מה שלא ברור לי
ברור לי שבשביל חיזוק יסודות הבניין- צריך רוב של 2/3 מכלל בעלי הדירות של הבניין [ 66.6 אחוז ).
התכניות שמוצעות *חינם* לביצוע חיזוק יסודות הבניין, כוללות הוספת דירות חדשות שאינן שייכות לאף אחד מהדיירים הקיימים, אלא לצד שלישי ( היזם ) וכן שינוי המבנה המקורי של הבניין- ובשביל זה דרוש שכל בעלי הדירות כולם, יסכימו לתכנית ( 100 אחוז מבעלי הדירות ).
מה שלא ברור לי , זה מה יקרה במצב שבו-
הדייר הסרבן מוכן לשלם ביד נדיבה לחיזוק הבניין, וללא שום תנאים, וללא הגבלות, ובלבד שהחיזוק ייעשה בתשלום מלא, ללא שום הוספה של דירות חדשות. האם גם אז יתויג כמן "דייר סרבן" ???
כי אם לא - די ברוב של 66.6 אחוז מכלל בעלי הדירות בשביל ביצוע כזה.
מי שיסרב, ייתבע ע"י נציגות וועד הבית כמי שמסרב לשלם. חד וחלק. אין כאן שאלות מורכבות.
אם דייר כזה אכן ייחשב לסרבן- זה אומר משהו על המדינה שלנו, שהיא פועלת משיקולים זרים, ולא למען הדיירים הקיימים. זאת תוך דריסה של זכות הקניין של המתנגדים לתוספות בנייה על הגג.
כי זה מה שבאמת מעניין אותי. הוספת קומות והוספת שכנים. הוספת חדרים וכרסום המרחב של החצר.
יש לי עוד שאלות משפטיות בנושא הזה, ולא ברור לי את מי אני יכול לשאול.
יש עודף מידע על קידום תכנית תמא 38, וגירעון תהומי במידע על איך לדחות אותו באופן חוקי וכשר מבלי לקלקל את יחסים השכנים. יחסים שגם כך הם לעתים קלוקלים בגלל עניינים אחרים.
עבורי זה מצער שהמדינה פשוט זרקה את כולנו לכלבים.
זה בדיוק מה שהמדינה שלנו עשתה. המדינה השיתה על כולנו מן חובת התמגנות יקרה מאוד לקראת רעידת אדמה שמעולם לא קרתה, ולעולם לא תקרה, וזאת כביכול חינם, בתמורה לזכויות הבנייה שלנו, שאנו לא רוצים לתת לאף אחד בעד שום מחיר שבעולם.
בסופו של דבר, כל דבר עולה כסף. אין דבר כזה "חינם".
ואם אין כסף, אז מה עושים ?
בונים לדיירים מעל הראש.... לא ! זו תוצאה לא הגיונית.
התוצאה הזאת שמגיעים אליה, היא תוצאה לא הגיונית ולא מתקבלת על הדעת.
אם אין קמח, אין תורה. ואם אין כסף, אז אסור להכריח את הדייר למכור את זכויותיו כדי להתמגן מפני רעידת אדמה.
שוב- אם היה איזה תקדים מנורווגיה, או בריטניה, או גרמניה, או קנדה... אבל אין.
התקדים הוא רק כאן בארץ, זה רק בארץ שהפכו את היהודי לאנדרדוג של המערכת, כאילו שהוא קבצן, או פושט רגל, או זקוק לנדבות.
מראש, לא הייתה שום סיבה שכך יהיה, ועדיין אין שום סיבה שכך יהיה.
זה קורע את השכנים וגורם לקיטוב, במיוחד באזורים של שכונות מצוקה. בגלל שמציעים לשכנים משהו "חינם" והם נגררים אחרי זה.
זה יכול גם להגיע לאלימות פיזית של ממש ואף יותר מסתם אלימות.