בואו נדבר קצת על הגירה מישראל

בואו נדבר קצת על הגירה מישראל

אני כותבת את הדברים האלו מתוך כאב אמיתי. בואו נודו על האמת, חברים: המצב היום במדינה הוא כמו שאומרים ברוסית: חויובה:
יוקר מחייה, דירות שמחירן הסטנדרטי כבר עבר מזמן את המיליון, פוליטיקאים מושחתים, ביבי ראש ממשלה נצחי בגלל אותם מטומטמים מזוכיסטים שבוחרים בו בכל פעם, שאלוהים יודע איך לא נמאס לו לנופף שוב ושוב באיראן באובססיביות רק כדי לנסות ולהסיח את דעתנו מהבעיות הרבות של המדינה הזו:
רפואה - פקקטה, חינוך - על הפרצוף, תרבות כבישים - איזו תרבות? גן חיות. אתה אומר תודה על כל יום שאתה מצליח לחזור הביתה בלי להידרס. תחבורה ציבורית - עולם שלישי, מיסים גבוהים והטבות שהולכות להתנחלויות, לחרדים ולמשכורות בומבסטיות במקום לטובת האזרח העמל ששירת בצבא. אלו שארגנו את המחאה את המחאה החברתית שלא יצא ממנה כלום נמצאים עכשיו בכנסת ומאז לא שומעים מהם בכלל, בטח, כי עכשיו הם מדושנים. ועוד לא הזכרתי את חברת החשמל ועובדי הנמלים...נראה שאין כבר טעם לכלום, מושחתים, חרדים ואנשי ימין (שאגב, מעבירים עוד ועוד חוקים לא דמוקרטיים) גנבו לי את המדינה, שהפכה ממדינת החזון למדינת הגנבים והקומבינות.. החילוני יושב אדיש בבית ולא מפגין, ו-600,000 איש הולכים להלוויה של רב..
עם יד על הלב, אתם רואים עתיד למקום הזה? :(

חילונית שלא יכולה לצאת להפגין

ולמה? כי אני עובדת מהבוקר עד הערב כל יום וכל היום!
איך אפשר לעזוב הכל ולצאת להפגין? ומה יהיה לנו לאכול בבית אוויר?
הייתי שמחה ללכת להפגין... שמחה מאוד אפילו.
אבל העיניים של כולם עצומות! הכי נוח לרוב לשבת במסעדות ולשלם הון על מנה, להמשיך לקנות בסופרים שידועים כיקרים!
לקנות כל שני וחמישי מותגים אפילו שהם לא באמת צריכים עוד בגדים.
לצאת לחופשה בחו"ל כל שנה וחג..
אז מה אכפת לאדון ראש הממשלה לעשוק אותנו עוד? אנחנו עם שממשיך ועוד ימשיך לקנות ולבסוף כל המדינה תיהיה בחוב אחד ענק!
מחירי שכר הדירה וקניית דירה גבוהים.. אז איפה נגור?? מה אפשר לעשות? לרדת מהארץ זה פתרון?
ומה אם להציל את המדינה הזאת, סבא שלי שרד את השואה כדי לעלות לארץ אז איך אני כנכדה שלו יכולה לקחת את הרגליים שלי ולעזוב?
במקום לעשות חרם על מי שעושק אותנו ולגרום לשינוי אנחנו ממשיכים לשלם ועוד נמשיך.
אנשים במדינה הזאת בהחלט צריכים להתעורר השינוי יגיע רק מאיתנו ולא מאף אחד אחר.

אז לפני שאת מעירה הערה על הציבור החילוני שקורע את התחת מידי יום ב-2 עבודות ואפילו 3- אני בטוחה שרובם לא אדישים ופשוט מנסים לשרוד.. תחשבי על זה.. איך בן אדם אחד יכול לעמוד לבד מול רשויות המיסים או מול חברות ביטוח ענקיות שגונבות מאיתנו את הפנסיה? איך? איחור קטן בתשלום ומעקלים לנו את הבית..
אנחנו אנשים קטנים לעומת הרשויות ענק והחברות ענק האלו שיש להן כוח עצום.
אי אפשר פשוט לצאת ולהפגין כי אני ועוד אחרים עובדים ומנסים לשרוד.
אני יכולה לומר לך שאני לא אדישה וזו הסיבה שהגבתי.

Blue Potion

New member
לא, אני לא רואה עתיד

לחשוב שפעם רבתי עם חבר שלי על זה שאין לנו עתיד ביחד
כי הוא לא רואה את עצמו חי בישראל (מבחינת כל מה שרשמת) ואני לא רואה את עצמי גרה בחו"ל (מבחינת פטריוטיות).
ככל שעובר הזמן, אני מבינה רק עד כמה זה בלתי אפשרי לחיות פה

ShacharDawn

New member
אני יודעת דבר אחד על עצמי

אם יקרה מצב והחרדים ישתלטו על המדינה, הסיכויים שלי לעזוב יהיו גבוהים בהרבה. וגם עכשיו הם לא אפסיים ומדי פעם עולות לי מחשבות על זה.

einat162

New member

וספציפית על הפגנות נקודתיות בחציית קו אדום מסויים (למשל ההדרה באוטובוסים) אני הרבה יותר אקטיבית ומעורבת (ברמה של לקחת חופש מהעבודה וללכת להפגין).

