באפי מהיום

Boojie

New member
הממממ... קצת כן, קצת לא.

הכן: אני מסכימה אתך שיש תת-ייצוג של מיעוטים בטלוויזיה האמריקאית, וזה לא רק בבאפי. בסדרות טלוויזיה אמריקאיות כמעט ולא רואים בני מיעוטים (מישהו ראה פעם כושי בסיינפלד? בחברים? בבוורלי הילס 90210? מישהו יכול להסביר לי איך אין שם בסביבה אף כושי?) לא סתם נוצר הז´אנר של "סדרות שחורים", שבארצות הברית רק שחורים צופים בהן, ושם הקאסט הוא כולו של כושים (כאן בדרך כלל משדרים אותן בשעות אחר הצהריים). המצב המטופש הזה אופייני לא רק לבאפי אלא לטלוויזיה האמריקאית באופן כללי, ורק כשזה ישתנה, תהיה איזושהי תקווה. הלא: לא מסכימה אתך שהסדרה מציגה את הזוג הלסבי שלה בצורה הומופובית. למעשה, ממש לא. ולא משנה מה מופיע במלאוס מאלפיקרום. כמו שציינתי בהודעה קודמת, מוטיב המכשפות הלסביות דווקא מאד נוגע לנושאים שקשורים באופנת הגל החדש בת ימינו, של נשים שמתחברות לכוחות הנשיים שלהן (בדרך כלל דרך הוויקה או פולחנים פגאניים אחרים, שאם אני זוכרת נכון, שתיהן באמת התחילו בקבוצת וויקה), כך שאני חושבת שדווקא הקטע הזה נועד לדבר לאנשים שהמיסטיקה הזו של המכשפה הלסבית שמחוברת לכוחות הנשיים מדברת אליהם. אחרי הכל, המלאוס מאלפיקרום, למרות העדנה שנראה שהוא זוכה לה בקרב קבוצות מסוימות של בני נוער, הוא לא ממש חומר קריאה פופולרי.

זש

New member
לא יודע

היית פעם בברלי-הילס (אני לא)? יכול להיות שפשוט אחוז השחורים שם נמוך יחסית (וראי גם "הנסיך המדליק מבל אייר", סדרת שחורים המתרחשת בבל-אייר היוקרתית). אני מניח שלו הסדרה הייתה מתרחשת במזרח לוס-אנג´לס, היית רואה הרבה יותר שחורים. סיינפלד וחברים מתרחשות במנהטן-עילית. יש שם שחורים, אפילו לא מעט אבל לא המון. אני יכול לתאר לעצמי מצב של חוג חברתי שאינו מכיל שחורים. במידה רבה תוכלי לומר שזהו "ייצוג של המציאות כפי שהיא מבלי לייפות" כיוון שהחברים ב"חברים" הם חבורת סנובים לבנים מלוקקים שמסתובבים במקומות של סנובים לבנים מלוקקים כמוהם, יכול להיות שזה משקף את חוסר השוויון בחברה האמריקאית אבל אני לא בטוח שמדובר בתת-ייצוג מכוון. זה קצת דומה (אני מודע לשוני בנקודות רבות אבל לצורך הדוגמא זה מספיק טוב) לייצוג של ערבים בתוכניות עבריות. הערבים מהווים 20 אחוז מאוכלוסית המדינה אך בהחלט אינם מהווים 20 אחוז מהדמויות בסדרות טלוויזיה בעברית. אני לא יודע אם זה תת-ייצוג כמו שבסדרה המספרת על בית-ספר תיכון ברמת-גן, בדרך כלל אחוז הערבים בחברת הילדים יהיה קטן משמעותית מ- 20 אחוז.

preacher

New member
מכשפות לסביות

אני מסכים שהקישור בסדרה מטריד. מצד שני, האם ערפדים הטרוסקסואלים אומרים משהו על הטרוסקסואליות? סה"כ זו סדרה על-טבעית, בכולם יש משהו מוזר ועל-טבעי בסדרה.

preacher

New member
השאלה היא איך מתייחסים לאפליה:

ולא משנה אם זו אפליה נגד הומואים, נשים, שחורים, מוטנטים או טלפאתים: אפשר להראות את המצב הקיים או אפילו להקצין אותו, ואז לצאת נגדו. דווקא כן להראות אפליה אבל מנקודת הראות של המופלה. או, שאפשר להראות מעין מצב אידאלי של שיוויון בתור מצב שיש לשאוף אליו. מצב של שיוויון אפשא להראות בקלות בסדרות מד"ב אבל בסדרות רגילות זו תהיה בריחה מהמציאות לדעתי. אם יש אפליה במקומות עבודה נגד הומואים (ואני בטוח שיש) אז לא צריך להתחמק מזה ולהגיד שהכל טוב. הבעיה היא במציאות ולא בטלויזיה. לדעתי באפי התנהגה בסדר גמור - כשהיא שמעה את זה מווילו היא באמת גימגמה קצת, אבל סה"כ כולם מגמגמים כל הזמן בסדרה הזאת, זה הסגנון של הסדרה. מה שהיא היתה מופתעת ממנו זה דבר אחר לדעתי: ווילו אמורה להיות חברה טובה שלה אבל אף פעם לא אמרה כלום על צד מאוד חשוב באישיות שלה. חוץ מזה החברה שלנו עדיין לא רגילה לאנשים שמשנים את הזהות המינית שלהם באופן פתאומי, ועד עכשיו ווילו היתה סטרייטית בסדרה.

