באפי מהיום

Boojie

New member
את כן מדברת על אמנות מגויסת.

הציפיה שלך היא, שמכיוון שבאפי היא דגם לחיקוי, התסריטאים ידאגו לכך שהיא תגיב לא כמו שטבעי לתיכוניסטית להגיב במצב המדובר, אלא בצורה לא טבעית שמטרתה לחנך את הצופים. מה בדיוק נדמה לך מטרתה של אמנות מגויסת??? את נשמעת בדיוק כמו כל איגודי ה"הורים הנוצריים המודאגים" שדורשים שבטלוויזיה יראו רק דמויות שמציגות דגם ראוי לחיקוי של "ערכי משפחה ראויים". אבל אני בטוחה שאת חושבת שהדרישה שלך לזיוף וצנזור של מה שמוצג בטלוויזיה מוצדקת, בזמן שהדרישה שלהם, כמובן, נחותה ופרימיטיבית. צר לי לומר לך, אבל הציפיה שלך היא לאמנות מגויסת בדיוק כמו הציפיה של ארגוני ההורים הנוצריים המודאגים. והדרישה שלך שלא יראו את הרתיעה הטבעית שנערה מתבגרת בחברה של ימינו חשה ברגע הראשון כשהיא מגלה שחברתה לסבית, שקולה בדיוק לדרישתם של הארגונים הנוצריים שלא יראו יחסים הומוסקסואליים, הפלות, אמהות חד הוריות, יחסי מין ללא נישואים, או כל דבר אחר שלטעמם הוא לא דגם החיקוי הנכון בטלוויזיה.

לא בהכרח.

אמנות מגויסת אין מטרתה בהכרח חינוך הצופים. לכל אג´נדה יכולה להיות אמנות מגויסת, מה שלא בהכרח יעשה אותה אמנות לרעה, וראי מקרה הולדת הקומיקסים של גיבורי העל. אני אישית לא מקבל את הטענה המרכזית - באפי אינה מודל לחיקוי, ומכך ששאר הטענות המועלות אינן שייכות לעצם העניין. אני אגב הייתי נהנה לראות יותר סאטירה בסידרה (כלומר הקצנה עד אבסורד של "ערכים שמרניים". אל באנדי דוגמא טובה לסדרה בסגנון. מישהו מכיר אדם שמתנגד להומואים יותר ממנו? ולמרות זאת לא נראה לי שלסוזן הייתה בעיה עם סדרה זו. אנה תקני אותי אם אני טועה, ואז אוכיח לך באותות ובמופתים את טיפשותך חסרת הגבולות). "והדרישה שלך שלא יראו...לסבית, שקולה בדיוק לדרישתם..." בוג´י - אין שקילות בין דרישתה של בעלת ניק בפורום ישראלי לא מרכזי, לדרישתו של ארגון המונה 2.5 כלבים וילד (לא כולל בע"ח תת אנושיים). או בקיצור נמרץ - שתיכן טועות

טל קר

New member
מבלי להתיחס לסידרה באפי שבה

לצערי איני צופה, הנה דעתי בגרוש. נרצה זאת או לא, יש מסרים בתוכניות טלויזיה. רוב המסרים האלה במיוחד בטלויזיה האמריקאית הם שוביניסטים, הומופובים ושמרנים. (הערת ביניים למי שאמר שהומוסקסואלים הם רק 10% וצריך להראות את הרוב- בלונדיניות מסולקנות הן הרבה פחות מעשר אחוז מהאנושות ובכל זאת רואים אותן בכל פינה). והמסרים האלה הם חלק מהסוציאליזציה. ואני מדברת בעיקר על מסרים עקיפים לא רק ישירים. לכן לדעתי לגיטימי לצפות ולבקש שיכניסו גם מסרים פחות שמרניים, יותר פמיניסטים, ופחות הומופוביים. אני לא מתכוונת לכך שמדי פעם תהיה פאוזה בסידרה ואז הגיבורה תדבר אל המצלמה ותסביר בטון דידקטי על חשיבות איכות הסביבה או עד כמה חשוב לקיים את ואהבת לרעך כמוך, אבל מבחינת המסרים הסמויים, בהחלט. בברכת " עוד כמה שנים לא ישאלו אנשים מה הם חושבים על הומוסקסואליות, כמו שלא שואלים אותם מה הם חושבים על עצי מנדרינה" (צביה גרינפלד, הארץ)

