את מי הייתם לוקחים כמורה לגיטרה?

One Echoe

New member
מה?

על סמך מה אתה אומר את מה שאמרת כרגע?! תלוי איזה מורה יש לך! מורה לא הופך אותך לרובוט בשום פנים ואופן! אני כבר שנה וחצי עם מורה וזו שטות גמורה!!!! האינטרנט רק הורס את הנגינה. וחברים לא יוליכו אותך יותר רחוק מהפריטה של וויש יו וואר היר. נו באמת!

itaikuskus

New member
יקח לך זמן להבין

עוד כמה שנים, שאין ממש יחודיות בנגינה שלך. אתה לא שונה ממש ממישהו אחר שמנגן טוב. אתה אמנם בעל טכניקה, ויודע לנגן את כל השירים של לד זפלין. יחודיות אין לך. שוב, יש תמיד יוצאים מן הכלל, שוב, יכול להיות שאתה אחד מהם. זאת הדרך שאני בחרתי, אני מאוד שלם איתה, אני מאוד נהנה ממנה.

One Echoe

New member
יקח לך זמן להבין,

כמה אתה מדבר שטויות. זה שאני לומד עם מורה אומר שאין לי יחודיות בנגינה? תהנה לך ב"דרך"שלך, אבל אל תדבר שטויות.

Elinor BC

New member
מסכימה אבל עדין חולקת.

ובלי קשר, טוב שאתה לא מתלהד :"אני מלך" שלמדת לבד כמו הגדולים לא עושה אותך מלך כנראה הם היו טובים, כי הם נולדו עם הכישרון הזה. אבל בהחלט ללמוד מהווה הרבה יתרונות אבל גם חסרונות כמו שעם מורה אומנם יש חסרונות אבל יש גם יתרונות

itaikuskus

New member
זה היה דיי בצחוק

אבל זה כנראה עבר מעליך. אני לא מתלהד, אולי מתלהב, וכנראה הם היו טובים, כי אשכרה היה להם מה "להגיד" והם אשכרה התאמנו יום כלילה. אני לא חושב כל כך שאת מבינה על מה את כותבת, את מנגנת בגיטרה?

Elinor BC

New member
אכן מנגנת. חשבת שאולי אתה לא

יודע כלום. נורא פשוט להגיד על אחרים. בכל אופן, עזוב'תי באמא'שך.

Absolut3sbk

New member
וואי איזה בולשיט...

נפלת על המורים הלא נכונים....(וברצינות) הלימודים שלך לגיטרה מתחלקים כך: 50% אתה והכוח רצון שלך. 50% המורה שלך. אני די מסכים איתך, המורים(רובם), רוצים שתדע תווים אקורדים וקצב טוב. וזה מוציא לך די ת'חשק לנגן ולעשות מה שבא לך..., את ה-Feel והגרוב, אתה מפתח בעצמך בלי קשר למורה. המורה מביא לך כלים, ואז אתה משתמש בהם, על ידי הטכניקה שאתה מפתח... שאני הלכתי למורה שלי(הקודם, הוא גם היה מצויין), באתי ניגנתי בלי ביטחון, וכמו דחליל(אני שונא להגיד רובוט), והוא פשוט צעק עליי!: "מה אתה מפחד, תנגן!!!". וזה היה בשבילי שיעור ממש חשוב. מאז יש לי המון ביטחון שאני מנגן. לפעמים ישבנו והוציאנו גם קטעים משמיעה ביחד. ובכלל למדתי המון. בכיתה ו', למדתי על קלאסית שנתיים, היה לי מורה מאפן, לימד אותי תווים ואקורדים בסיסיים. וזהו. זה נחשב למורה לא טוב.

itaikuskus

New member
שוב

אתה מסרב להבין. לא היו לי מורים. וה"הזמנה" שלך שאני אקליט אילתור היא דיי מעפנה, מלגלגת ולא בוגרת. אני אתן לכם לקחת את המילה שלי בקטע הזה, ואם ככה היה מתאים לך ללמוד, זה קטע שלך. תעשה חיים. לא צריך מורים. צריך רוקנרול.

holo

New member
זה לא קשור ללמידה עם או בלי מורה

זה קשור לנגן, אם הוא מספיק פתוח לסגנונות אחרים שלא מלמדים אותו, נגינה עם מורה לא הופכת אותך לרובוט אלא אם כן אתה מנגן אך ורק מה שהמורה נותן לך, ואני בטוח שזה לא ככה אצל 90% מהנגני גיטרה. המורה שלי למשל נותן לי קטעים קלאסיים בעיקר לגיטרה (שאני מאוד אוהב לנגן), אבל אני גם כל הזמן מוציא שירים משמיעה ומנגן שירים שאני אוהב. זה לא "או זה או זה", אם אתה רוצה להיות פתוח להרבה סגנונות אתה לא תהיה רובוט ומקובע, גם אם תלמד עם מורה. זה הכל עניין של אופי של הנגן..

