באפי מהיום

באפי מהיום

הרשו לי, ראשית כל להתמוגג. זה כנראה הדבר הרומנטי ביותר שראיתי בטלוויזיה, רומנטי יותר אפילו מWHEN FATES COLLIDE, אחד הפרקים היותר נפלאים ב"זינה". סוף סוף, באופן ברור וללא גמגומים - מערכת יחסים זוגית לסבית בטלווזיה. האמת, חשבתי על זה, ושאלתי את עצמי: עצמי, מדוע בוחרים להציג מערכות יחסים כאלו בעיקר בסדרות מד"ב ופנטזיה? בזמנו אפילו כתבתי על זה ESSAY. כמובן שלצופה הממוצע האמריקני, בעל הדעות הקדומות, יותר "קל" לקבל מערכת יחסים לסבית (או הומו אירוטית) כאשר לא מדובר בדמויות "מן היישוב" אלא בדמויות חריגות, או כאלו הממוקמות בתקופה הסטורית אחרת (דוגמת זינה). צורת החשיבה הזו מקוממת כמובן, אבל אולי היא זו שתפתח פתח לייצוג יותר נרחב וראוי של אנשים אמיתיים בטלווזיה, לא רק במד"ב, אלא במיינסטרים. סוזן

Boojie

New member
יש לך אולי את החיבור שכתבת זמין?

כי אני אשמח אם תפרסמי אותו כאן. בנוגע לשאלת המד"ב והפנטזיה, נראה לי שיש לזה כמה סיבות: 1. בדרך כלל ציבור צרכני המד"ב והפנטזיה פתוח יותר לדברים כאלה. 2. מד"ב ופנטזיה מעוררים באופן כללי בחינה של דרך החיים הרגילה, וזו אחת מההתבטאויות של הבחינה הזו. 3. ספציפית לגבי באפי - לא נעים לומר, אבל במקרה זה אני חושבת שזו במידת מה אופנה, שנוגעת לכל נושא הניו אייג´, והעיסוק בנשים מכשפות שעוסקות בעוצמה הנשית ומשם גם פונות לאורח חיים לסבי. אגב, מערכות יחסים הומוסקסואליות זכריות עדיין, נראה לי, נדירות הרבה יותר, או אפילו עצם ההתייחסות להומוסקסואליות זכרית, גם בלי מערכת יחסים של ממש. זכור לי שבמסע בין כוכבים היו כמה התייחסויות לנושא (בדור הבא, כמובן. אני לא חושבת שבסדרה הישנה היה משהו שהתקרב אפילו להומוסקסואליות...), וידועים כמובן שפע אתרי הסלאש שצצו, למשל, בעניין הרומן הספקולטיבי בין ד"ר באשיר לגארק (ככה קראו לקרדסי המעצבן ההוא?) שניסו להוכיח באותות ובמופתים ישיש ביניהם רומן. בבבילון 5, כמובן, זכורה לטוב סוזן איבנובה שהתוודתה על אהבתה לטליה ווינטרס (אם כי פרט לזה, נדמה לי שהנושא לא עלה, מה שדי מוזר בתחנה עם מספר כל כך גדול של אנשים).

לא מדובר באפנה

מדובר בחיים. כן, כ10 אחוזים מן האוכלוסיה הם גייז, ואנו אף פעם לא זוכים לייצוג נאות. בסך הכל מדובר בצדק הסטורי. החיבור שלי היה על זינה באופן ספציפי. ניתן להסיק ממנו מסקנות לגבי תפיסת עולמי בכלל וכיצד אני תופסת את המדיה בפרט. שימו לב, החיבור נכתב מזמן, לאחר צפיה בארבע עונותיה הראשונות של הסדרה. אני כבר הספקתי מאז לצפות בעונות 5-6 במלואן. סוזן

Boojie

New member
לא לגמרי הבנת אותי.

לא, אני לא חושבת שאורח חיים הומוסקסואלי הוא עניין של אופנה, אני כן חושבת שהקישור בין נשים שעוסקות בכישוף לאורח חיים לסבי הוא עניין של אופנה, שמתקשרת לגל הניו אייג´ הנוכחי.

Boojie

New member
אכן, מאמר מרתק.

סיימתי עכשיו לקרוא את כולו, והיה ממש מעניין. אגב, פרט פיקנטי אחד לגבי האזכור שלך את ה"לסביות" בג´רי ספרינגר - לפי הידוע לי, ה"לסביות" שמופיעות בג´רי ספרינגר (כמו גם הרבה מהנשים האחרות שמופיעות שם) הן סטריפטיזאיות/רקדניות אקזוטיות מקצועיות, שמופיעות שם כדי לעשות לעצמן יחסי ציבור ולזכות בחשיפה התקשורתית. הן לא בהכרח לסביות, והסיפורים שהן מספרות שם לא בהכרח נכונים. מערכות יחסים לסביות הן פיקנטיות ושוות רייטינג בתוכנית כמו של ג´רי ספרינגר, ובגלל זה יש כל כך הרבה מהן שם.