פריצ´ר, דבריך הם הסמפטום לבעיה!

מה זאת אומרת זה הסגנון של הסדרה? נו, באמת, שום ר דעתלא יגיד את זה. אפילו אם באפי היא גמגמנית מדופלמת, הרי שאפילו ווילו שמה לב לכך שגימגומיה קשורים לווידוי שהיא עצמה שחררה כמה רגעים קודם לכן. ועניין, "בחברה שלנו עדיין לא ריגלה לאנשים שמשנים את הזהות המינית שלהם" - סליחה? זה בדיוק על מה אני מדברת! לא רגילה זה יופומיזם לדעות קדומות. ואנשים לא קמים בוקר אחד ומשנים את זהותם המינית. אנשחנו נולדים כך! סוזן

ב-ד-י-ו-ק

אנשים לא קמים בוקר אחד ומשנים את זהותם המינית. אנשחנונים נולדים כך. יפה אמרת. זהות מינית לא מטרידה את רוב האנשחנונים כי רובם יודעים מהי זהותם המינית. יש מיעוט קטן מאוד שמבולבל באמת, ועוד קבוצה שמנסה להשלות את עצמה. לא דיון עיקרי בקרב רוב המתבגרים בעולם.

דלית, כאן אתה טועה

משום מה התגובה בכתבתי לא נקלטה, אז אחזור על דבריי. לא נושא דיון עיקרי? הצחקת אותי! זהות מינית הוא אחד מנושאי הדיון המרכזיים בקרב בני נוער, וזאת משום שהוא מקרין על כמה נושאים חשובים במיוחד עבורם. חשוב למשל על מקובלות בחברה. הרי ידוע מי אתה צריך להיות, או איזו תדימית אתאה צריך להקרין כדי להיות מקובל בקרב בני גילך. ואוי לך אם אתה אפילו נחשב להומו! תחשוב למשל על תפיסת הגבריות בקרב תיכוניסטים. מיהו "גבר"? JOCK, כלומר ספורטאי חסון, בנוי לתלפיות, מוקף בבנות ויוצא עם הצ´יר לידר. הרי בתיכון עושים סטריאוטיפיזציה מוחלטת: JOCKS, פריקים, גיקים, וכו´. כמה פעמים קראתי ראיון עם שחקנים צעירים שאמרו שבתיכון הם פחדו לקחת קורס דרמה מחשש שייחשבו לסיסי, ולכן בחרו לשחק פוטבול?!

זש

New member
ואת, כמובן, ערכת מחקרים על כך

כל מה שאת אומרת הוא תמונה המשתקפת מחלק מסדרות הנעורים האמריקניות שמגיעות לארץ. האם את יודעת שזה אכן המצב שם? את בעצם סותרת את עצמך. מצד אחד את אומרת שהסדרות אינן משקפות את המצב האמיתי ומצד שני את מתבססת עליהן כדי לצייר את תמונת המצב כאשר הדבר משרת את מטרותיך.

אני לא צריכה לערוך מחקרים

במהלך שני התארים שלי קראתי מספיק חומר מחקרי טוב ומהימן גם על נטיות מיניית (חומרים תיאורטים וסטטיסטיים) והתפלגותן בחברה, וגם על ייצוגים במדיה. אז בוא נגיד שאני יודעת על מה אני מדברת. סוזן

אני תמיד טועה. תשאלי את בוג´י ../images/Emo3.gif

משום מה גם התגובה שלי לא נקלטה (כבר פעם חמישית
) אז אחזור על דבריי בקיצור נמרץ. זהות מינית ותדמית חברתית הם שני דברים שונים. השחקנים לא טענו שבעקבות לקיחת הקורס יחדלולהיות סטרייטים - הם פחדו שמעמדם החברתי יינזק. דבר שונה לחלוטין.

Boojie

New member
אוף, זה ממש נשמע כמו דו שיח

של חרשים. למה יש לי הרגשה שאתם בכלל לא מתווכחים על אותו דבר?

