בהמשך לדיונים שלנו

../images/Emo6.gif ענק../images/Emo70.gif

אבל "קצת" קשה-תפיסה
אם נפגע חס וחלילה שכן/מכר/עמית, שאתה מכיר אישית, וזה ישפיע עליך יותר או פחות בהתאם ללאום שלו, אזי, מן הסתם, הנגוע בכלבת אנושה זה כנראה אתה. זה ברמה האישית. בנוגע לאנשים שקרבתם אליך שווה. אף אחד לא התווכח, שבמקרה של נגיד שיטפון, תרוץ להציל קודם את בני משפחתך, או ידיד קרוב יותר שלך. ואפילו, שתתגייס להגנת ארצך הרבה יותר מהר מאשר להגנת ארץ זרה ורחוקה. מישהו התווכח על כך?
נגיד ככה. קראת שתי ידיעות סתמיות בעיתון, על שני אנשים שלגמרי לא מוכרים לך, ששניהם בנפרד נהרגו בתאונת דרכים: 1. יהודי - באורוגואי. 2. ישראלי ערבי, או עובד זר סיני - בישראל. ברור, שכל ישראלי נורמלי יתייחס יותר לתאונה שקרתה כאן בארץ, לא משנה למי, ויתרגש פחות מתאונה שארעה באורוגואי הרחוקה. כנראה מוגזם לדרוש ממך הבנת משהו נוסף: הרצח ההמוני של פלסטינים בשטחים הכבושים, אמור להזיז לנו, הישראלים, לא רק מטעמי הומניות בסיסיים, אלא גם מטעמים פרקטיים ביותר: הרי מובן מאליו, לכל מי שעיניו בראשו ואינו אידיוט מוחלט, שדם גורר דם, נקמה גוררת נקמה, שנאה גוררת שנאה, פגיעה גוררת פגיעה. ואידיוט שבעתיים הוא מי שאינו שואף לפרוץ את מעגל הדמים הזה ולהפסיקו אחת ולתמיד. לפחות לנסות דרכים להפסיקו. לפחות להפעיל את שרידי התאים האפורים שעוד נותרו לו, אחרי שטיפת השכל הגזענית ממנה הוא מושפע.

asparagos

New member
היהודים לא המציאו את העולם (ככל הידוע לי)

והעולם מתנהג בצורה גזענית, זה טבע העולם, עם X טובח בעם Y פשוט כי הם Y, כמו הטבח בדרפור כמו טבחים של מוסלמים לבנים בשחורים וגם כמו השואה. ככה העולם עובד, זו המציאות הקיימת, היהודים נאלצים להתמודד עם הגזענות הזו, הם לא המציאו אותה. הסיבה לחוק השבות ולא להעלות כל אחד לפה היא פשוטה - היהודים שוב יהפכו למיעוט נרדף, בוא לא מהיה תמימים, אם היום נודיע לעולם שכל מי שחפץ לעלות לישראל יכול, היהודים פשוט לא יוכלו לחיות כאן, נוצף במיליוני מוסלמים שהתחנכו על מיטב תוכניות טלויזיית החמאס... מה אתה חושב שיקרה פה? תהיה מציאותי. הטענה שלך, שזה גזעני היא נכונה, אבל זה גזעני כמו שארגוני נשים פועלים רק למען נשים או שארגונים למען ערבים פועלים רק למען ערבים וכו', ישראל היא מדינה יהודית ומטרתה לעזור ליהודים, לא לפתור את בעיות כל העולם. אותם עולים מצרפת שאתה מזכיר הם דוגמה מעולה לתפקיד ישראל, יהודים שמרגישים שצרפת כבר לא מקום בטוח עבורם מוזמנים לפה, לארץ שבה להיות יהודי זה לגיטימי לגמרי. אגב, אני לא מקבל את "האפלייה של הערבים בהמון מישורים למרות היותם אזרחים נאמנים למדינה" כי זה די הפוך, הערבים לא נאמנים ויש מעט מאד אפליה, אם תרצה שארחיב לגבי זה - בכיף, אבל אנחנו קצת מתרחקים מנושא השרשור ושמעתי שבפורומים של ערבים אפשר לחטוף על זה חסימה אז אני מפחד לגלוש מהנושא... אגב 2, יש הרבה ערבים בת"א ששוכרים חדרים ודירות, בוא לת"א ואני שוכר לך דירה תוך יום אחד, וגם אף אחד לא ישרוף לך את האוטו ויבזוז לך את הבית כמו בפקיעין למשל.

