוך שנאה

EmGee

New member
כי את מבינה מהחיים שלך המון

בא מסוק תחת אש לחלץ את כל הצוות שלי שנפצע תחת אש. שום צבא בעולם מעולם לא עשה כאלה פעולות חילוץ. הצבא לא מפקיר חיילים פשוט מאוד ניוח לחיילים להחשב מופקרים כי זה באופנה. במקום לעשות תחרות למי בולבול יותר גדול עושים תחרות את מי הפקירו יותר.

בוא תבין משהו לגבי תרומה למדינה...

נגיד מישהו הלך להיות רופא במקום לשרת בצבא בתפקיד מיותר מבחינתך הוא משתמט והוא לא תרם כלום למדינה, נכון?! אז מבחינתי הוא תרם וממשיך לתרום רבות והלוואי ויהיו עוד רפאים במדינה במקום חיילים מיותרים. אותו דבר מורים, שוטרים ועוד ועוד... תרומה למדינה זה לא רק במדים וזה לא רק מתוך כפיה, וזה לא רק שלוש שנים מתוך החיים שלך. הבנת את זה ברוך?!

הבנאדם חי בסטלינגרד

מזה "ישלם את חובותיו למדינה"? אתה נשמע בדיוק כמו האנשים בקיבוץ שלי, שמכריחים אותי למלא את חובותיי לקיבוץ. המדינה קמה בשבילך! לא אתה בשבילה. אתה תתרום בדרך שתרצה, אבל אין פה עניין של חוב. האזרח הוא לא זונה. תכריח אנשים לקרוא סיפורים רק כדי להאכיל אותם ערכים? רק בשביל עקרון? לא פלא אם ככה שכולם כבר צוחקים על הערכים האלו

EmGee

New member
בגלל אנשים כמוך התפרק הקיבוץ

חסרי ערכים שחושבים אך ורק על התחת של עצמם.

וטוב שהתפרק

כי אנחנו לא חיים בשנות ה-20. הגיע הזמן להתקדם הלאה. אתה כל כך חי בסרט ולא מודע. אתה חושב שהקיבוצים זה רק יופי וערכים? וישל י שאלה אליך, למה אתה כל כך נגד צבא מקצועי? אם זה יהפוך את הצבא לטוב יותר, ואת המדינה למערבית יותר, אז מה אכפת לך? אתה סתם מפחד משינויים?

EmGee

New member
כי הגנה על המולדת

זה מצווה וחובה של התושבים בה. זה לא מקצוע, זה שליחות. על כל אחד מוטלת החובה לבצע שליחות זאת, ושום כסף שבעולם לא ישנה את זה. אני לא רואה סיבה שהעשירים יתחמקו משירות צבאי והאספסוף יהיה זה שהולך לצבא. בכל מקום בעולם שהלך לצבא מקצועי, הוא נהיה למקום של בני מיעוטים.

למעלה