Boojie

New member
התגובה שלך בכלל לא קשורה

לדיון הזה. לאור העובדה שמדובר בסדרה שבה לאחת הדמויות המרכזיות יש רומן לסבי עם דמות אחרת, ושתיהן דמויות חיוביות ומגניבות, אני לא חושבת שיש כאן בעייה עם מסרים חיוביים. הבעייה היתה, ספציפית לחלוטין, עם השאלה האם להציג את תגובת הסביבה באור מציאותי (רתיעה התחלתית, קבלה לאחר מכן) או שלטובת נפשו הרכה של הנוער יש להציג את מודל החיקוי (באפי) כמי שמקבלת את החדשה בלי להניד עפעף, או אפילו בקריאות צהלה. לעניות דעתי, האפשרות השניה מזויפת לחלוטין. אין לזה שום קשר לכל מה שאמרת. אני בעד הוספת דמויות הומוסקסואליות חיוביות לסדרות, ביחס שלפחות יתקרב למספרן במציאות. אני נגד עיוות המציאות כדי שבני נוער חלילה לא יקבלו את דגם ההתנהגות הלא נכון.

preacher

New member
אבל באפי בכלל לא נרתעה.

היא היתה מופתעת. בדיוק כמו שהיא היתה מופתעת אם ווילו היתה אומרת לה שהיא עוזבת את בית הספר כדי להיות דייגת בלפלנד, או מתחתנת עם אוז, או עוברת למנזר, או כל בחירה של סגנון חיים שלא תואם את איך שבאפי הכירה אותה. התגובה שלה היתה ממש בסדר, אפילו תגובה לדוגמה.

Boojie

New member
אה, לא, זה לא הטלוויזיה האמריקאית.

זה החברה האמריקאית. הטלוויזיה האמריקאית היא בסך הכל מראה של החברה האמריקאית. החברה האמריקאית היא אכן חברה שנוטה לצביעות, למוסר כפול ולעוד תועבות. הטלוויזיה בסך הכל משקפת את זה, וקשה מאד לצפות מאנשים שהחלטה שגויה שלהם לגבי תוכנית טלוויזיה שהם ישדרו עשויה להוביל אותם לפיטורים ואת החברה שלהם לפשיטת רגל, לעשות אחרת.

אז צריך לקום ולשנות

צריך שיקומו אנשים אמיצים שיעמדו כנגד הלחץ של הגורמים השמרנים. אלן, אחת הגיבורות שלי, עשתה צעד בכיוון. ג´וס וודון (היוצר של באפי) עשה גם הוא צעד בכיוון. רק אדם אחד שיפגין רזיסטנטיות לצביעות הזו, זה מה שצריך! סוזן

למה?

צביעות? מתי זה נכנס לכאן? אם מראים תגובה אוטנטית של בת נוער טיפוסית, למה זה צביעות? בכל מקרה, למה היוצרים מחוייבים למשהו מלבד רייטינג? וגם זה, רק בהתאם ללחץ המפיקים... הסדרה נמצאת היכן שהיא נמצאת כיוון שנעשתה בצורה מסוימת, שכנראה עובדת. מדוע, רק בגלל הצלחה, על היוצרים לשנות מה שהוביל להצלחה, שאולי יתרום לנפילה?

