אין ייאוש בעולם
New member
בואו נדבר על מחב"תים!
אבל לפני שמדברים "עליהם", אני רוצה לתת לכם את הפירוש המילוני למושג "מיסיונריות": "משלחת, שליחות להפצת הדת הנוצרית ע"י כמרים או נזירים" "מיסיונר": "שליח מטעם הכנסייה להפצת הדת הנוצרית" (מילון ספיר - איתן אבניאון) עכשיו, רק להתחלה.. מי שמשווה בין מסיונריות למחב"תיות חוטא לאמת! זה קודם כל!!! מהו מחב"ת? - מחזיר בתשובה! מבחינתי המושג הזה פשוט לא קיים, ואומר לכם מהי דעתי על כך, ואח"כ תאמרו את דעתכם, אבל אנא, ללא פניות והאשמות אישיות...
המחזיר בתשובה היחידי הוא הקב"ה! רק הוא לבדו! כל המחב"תים שהחילוניים קוראים להם כך, הם רק שליחים מטעמו. נאמר... "כשהתלמיד מוכן, המורה\הרב נמצא", לכן כאשר אדם חילוני מגלה עניין ביהדות, או ניצוץ קטן של רצון לדעת, מיד יגיע אליו ה"מורה" כדי לדעת וללמוד. שליחים אינם יכולים להחזיר בתשובה אף יהודי חילוני שאינו רוצה לחזור בתשובה! לא יתכן דבר כזה! מי שטוען כך, פשוט גוזל את הזכות הלגיטימית של האדם החוזר בתשובה לבחור! האדם החוזר בתשובה בוחר לחזור בתשובה, זו בחירה שלו! אין כפייה, אין הכרח, ישנה כאן בחירה לגיטימית שבאה מתוך החופש הפרטי של האדם. הכרתי לא מעט אנשים שחזרו בתשובה מעצמם, פשוט כך. ללא סימינרים, וללא הרצאות. חזרו בתשובה כי עשו דרך ארוכה עם עצמם ומבחינתם גילו את האמת! הכרתי אנשים שהיו במסע של חיפושים, ומשם הגיעו לסימינרים וגילו את האמת. והכרתי אנשים שהיו חשופים לאנשי תורה כל חייהם ולא חזרו בתשובה. עכשיו... אני קוראת כאן מילים של אנשים חילוניים שטוענים שמי שכותב דברי תורה הוא מחב"ת. לדעתי, וזו דעתי האישית, מי שטוען כך, גוזל את החופש של האדם הדתי לדבר בשפה שלו ולהפגין את אמונתו, וזו זכות לגיטימית והכרחית! הרי לא יתכן לבקש מאדם דתי לא לדבר דברי תורה, גם אם זה בחברה של אנשים חילוניים. אם אדם דתי בוחר להגיד: "יש אלוקים", זו זכותו! לא יתכן שכל פעם שאדם דתי ידבר בשפתו, מיד יגידו עליו... "הנה מחב"ת"! דברי תורה הם ידע כמו כל ידע אחר. בעיני אנשים מסויימים זהו ידע מפוקפק, אוקיי, לא חייבים להקשיב, אף אחד לא מכריח. אם ישנן כאן הודעות שעוסקות בדברי תורה, אפשר לדלג. אין הכרח לקרוא, אבל גם אין שום זכות לבקש למחוק, או לבקש לחסום אדם דתי שרוצה להגיד את דבריו מתוך אמונתו. אם יש עלבון בדבריו, או התרסה, אין ספק שיש מקום למנהלי הפורום לטפל בעניין, אבל צורם לי לקרוא כאן הודעות של חילוניים שמבקשים שדתיים לא יכתבו דברים ש"עלולים" להחזיר בתשובה. לי באופן אישי עשו "עליהום" באתר "חופש" רק בגלל שאמרתי "השם יקום דמם" על נרצחים בפעולת טרור. אני עד עכשיו מזועזעת מכך, ואין לי שום הבנה לגבי זה. מבחינתי זה לקחת ממני את חופש הדת והביטוי! מותר לכל אדם להביע את דעתו, אבל אם דעה היא לבוא ולומר: "אל תביע את דעתך, כי היא מנוגדת לדעתי", אז זו לא דעה! זו כפייה!! אם אנחנו רוצים שתהיה הידברות בין חילוניים ודתיים עלינו להבין שכל אחד מדבר בשפה אחרת ועלינו לכבד זאת כמות שזה. אפשר להתווכח, אפשר להביע דעות, הכל בסדר! אבל לא ניתן לקרוא לאדם דתי בכל פעם שהוא פותח את פיו.. "מחב"ת"! יש לי עוד המון להגיד... אצטרף בהמשך הדיון
אבל לפני שמדברים "עליהם", אני רוצה לתת לכם את הפירוש המילוני למושג "מיסיונריות": "משלחת, שליחות להפצת הדת הנוצרית ע"י כמרים או נזירים" "מיסיונר": "שליח מטעם הכנסייה להפצת הדת הנוצרית" (מילון ספיר - איתן אבניאון) עכשיו, רק להתחלה.. מי שמשווה בין מסיונריות למחב"תיות חוטא לאמת! זה קודם כל!!! מהו מחב"ת? - מחזיר בתשובה! מבחינתי המושג הזה פשוט לא קיים, ואומר לכם מהי דעתי על כך, ואח"כ תאמרו את דעתכם, אבל אנא, ללא פניות והאשמות אישיות...