בואו נדבר על שכר המלצרים

Sanchez

Member
מבלי לזלזל באף מקצוע...
אבל גם אלו, שמדביקים את מדבקות המחיר על גבי המוצרים בסופר- מקבלים הכשרה.

מלצרות בישראל היא (לצערי) לא מקצוע.
שני הצדדים מתייחסים לזה לא ברצינות...גם המלצר וגם בעלי המסעדה.
כולנו, שמבקרים במסעדות בנסיעותינו לחו"ל, מבינים שבארץ זו תקופה בלימודים שצריך לעשות בה כמה גרושים כדי לממן לימודים או טיסה למזרח/דרום אמריקה.

איני יודע להגיד על שכר של מנהל אדמיניסטרטיבי. הכל תלוי בתחום שאת עובדת בו ובאזור הגיאוגרפי.
אני יכול לתת דוגמא (קיצונית טיפה) על סמנכ"ל משאבי אנוש שבחברה מסויימת יכול להשתכר ב 20K ש"ח לחודש ובטבע, למשל, עלות שכרו (השנתית) של מרק סבג ב 2017 היתה $2.5M !!!!!!!!!!!! סך הכל בעל תואר ראשון לכלכלה.

אז כנראה שצריך לדעת היכן לעבוד...
 

Nרב

New member
הבת שלי מקבלת יותר משכר מינימום כשכר בסיס. ממליצה בחום לבן

שלך לעבוד איפה שהיא עובדת
 
אני ממש לא בטוח שאת צודקת

בוא נניח שממוצע טיפ עומד על 12%. אז יוצא שסך ההכנסות של מסעדה, 10% הולך למלצר ו-90% למסעדה עצמה.
אממה, למלצר אין _שום_ הוצאה, למעשה ייתכן ויש לו הכנסות נוספות (שכר).
אז עכשיו ננכה את כל ההוצאות של המסעדה - חומרי גלם, שכר, שכירות, פרסום וכו׳ - ולא ברור בכלל מי נשאר אם יותר כסף בסוף החודש (10% שולי רווח לעסק זה לא גרוע בכלל, ו-10% מ-90% הם רק 9%).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לאף שכיר אין הוצאות בעסק; רק תחבורה ומיסים (עבור עצמו)

 
לא ממש הבנתי מה הקשר

כל מה שאמרתי הוא שהמצב שבו המלצרים מרוויחים יותר מהמסעדה עצמה הוא די ריאלי (ולי לפחות נראה מוזר).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הבנתי מה הקשר בהשוואה שלך בין המלצר לעסק

ואני לא יודעת עד כמה זה ריאלי; אם מסעדה מרוויחה פחות ממלצר משהו בעסק מנוהל רע, או לכל הפחות לבעל העסק כדאי להחליף מקצוע (אלא אם יש לו תמורה שאינה כספית; אם הוא נהנה מעבר לכסף, גם זה שיקול). כמובן, יש גם לא מעט עסקים קטנים/משפחתיים שבהם הבעלים (ו/או קרוביהם) גם ממלצרים.
 

Sanchez

Member
ואם עבדת בחברה...
שלא ידעה להציג תכנית עסקית...שילמה לכל עובדיה וכמובן את כל הוצאותיה ומיסיה ובסוף פשטה רגל !!!
&nbsp
מה תגיד אז ? שהעובד הרויח יותר מהבעלים ?!
נכון. נו אז ?!
&nbsp
אולי תרצה להשתתף בהוצאות החברה ? לשלם עבורם קצת מע"מ ? טיפה שכירות ?
&nbsp
אתה בכלל מבין מה זה יזמות ?
 
לא מבין מה אתה רוצה, או מה אתה חושב שאני אומר

אז אם תרצה שאגיב, וותר על ההקבלות.
או שלא, זה לא קריטי לי.
וואו, יצא לי פריזמן.
&nbsp
 

Sanchez

Member
יש לך כנראה בעיות בהבנת הנקרא...
אבל לצערי לא אוכל לעזור לך בחלק הזה.
 

Nרב

New member
אני לא מבינה למה להניח זאת מראש. מסעדה היא עסק לכל דבר

יש לה ספרים, הנה"ח, הכנסות, הוצאות, מסים רבים אחרים שהיא משלמת. אם מס הכנסה יחייב לרשום בספרים (כמו שהבנתי שהשופט דרש בפסיקה שלו) מה שנדרש לשלם בקשר להעסקה מסודרת של כ"א, הם יאלצו לעשות זאת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ניתן לאכוף בקלות, יש יחידות במשרד הכלכלה/רווחה שעושות זאת

כלומר בודקות חוקי עבודה ומטילות קנסות מנהליים. זו בחירה של המדינה כמה להשקיע בכך, אבל יש מי שעושה זאת ויש כוח אדם קיים ויש נהלים וצריך רק להחליט מה עושים איתם.
 

Geralt of Rivia

New member
ממש לא בקלות

מדובר בכסף שאין לשום יחידה בשום משרד שום דרך לדעת כמה ממנו נכנס בפועל לקופת המסעדה אם המסעדה בוחרת שלא לדווח עליו, ומכיוון שחלק משמעותי ממנו ניתן במזומן, לא קשה להעלים אותו. אני צופה שאם ינסו לגבות את המס הזה, יתברר פתאום שלפי הספרים, הסועד הישראלי קמצן במיוחד בגובה הטיפ שהוא משאיר...

הפסיקה הזו, צודקת או לא, לא תועיל לאף אחד שקשור לתחום אלא רק, אולי, לקופת המדינה. כסף שניתן בשחור יעבור עכשיו בחלקו למדינה, ומכיוון שהעוגה לא גדלה, הנתח שהמדינה תקבל יבוא על חשבון המסעדנים, המלצרים והסועדים. נותר רק לראות איזה מהמגזרים האלה ייפגע הכי קשה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
התכוונתי לתשלום שכר והפרשות וכו', אבל גם את הטיפ לא קשה

להעריך בהתאם להכנסות, תשאול ותחקור עובדים, ביקורת סמויה ועוד. גובה הטיפים במקובל ידוע, והטענה שהסועד הישאלי קמצן נורא דווקא במסעדה מסוימת לא ממש משכנעת לאורך זמן.
 

FiReBall

New member
בפסק הדין מפנים לרקע הפסיקתי בנושא טיפים

והוא מתחיל בכך שמפקחי מס התארגו במסעדות ושילמו טיפ בנוסף לחשבון ולאחר מכן בדקו את ספרי החשבונות של המסעדה וגילו שכספי הטיפ לא נרשמו.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה