באפי מהיום

Boojie

New member
את לא שמה לב לקיצוניות שלך?

לא, יציאה מהארון, בימינו, היא לא הדבר הכי טבעי בעולם. לא, מישהי שבאה ומספרת לחברות שלה שהיא לסבית, בימינו, זה לא הדבר הכי טבעי בעולם. את יכולה לתקוע את הראש בחול ולהעמיד פנים שזה לא ככה, אבל המציאות, מה לעשות, לא תואמת את הפנטזיות שלך. כמובן, את יכולה לדמיין - ולכתוב/ליצור - מציאות שבה הכל ורוד, הכל מושלם, כולם אוהבים אחד את השני ומקבלים אחד את השני בשלמות, אין דעות קדומות, אין זלזול, אין בוז, אין רתיעה. מציאות כזו תהיה קודם כל משעממת מאד, ושנית - לחלוטין לא אמיתית במצב של ימינו. צר לי לומר לך, אבל זש לא הפגין שום הומופוביה. הוא הפגין ראליזם. אני חושבת שאת רגישה מדי. אני חושבת שבהחלט, מערכות יחסים לסביות ראויות להצגה אמינה ויפה בכל המדיומים, כמו כל סוג אחר של מערכת יחסים תקינה. ואני גם חושבת שבהחלט, הבעייתיות שיש בהן צריכה להיות מוצגת גם היא. באמנות צריכה להיות אמת כדי שתהיה לה איזושהי אמינות, אחרת היא סתם פרופגנדה.

לא קיצוניות, רדיקליות

לקיצוניות יש מובן שלילי. כן, אני אידיאליסטית בנשמתי. מה לעשות שאני לא צינית. אני לא מוכנה לקבל את המצב הקיים. אני מוכנה להילחם כדי ךהשיג שינוי. אני שמאלנית רדיקלית, פמיניסטית רדיקלית ופעילה למען זכויות אדם ואזרח - רדיקלית (וזה כולל זכויות הומואים ולסביות). אני מאמינה ביכולת של המדיה ההמונית לשנות, ולכן מוכנה להיאבק גם על שינוי פניה של המדיה. סוזן

ועוד משהו

כלפי הומופוביה (וגזענות ועוד רעות חולות) יש להגיב באופן חריף וקיצוני. יש לגדוע תופעות אלו באיבן. אסור לשתוק!

זש

New member
"שהבת שלי תצא עם בן של גזעני?"

בסופו של דבר את מודה כאן בשמרנות שלך. אמנם הקו שלך עובר קצת יותר שמאלה מהקו השמרני המסורתי אבל השורה התחתונה היא שיש לך עקרונות שלא תסבלי את הפרתם בשום תנאי. אולי לא תשמחי לשמוע אבל יש לך הרבה מן המשותף עם שורפי קליניקות להפלות, מתנגדי אבולוציה ועוד קבוצות בעלות אידיאולוגיה "רדיקלית" כהגדרתך.

חס וחלילה

מתנגדי הפלות ואבולוציה הם בדיוק ההפך הגמור ממה שאני. הם קיצוניים, כלומר ימינה. אני רדיקלית - כלומר שמאלה. הם מדברים על הרס הדברים שמפריעים להם ואם כמה בני אדם צריכים למות כדי לשיג את מטרותיהם הנלוזות - אז מה. אני מאמינה בקדושת החיים מעל הכל. אני פציפיסטית. זה ההבדל בין ימין ושמאל. הימין הקיצוני הוא אלים ומסוכן והשמאל הרדיקלי לעולם לא.

preacher

New member
הכללות הכללות...

בתור אחת שמתנגדת להכללות את לא ממש נזהרת לא לעשות אותן על ימין ועל שמאל (pun intended). יש שמאל רדיקלי אלים. יש ימנים לא אלימים.

Boojie

New member
תעשי לי טובה.

שמאל קיצוני וימין קיצוני שניהם קיצוניים, אפילו אם תעבירי את זה במכבסת מילים ותגידי שבשמאל זה לא "קיצוני" אלא "רדיקלי". ברגע שמישהו רוצה להסתיר את המציאות ודורש שבטלוויזיה יוצגו רק מסרים שמתאימים לטעם שלו ולא דברים שמשקפים את המציאות, הוא קיצוני, אפילו או הוא קורא לעצמו רדיקלי. ואם תסלחי לי, הרבה ימניים מאמינים בקדושת החיים. למשל, יש ימניים רבים שמפגינים מול מרפאות להפלות, כי הם מאמינים שעובר הוא כבר יצור חי, ושהפלה היא רצח. אז זה יפה שיש לך את הפרשנות הפרטית שלך לנושא, ושרק אותה את מוכנה לקבל, אבל בתנאים האלה אי אפשר לקיים דיון, כשאת אומרת "א-פריורי אני צודקת, וזהו". זה פשוט לא הולך ככה. מתנגדי הפלות ואבולוציה אינם ההפך ממך. הם אנשים עם אמונות שונות. יש ביניהם קיצוניים, שלא מוכנים לראות בשום מקום מסרים שונים ממה שהם דוגלים בו. הם באותה רמת קיצוניות כמוך. יש ביניהם כאלה שמוכנים לראות מסרים שונים ממה שהם מאמינים בו, אך היו מעדיפים שהחברה תשתנה. הם בערך באותה רמת קיצוניות כמוני. ויש ביניהם כאלה שמוכנים לשרוף מרפאות להפלות, ואם הרופאים עדיין בפנים - יותר טוב. הם קיצוניים מאד, יותר ממך. וקיצוניים יש בכל צד.

tsahee

New member
הגזמת לגמרי

אומנם במקרה הספציפי הזה הפגינה הקומנדר פנאטיות שלא הייתה מביישת צי מוסלמי, אבל גם לדמוקרטיה וגם לאנטי-דיעות קדומות חייב להיות איפהשהוא כלל שהוא כמעט בגדר "יהרג ובל יעבור". מי שאין לו עקרון כזה איפהשהוא בבסיס הוא לא דמוקרט יותר או אדם נאור יותר, אלא ניהליסט וזה כבר עניין שונה לגמרי.

Boojie

New member
אז בעצם, מה שאת רוצה לראות בטלויזיה

זה דברים איומים בנוסח "ספר האגדות הפוליטיקלי קורקט". יעני, מין עולם אידיאלי שבו אף אחד לא הומופובי, לא גזעני, לא צוחק על מכוערים, שבו אין שוביניזם, אין לאומנות, אין טפשות, והכל פשוט מושלם. שמעי, מה אני אגיד לך, אני מקווה מאד, מאד, מאד, שאף אחד לעולם לא ייכנע ללחצים מהסוג הזה ויעשה דברים כאלה. הדבר האחרון שאני רוצה בטלוויזיה שלי זה תעמולה מתמדת ותקיעת הראש באדמה. בכנות - את מפחידה אותי. את דוגלת בעיוות האמנות, בהצגה צבועה של המציאות, למען אג´נדה מסוימת. האנשים שדגלו בזה במהלך ההיסטוריה לא ממש עשו טוב לעולם שלנו. אני לא יכולה אפילו להתחיל להגיד כמה שאת מפחידה אותי.

מה שאני לא אוהבת, אפילו שונאת

זה שמעוותים את דבריי. האם דיברתי על טלוויזת PC? האם דיברתי על עיוות האמנות? מה פתאום? אני דיברתי בכלל על הצורך לסנן החוצה מסרים פוגעים, גזעניים, הומופובים וכו´. זה דבר קדוש בעיני. אני מצטערת, אבל אני לא רוצה שילדיי יתחילו להאמין שכל אפריקני-אמריקני הוא גנגסטר ורוצח, למשל. אני לא רוצה שיקבלו מסרים כאילו לסבית זה פויה. בשביל זה אני מוכנה להילחם.

Boojie

New member
אז, תני לי להבין:

אסור בסדרות טלוויזיה להציג כושים פושעים? אסור בסדרות טלוויזיה להציג אשה לבנה שהולכת בחושך ופוחדת מהכושי שבא מולה, כי זה משדר את המסר הלא נכון? אסור להציג דמות שמזדעזעת לגלות שמישהו הוא הומוסקסואל? מה עוד אסור? גברים ששונאים נשים, מותר או אסור? לבנים ששונאים שחורים, מותר או אסור? ושחורים ששונאים לבנים? מה לגבי גזענים באופן כללי? מותר להציג אותם בטלוויזיה או אסור? מה הלאה? את רוצה להציג מציאות סכרינית שמראה את העולם כאילו הוא מושלם, שיהיה לך לבריאות. אני לא חושבת שמישהו יצפה בסדרה הזו, חוץ מכמה זקנות חייכניות, אבל אני בטוחה שתהני מזה. אני מעדיפה בטלוויזיה לראות משהו שנאמן יותר למציאות.

הבעיייתיות היא

שכמעט תמיד, כל השחורים בטלווזיה הם אסירים אלימים בבתי כלא, סוחרי סמים, סרסורים וכו´. כל האיטלקים הם מאפיונרים, וכו´. זו הבעיה שלי.

mermit

New member
אהמ... אותו דבר בשפות שונות

וגם לרדיקליות יש אסוציאציות שליליות. לכי לחגורת התנ"ך ותשאלי. באותה הזדמנות תשאלי אותם אם גם לדעתם יציאה מהארון היא דבר טבעי.

