בואו נדבר על שכר המלצרים

trilliane

Well-known member
מנהל
כלומר השירות כלול במחיר המנות? אם כן זה המצב גם בישראל

למעט נורמת הטיפים המעיקה...

&nbsp
ואגב, בארה"ב, עם תוספת המס והטיפים המופרזים, בשלב מסוים יצא לי החשק לשבת במסעדות. עברנו יותר למקומות של שירות עצמי, מזון מוכן, אוכל ארוז כמו ב-Whole Foods וכו'. זה פשוט נהיה בלתי נסבל. המחיר נראה סביר בתפריט עד שלב החשבון....
 

prizman

New member
בתאילנד השיטה דומה.

מלבד במקומות העממיים ביותר מוסיפים לחשבון 10-12%דמי שרות
ו 7% מע"מ.
הבעיה שבהרבה מקרים דמי השרות הולכים לכיס הבעלים.
 
זה לא מדויק

יש לי כמה חברים שגרו ביפן תקופות ארוכות. אולי במסעדות תיירים מובהקות זה אחרת (אבל מי רוצה להיכנס אליהן) או במסעדות מאוד יקרות, אבל ברוב המוחלט ברחבי יפן - אין תרבות טיפים ואין תשלום נוסף.
 
זה גם בגלל הפטנט של לא לכלול מיסים במחיר בתפריט

אם אני זוכר נכון.
אחד המרגיזים.
 

החתולית

New member
בואו נדבר על שכר המלצרים

בית הדין הארצי לעבודה פסק אתמול כי החל מ- 2019, כל כספי הטיפים ייחשבו כשכר עבודה לכל דבר.

כלומר, גם כאשר הטיפים משולמים ישירות לעובדים, הם ייחשבו כהכנסה של המסעדה, והמשמעות היא שיהיה לשלם עליה את כל הניכויים הקבועים בחוק, לרבות זכויות סוציאליות לעובדים.

יש מי שטוענים שמדובר ברעידת אדמה בענף המסעדות.

נציגי חלק מהמלצרים שמחים בפסיקה, מלצרים אחרים אומרים שפסק הדין יגרום לכך שנשים וגברים צעירים לא ירצו להיות מלצרים.

נציגי המסעדנים טוענים שהפסיקה לא התייחסה כלל לפן המיסויי של הנושא, ושהם ייאלצו להעלות מחירים בגללה.

מה דעתכם?

קישור לכתבה בנושא:
https://www.haaretz.co.il/food/food-news/1.5945525
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא רק בתפריט, בכלל סימון מחירים...
אפשר להשתגע מזה

לפעמים מפתיע שדווקא ישראל מובילה על ארה"ב בחקיקה צרכנית. שם מניחים (יחסית בצדק) שהתחרות תעשה את שלה ולכן לא צריך, אבל מסתבר שזה לא בהכרח נכון. לא רק בהצגת מחיר כולל; גם סימון המחירים שם לא פעם לוקה בחסר (גם בישראל, אבל כאן זו עבירה על החוק ואפשר לקנוס...) ואם יש פער מחירים בין המדבקה לקופה (לרעת הלקוח, מן הסתם) הם לא מחויבים לתת את מחיר המדבקה... היה לנו ויכוח קל בנושא בחנות אחת, המוכרת התעקשה על המחיר בקופה, קראה למנהל... וזה משהו שכיום בישראל עובר בלי מצמוץ בד"כ.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, טל"ח זה סתם כסת"ח. הצגת המחיר היא ההסכם מול הלקוח

