בהמשך לדיונים שלנו

כמה עיתונאים פוטין רצח היום?

מזמן לא היית פה והסיפורים שלך - איך לומר - היו קצת חסרים.
מכל מקום אני מעדיף אותך על יוסי שוורץ כי בניגוד אליו אתה עוד נוסע על המסילה, גם אם רק על פס אחד................

אין כזה דבר, פשוט לא קיים

בעיניי פלשתיני חיי פלשתיני שווים יותר, בעיני צרפתי חיי צרפתי שווים יותר, בעיני בריטי חיי בריטי שווים יותר בעיני יהודי חיי יהודי שווים יותר. שווים יותר זה לא אומר "נעלים" או שאדם אחד עליון על השני, זה אומר תחושה סובייקטיבית לחלוטין של בני אדם להזדהות יותר עם בני עמם. מי שטוען אחרת או שקרן או צבוע.

לא נכון../images/Emo70.gif יש לא מעט יהודים שאינם "אנשימרכז"

ובעיניהם חיי כל בני-האדם שווים אותו דבר. ברור, שכמה שהנפגע קרוב יותר אישית, כן הזעזוע רב יותר. אבל מה הקשר ללאום?
נגיד, חו"ח, נפגע שכן שלי, אחד מהשכנים הקרובים אליי במידה שווה. אז מה זה משנה לי, אם אותו שכן הוא ארמני, יהודי, או סיני? כנראה אני לא מספיק "אישמרכז"

עוד אחד ../images/Emo6.gif

בטח! כיבוש חיי-אדם בלי קשר למוצאו הלאומי זה רחוק מה"מרכז". מה"מרכז" שלכם

תיקון: צ"ל - "כיבוד חיי-אדם"

(ולא כפי שהוקלד) באשר הם, ללא הבדל לאום, עומד בניגוד משווע לתפיסת ה"מרכז" שלנו

אושרי 7

New member
יש, אבל הם מטורפים

יותר מכלב חולה כלבת. אני לא רואה שום הבדל בין לחשוב על האינטרסים של בני משפחתך קודם, לבין לדאוג לאינטרסים של בני עמך. הניסיון לטעון אחרת הוא שקרי ומתחסד.

THE WIZARD 55

New member
נקודה אחרת הועלתה כאן

נכון שחייהם של בני משפחתינו יקרים לנו יותר ואין ויכוח על זה.. אבל כאשר השכן נפגע, חבר לעבודה, שהוא לא יהודי האם עוצמת הכאב תהיה לפי הלאום או לפי מידת ההכרות איתו ...ואהבתו אליו כבן אדם.. כשאני שומעת למשל על ילדים שנרצחים, נאנסים, נפגעים ממש לא חשוב לי מי הם, ומה זהותם, הכאב הוא עצום....

קשה לי להאמין..

לכל היותר יש אנשים שמתכחשים לזה שכואב להם. כי הרי "לא אמור לכאוב להם, זה מה שאבא תמיד אמר"

THE WIZARD 55

New member
לפעמים גם מתעלמים

לא רוצים לראות, או לשמוע.. בכד לא לכאוב את כאב האוייב..בד"כ זה קורה במלחמות

למעלה