בגלל שהאתר לכלי נגינה של הפלוייד נדפק

The Walrus

New member
וואלה צודק...

לא נראה לי שהיה אפקטים על הקלאסית. בסולו זה כנראה הסאונד הקלאסי: ביג מאף, cs-2, tc2290, tube driver volume boost, doppolas, chorus.

אבי323

New member
אחלה אתר של גילמור...

יש אתר מעריצים מצויין של דייויד גילמור: http://www.gilmourish.com אתר ממש מושקע על כל האפקטים, כלים, גיטרות וכו... שהוא השתמש בכל שיר ושיר. יש לי שאלה אחרת: מישהו מכיר אתר שאומר איך לכוון בדיוק את המגבר, הגיטרה והאפקט ולא רק מזכיר את הציוד?

אבי323

New member
בכל זאת אני לא מוצא...

לדוגמא, הלכתי לדארק סייד לשיר טיים(לדעתי השיר הכי טוב של הפלוידים). לא רשום כמה לכוון את הטון של הגיטרה או המגבר, רשום רק את הפיקאפ והאפקטים. מישהו יכול להסביר לי בפירוט את המושגים באתר, כי אני די חדש בעניין...

The Walrus

New member
הנה:

מגבר: bass 55%, treble 45%, mids 40% את הגיטרה יש לשים ב פיקאפ הגשר, את הפאז פייס יש לכוון ככה: fuzz 100%, volume 70% ואת הבינסון טייפ דיליי - שאני בספק שלמישהו יש פה - לשים על 310ms. הפידבק בסביבות 5-6 חזרות.

אבי323

New member
תודה...

את זה אתה יודע מניסיון או שזה כתוב באתר? כי אני לא מוצא את זה באתר...

RoieL

New member
גשר?

נשמע לי כמו מידל פלוס נק או רק נק.. בחיים לא הייתי מנחש שזה גשר.. (מדובר בסולו, כן?)

תודה! חיפשתי כל כך הרבה לגבי הציוד!

אבל זה בעיה למצוא! גם יש כמה גיטרות שגנבו לגילמור אם אני לא טועה ויש לס פול אחת בתקופת הטור של החומה. אפשר לערוך הכל ולהעלות למאמרים שיהיה ככה

RoieL

New member
לס פול אחת?

לגילמור יש אוסף של עשרות גיטרות. הלס פול הכי ידועה שלו היא גולדטופ משנת 55' שעליה הקליט את האלבום האחרון שלו, אבל ללא ספק ההקלטה המפורסמת ביותר שלו איתה היא הסולו של ABITW2, יש לה ביגסבי ופיקאפי P90 כיאה ללס פול היחידה שיוצרה בשנים הללו. גנבו לגילמור פנדר אחת שקנה בכסף שקיבל כשהתחיל לעבוד עם הפלויד, סטראט לבנה עם פרטבורד רוזווד אם אני לא טועה. למרות הבלקי, הייתי מסתכן ואומר שהגיטרה הכי ידועה שלו היא גיטרה אחת מרוטה ומשופשפת שהייתה פעם גיטרה לבנה עם פיקגארד מוזהב, ששווה היום כנראה כמה מליוני דולרים.

שכחתי לציין גם

שהרשימה שנתתי לגבי כל הציוד של גילמור לקוחה מאתר מעריצים שלו שעשו הסברים לגבי הכל בתוספת תמונות ככה שבקשר לטעויות יכול להיות רק בתרגום אבל זה הציוד שהיה לו חוץ ממנו יש עוד טעויות אצל שאר החברים??

למעלה