ועליו הוא מסתמך. המטרה של כיבוד המחיר המוצג היא שלקוחות יוכלו לבצע קנייה מושכלת ולא יופתעו לרעה בקופה, שהעסק ייקח אחריות על הפרסום שלו ולא ישגע ת'לקוחות. זה אמור להיות מובן מאליו, למרבה הצער בישראל זה לא היה, לכן נוצר החוק. בארה"ב אין חוק ולכן כל עסק נוהג כרצונו, מן הסתם חנות רצינית שתנהג כך תספוג במהרה חרם צרכני...
&nbsp
במקרה שלנו זו הייתה חנות לתיירים, אבל הסתובבתי עם מכרה מקומית וגם היא מיד אמרה להם "אתם מתכוונים לכבד את המחיר, נכון?" ולא הייתה לה שום כוונה לוותר, בתור לקוחה שיודעת שהצדק איתה
. אז היינו אסרטיביות, לא יודעת אם "שיטת מצליח" הזאת עובדת מול תיירים קצת יותר כנועים / ביישנים / מנומסים. חשוב לי לציין שלא היה מדובר בהפרש גדול ולא במחיר לא-ריאלי שברור שהוא טעות (או כזה שהעסק יפסיד ממנו).
 

Nרב

New member
המסעדנים בכתבה טוענים שמלצרים מרויחים 80 ש"ח לשעה

בכמה מסעדות זה כבר קורה בארץ? 20-30? ומה עם כל השאר?
צביקי עשת אומר: "יש מסעדות בתל אביב שבעלי העסק לא מרוויחים שקל והמלצרים יוצאים עם אלפי שקלים הביתה". נו באמת. אז אולי ההתנהלות הכלכלית של המקום הזה לא נכונה בכלל.
אתמול בלונדון וקירשנבאום התראיין אורי מתוקי והזכיר לכולם שיש הרבה מקומות בכל הארץ ששם מן הסתם המלצרים לא מרויחים כזה שכר, שאין שום ענף בארץ שבו עובד מתחיל עבודה בלי שיוסכם איתו מראש שכרו (במסעדות משלימים לעובדים לשכר מינימום, כי טוב שבאמת יש חוק מחייב בארץ שמבטיח שלא יבזו פה עובדים) ושבכלל לא בטוח שהטיפים הולכים באמת לכיס העובדים.
הוא, והעו"ד שהתראיינה גם היא (ממשרד ארנה לין) ציינו שטיפ הוא כבר ממש לא נוהג וולונטרי אלא כולם (כמעט) משלמים טיפ בין 10-15%. והמסעדות כאמור עושים בטיפים די כרצונם, הכנסה זמינה ולא ממוסה, שלעובדים הזוטרים וחסרי הכוח אין SAY לגביה.
המסעדנים גם דיברו על זה שהמלצרים "יאלצו" לשלם פתאום מס הכנסה - האם לא כולנו משלמים מס הכנסה? וכמה מס משלמים על שכר מינימום? באמת שקלים בודדים. הבעיה למסעדות היא מן הסתם ההטבות הסוציאליות שיצטרכו להפריש...
אולי עכשיו, כשמובטחת משכורות מינימום (ואני מקווה שיותר ממינימום) אנשים יראו בעבודה במלצרות כשמשהו יותר מזמני, ואולי תהיה יותר העסקה של מבוגרים (למרות שצביקי עשת מעדיף משום מה סטודנטים לרפואה לפי הכתבה).


ממליצה לצפות בראיון
http://10tv.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1287566
 

Sanchez

Member
אני רוצה לשמוע סטטיסטיקה...
של אחוז המסעדות שמפרישות פנסיה למלצרים.
 

Nרב

New member
ניסיתי לערוך את ההודעה ולרשום שמן הסתם מי שמרויח "אלפי שקלים

בטיפים" כדברי המסעדנים, ומשתמע מזה שהמסעדן לא מוציא כלום מכיסו, אין לו שום הפרשות סוציאליות - בט"ל (שצריך לשפות אותך אם חלילה נפצעת, לשלם לך דמי אבטלה כמובן וכו') , פנסיה שהיא חובה היום, ביטוח בריאות. זה ג'ונגל של ממש. כנראה שיש למסעדנים לובי ממש חזק שחוקי העבודה לא תוקנו עד היום להגנת המלצרים.
חשוב גם לציין שיש מסעדות שפויות (אני מכירה כמה רשתות שהבת שלי עבדה ועובדת בהן שבהחלט משלמות שכר שעתי קבוע שושומרות על כל הזכויות הסוציאליות).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הקישור, אבל הוא מוביל לתוכנית שלמה ולא לריאיון

תוכלי לתת תזמון מתי בערך הוא מתחיל?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זווית המלצרים והמסעדנים נדונה בהרחבה, מה עם הלקוחות?