תודה, ולגבי מה שאמרת

לזה בדיוק התכוונתי, לדעתי אפילו שמתי את המילה "לסביות", בהקשר של ספרינגר, במרכאות כפולות. דיברתי על ה שזו מין הצגה עבור הקהל צמא הדם. סוזן

מהכירות עם המאמר אני יכול להגיד

שהוא באמת ממצה, לעניין, ומעניין. אבל דווקא העניין של ג´רי ספרינגר לא מדוייק, לדעתי, משום שלא ברור מה טיב האותנתיות בתכנית... מה עוד, שלדעתי תכניות כמו ג´רי ספרינגר מבזות את הקהל הנשי והקהל ההומו-לסבי בפרט, מכיוון שהוא מראה את הצדדים המכוערים של מערכות יחסים באשר הן, ומקנה שם רע ושלא בצדק לחברי הקהילה ההומולסבית, בעוד תכניות עלילתיות מראות את הצד הרומנטי והאמיתי של מערכות יחסים שכאלה, ולא את הצד המכוער, התככני והמיני גרידא (שימו לב - לא שיש סתירה בין רומנטיקה למיניות, אך מיניות מופרזת ו\או מוקצנת היא שהקנתה את השם הרע לקהילה ההומולסבית, שרוב השמרנים האדוקים מאמינים, וכמובן שלא בצדק, שאין במערכות כאלה שום דבר מעבר למין מזדמן - דבר שהוא כמובן רחוק מהמציאות.

silentmoon

New member
הומואים ולסביות..

יש גברים שתשאלי אותם מה דעתם על הומואים יגידו- "שיעשו כל מה שהם רוצים רק רחוק ממני" וכשתאלי מה דעתם על לסביות הם יגידו- "שיעשו כל מה שהן רוצות וקורב איליי..." (השנונים שבנינהם) ראיתם את הסידרה QUEER AS FOLK? "הכי גאים שיש"? סידרה מצויינת ואני חושבת שהיא כל חלום של הומו או לסבית....מאז שהתחלתי לראות את הסידרה דעתי על הומואים התחזקה, הסידרה הזאת מסבירה בברור שיש יותר מאוחריי זה מאשר סתם חולצת בטן ודיבור מוזר....הם גברים אמיתיים, אך עם נטיות מיניות שונות... אחרים לדעתי, הם פשוט חיים לפי הנורמה...שקופים כמו מיים. אשמח לתגובות כנות אני

Boojie

New member
אני לא ממש מבינה מה את אומרת.

אם הבנתי נכון את המסר של ההודעה שלך, היא אומרת, פחות או יותר "הומואים הם אנשים כמו כל אחד אחר". זה לא קצת מובן מאליו?

preacher

New member
קראתי את המאמר - היה מאוד מעניין!

אני רק רוצה להוסיף משהו לגבי "אלן". הסיבה שהסדרה נכשלה לדעתי היא לא הדמות הלסבית עצמה אלא הדרך המחורבנת מבחינת התסריט שהמעבר מדמות סטרייטית ללסבית בוצע, והעובדה ש(לפחות בפרקים שאני ראיתי) העמדה שלה היתה משהו כמו "אני לסבית אבל לא מעוניינת בקשר מיני כרגע", כלומר לא מראים כלום אבל מדברים על זה בלי סוף, על חשבון דברים כמו עלילה או קומדיה. הסדרה פשוט הפכה למשעממת, מטיפנית, אבל עדיין פוריטנית להדהים בתחום המעשה. זה _לא_ תאור ראליסטי, לא של יציאה מהארון ולא של בני אדם בכלל. ולכל העניין היה טעם רע של ניצול החיים האמיתיים למטרות יחצנות לסדרה. או ההפך.

לא מדויק בכלל!

היציאה מהארון היתה מציאותית ביותר. כמעט כל לבית שאני מכירה הסכימה איתי שהתסריט הזכיר לה בדז´ה וו את היציאה שלה מהארון. לגבי התסריט, אלן נאלצה להתכופף לאנשים המגעילים בחליפות. היא רצתה מאד לכניס את בת דמותה חמערכת יחסים יותר מציאותית, אבל מה לעשות שהסדרה שודרה בABC, שהיא רשת המייעדת עצמה "לכל המשפחה", ונמצאת בבעלות של קונצרן הגועל נפש דיסני???

Tomji

New member
אל תשכחי את "חלל עמוק 9"...

