בגלל שהאתר לכלי נגינה של הפלוייד נדפק

בגלל שהאתר לכלי נגינה של הפלוייד נדפק

החלטתי לעשות תקציר קטן לגבי כלי הנגינה שהיו להם ככה ואביזרים... טוב נתחיל מרוג'ר ווטרס: בהתחלה לפני ימי הלהקה ווטרס קיבל מסבתו גיטרה ספרדית כאשר הקימו את הלהקה עם בוב קלוז סיד בארט מייסון ורייט הוא הועבר מתפקיד של נגן מוביל לנגן קצב לבסוף לבס. בתקופה זו הם ניגנו רוקנרול משולב בבלוז וג'אז , לאחר שבוב קלוז יצא מהלהקה, נשארו הארבעה. משנת 1965 עד תחילת 1969 גיטרת הבס של רוג'ר ווטרס הייתה rickenbacker 4001 לאחר מכן החליף את גיטרת הבס שלו ל פרסיז'ן בס של fender (יש לציין שזוהי לא הפרסיז'ן שראוים בפומפיי אלא פרסיז'ן לבנה עם פיקאגרד שחור (הפלסטיק מתחת למיתרים)). בשנת 1971 רוג'ר ווטרס עבר לנגן על פרסיז'ן בס שנת 62 של fender גם היא בצבע sunburst (הנראית בפומפיי) בשנת 1973 ווטרס עובר לנגן על פרסיז'ן בס שנת 57 בצבע לבן עם פיקגארד לבן , במהלך הטור של דארק סייד אוף דה מון מנגן על הגיטרה הנ"ל עד שנת 1975. בשנת 1975 ווטרס קונה גיטרה אקוסטית,Ovation Model 1617 בה השתמש עד 1992 בשנת 1976, ווטרס קונה את הבס האחרונה שלו ,פרסיזן בס שנת 72 צבעה ,שחורה עם פיקגארד שחור ועד היום מנגן עליה בהופעותיו ובכלל... במהלך הטור של אנימלס הוא מתגבר את גילמור בשירים sheep and dogs בגיטרת fender stratocaster בצבע שחור. בשנת 2001 הוא מחליף את הגיטרה אקוסטית לגיטרה Washburn RW300B מוגברת בצבע שחור עליה מנגן עד היום. בנוסף לכל כלי הנגינה הוא משתמש בגונג תוצרת paiste משנת 1969 עד 1973. בהמשך אעלה הודעה לכל חבר בלהקה אנא המתינו בסבלנות (=

סיד בארט

סיד בארט היה מייסד הפלוייד וניגן בה עד שנת 1968 תחילה סיד ניגן על בנג'ו בצורה יחסית רצינית. לאחר כשנה הוריו קנו לו גיטרה זולה ולא מוכרת ובעזרת חברים למד לנגן עליה. בשנת 1965 ניגן בפלוייד כגיטריסט מוביל וסולן, הגיטרה החשמלית שלו הייתה Danelectro '59 DC-59 בצבעים שחור לבן. בשנת 1964 סיד החל לנגן גם על Fender Telecaster לבנה בה השתמש עד שנת 1974 במקביל בשנת 1967 סיד קונה Fender Stratocaster בצבע לבן ,הוא משתמש בה רק שנה . בזמן ההקלטות לאלבום piper בשנת 1967 הוא מנגן גם על גיטרה אקוסטית Ovation במהלך הופעותיו עם הפלוייד בארט מנגן לפעמים על Fender Jaguar שגם היא בצבע לבן. אביזרי האפקטים שלו וההגברה היו: binson echorec zippo lighter as slider selmer treble and bass 50 mk1 pedals: vox wha jim dunlop crybaby dallas arbiter fuzz face