NIR Y

New member
ריצ'י בלקמור למד לבד ?

ובכלל איזה דוגמאות יש לגיטריסטים שלמדו לבד ?

כמעט כולם

כששאלתי מי הייתם רוצים בתור מורה, לא התכוונתי לרמוז כאילו לא ניתן ללמוד לנגן גיטרה לבד, או עם חברים, ללא מורה. הכוונה שלי היתה יותר למורה במובן של "מאסטר" - לראות מה הוא עושה, לשמוע את ההסברים שלו על הגישה שלו למוסיקה, לפתוח את הראש עם חוויות חדשות. לאו דווקא שיעורים פורמליים. בשום מקרה לא התכוונתי לומר שהדרך היחידה או המומלצת היא לקחת שיעורים מסודרים. זה לא בהכרח נכון, ובכך אני מסכימה חלקית עם הקוסקוס. מרבית הגיטריסטים המוכרים לנו, לא למדו מוסיקה באופן פורמלי. הם פשוט לקחו גיטרה והתחילו להתאמן, לבד ועם חברים. כך גם הפלוידים, כולם. הוריו של ניק מייסון ניסו להכריחו לקחת שיעורי מוסיקה, וזה לא עבד. ריק רייט נרשם ללימודי מוסיקולוגיה, אבל פרש אחרי סמסטר אחד. גם הוא לא למד מוסיקה בצורה מסודרת - כולל קלידים (ועל כך מייסון צוחק עליו, בספרו). יחד עם זאת, לדעתי זו חוויה לראות ולשמוע מה אומרים ועושים גיטריסטים עם נסיון רב, שאנו מעריכים אותם, ומכאן היתה שאלתי.

itaikuskus

New member
חבורה של פלצנים

זה מה שקיבלתי על הגב אחרי ההצהרה ה"בומבסטית" שלי. בכל מקרה, אם את מציגה את זה ככה, מאוד הושפעתי מוסיקלית מהסגנון נגינה של ריצ'י בלקמור, בעיקר בתקופת איאן גילאן והתקופה המוקדמת של ריינבואו. גם פייג' מאוד הרשים והשפיע עלי, ואני תמיד מנסה לשלב אלמנטים של השניים הנ"ל. השפעות בולטות נוספות: דיק דייל (מלך הסרף-גיטר) צ'אק ברי ג'ימי הנדריקס דייב מאריי (נו בשביל הטכניקה, איירון מיידן לבורים) ג'וני ראמון (כי לפעמים מה שצריך זה איזה 4 באר-קורדס והכל מסתדר).

itaikuskus

New member
עוד שעלו לי בראש

בריאן מאי (הוא צריך להיתלות על האיחוד הזה של קווין) ג'ון פוגהרטי (מלך כי ימלוך)

WinterZ

New member
אני חייב לציין שאתה טועה.

אם יהיה לך מורה טוב, ואתה בכלליות נגן באמת טוב, אתה תפתח את הסגנון שלך בבית, המורה רק עוזר לך ומלמד אותך עוד כל מיני דברים בסיסיים שאתה צריך ללמוד. את הסטייל שלך אתה קובע אחי, אני למשל לומד עם מורה וכשרואים אותי מנגן, רואים שלי יש את הסטייל שלי, אם זה בא בהופעה החיצונית היותר שונה שלי מהשאר. הנגינה הפחות או יותר שמתאימה לסגנון שלי. דברים שפיתחתי מהצד, שמתוך הלמידה שלי פשוט פיתחתי את עצמי ואני ממשיך להתפתח כל הזמן. יש הרבה שבאמת האירו (דגש על זה שזה האירו ולא העירו) לי שאני מיוחד בנגינה שלי. אני ייחודי, וכן בהופעות אני לא חושב שראיתי הרבה כמוני. הכל תלוי במי שאתה, המורה זה רק עוד כלי עזר שיתמוך בך!

itaikuskus

New member
אוקי

אולי באיך שהצגתי דברים נראיתי קיצוני מדי. אני לא שולל מורים, אני מעדיף בלי. מורה זה טוב כדי ללמוד את הבסיס ואת התיאוריה, אבל שוב, כל אחד וההעדפות שלו. לדעתי העולם היה מעניין יותר מוסיקלית אם כל אחד היה חוקר את הכלי המופלא הזה בכוחות עצמו.

WinterZ

New member
אני אישית בכלל מתופף... =]

חוקר לבד, ולומד לבד.. המורה זה כלי עזר אני לא מסתמך רק עליו. ואת האמת ? כל יום אני לומד משהו חדש, לא משנה מה.. אני לומד הרבה.

למעלה