בשני פרקים בעונות שונות הופיעה נשיקה בין שתי נשים בסידרה: אחת של דאקס עם מאהב קודם שעכשיו הוא מאהבת, והשניה של דאקס (השניה...) עם המנהלת קירה מהיקום המקביל (לשמחתם הרבה של חובבי הסידרה מהמין השני). עד כמה ש"מסע בין כוכבים" היא סידרה מרובעת ושמרנית, היא אחת הראשונות לחשוף בטלויזיה מערכות הומוסקסואליות, והיא אפילו מתגאה בזה מאד. בסידרה הישנה שבירת המוסכמות שלה התבטאה בנשיקה טלויזיונית ראשונה בין גבר לבן (קירק) לאישה שחורה (או´הורה). דרך אגב, במדינות מסוימות בארה"ב הסצינות הלסביות של מס"ב צונזרו.

אבל זה סמפטום לבעייתיות!

הרי לא מוצגת שם מערכת יחסים לסבית, אלא מדובר על דבר בגלגול קודם. תמיד יש להם, לשמרנים היושבים בכורסות המנהלים, דרכים "מתוחכמות" להציג עצמם כליברלים, אבל בעצם להישאר קונסרבטיבים. זוהי הצביעות שעליה אני מדברת למשל גם בחיבורי על זינה!

preacher

New member
בדיוק ההפך

תמיד יש לליברלים האלה שכותבים תסריטים דרכים "מתוחכמות" להציג עצמם כשמרנים...

Boojie

New member
במסע בין כוכבים היו הרבה התייחסויות

למיניות שונה. היה פרק אחד שבו רייקר מגיע לכוכב לכת שבו התושבים מכירים רק במין אחד (אם כי כנראה יש להם שני מינים, אבל הם מסתירים את זה) וחיים למעשה חיים חסרי ג´נדר, והפרק מהווה התייחסות מאד ברורה לשאלת המיניות ההומוסקסואלית בחברה שלנו. וכמובן, יש את הטרילים בגרסאותיהם השונות, כמו הטריל שקראשר מתאהבת בו, ואז הגוף הפונדקאי נפצע. רייקר משמש כפונדקאי זמני, וקראשר מתמודדת עם המוזרות שבמצב איכשהו. אבל כשמגיע הגוף הפונדקאי החדש, ומתברר שהגוף הוא של בחורה - קראשר כבר לא יכולה להתמודד עם זה. פרק מעורר מחשבה מאד.

בעוד אני מסכים עם בוג´י בנוגע לאפנה

אני לא חושב שמערכת היחסים בין ווילו לטארה היתה מאומצת. אל תבינו אותי לא נכון, אני נמסתי בכסא כשראיתי את זה והייתי צריך לגרד את עצמי מהרצפה אחרי זה רק כדי ללכת לשתות כוס מים כדי שהנשימה תחזור לי מרוב התרגשות,.... משהו שמאד מדאיג אותי, אגב... סטאר וורלד לא ידועים בחיבתם להומוסקסואלים... ב "זינה" הם הורידו סצינה שלמה בה יש ספק נשיקה בין זינה לגבריאל ספק נשיקה בין גבריאל לאוטוליקוס.... איך אנחנו יכולים לדעת שפרק של אתמול למשל לא היה יותר? או אולי בפרקים הבאים? מאד מדאיג...

preacher

New member
מוזר מאוד, כי אני ראיתי את הסצנה

הזאת בסטאר-וורלד בפעם הראשונה שהיא שודרה. אבל ככלל, ההודים (קהל היעד העיקרי) אכן שמרנים למדי.

לא קשור להודים

סטאר וורלד היא תחנה (או תאגיד) הנמצאת בבעלות של רופרט מרדוק, איל העיתונות האוסטרלי והאכי שמרני. היא משדרת מהונג קונג ולא קשורה כלל להודו או להודים. הצנזורע משקפת ערכים נוצרים אוונגליסטים מערביים שבעלי התחנה מנסים לדחוף לילידים. ובפעם הבאה, אל תשמיצו קבוצות אתניות שלמות בלי לדעת על מה שאתם מדברים. סוזן

preacher

New member
די כבר עם הפי-סי

"שמרנים" זו אולי השמצה בשפה שלך, לא בשפה שלי. זו אמירה פשוטה ללא שום אוברטונים חיוביים או שליליים. וגם כתבתי "ככלל", נכון? זכור לי שהיה פרק של זינה שההינדים התנגדו לו, שהציג את אלי הפנתיאון ההינדי. היה בזמנו לא מעט רעש על העניין. יכול להיות שמאז הוא נזהר יותר. כך או כך אני בטוח שראיתי את הפרק ללא צנזורה לפני שנה-שנתיים.

tsahee

New member
לאו דווקא לא קשור

הנה סצנה מהפרק הראשון בעונה 3 של באפי. באפי כאן עומדת מעל ערפד שרגליו שופדו לרצפה או משהו. באפי: "רוצה לראות חיקוי של גאנדי?" היא משפדת את הערפד והוא מת איזה בלונדה שהיא הצילנ: "גאנדי???" באפי: "את יודעת.. כשהוא ממש מעוצבן.." הסצנה כולה נחתכה מהסדרה. כלומר בהחלט יש בערוץ (גם) צנזורה אדיוטית שמונעת כולה ע"י הודו.

למעלה