תביני דבר אחד ובזה אני מסיים את הדיון
העובדה שאת מסלפת את המחקר על הכוזרים, באמת שלא מזיז לי. גם מיתוס הקיפוח וגם מיתוס הנכבה הם מיתוסים, והערבים שמאבקם הלאומי נגד המאבק הלאומי הולך ודועך נאחזים במיתוסים כי אין להם במה לאחז. את טוענת שאת יהודיה יוצאת צ. אפריקה והמזה"ת, אני מטיל בכל ספק רב, לפי דעתי או שאת במצב של אמא לא יהודיה ואבא יהודי, ולכן מבחינת ההלכה וחוקי מדינת ישראל את חסרת דת ולאום או שמשפחתך כשהגיעה לישראל זייפה מסמכים או פשוט הצהירה הצהרה כוזבת על מוצאך היהודי לכאורה, אבל בקהילה שבה משפחתך גרה עלו סיפור ההונאה. אישית, לא מפריע לי, אם את תקועה בלי דת, אני בעד להקל את הגיור, אם משפחתך נתנה הצהרה, אז החיים בין היהודים הפכו אתכם ליהודים בעיני. האמת ההיסטורית היא שיהודי צ. אפריקה והמזה"ת גורשו החל מהשנים 1945 ועד שרוב מוחלט של היהודים עזבו או שהשלטונות הפכו למעט מתונים יותר. ישנן לא מעט, אשר רובן הגדול יושב בכלל בקנדה וצרפת והם מפעילים שדולה באו"ם כדי לקבל פיצויים, את לא פוגעת בי, למשפחה שלי הגרמנים שילמו פיצויים והפולנים החזירו את כל הרכוש, את פוגעת במאבק שלהם. וכאילו לא מספיק סבל הערבים העבירו אותם כשהם גירשו אותם והלאימו את רכושם, הערבים מגיעים גם לצרפת וקנדה ומגרשים את היהודים גם משם.