דייב גילמור

דייב גילמור שהיה חבר של סיד בילדותם לימד אותו לנגן על הגיטרה ולבסוף החליף אותו בלהקה בהמשך... הגיטרה הראשונה של דייב הייתה גיטרה ספרדית משומשת שקיבל מהשכן שלו בגיל 13. עם גילמור יהיה קצת קשה לפרט את כל הציוד אז אני פשוט ארשום לפי סוגים... fender telecaster: טלקאסטר תחילת שנות השישים לבנה. באומהגומה ניגן על טלקאסטר מודל שנת 50. 1959 Custom Telecaster (השתמש בה ב1974 עם הסינגל you gotta be crazy ובכלל אחר כך באנימלס) 1955 Esquire Custom Shop Telecaster (הגיטרה הנוכחית שלו) fender stratocaster: 1970 the black fender stratocaster מתחילת שנות השישים ועד היום (עברה החלפות של הפיקאפים כלומר המיקרופונים והחלפה של הצוואר וכולי...) The Red Stratocaster and emg pickups נקנתה בשנת 84 ומנגן עליה עד היום. עברה החלפת פיקאפים לemg The White Stratocaster ניגן עליה בהקלטות ל Saucerful of Secrets ובכמה הופעות לטלוויזיה עד שנת 1970 Bill Lewis Guitar הגיטרה אשר נראית בפומפיי במהלך ההקלטות לדארק סייד אוף דה מון באולפני אבי רואוד זוהי הגיטרה שנשמעת בסולו של money נבנתה במיוחד בשבילו בשנת 1970 slide guitar: The Fender 1953 Model 1000 twin neck pedal steel נשמעת ב one of theese days,dark side, fat old sun ועוד... Jedson and Fender lap steels נשמעה בשיין און 1-9 במהלך הטור של אנימלס 1970 The blonde Fender Stringmaster lap steel הנוכחית שלו בסיבוב הופעות האחרון.... מגברים: Hiwatt Amps & WEM Cabinets בשנת 68 דייב משתמש בSelmer amps בשנת 1970 Hiwatt head with one WEM cabinet dark side of the moon - new Hiwatt DR 103 100w heads בדויז'ן בל הוא משלב מגבר מרשל לרמקולים wem עד היום. בתחום ההגברה יש עוד המוןן אבל מי שרוצה אני יאמר לו בדיוק מה עוד אבל זה העיקר. pedals: Animals effects board : 1976 Pete Cornish Tone pedal Dallas Arbiter Fuzz FaceBC109 Pete Cornish Custom Fuzz MXR Phase 100 Univox Uni-Vibe Cry Baby wah wah MXR Dynacomp Pete Cornish volume pedal MXR Noise Gate/Line Driver 1977 Dallas Arbiter Fuzz Face (BC109) Pete Cornish Custom Fuzz MXR Phase 100 Univox Uni-Vibe Colorsound Power Boost Cry Baby wah wah MXR Dynacomp Pete Cornish Tone pedal Pete Cornish volume pedal MXR Noise Gate/Line Driver the wall: Dallas Arbiter Fuzz Face (BC109) Electro Harmonix Big Muff MXR Phase 90 Electro Harmonix Small Stone Electro Harmonix Electric Mistress Pete Cornish (ST-2) Treble and Bass Boost Cry Baby wah wah MXR Dynacomp Pete Cornish Tone pedal Pete Cornish volume pedal MXR Noise Gate/Line Driver EH and Sovtek Big Muff the Fuzz Face Electric Mistress flanger Binson Echorecs

ניק מייסון

המערכת הראשונה שלו הייתה מערכת עם בייס דראם טום אחד סנר ומצילת הייאט , הוא קנה אותה מתנה לחג המודל מכסף שהרוויח וקיבל וקנה ספרים ללימוד עצמי על תופים. כאשר הצטרף לפלוייד הוא התקדם למערכת משופרת יותר הוא קנה לעצמו מערכת תופים premier עם מצילת קראש-רייד והייאט, המערכת הייתה ארבעה חלקים ובגדלים קטנים מהרגיל. בשנת 1967 כשהחלו באמת להופיע במקומות מכובדים יותר ונראו כלהקה מקצועית ניק קנה מערכת פרימייר שישה חלקים כלומר עוד פלור דראם בצבע זהב נוצץ. ב1968 הוא קנה ludwig speed king עם שני בייס דראם וארבעה תופים לא כולל פלור. המצילות שלו היו הייאט, ארבע קראשים ורייד. משנת 1970 החל להשתמש במצילות paiste ובעורות רמו לבנים (המערכת אשר רואים בפומפיי) עוד מערכות שהיו : מערכת אקרילית (שקופה) fibes תשעה חלקים רוטוטומס (הסולו של טיים בהתחלה) פרימייר שבעה חלקים (עם ציור מצרי על העור הקדמי) לדוויג שישה חלקים (עם ציורים של גלים עליה) בסיבוב החומה ניגן על לדוויג שמונה חלקים (תופים) ומשנת 1994 ניק מנגן על מערכת dw תשעה חלקים

אוי, הוא מתופף על ספה!! ../images/Emo6.gif

איזה גדולים הפלוידים האלו - תמיד מביאים רעיונות חדשניים לרוק. איך לא חשבנו על זה קודם?!.

מה זה חדשני!! חחח אני תופפתי על כריות כשהייתי

קטן... אולי גם אני יהיה גאון מוסיקלי?? חחחחחחחחח

פינק פלוייד לא פרוגרסיב!!!

בלהבלהבלהבלהבלה חחח תמיד הצחיקו אותי הוויכוחים השטותיים האלה חחח

TAZ!

New member
עד היום אני לא מבין...

...למה היו לו שני באסים? לא שמעתי הצדקה לכך באף אחד משירי הפלויד.

האמת שיש לו קטע עם דאבל שגיליתי היום חח

אבל ממש לא רציני אני יכול לעשות את הקטע עם פדאל אחד.... זה כולה שמיניות על בס חחח יש פה בפורום אנשים שיודעים לנגן את אקוז מפומפיי ברמה טובה?! אני רוצה לעשות הקלטה לשיר הזה ואני ממש רוצה שתיהיה ברמה טובה! ככה שאני מחפש מקצועים (אני רוצה ללמד גם את המעריצים בעולם שרואים יוטיוב איזה כשרוניים ישראלים חח כי עד עכשיו הקאברים לפינק פלוייד של להקות שונות ביוטיוב מכל העולם ממש מעפנים )

holo

New member
אני אשמח לנגן איתך

אני אלמד את התפקידים של הגיטרה, הם די פשוטים.

Anuerysm

New member
אם יש לך 3 חודשים לחכות עד שאני אחזור מהארץ

אני אנגן את הבאס

hkatsman

New member
אני יודע בס

ולנגן את פומפיי כנראה לא כ"כ קשה כי זה רוג'ר.

יופי כל מי

שמנגן גיטרה/בס יודע לנגן בס של ווטרס השאלה היא אם זה נשמע טוב וברמה טובה

למעלה