היהודים לא המציאו שום דבר ../images/Emo3.gif

אני לא מבקש לאפשר לכל מי שחפץ להגר לישראל, בין אם זה יהודי או ערבי, למרות שכבר היום יש לך המון קהילות של זרים במדינה שמשתקעים ואין לי מושג איך היחסים ביניהם ובין המדינה יראו בעתיד, גם הם מופלים לרעה למרות שיש להם זכות להיות כאן יותר מההוא שבא מצרפת או ארגנטינה, אני בטוח שילדיהם של העובדים הזרים יראו באבות שלהם כמי שבנו את הארץ ותרמו בבניית המדינה, כשאתה שם דגש על ישראל בהיותה מדינה ששייכת רק ליהודים ובית רק ליהודים אתה מונע משאר התושבים בארץ להיות שייכים למדינה, זה ממש לא כמו שארגוני נשים דואגים לנשים, כי נשים מופלות לרעה ומדוכאות ביד קשה ע"י הגברים, כשמצד שני היהודי הצרפתי או הניו יורקי אינו נחשב לנרדף או למדוכא ורק בגלל שזורם בו דם יהודי הוא זכאי להיות אזרח שווה זכויות במדינה, הערבים מאוד מאוד נאמנים במדינה, יחסית למיעוטים לאומיים אחרים בעולם אחוז הערבים שמשתתפים בסכסוך ולוקחים חלק בפעולות נגד המדינה הוא מאוד קטן, בינתיים היו במדינה מרגלים ממוצא יהודי יותר מאשר ערבי, כמובן ואולי אני טועה, אתה תגיד שאנחנו נאמנים כשנתגייס לצה"ל ונלך לדפוק את הפלסטינים, אבל לא, אנחנו מזדהים איתם ועם מאבקם לחופש ועצמאות.

asparagos

New member
באוקטובר 2K ראינו בדיוק כמה אתם נאמנים למדינה

במלחמת לבנון ראינו שוב את הנאמנות, במיוחד את הנאמנות של עזמי בשארה. בנוסף, המיעוטים בארץ מופלים חוקית ע"י חוק השבות וממסדית בענייני קרקעות (בנושא זה אני לא בקיא במיוחד), לא יותר מזה. אפליות אחרות הן אפליות "עממיות" שלא נכתבו בספר חוקים והן באות מתוך העם, את זה הבאתם על עצמכם ביחס שלכם והיד עוד נטויה, הקריאות "ברוח, בדם, נפדה את פלסטין" ע"י אלפי אנשים בהפגנות שמונהגות ע"י רעד סלאח לא עוזרים לקרוב לבבות. בקשר לחוק השבות, זאת הפואנטה של ישראל, זה הלקח שלמדנו, שתהיה ליהודים מדינה משלהם. היהודי הצרפתי והניו יורקי לא נרדפים כרגע, אך מה יהיה המצב עוד 50 שנה? כבר היום עולים מצרפת בגלל שכבר לא מרגישים שם בנוח. אף אחד לא ערב ליהודים חוץ ממדינת היהודים - זה הלקח. אני מבין שאתה חושב שחוק השבות לא הוגן, ואתה צודק, זה חוק גזעני ולא הוגן, הוא לא נועד להיות הוגן, ולא מנסה להיות הוגן כלפיך כערבי. אתה תנסה לשנות את אופי המדינה - סבבה, קח בחשבון שהמדינה לא תאהב את זה וקח בחשבון מה עלול לקרות כתוצאה מהניסיון שלך.

אוקטובר היה הקש ששבר את גב הגמל

נוכח האפלייה והדיכוי המתמשכים פרצו אירועי אוקטובר, זכותנו להפגין נגד המלחמה בלבנון, האפליות העממיות הללו מקבלות גיבוי ותמיכה מהשלטונות, ראאיד סלאח הוא תוצר של הדיכוי שנמשך 60 שנה, אף אחד לא מביא על עצמו אסונות, מה שאתה מגדל אתה מקבל.

asparagos

New member
יש להפגין ויש להתפרע

אלה היו התפרעויות. זריקת אבנים מגשר ג'אסר ורצח זה לא הפגנה עממית (אולי אצל הערבים זה כן הפגנה עממית).

בכל מקרה

במשך 60 שנות קיום למדינה הוכיחו הערבים במדינה את הנאמנות שלהם ולא הצטרפו לפעילות בני העם שלהם נגדה.

asparagos

New member
חוק השבות לא הולך להשתנות

המדינה בהגדרה שלה כמדינה יהודית לא תשתנה. מי שינסה לשנות את זה, שיקח בחשבון שיש השלכות ולא יבכה אח"כ על הנכבה/נכסה/נאקונה, שיקבל את ההשלכות כמו גבר. לא הוגן, גזעני, מפלה, כל מה שתגיד נכון, אבל זה לא הולך להשתנות כי החיים שלנו תלויים בזה. אם השאיפה היתה לשוויון אזרחי מלא - סבבה, אני הראשון לתמוך בכך, אבל אם המטרה המוצהרת היא להפוך את המדינה למדינת"כל אזרחיה" אני הראשון להתנגד.