וואו, איזה ויכוח. והנה שני הסנט שלי

מעבר לכל הדברים שכבר אמרתם, יש עוד דבר. אני חושבת שיש חשיבות בלהראות איך דברים הם באמת, גם כשהם רחוקים להיות מושלמים, בעיקר כשהם רחוקים מלהיות מושלמים. כשגדלתי בכל הסרטים והסדרות הפעם הראשונה היתה כל כך נפלאה. אחרי הפעם הראשונה תמיד היה לכל הנערות חיוך על הפנים כאילו הן עברו ריבוי אורגזמות. אז לא באמת חשבתי שככה זה יהיה, אבל איפשהו בלב אני מניחה שכן ציפיתי למשהו שלפחות מתקרב, וכמה התאכזבתי! וכן, בנוסף ללכעוס על עצמי שהייתי כזאת פתיה, כעסתי נורא על הטלויזיה. בדומה אני חושבת שזה יהיה מסוכן אם כל הסדרות יציגו את מה שאת, קומנדר, רוצה שהן יציגו, כי אז יווצרו אצל בני נוער הומוסקסואלים ציפיות לגמרי לא ריאליסטיות בקשר לסוג התגובות שיש לצפות להן מהחברים שלהם, ואם את דואגת על שיעורי ההתאבדות שלהם עכשיו, תחשבי מה יקרה אם הם יצפו שכמו בטלויזיה כולם יקבלו אותם בקלי קלות ובעצם החברים שלהם, אפילו אלה שהם לא ממש נגד יחסים הומוסקסואלים, אלא פשוט לא יודעים איך להתמודד עם העניין, ויש רבים כאלה, יגיבו כמו באפי ואפילו יותר גרוע...

metal_slug

New member
אני מצטער על כניסה חסרת נימוס זו

לדיון שלכם, אבל רציתי להגיב על משהו שנכתב שם למטה, בקשר לרדיקליות וקיצוניות. את, בתור אחת שעשתה שני תארים, אמורה לדעת שרדיקלי = קיצוני, ואין שום קשר לימין ולשמאל, מה גם שלהגיד שרדיקאלים הם אוהבי אדם או משהו כזה זה לא נכון. תדליקו CNN באחד מהדיווחים שלהם על הארץ : מחבלים הם לפעמים "muslim extremists", ולפעמים "muslim radicals", ואף אחד כאן לא יטען שהם אוהבי אדם או משהו בסגנון? ואגב, להגיד שאת שונאת צנזורה, ובאותו זמן להגיד שאת רוצה שלא ישדרו בטלויזיה דברים כמו "כושים גנבים", "הומואים סטראוטיפיים" וכו´, נורא סותר אחד את השני. ואני מצטער אם הכנסתי את זה לא במקום, לא יודע מה החוקים שלכם בקשר לשרשור הודעות, אבל בעץ הודעות כזה לא יראו את מה שכתבתי, אז העדפתי לשים את זה כאן.

mermit

New member
אין בעייה עם השרשור שלך

כל עוד אתה לא פותח הודעה חדשה אלא מגיב להודעה קודמת.

דרגורן

New member
אין על מה להצטער (זה כן היה מנומס)

רק רציתי להוסיף שהודעה חדשה מקבלת שמש (
) לידה כך שתמיד ניתן לראות שהיא חדשה (גם אם היא באמצע דיון גדול וארוך.......)

metal_slug

New member
אני לא רגיל למבנה הפורום הזה

בפורומים לועזיים בד"כ משתמשים בפורומים של אייקון-בורד, שהם הרבה יותר נוחים מהפורומים האלה, מה גם שאפשר להוסיף שם אמוטיקונים מונפשים, מה שלא קיים כאן... המבנה שם שונה מהמבנה כאן, כי שם אין עץ, אלא הודעה אחרי הודעה, וכל נושא שיש לו הודעה חדשה, עולה לראש העמוד, ובגלל זה שם אין ממש חוקים על שרשור הודעות...

