באפי מהיום

דרגורן

New member
../images/Emo32.gif לסוזן,

שלחו לי תמונה נחמדה שלך
אתה יכולה לשים אותה בתור תמונה בכרטיס האישי..... (או שלא
)

אגב, התגובה של באפי הגעילה אותי

כשראיתי את היא הגיבה לווידוי של ווילו בדבר טיב מערכת היחסים שלה עם טארה. באפי הגיבה במין הלם, ואחר כך פשוט קשקשה, כאילו וילו התוודתה שהיא חייזרית, וכל זאת בסדרה שבה העל טבעי מתקבל בצורה הטבעית ביותר. הרי מדובר בדבר הכי טבעי בעולם, בניגוד לSLAYING או ערפדים או שדים למיניהם. סוזן

Boojie

New member
אם ככה, אני חושבת שזה יפה

ששמו תגובה ראליסטית ולא משהו מופלץ ולא מציאותי. כמה תלמידות תיכון את מכירה (אפילו אם הן עוסקות בחיסול ערפדים בשעות הפנאי) שהיו מקבלות בטבעיות את זה שמישהי מהחברות שלהן מתגלה כלסבית? מעט מאד, הייתי אומרת.

אבל הבעיה היא...

שלפחות בארה"C, באפי נחשבת לטין איידול ולרול מודל. אם היא הדיבה בצורה כזאת, ההתנהגות הזו עלולה לגרום למתבגרים אחרים לחשוב "אולי באמת לסביות זה פריק אוף נייצ´ר", שהרי הסדרה הזו עוסקת בכל כך הרבה דברים על טבעיים בצורה טבעית לחלוטין. את מבינה עכשיו את הבעייתיות? סוזן

עדיין לא רואה בעייתיות.

במה זה שונה מזה שמראים תלמידת תיכון (קטינה!!!) שוכבת עם ערפד מבוגר ממנה בכמה מאות? ועוד אחד שנראה מבוגר יותר... באפי כרול מודל? אם היא כזו, זו לא מטרתה המוצהרת, למה שלכותבים יהיה אכפת אם מטומטם/מת מסתכלים על זה כיותר מסדרה כיפית? גם ככה יש יותר מדי PC בטלוויזיה האמריקנית. את רוצה להוסיף עוד? לא ממש מבין את ההגיון.

אכן בעיה אחרת היא

הרבה יותר מדי מין בין קטינים או שמעורבים בהם קטינים בטלווזיה האמריקנית. מה לעשות? באפי, בשל גילה, ובשל האופן בו היא מוצגת כגיבורה, היא רול מודל. מה זה משנה מה היתה המטרה של יוצריה? המציאות היא שרבים רבים רואים בה מודל לחיקוי וזה משהו שיש לקחת בחשבון.

למה? למה על היוצרים לקחת בחשבון

שהיא הפכה לרול מודל, בייחוד אם היא הפכה לכזו אחרי שיצרו אותה בסגנונם הם, ולא מתוך מטרה שתהיה רול מודל? היסטורית (ואנא, תקנו אותי אם אני טועה) סדרות שבמוצהר ניסו ליצור גיבורי תרבות היו נחותות מאוד מבחינת תוכן לעומת סדרות שפשוט ניסו להיות הן עצמן (פאוור רנג´ר - nugh said).

מפני שזה ידוע

שלטלוויזיה יש הפשעה אדירה על צופיה. אם דמותה של באפי הפכה (לצערי) לרול מודל, יש להניח שרבים רבים מנסים לחקותה ומקבלים דעות שהיא מביעה ואת השקפת עולמה כדבר ה"נכון". זוהי הסכנה שאודותיה אני מתריעה.

למה היוצרים אחראים על מה שעושים

עם יצירתם? הוויכוח עתיק, ובהקצנה ניתן להעלות את טענות יצרני הנשק בעד חופש החימוש - רובים לא הורגים אנשים, אנשים הורגים אנשים, וכו´. לא מנסה להביע כאן את דעתי על gun control- לא לחיוב ולא לשלילה, רק מראה שהנושא של שימוש ביצירה שלא כמו שהיוצר התכוון אליה הוא נושא בעייתי מאוד, אתית. נניח שאני כותב בדיחה, ואיתרע מזלי והיא הופצה באינטרנט ו2 מיליארד אנשים צוחקים ממנה. האם אני אחראי אם מישהו מנסה לקיים בפועל את מה שמתואר בבדיחה? (בבדיחות, אם לא שמת לב, המציאות לעיתים מתוארת בהקצנה מסוימת. לא תמיד בריא לנסות בבית).

