זה לא משנה על שם מי הדירה
כמו שאמרת באיזון משאבים - חצי ממנה היא שלו.

הוא היה בפשיטת רגל כי כנראה הרים עסק, ניסה להצליח, לקח סיכון והתאמץ.
גם היום הוא מרוויח פי 2 ממנה, הוא זה שסוחב את העסק הזה.
אף אחד לא אמר שהוא לא מקבל את הילד, להיפך. הוא פשוט רוצה חלוקה יותר שוויונית. זכותו.

חלוקה יותר שוויונית לא בהכרח מדברת על משאבים כספיים,
הוא מרגיש שהוא נותן יותר ומקבל פחות.

לכל אחד חשוב משהו אחר, לאחד חשוב יותר סקס, לאחד אחר חשוב שהבית יהיה נקי ולמשהו אחר שיהיה אוכל חם, ואחד בכלל רק רוצה שיקשיבו לו ואחד אחר רוצה שרק יעזבו אותו בשקט ויתנו לו לשחק במחשב או לצאת עם חברים. כל אחד והעדפותיו.

אז זה לא משנה מה הסיבות, התוצאה היא שהוא מרגיש בחוסר.
עכשיו שהוא במצב של הרגשת חוסר, להוסיף למשוואה ילד היפראקטיבי ובעייתי שלא שלך, ונדרש ממך להכיל את זה - זה לא פשוט. זה מוסיף למאזן הנקודות השליליות. (מבחינתו, כמובן מבחינתה הוא מושלם ואין שום בעיה איתו - ככה זה עם ילדים - זה כמו פלוצים, כל אחד אוהב את שלו)

בהערת אגב, אני בטוח שאם המצב היה הפוך, היינו רואים הרבה יותר בעיה שלה להכיל את הילד שלו במיוחד אם הוא היה גר איתם כי לרוב גם אם המשמורת היא משותפת בסיס הילדים הוא לרוב אצל האמא.

לענייננו, הבחור אצלנו מרגיש בחסך, חוסר שוויון ותסכול שאם המצב לא ישתנה הזוגיות הזו תחדל מלהתקיים.

אני בטוח שהוא מקבל את הילד. אין לי ספק בכך.
מה זה קבלה של בן זוג בלי קבלה של הילד? מה הוא צריך להשתחוות להוד מעלתו כי הוא בחר באימו כבת זוג? האם הוא צריך למלא כל גחמה שלו ולספוג כל חוסר כבוד וזלזול כלפיו למרות שהוא נושא בנטל לגידולו ואין לו חובה מוסרית ו/או כלכלית כלפיו?
אני חושב שקצת איבדת את זה, הוא לא אבא שלו, יש לו אבא וגם אם הוא לא היה בחיים הוא לא יכול ולא צריך להחליף אותו.

מה שאתה לא מבין אולי, זה שאם הוא יעזוב אותה מצבה יורע בהרבה מהמצב הנוכחי.

לפעמים לא יודעים להעריך את הטוב רק אחרי שהוא הולך
אז או שהיא לא באמת אוהבת אותו כמו שהיא מתארת וזה סידור נוח לה.

לגבי הדירה, ברור לך שהוא זה שהרים אותה ליכולת הכלכלית הזו כי אני בספק כמה היא הייתה יכולה להגיע לדירה בעצמה שהיא עם שכר מינימום ואבא שלא משלם מזונות
וגם היא מציינת בפירוש שהוא יכל לקחת משכנתא בלעדיה. וכנראה היא התעקשה שהדירה גם תהיה על שמה.

לצורך העניין הדירה שלהם תתחלק חצי חצי כמו כל הזוגות האחרים, והדירה לא צריכה להיות שיקול שלהם להיות ביחד.

אז אני מסכים שאין דבר כזה שוויון בהכנסות, אבל בהחלט יש שיוויון במאמץ המשותף לחסוב את האלונקה.

אני לא נכנס לביטויים אישיים, זה לא מעיד עליך דברים טובים.
אם אתה כל כך מתעקש, אתה מוזמן להכיר משהי גרושה עם 3-4 ילדים, לעבוד קשה מהבוקר עד הערב כדי לפרנס ולגדל את כולם.