בואו נדבר על מחב"תים!

אוקיי.

בקשר להוכחה שהתולעת אמרה את זה, לאחר חיפושים רבים, אני מצטער להודיע לך שלא מצאתי אותה. אני מניח ש"0000" יוכל לספק קישור, אבל כמדומני היא נמחקה, אם לבקשת התולעת ואם מתוך רצון להגן על התולעת(לא תופעה נדירה בפורום נטעים). אגב אני מדבר על שקרים משיחות עם מחב"תים, אבל אדגיש-לזכותם יאמר שרובם משקרים מחוסר ידע ולא בזדון. את דברי הרב דב שטיין כבר ראית כמדומני, הוא מחב"ת, הוא רב, הוא מתיר לשקר למען החזרה בתשובה, מכאן שאת לא יכולה לטעון שרבנים ומחב"תים לא משקרים(וזאת רק דוגמא אחת). את מוזמנת להביא את ההוכחות ששמעת עליהן ולא יכול להיות שהן לא נכונות(משום מה את מצהירה ומצהירה ולא מביאה כלום..). אגב ההכשרה שהם עוברים-"הם מדברים לפני הרבה אנשים ולכן הם צריכים לדעת איך להעביר את מה שהם רוצים בצורה ברורה. הם צריכים להיות מעודכנים בכל התיאוריות שמצטרפות כל חצי שנה על בריאת העולם. למה זה לא הגיוני? הוא חייב להיות מומחה ביהדות ובתיאוריות השונות כדי לדעת לענות ולא סתם לפברק. הם לא לומדים רק את הדברים הנ"ל שם. ואגב, "מומחים בכל התיאוריות השונות" רובם המכריע בטוח לא, וכן, הם גם מפברקים עובדות, ושוב, ויכוח של אדם בוגר שלמד ועוסק בעניין מול אדם צעיר(לעיתים ילדים, לעיתים קרובות יותר נערים בגילאי 13-18) הוא לא הוגן-ושוב אשאל, מה היו החרדים אומרים אם מישהו היה מנסה להחזיר בשאלה מחוץ לבית ספר שש שנתי חרדי? עד היום לא חזרתי בתשובה מפני שאינני חלש אופי(פן מסויים של האופי) ומושפע מרטוריקה ומשטיפת מוח(ושוב-אינני אומר שכל החוזרים בתשובה כאלה, אבל רובם כן).

מתנדב

New member
הנבצר האחרון, אתה יכול להראות לי

שחור על גבי לבן, שיש רב אחד שמתיר לשקר על מנת להחזיר בתשובה? כל זמן שאני לא רואה את זה שחור על גבי לבן, מבחינתי זה שקר גס אתה יודע מה, יש לי הוכחה שכל אלו שחוזרים בשאלה, מחוייבים לגנוב, אתה רוצה הוכחה לזה? אז יש לי הוכחה, מיסטר הופצקלוץ שחזר בשאלה כתב את זה בספר שהוא הוציא לאור שם הספר שלום לשואלים בעמוד 45 שורה שלישית, אוקיי מקובל עליך? נכון שלא, כי אתה רוצה לראות את זה שחור על גבי לבן, כך גם אתה, אתה טוחן מיים בכמויות, ואתה הולך עם ראש בקיר בדעה שהרבנים אומרים שבשביל להחזיר בתשובה מותר לשקר, ואני שואל שוב אתה יכול להראות לי את זה כתוב שאותם רבנים אמרו את זה?, ואל תביא לי הוכחות מכל מיני אתרים שונים למיניהם, כי גם אני יכול לפתוח אתר ולכתוב בו שבשביל לחזור בשאלה אתה חייב להיות גנב, ואז יהיה לי הוכחה לזה, אני רוצה לראות את זה כתוב בספרים, ואני מוכן אפילו להשקיע את הספרים האלו העיקר לראות את זה כתוב ואתה זה לא אתה ולא אף אחד בעולם יכול להראות לי את זה כתוב בספר שחור על גבי לבן. ואני כמעט בטוח שאתה תתן לי תשובה עם קישורים לפורום ההוא ולפורום ההוא ולאתר ההוא, שוב אני אומר זה לא הוכחה בעיני, מסיבה פשוטה שבעל האתר יכול לכתוב מה שהוא רוצה, ואני לא מאמין בזה, כך ברגע שאין לי הוכחה, אז מה שאתה אומר שרבנים אומרים שמותר לשקר בשביל להחזיר בתשובה, זה בחזקת שקר אצלי

KickMissioner4

New member
כן.