preacher

New member
לדעתי המבנה של פורומי תפוז יותר טוב

דבר ראשון, גם כאן פתיל שנוספו לו הודעות עולה לראש הדף (אלא אם כן ההודעה משורשרת עמוק מדי). עם כל הכבוד ל-UBB ודומיו, אייקונים מונפשים זו מכה שלר נכתבה בתורה. נכון, סיגים מונפשים זה מגניב לכמה דקות אבל אני לא רוצה לראות את "יצירות האומנות" של חברי הפורום בעל כורחי אם זה מאיט את הגלישה. הפורום הזה הוא היחיד שראיתי עד עכשיו שכל הפורום נכנס בדף אחד, עם שירשורים, מה שמאיץ את הקריאה בצורה משמעותית. ועוד משהו שאני אוהב, המידע על ההודעות שקראתי לא נשמרות לוקאלית אלא על השרת של תפוז, וככה כשאני גולש בבית או בעבודה, אני לא רואה הודעות שכבר קראתי מסומנות כחדשות. אה כן, זה גם הפורום היחיד שראיתי שכל הכפתורים בו כתובים גם בזכר וגם בנקבה.

metal_slug

New member
נו, גם ב-IB זה עובד ככה:

כל הפורום בעמוד אחד. העניין הוא, שכשיש הרבה הודעות באיזהשהו topic, הוא נפתח לכמה עמודים. אבל באמוטיקונים התכוונתי שאפשר לשים כל מיני סמיליים מונפשים בתוך ההודעה. אתה בטח התכוונת לאווטארים, שזה גם חבל שאין פה, כי זה היה מוסיף הרבה. מה שבאמת עומד לטובת הפורום הזה, שאפשר לפתוח כל הודעה בלי לעבור לדף חדש, שלא כמו בפורומים ה"עציים" האחרים. אבל בכל מקרה, אני לא אוהב פורומים "עציים", לא הסגנון שלי.

tsahee

New member
עוד חצי סנט על הומוסקסואליות וטלווי

דבר ראשון: בתור אדם שראה את רוב העונות רביעית וחמישית של באפי, הצורה שבה הם מתחמקים כל הזמן מלהראות את ווילו וטארה עושות משהו ביחד חוץ מלהחזיק ידיים אומרת כל מיני דברים על הסדרה, ורובם לא טובים. (וכן, זה שראיתי את העונה החמישית אומר שאני אוהב אותה). אני לא אעלה טיעונים ישנים לגבי תגובת באפי לווילו- אבל אני כן אציין למען הפרוטוקול שבאמת לא הבנתי מה יש לסוזן דווקא נגד הנקודה הזאת. דבר שני: לא הצלחתי למצוא את ההודעה, אבל איפה-שהוא כאן הקומנדר המליצה על הסדרה "הכי גאים שיש" בערוץ שלוש. זאת סדרה איומה ונוראית. באמת. משהו בין יומן הנעל האדומה לאיזה אופרת סבון, עם הדמויות מסקס והעיר הגדולה כשכולן סמנתה. וזה חוץ מהעניין שכל הסטריירטים שם, כולל אנשים סתמיים שפוגשים ברחוב מוצגים כהומופובים בצורה בלתי נסבלת. "שלום, אני כאן רק כדי להזכיר לך שאני סטרייט וזה מחליא אותי שאתה לא." התייחסות נכונה ואמיתית להומו-סקסואלים נמצאת בסדרות דרמה בריטיות רבות, וכדוגמא "החיים האלה" שהייתה סדרת הדרמה הכי טובה שראיתי אי פעם. ועוד נקודה קטנה שאני חושב שהייתה קשורה איפהשהו: ככלל, דמות ההומו נמצאת באחוז אדיר מהסדרות האמריקאיות, ובמקרים רבים היא גם לא סטריאוטיפית בכלל (ספין סיטי). אבל קשה מאוד למצוא איזהשהוא אקט מיני מעבר לאחיזת ידיים. נשיקה בין שתי נשים, לעומת זאת, קורית המון, אבל כמעט תמיד מדובר בשתי סטרייטיות.

למעלה