בגלל שהאתר לכלי נגינה של הפלוייד נדפק

FunkyMonk

New member
למה אתם מזלזלים?

לווטרס יש כמה קטעים טובים שאני בספק אם כל אחד מצליח לנגן... במיוחד באלבומים המוקדמים. נכון, מבחינה טכנית הם לאו דווקא מסובכים. אבל הם יפים וקשה לחקות אותם.

הבנת הנקרא

שמנגן גיטרה/בס יודע לנגן בס של ווטרס השאלה היא אם זה נשמע טוב וברמה טובה אני לא רואה פה זלזול! התכוונתי שתאחלס לנגן את התווים של מה שהוא מנגן זה לא בעיה אבל לנגן את זה ברמה טובה ברגש ובסאונד שישמע סאונד פלויידי זאת הבעיה... גם לנגן מקצבים של מייסון זה ממש לא בעיה אבל לנגן שישמע כמוהו זה כן כי זה בעצם מה שעושה אותם ככה פשטות אבל רגש מדהים ואווירה של הצלילים זה הפלוייד

לא יודע מה איתך אבל כל מוסיקאי

וכן גם מתופפים! מעריכים את כל מי שיודע להתמחות על הכלי שלו לא משנה אם יש לו ארבעה מיתרים או שניים עשר בסופו של דבר מוסיקה לא יכולה להיווצר בלי הרמוניה של כולם הבנה ותקשור! מי שבאמת יודע לנגן ומתעסק לעומק עם מוסיקה לא מזלזל באף מוסיקאי אחר

ווטרס הביע זלזול בבאס

הוא ראה אותו ככלי שולי, וכאשר אתה מגיע לכלי מהתחלה בגישה של ברירת מחדל, אין סיכוי שתצליח לבטא את היכולת שלך כשאתה מרגיש שאתה מנגן על משהו שולי, ואם אתה מנגן או לא מנגן, זה כמעט אותו דבר. ואכן, לדעתי ווטרס עם קצת יצירתיות היה יכול להגיע עם הבאס למקומות אחרים. ניראה לי שעם ווטרס מדובר יותר בחוסר רצון להשקיע על הבס מאשר חוסר יכולת. אין לי מושג מדוע הרבה אנשים נוטים להתייחס לכלי הזה כאל כלי שולי, כי כאשר משתמשים בו ביצירתיות, הוא יכול להיות כלי מרכזי. וכדוגמא אני אציין את פול מקרטני בתקופות המתקדמות יותר של הביטלס ששם הבס יותר דומיננטי, הוא עשה איתו דברים מדהימים.

הוא גם זלזל מאוד במתופפים

יש לי ציטוט בספר שאומר שהוא אמר למזלי אני רק בסיסט ולא מתופף... או משהו בסגנון שמעיד על זלזול... כולנו יודעים עד כמה היה ילדותי פעם אבל אני חושב שהיום הוא מעריך את כולם כי בסופו של דבר הוא צריך לנגן עם אנשים ועם יחס כזה אז קצת יהיה לו קשה...

אני חושבת שבמקרה שלו

הזלזול נבע מהאופי שלו, ומהחשיבה שלו שהוא צריך להיות במרכז - ולא מדובר בזלזול אובייקטיבי בחטיבת הקצב.

לזה התכוונתי

שהוא ילדותי היה תמיד אבל היום אני בטוח שהוא לא מזלזל יותר, גם הוא די עבר שינוי מאז השמוקיות שלו...

תראה, צריך לאזן את הגאונות עם קצת טמטום

זאת דרך הטבע. רוב הגאונים לוקים באידיוטיזם. זאת הסיבה שאני מעדיף לא להכיר לעומק כל מיני גאונים שאני מעריך, זה ברוב המקרים מסתיים רע, עדיף להנות מהגאונות שלהם בלי להתעמק יותר מדי בהם, כי בסוף מגלים שהם חבורת אידיוטים.