חחחח הצלחת להצחיק אותי

במשך 60 שנות קיומה של מדינת ישראל הוכחתם את נאמנותכם למדינת ישראל??? איך בדיוק???? בכך שעמדתם על הגגות במלחמת המפרץ הראשונה וצעקתם לסאדם להפציץ את תל אביב בכך שמספר הפיגועים בהם מעורבים ערביי ישראל רק הולך וגדל? בכך שבמלחמת לבנון האחרונה תמכתם בגלוי בנסראלה? בזמן שתושבי הדרום סובלים מהטרור הפלסטיני ללא הפסקה ושום ציוץ לא נשמע מכם אבל ברגע שישראל מגיבה זה עונש קולקטיבי פשעי מלחמה? בכך שביום הזיכרון האחרון לחללי מערכות ישראל המגזר שלך מצא את הרגע הנון(השמעת הצפירה) וירה זיקוקים לאות שמחה? בכך שאיתיפאדה ערביי הגליל התחילה???

אתה לא מדייק לגבי רא'איד ס'לאח....

האיסלאם הפוליטי שהאיש חלק ממנו, הוא תופעה המתפשטת כאש בשדה קוצים בכל העולם הערבי. אי אפשר לשייך אותו באופן בלעדי לאפליה הממוסדת שיש בישראל כלפי הערבים. ועוד משהו: האוכלוסייה הערבית שנשארה בישראל לאחר הנכבה, היתה ברובה כפרית ולא משכילה. לקח לה זמן להבין להפנים ולהגדיר מדוע וכיצד השלטון הישראלי מפלה אותם. זה לא קרה בשנה הראשונה וגם לא בשניה. למעשה, התהליך נמשך עד היום ושיאו בשנים האחרונות.

זה נכון

אבל למה האיסלאם הזה פתאום קם לתחייה? לפי דעתי הוא תוצר הדיכוי שגם מונהג במדינות ערב, לא סתם בני אדם מחליטים להיות דתיים או מוסלמים קנאים.

נראה לי שזו ריאקציה שנועדה לעמוד כקונטרה

מול תופעות שנלקחו מהמערב, והעולם המוסלמי לא ידע להתמודד איתן בזמן. או במילים אחרות: בעולם הערבי קיים תסכול לנוכח ההתנשאות שמדינות המערב מפגינות כלפיו, ומהעובדה שאורח החיים הדתי וה"צודק" שלהם לא מצליח להביא ליתרון שהם מצפים לראות. אז הם נמצאים בתהליך שבו הם מחפשים נוסחא שתאפשר להם להתמודד מצד אחד בכבוד מול המערב, שהם רואים בו יריב וכופר, מעין מודל של סדום ועמורה ביהדות - ומצד שני "לשמור" על אורח חייהם השמרני. אני אישית חושב שזה מאבק חסר סיכוי. איך אדם שעוצר 5 פעמים ביום כדי להתפלל, וצריך להתחשב כל הזמן בדעות של שאר בני החמולה שלו, שלא לדבר על העובדה שהנשים לא שותפות בקבלת ההחלטות החשובות, יכול להתחרות באוכלוסייה שכמעט 100% מהזמן שלה עובדת למען אינטרס משותף?

למה לא הפגנתם שנחאפו שני חיילי צהל

מתוך שטח ישראלי ריבוני?למה לא הפגנתם שהצפון הופצץ אני מאוד מקווה מאוד מקווה שמדינת ישראל כבר תדאג לכם לסיבות כדי להפגין ולהראות את הסבל שלכם

לא במקרה, הם קרו בדיוק עם התחלת אינטיפאדת

אל אקצה, לא במקרה הן היו מלוות בצעקות "ברוח בדם...." אילו היו מהומות ל א ו מ נ י ו ת! "דיכוי וקיפוח" זה תירוץ, שחוק במקרה הזה.

primus solus

New member
מה מצחיק?

לרוב הציבור היהודי בישראל ברור שמדובר בהתקוממות על רקע לאומני, עוד לא הצלחת לשכנע אותנו שלא.

עצם העיתוי, דגלי פלשתין, הקריאות "ברוח בדם.."

אומרות הכל! זו היתה התקוממות של מיעוט לאומי שהתפרעו כפלשתינאים, כהזדהות עם אחיהם בשטחים, זו לא היתה התקוממות אזרחית.

למעלה