עשית שני תארים - אני חושד שלוגיקה

לא היה קורס חובה באף אחד מהם? קשר בין אובייקט A ואובייקט B קיים. את טוענת שזה יחס הזהות? הוכיחי. לגופו של עניין - בעיני רבים (רוב מוגדר כמעל 50%) יחסים חד מיניים אינם נחשבים לנורמה. באפי היא לבנה, נוצרית (היא מסתובבת עם צלב - האם זה יעבוד נגד ערפד לא נוצרי? האם זה יעבוד אם בן התמותה אינו נוצרי?) וכיוון שאינה קתולית אדוקה, אני אנחש שפרוטסתנטית. זה הגיוני אם מטרתה לפנות לקהל הרחב ביותר האפשרי בארה"ב. בתרבות הסובבת אותה לא הייתה לה שום סיבה לקבל יחסים חד מיניים כנורמה. אשאל הפוך - נניח שיש לך חתול (כל חיית מחמד עשויה להתאים, אך לחתול של שרדינגר יש שייכות ברורה לנושא) אותו את אוהבת ומעריצה. נניח שיש לך חברה טובה, איתה את מבלה לרוב, ואותה את מחשיבה כחברתך הטובה ביותר. ערב אחד, על כוס יין מרלו רענן, אותה חברה (שטיילה לפני שנים בתאילנד) מציעה בשיא הרצינות לטגן את החתול, ומוסיפה וטוענת שחתול זה דבר טעים לאללה, מנסיונה האישי. מה תהה תגובתך הראשונה? אגב, לפני שמשפדים אותי - השייכות של שרדינגר וחתולו לאנלוגיה: "What did you do to the cat? It looks half-dead." --Schrodinger´s wife. נצפה כסיג ביוזנט.

preacher

New member
אוקיי. למה את מצפה?

"באפי, יש לי רומן עם אישה" "אחלה ווילו. דרך אגב ראית איזה סרט טוב בזמן האחרון?" את מצפה שבאפי תגיב בשיוויון נפש גמור לעובדה שחברה טובה שלה הסתירה ממנה פן חשוב באישיות שלה ופתאום, ללא שום סימן מקדים, "נזכרת" לספר לה את זה? לא שאני מופתע, חבר טוב מאוד שלי מאז כיתה ו´ לא הצליח להביא את עצמו לגלות לי פנים אל פנים שהוא הומו וכתב לי את זה בדוא"ל. זה אולי מנע סצינות מביכות מבחינתו אבל קצת הייתי מאוכזב שהוא פחד להגיד לי את זה במשך שנים. אני מנסה להיזכר בתגובה שלי אז (זה היה כולה מול מסך מחשב). כן, היה אלמנט של הפתעה. במקרה של באפי, היא היתה מאוד מופתעת - אבל את מבלבלת הפתעה ורתיעה. אלו שני דברים שונים. התגובה שלה היתה מאוד מציאותית, ולחלוטין מוצדקת.

preacher

New member
ועוד משהו, איבנובה.

"אנשים נולדים כך" זו דעה קדומה בעצמה. לא כולם נולדים כך. יש כאלו שלא בטוחים בזהות המינית שלהם ומשנים אותה במהלך חייהם או לא ממש מצליחים להכנס לשום הגדרה ברורה כל חייהם.

Boojie

New member
אני לא חושבת שדבריו של פריצ´ר

הם סימפטום לשום דבר. אני חושבת שאם סדרת טלוויזיה היתה מראה מצב שבו תיכוניסטית יוצאת מהארון והחברים שלה אומרים "אה, אוקיי, אחלה" ועוברים לסדר היום, באותו רגע הסדרה היתה מאבדת את כל האמינות שלה (כן, גם סדרה על ערפדים). למה? כי אנשים לא מתנהגים ככה בחיים. וכמו שאני לא מצפה שבסדרת טלוויזיה בנאדם ייפצע ויעבור על זה לסדר היום, או ייעלב ויעבור על זה לסדר היום, אני גם לא מצפה ליציאה מהארון שתעבור כאילו כלום. זה לא ככה בחיים, ואם זה היה ככה בסדרה זה היה פשוט שקר. אני, בתור קהל, שונאת שמשקרים לי.

הנקודה שלי היא

שבאפי היא מודל לחיקוי, ומשום כך ראוי היה לתת את הדעת על תגובתה. מכיוון שטלוויזיה יכולה לשנות דברים בהשקפת העולם של צופיה, במיוחד הצעירים שבהם, הייתי מצפה מכותבים אחראים שבאפי, הגיבורה האולטימטיבית תגיב בצורה שתגרום לצופה להבין שמדובר בדבר הכי טבעי בעולם. סוזן

Boojie

New member
אוי ואבוי.

אני מצטערת, אבל אין בעיני דבר מתועב יותר מאמנות מגויסת. פשוט אין. אמנות שמעוותת את המציאות ומגישה לצופה שקר רק כדי לענות על איזושהי אג´נדה ולשטוף את מוחו באמצעות הטלוויזיה זה מגעיל אותי. מצטערת.

אני לא מדברת על אמנות מגוייסת

אני מדברת על החדרת ערכים ליברלים אמיתיים (בניגוד למה שמתרחש עכשיו בטלוויזיה האמריקנית) ומיגור דעות קדומות שלצערי רווחות. זוהי מטרה נעלה. סוזן

mermit

New member
כל מטרה נחשבת לנעלה בעיני מי שמאמין

באותה אמונה. ואמנות מגוייסת היא עדיין אמנות מגוייסת (וכמובן, זה עובד גם בכיוון ההפוך: אמנות מגוייסת להומופוביה נתעבת באותה מידה, ואפילו יותר, היות והיא מטיפה לשנאה).

למעלה