אני מקבלת תחושה שרק מקבעים ומעגנים את הטיפ יותר ויותר כ"חובה" (במקום רשות, כפי שהוא אמור להיות) ואם לא די בכך, מכיוון שעכשיו מדובר ב"שכר" הרי שאני, לכאורה, משלמת ישירות את שכרם של המלצרים, עובדים שלא אני בחרתי... וממש לא טוב לי עם זה.
 

Nרב

New member
הטיפים תמיד נחשבו שכר המלצרים זה לא חדש ולכן לא נעים שלא

לשלם. איך זה ישתנה בטווח הארוך אם כולם ישלמו שכר בסיס למלצרים שלא תלוי בטיפי- שאלה טובה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בדיוק ולא ככה... וחבל שמקבעים מנהג רע במקום לבטלו

 

החתולית

New member
כן בדיוק וכן ככה

עכשיו שאני אמא של מלצר, אני יודעת איך הדברים עובדים. בלי הטיפים, מלצרים מרוויחים משכורת מינימום שעתית. כלומר, אם הבן שלי לא עבד 5 ימים בשבוע * 9 שעות, הוא מקבל פחות ממשכורת מינימום (ובדרך כלל לא עובדים במשרה מלאה, משום שהמסעדה לא מאפשרת זאת). הם לא מקבלים נסיעות ולא ביגוד, למרות שהם נדרשים להגיע לעבודה בלבוש מסויים.
&nbsp
תלוש המשכורת שמלצר מקבל הוא רק על משכורת המינימום, ורק עליה משולמים תנאים סוציאלים.
כך שהטיפים מהווים בדיוק משכורת, לא גבוהה במיוחד ברוב המקרים, ובמרבית המקומות ממש לא עומדים על 80 ש"ח לשעת עבודה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, אני מדברת על הלקוחות. ולא, זה לא היה ככה

כי בעבר תמיד הודגש שזו רשות לא הייתה פסיקת בימ"ש שמדובר בשכר המלצרים ושזה בעצם לא וולונטרי.
&nbsp
לגבי התנאים, אי אפשר לאחוז במקל משני קצותיו. ראשית, ודאי שעל עבודה חלקית לא מקבלים שכר של משרה מלאה. אין כאן כל ייחוד או דבר ראוי לציון. כשמדברים על מינימום במשרה שעתית הוא נמדד לפי שעה ולא חודשית.
&nbsp
שנית, מצד אחד אומרים כל הזמן שהתנאים לא טובים והעבודה קשה, אבל בכל זאת מסתבר שזה כן משתלם... אז אם מלצרים מוכנים לעבוד בתנאים ללא תנאים, אף שיש משרות אחרות (גם לסטודנטים, עבדתי בכאלה בעצמי), אולי התנאים לא כ"כ רעים.
&nbsp
וכן, מלצרות היא עבודה קשה, אבל עם כל הכבוד, היא לא עד כדי כך קשה. יש קשות ממנה בהרבה, בפרט כאלה שעדיין מקבלים בהן שכר מינימום. סייעות בגן, לדוגמה.
 

Sanchez

Member
למה את חושבת שמלצר...
חייב לקבל יותר משכר מינימום ?
האם יש לו תואר מיוחד ?
הכשרה מיוחדת של מלצר (כמו בחו"ל שרואים מלצרים שזהו מקצועם) ?
&nbsp
בארץ זהו מקצוע מזדמן, שהמעסיק (לרוב) לא דורש שום הכשרה מוקדמת לביצוע המשימה.
 

החתולית

New member
הם בהחלט מקבלים הכשרה

במסעדות שונות ההכשרה שונה ברמתה, אבל הצוותים משתתפים בהכשרות החל מהגשה, דרך הכשרות יין, טעימות תפריט ועוד.
&nbsp
תראה, אני מנהלת אדמיניסטרטיבית, ומציעים לי אותו שכר בסיס שהבן שלי מרוויח כמלצר, אז כנראה שמלצרים ומנהלות אדמיניסטרטיביות לא צריכים להרוויח יותר מדי.
 
למעלה