את מי הייתם לוקחים כמורה לגיטרה?

את מי הייתם לוקחים כמורה לגיטרה?

דברים שכתבתי בשרשור על הפלויד מול הסטונס העלו בי רעיון: אם הייתם יכולים לבחור גיטריסט/ית ללמוד מהם, ככה צמוד, נגינה בגיטרה, את מי הייתם בוחרים?

אני מבקשת להסביר את הבחירה

מדוע הוא יהיה מורה טוב? מה תרצה ללמוד ממנו?

Davidson

New member
גילמור או ניק דרייק.

אני מניח שעל גילמור אין צורך שאסביר. הנדריקס? פייג'? בלאקמור? לא איכפת לי מהם. פריטה אחת של דרייק יכולה לגרום לי אושר. יש בה כ"כ הרבה רגש, עדינות, חום, ועוד עשרות דברים, שבאמת קשה לי להסביר. אם אאלץ לבחור קטע גיטרה אחד שילווה אותי למשך כל חיי, ללא ספק זה יהיה אותו אחד ב-Things Behind the Sun. לעולם לא אצליח להסביר, למישהו אחר, למה.

itaikuskus

New member
אף אחד

הגיטריסטים הכי טובים מלמדים את עצמם לנגן וכך מפתחים סיגנון וצליל ייחודי משלהם. הגדולים ביותר למדו לנגן לבד, אני למדתי לנגן לבד, אני מלך.

אין ספק ../images/Emo13.gif

הגיטריסטים הכי טובים למדו לבד. אבל אם אפשר לחלק מחמאות לגיטריסטים חינם, אז אני מביא אותה לגיטריסט די משומץ. גילמור. לבן אדם יש טכניקה מדהימה. ואם הייתי יכול ללמוד ממישהו, כנראה שהייתי מתקשר לקוסקוס... המממ... או שהייתי לומד לבד.

itaikuskus

New member
אני מבין את זה

אני חויתי את זה וזה ב-ד-י-ו-ק עובד ככה. אולי מורה ילמד אותך מהר יותר, אבל מורה יהפוך אותך לעוד "רובוט" שמנגן עם הרבה טכניקה ואפס רגש. מורים זה מעפן, תלמד לבד, תאסוף חומרים, תפתח שמיעה, תראה מה מתאים לך, נגן עם חברים,למד מהם,למד אותם, בדוק באינטרנט טאבים ושיטות וכו' וכו'. ככה זה צריך להיות. אני יודע את זה טוב מאוד.

The Albatross

New member
אני מצטער בשבילך

שחווית מקרים כאלה עם המורה שלך לשעבר, אבל בחלק ניכר מהמקרים זה לא ככה. מורה ילמד אותך מהר יותר, ולא מדובר על שיפור של שבועיים. לפעמים זה מגיע גם לשיפורים שהיו לוקחים לך באופן אישי שנים לפתח. מורה ישפר לך את הנגינה מבחינה טכנית, זה בטוח. אבל גם מבחינת הFeel, מורה טוב זה מורה לחיים. יש לי כמה חברים שלומדים לבד לנגן כבר כמה שנים, ולעומתם חבר שהתחיל ללמוד לפני חצי שנה אצל מורה, ואתה יכול לשים לב להבדלים. אפילו דברים קטנים כמו הצורה שבה אתה מחזיק מפרט, מה שאתה לא שם לב אליו בד"כ, יכולים לגרום להאטה בקצב הלימוד שלך, ודברים כאלה מורה יכול לתקן ואתה, למרבה הצער, לא. אז בתיאוריה זה נשמע מאוד מאגניב ללמוד לבד, עד שאתה מגיע לנקודה שבה אתה באמת רוצה להתקדם ולא להרוס לעצמך את ההמשך.

itaikuskus

New member
אתה בכלל "מקשיב"

למה שאמרתי? אני בחיים לא לקחתי שיעור. אני לא מנגן עם מפרט, אני לא מרגיש חיסרון אלא יתרון ,כשהסגנון נגינה שלי מאוד מגוון ואני יכול לנגן בצורה שאחרים לא יודעים לנגן. הפיל זה משהו מאוד אישי. המורה ילמד אותך איך לתת את הפיל שהוא למד לתת, את הטכניקה שהוא צבר וכו' וכו'. נכון, ברוב המקרים השינוי והשיפור יותר מהירים עם מורה, אבל כמה ג'ו סטריאני אתה רוצה שיהיו פה? חוצמזה, זה רוקנרול, רוקנרול זה הדבר הכי אינדיוידואלי שיכול להיות. בתאוריה זה נשמע מאוד ללכת על בטוח ללמוד אצל מורה, בעיקר אם אתה מתחיל מאפס, אבל אם באמת אכפת לך ואתה מקדיש לזה זמן מחשבה אימונים וסבלנות, זה ישתלם לך פי כמה מאצל מורה, ת'יודע מה, נלך עד הסוף-אני הוכחה לזה.

itaikuskus

New member
צניעות זה לחלשים

כאן זה שואוביז, שמעת את ציף, צריך לנענע את התחת וכו'

Absolut3sbk

New member
שמע...

למה שלא תקליט איזה אילתור שלך... ותעלה אותו, בוא נשמע עד כמה אתה טוב וכמה זה משתלם ללמוד בלי מורה...(וזה רציני).

The Albatross

New member
אוקיי.

עוד 20 שנה נראה אם תדע לנגן יותר מההתחלה של Smells like teen spirit.

NIR Y

New member
אני חושב שזה תלוי

אם אתה סתם רוצה לדעת לנגן בשביל עצמך שירים שאתה אוהב, מורה זה הרבה יותר חכם. אבל אם אתה רוצה להיות מוזיקאי ובאמת יש לך כשרון אז אולי באמת יהיה יתרון בללמוד לבד, אבל זה לא שמורה יהרוס לך הכל, זה גם מאד תלוי במורה. אני חושב שהמורה שלי מאד טוב בקטע הזה, לדוגמא אני לא מנגן עם מפרט אז בהתחלה הוא אמר לי שחבל אבל אחרי שהוא הבין שאני באמת לא מצליח/לא רוצה אז הוא לא לחץ ואמר שזה רק יכול לפתח אצלי דברים מעניינים.

holo

New member
גיטרה אפשר לנגן גם עם מפרט וגם

עם האצבעות. למען האמת, לנגינה עם אצבעות יש יתרון יותר גדול מנגינה עם מפרט שזה בגיטרה קלאסית ובכלל.

למעלה