תגיד, יש לך מושג בכלל...

כמה בני נוער מתאבדים בשנה רק משום שהם חושבים שהם הומואים או לסביות? הרי הכל קשור בדעות קדומות שכיחות בקרב בני גילם, וכיצד הם מתייחסים לחריגים. ומאיפה אותם בני נוער שואבים את הדעות הקדומות? נכון, מהטלווזיה! אנשים צריכים להיות זהירים ביותר באשר ליצירתם, במיוחד כאשר מדובר בסדרה הפונה לבני נוער!

זה מזל. מזל גדול מאוד, אפילו

שבידך לא ניתנה ההחלטה אם לשדר את סאות פארק או לא. תתארי לעצמך כמה בני נוער הורגים ילדים בשם קני ומתפלאים כשהם לא חוזרים לתחיה? "מאיפה אותם בני נוער שואבים את הדעות הקדומות? נכון, מהטלוויזיה!" - רוצה לנסות שוב? והפעם עם זיקה למציאות?

אני חושבת שאפילו אתה מבין

את האוויליות שבדבריך האחרונים. האם מישהו בר דעת חושב שיש קשר ישיר בין המציאות לבין סאות´פארק? לא נראה לי. אף אחד לא יהרוג בשם קני, כי אף אחד לא חושב שיש קני. לעומת זאת, באפי היא הדיבורה הכל אמריקנית, זוהי שכולם רוצים להיות כמותה, עשויה ללא חת, שזופה למשעי, בלונדינית ומוקפת בחברים.

אה, נכון. סליחה ששכחתי

ערפדים ושדים זה חלק מהמציאות היום יומית של כולנו. אני חושב שבהודעה הזו שלך הוויכוח פחות או יותר מיצה את עצמו.

אבל דיברנו על הקשר כללי יותר

באפי וחבריה מוצגים כמייצגיהם של בני דורם, ולכן גלי ההערצה אליהם. אם הם לא היו מוצגים כך, תאמין לי, לא היינו אפילו מדברים עליהם כי הסדרה היתה נעלמת הרבה יותר מהר. עניין הערפדים והשדים אמור להיות הספייס של הסדרה - הדבר שיימשוך קהלים משוימים אליה. מעבר לכך - היא סדרת התבגרות פר סה.

כיוון שהסדרה עוסקת במוצהר בערפדים

ולעומת זאת אין שום הצהרה בתוך הסדרה על כך שבאפי או מי מחבריה מייצגים מישהו פרט לעצמם, I Fail to see the logic בהודעתך.

זוהי כבר נאיביות לשמה

מפני שידוע, מתוך מחקרים, ואפילו בצפיה ע"י הדיוטות, כי סדרות נעורים אמורות לפנות לקהל אותו הן מתיימרות לייצג, אחרת ברור שהן ייכשלו. סוזן

ויותר מזה... באפי אולי נבהלה בהתחלה

אבל יפה מאד לדעתי שהיא קיבלה את זה בסופו של דבר ותמכה בווילו. לקח לה שניה לעכל, אבל היא התמודדה עם זה בסוף, וזה מה שחשוב.

זש

New member
הכי טבעי בעולם?

אולי לדעתך. עבור אנשים רבים נטיות הומוסקסואליות נתפסות כמשהו מוזר ולא טבעי ובהחלט לא כ"דבר הכי טבעי בעולם". אני חושב שתגובה של הלם כאשר החברה הכי טובה מספרת על נטיותיה ההומוסקסואליות היא בהחלט טבעית (יש שיאמרו טבעית הרבה יותר מאשר הנטיות ההומוסקסואליות עצמן).

ההומופוביה מרימה את ראשה המכוער

האופן שבו נאמרו הדברים מעידים על יותר מהומופוביה מוסווית. תחשוב שנית על מה שאמרת. דבר שני, באחד הפורומים האחרים בתפוז, לא משנה איזה, אבל הוא עוסק בסדרת פנטזיה אחרת, נכתבו הודעות הומופוביות בעליל. אחת המשתתפות אמרה שהיא בפירוש סולדת ממערכת היחסים בין ווילו לטארה רק משום שמדובר במערכת יחסים חד מינית, אך מיהרה לומר משהו בסגנון "לא שיש לי נגד משהו נגד לסביות" שזה שווה ערך בדיוק לSOME OF MY BEST FRIENDS פוי!

למעלה