אוקי ועדיין מה הפואנטה שלך!? חחח

אוקי זה שהוא היה מטורף זה ידוע וגם זה שהוא גאון זה ידוע אז מה הפואנטה חח אף אחד גם לא מתעמק יותר מדי דיברנו על לנגן בס

אמרת שהוא ילדותי

והוספתי שזה לא רק הוא, אלא רוב הגאונים. שום פואנטה, לא כתבתי כאן מערכון לסיינפלד.

The Walrus

New member
לא לזלזל

ווטרס בסיסט לא רע בכלל. נו אז הוא לא ג'ק ברוס, אז מה?

Anuerysm

New member
ווטרס סך הכל הוא לא כשרוני במיוחד על הבאס

רואים שהוא מנגן כמו אחד שלמד את הכלי כמה שנים טובות, אבל הוא לא משהו נדיר כמו ג'ק ברוס (שגם יש לו אחלה קול)

אין לווטרס כשרון מוזיקלי נדיר בסה"כ

הוא זמר בינוני עם קול צורם מעט, בסיסט בינוני מינוס. היכולות הגדולות שלו הן כמובן הכתיבה וההלחנה. הוא זה שמוצא את הנפט, ומי שעובד איתו בא לקדוח.

Anuerysm

New member
הוא לא זמר בינוני, אמנם אין לו יכולות

ווקאליות משהו, אבל יש לו אחלה קול

בשירה שלו יש משהו מיוחד

כי הוא מצליח להעביר בצורה מאד טובה רגשות דרך הקול שלו, למרות היכולות הבינוניות שלו.

MilkShack

New member
אני לא שומע בקול שלו שום יכולת בינונית..

לפחות לא בימים הטובים שלו =P

יכול להיות

כעקרון, אם אתה לא מנגן, כל מי שיפרוט לידך EM ישמע לך כמו גיטריסט. אותו דבר בנוגע לשירה, אם לא נכנסת לעובי הקורה בכל הקשור לשירה, סביר להניח שכל זמר בינוני ישמע לך מעולה. אבל שוב, אני מדבר על יכולות נטו. זמר גדול בעייני צריך עוד הרבה דברים חוץ מיכולת. לדוגמא אביב גפן הוא זמר בינוני מינוס מבחינת יכולת נטו (בעבר הוא היה דיי גרוע, עם הזמן הוא השתפר), אבל אני עדיין נהנה להקשיב לו ולשמוע את המוזיקה מכל התקופות שלו, כי יש לו סגנון וקסם מיוחד שאופייני לו וגם לווטרס יש את זה, אפילו שהיכולת נטו של שניהם היא בינונית. לעומת זאת, אתה יכול לקחת את "הפיינליסטים" מכוכב נולד, שמבחינת יכולות נטו, הם מעולים (לדוגמא נינט), אבל בסופו של דבר, אין בהם שום קסם וסגנון. בסופו של דבר, הם סתם עוד קול יפה.

holo

New member
אתה מפספס את העיקר

אנחנו מדברים על מוזיקה, ומוזיקה כמו כל אמנות, פונה אל הרגש של המאזין, לכן, גם אם לרוג'ר ווטרס אין יכולות ווקאליות כמו של זמר אופרה, והוא בכל זאת מצליח להעביר את השירים שלו בשירה מתאימה ונוגעת, אז הרי הוא ללא ספק זמר מוכשר. ועוד במיוחד שכשעניינו ברוק. ואם אתה בכל זאת נתפס לצד היותר "טכני", אז בחומה רוג'ר ווטרס דווקא משמיע יכולות ווקאליות מגוונות, בעיקר ב The trial. בכל מקרה, אני אוהב את את הגיוון היחסי בקולות שלהם ועוד יותר את השילובים בין שני זמרים או יותר. בעיקר גילמור-ווטרס. בדומיננטיות ובהעברת התוכן, סיד בארט לוקח את כולם.

MilkShack

New member
לזה בערך התכוונתי.

אגב, הבנתי שמסווגים קולות של אנשים לפי רמות כאלה... מעניין מה הרמה של ווטרס :O

למעלה