זה כתוב באתר של דב שטיין + הסכמה של 2 רבנים. "מיסטר הופצקלוץ שחזר בשאלה כתב את זה בספר שהוא הוציא לאור שם הספר שלום לשואלים בעמוד 45 שורה שלישית" -> טעות, מכיון ש: 1) לעניינינו לא מעניין אותנו מה מיסטר הופצקלוץ כתב, אלא רק מה מחב"תים כתבו. 2) אם היית מראה את האתר של אותו מיסטר שכולל גם את פרטיו האישיים וכתובתו, היתה לנו דרך לאמת זאת. באתר של דב שטיין יש את כל הפרטים הללו. לגבי רצונך לראות זאת בספר ולא באתר שלו: מה לעשות, מצאתי את זה באתר שלו. את הטענה "שכל אחד יכול לפתוח אתר" אפשר לומר גם על חוברת או ספר. כל אחד יכול. פרטיו האישיים שנמצאים באתר, מאפשרים לבצע בדיקה- והאתר נראה אמין. אתה מוזמן ליצור עימו קשר אם אתה חושש לאמינות האתר.

כמובן, אדם דתי ממוצע אינו מחב"ת.

לעומת זאת, המחב"תים החרדים, שאנחנו מכירים מהנחת התפילין ברחוב, דוגמת ה"רב" אמנון יצחק והרב נויגרשל(מקווה שאייתתי את שמו נכון) הם מחב"תים לכל דבר ועניין-ולצורך הדיוק-מסיונרים חרדים. הדרך שבה הם מחרידים("מחזירים בתשובה") היא אינה הדרך של היהדות, אלא דרך שהם העתיקו ממטיפים נוצרים(ויש המון הקבלות) ומכאן-הם מסיונרים חרדים. לא צריך מילון בשביל זה, רק הגיון.

פלסטיק

New member
שימוש בשקרים, מניפולציות

וכל מיני תרגילים כאלה לא מוסיפים כבוד לדת, לעיתים רבות זה נראה בדיוק כמו החברות האלו שמוכרות דירות נופש. חלק מהמחבתים נותנים מכסימום סטנד אפ קומדי לא ממש מוצלח (ואמנון יצחק בינהם). כל ההרצאות האלה שהן רצופות שקרים וחוסר דיוקים (במקרה הטוב) ממש מבישים את הדת היהודית, אני אישית מתבייש בהם. רוב ההרצאות האלו כבר לעוסות עד דק, נתנו להן תשובות המפריחות את השקרים ואלו שאפילו לא ראויים לתואר מחב"ת (להלן יקראו דרדקי מחב"ת) סתם מעתיקים אותן ונראה שהם אפילו לא מבינים את התוכן. אני כבר הכנתי מקום להודעה המחבתית הבאה על הסנפירים והקשקשים, אני כבר יודע לתת את ההודעות החוזרות על עצמן יותר טוב מדרדקו של המחב"ת הם נדחפים לכל מיני מקומות בין אם הם מוזמנים ובין אם לאו ופשוט משעממיםםםםםםםם השיעמום היה זהה אם היה בא חילוני ומציף בציטוטים מדעת אמת, אבל אף חילוני לא מתנהג בצורה כזו. הנה יש כאן פורום נחמד להדברות בין יהודים מכל הזרמים. סתם מקום נחמד כדי למצוא את המשותף ולראות שניתן לחיות ביחד ולאהוב אחד את השני. מה עושה דרדק המחב"ת? ישר בא ומציף בהודעות מועתקות כבר פעם שלוש מאות שלושים ושמונה ואחרים מעתיקים לו את אותן תשובות מוכנות. נא לא לעוות את הדברים. אף חילוני לא ביקש "שדתיים לא יכתבו דברים ש"עלולים" להחזיר בתשובה" (ציטוט שלך). תראי לי שני מקומות בהם זה כתוב. להיפך כולם (חוץ מהמחב"ת ששומע רק את עצמו) באו לדבר ולהקשיב. יש כאן מצב בו אף חילוני ואף דתי לא ניסו לעשות מסיונריות (סליחה, העברת ציונים לחרדיות) למעט אותם דרדקי מחבתים. למה להשפיל את הדת? למה להרוס הידברות? תסלחי לי אבל אני לא יודע מה קודם, זה יותר מגעיל אותי או יותר מעציב אותי

../images/Emo45.gif

מסכים עם כל מילה. ואגב, אני תמיד אשמח לקרוא חומר מרתק מכל נושא-וגם יהדות, אבל לפחות שיביאו אותו בצורה נורמלית ושישימו אותו בשירשור אוף(כי החומר לא קשור לנושא הפורום) ולא כמו שדוד והתולעת עשו.

הנבצר (אהוד) תקן אותי אם אני טועה..

יש לך בעיה אישית איתם
ז"א.....וואו! כמה פעמים אמרת את זה
אין לי בעיה איתך....חס וחלילה...להפך....אני בזמנו נלחמתי (בפורום אבריל לאבין) נגד שרשרורי האוף...ואני מכבדת את אחי לנשק....אבל זה טיפה שונה.... נ.ב. זה לא נכתב כהוכחה כזאת....סתם...תהייה כזאת.....

צחי, נעים מאוד ../images/Emo140.gif

וכן, יש לי בעיה אישית עם תרבות הדיון שלהם ומה שהם מייצגים(וזה לא את היהדות).

למעלה