זה בדיוק מה שאמרתי

עשיתי הבחנה ברורה בין רדיקליות - שיש לה רק מובן חיובי והכוונה לשמאל, ומצד שני לקיצוניות - שזה תמיד במוסן שלילי וזה רק מימין. אנשי חגורת התנך הם מתנגדי מימין, ולכן הם אינם רדיקלים אלא קיצוניים.

Boojie

New member
אויש, באמת.

"האמונה שלי היא טובה מעצם הגדרתה - כי היא שלי. לכן היא לא יכולה להיות קיצונית. לעומת זאת, האמונה של אחרים היא רעה מעצם הגדרתה - כי היא לא שלי. לכן היא כן יכולה להיות קיצונית. לכן ניתן להן מילים אחרות". תסלחי לי, אבל זה מגוחך. לחלוטין מגוחך. ההטייה שלך מדהימה. את פשוט עיוורת לדעות שונות משלך, נעולה על זה שהצד שלך תמיד צודק, ובונה את השפה שלך בהתאם. צר לי להודיע לך: גם שמאל יכול להיות קיצוני. וזה שתקראי לזה "רדיקלי" לא יעשה את זה פחות קיצוני. או פחות שלילי.

הייזל

New member
סוזן היקרה

אני בהחלט מבינה את רגשותיך העזים בנושא, אבל את חייבת לנסות להבין גם את הצד השני. במשך קרוב לשלושת אלפים שנה הדתות המערביות התנגדו בתקיפות ליחסים הומוסקסואליים (למרות שיחסים כאלה התקיימו ועוד איך ואפילו בתוך המוסדות הדתיים עצמם) וחינוך של שלושת אלפי שנים לאי-סובלנות כלפי המיעוט, החלש, הזר והשונה אי אפשר לשנות כבמטה קסם. עצם העובדה שהמפיקים יכלו ליצור דמות נורמלית (יחסית) של אישה צעירה ולסבית בתוכנית טלוויזיה מובילה בפריים טיים זה הישג ללא תקדים. הם התייחסו על זה בצורה הנכונה ובצורה שלי אישית נראית טבעית מאד. אם באפי היתה פורצת בצהלות שמחה כאשר שמעה את דבריה של ויילו אני הייתי חושדת. כשמישהי באה ומספרת לך דבר כזה ללא התרעה מוקדמת את צריכה רגע כדי לעכל את הדברים. ובאפי לא רק שקיבלה את זה היא תמכה בה שזה נדיר למדי. שלושת אלפים שנה של חינוך פטראכלי היא אפשר לבטל במחי יד תשאלי את הפמיניסטיות.

לא בצהלות שמחה

אבל שגם לא תגיב במבוכה כאילו מדובר באיזו חריגות איומה ונוראה. אופן ההבניה של מערכת היחסים הלסבית בסדרה הוא חיובי ביותר והוא מהווה פריצת דרך ומקור לשמחה מצידי. הבעיה שלי היא נקודתית ביותר.

מצטערת אבל לא מסכימה

אם היא היתה רואה בזה חריגות איומה ונוראה היא היתה בורחת בזעם מהחדר. אני מבינה מאיפה את באה ואת מצידך מעדיפה לאלץ את העולם ללכת לפי דרכך. ממה שאני שומעת אין הרבה הבדל בין הגישה שלך לגישה של מתנגדי הפלות. כלומר: אנחנו מאמינים בקדושת החיים ונהרוג אנשים חפים מפשע כדי להוכיח את זה. אמונה בעולם אידאלי שבו כולם שווים ושונים אינה שונה בהרבה (לפחות בעיני) מהאמונה שהעולם נברא בשישה ימים בני 24 שעות ושהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ. את רוצה שיקבלו אותך כשווה? אז צריכה להיות מוכנה לקבל טיפוסים שרואים בך בת שטן. אלו החיים בעולם הדמוקרטי והמציאותי. מה שאת תיארת כציפיות שלך מתוכניות טלוויזיה המהוות מודל חיקוי מסריח לי יותר מדי כצנזורה. ולדעתי יש רק מקרים בודדים(כמו פדופיליה ופשעי מין) שיש צורך בצנזורה.

ושוב - חס וחלילה

אני מאמינה בקדושת החיים ללא סייגים, בניגוד גמור לאלא מתנגדי ההפלות שגם מוכנים לרצוח עבור אמונתם. בפעם האחרונה - אני פציפיסטית, ולכן אני מתנגדת לנטילת חיים, ולא משנה הנסיבות.

למעלה