Optimistic Girl

New member
האמת?

אני שנים חולמת על הגירה...

עד ש...

עד שגיבשתי לעצמי טכניקה חדשה של לחיות בהווה
ולהסתכל תמיד אך ורק על הצד הטוב בארץ
ויש המון צדדים טובים בה

רק אם בוחרים לראות אותם.
אז כן כרגע אני בארץ
ואני אצליח בארץ ישראל

ורק כשאצליח פה, אסע לחו"ל לגור שם שנה שנתיים.

גיבשתי לעצמי אמונה שמי שיצליח פה יצליח בכל מקום

גם בחו"ל לא קל לחיות=יש להם חסרונות אחרים.
לדוגמא קור כלבים בקנדה וחצי שנה שלג וסופות וכו.. {לא בכל פרובינציה אבל ברובם}

h a j b i

New member
את מדברת כאילו לכל אחד מחכה עתיד טוב יותר

במדינה אחרת.
צאי מהסרט, זה לא ככה.
יש אמנם כאלה שאכן יצליחו יותר בחו"ל אבל אני מניח שהם עושים את השיקולים שלהם. מול האפשרות להצליח יותר עומדים הוויתור על קרבה למשפחה ולחברים (שבטווח הארוך יביא לניתוק הקשר מרובם), לסביבה המוכרת וכו .

אני אישית לא מבזבז יותר מידי זמן על תלונות, מחאות וכו אלא עושה מה שאפשר בשביל לשפר את המצב שלי ונכון להיום, חי לא רע בכלל. מציע לך גם לנסות

האמת, נשמע לי שהבעיה היא את :)

מה כבר כתבת פה?
שה-כ-ל גרוע (אין שום נקודת אור? ומה את חושבת קורה במקומות אחרים בעולם?),

עוד כמה טיעונים חסרי בסיס (הטבות שהולכות להתנחלויות? עלילה שהופרכה עשרות פעמים. נציגי המחאה לא עושים כלום בכנסת? הרשי לי לנחש שלא בדקת איתם מה הם עושים בזמן העבודה)

וקצת דעות אישיות ששייכות רק לחלק מהאנשים (מה רע במיליון איש בלוויה של גדול הדור? את לא חושבת שהסלידה שלך מזה רק מוכיחה שאת פה המיעוט? ולמה לומר שחילונים לא מפגינים, אחרי שב-2011 ראית שהם כן יוצאים בהמוניהם לרחוב?)

בקיצור- לדקלם את המסרים השחוקים של "ארץ נהדרת" זה קל מאד ולדעתי גם טיפשי מאד. הרבה יותר כיף לבדוק את העובדות בעצמך, להשוות ולראות מה באמת קורה במדינות אחרות (אני בטוחה שאחרי שתבדקי תגלי שאנחנו ממוקמים במקום לא רע בסך הכל, ברוב המדדים).

אם את נהנית להיות קוטרית פסימית- לבריאות. אני אופטימית, גאה מאד במדינה משלי עם צבא חזק משלי ומדענים גאונים משלי, מתרגשת לראות איך מיליון אנשים מתאספים בספונטניות כדי ללוות ענק רוח יהודי בדרכו האחרונה, מודאגת אמנם מכך שלא יכולה כרגע לקנות דירה אבל מחכה לשעת כושר ובטוחה שהיא תגיע בסוף. כן, יש גם תקופות קשות. הן עוברות בסוף.

NEO83

New member
אני לא מבין מאיפה הבאת את זה

שהטיעונים שהטבות הולכות להתנחלויות חסרות בסיס? הוכח כמה וכמה פעמים שההטבות שמקבלות התנחלויות התנפחו בעשות אחוזים בשנים האחרונות.

ebi83

New member
וכשניתחו טיפה יותר לעומק מה הוכלל בזה

התברר שהרבה מהטענה הזו היא עורבא פרח..

יש הוצאות על ההתנחלויות, כמו שיש הוצאות על גבולות ועל עוד מקומות שהמדינה בוחרת להיות בהם.. לצרף את ההוצאות הצבאיות, התחבורתיות והמוניציפליות יחד על מנת "להוכיח" שהמתנחלים מקבלים יותר זה סתם משחק של מספרים ולא אמירה מחוברת למציאות.

סתם כדי לסבר את האוזן, עשו "תחקיר" והראו שהמועצה האזורית הר חברון מקבלת הכי הרבה תקציב פר תושב, רק חבל שכללו בזה את ההוצאות על ההסעות שהמועצה מחוייבת לתת ומדובר בשטח גדול יחסית וכזה המחולק לכמה חלקים כאשר בין כמה מהחלקים יש כבר ערבי שהצבא אוסר נסיעה דרכו מה שמגדיל את הוצאות הדלק והקילומטרים לאוטובוסים הנוסעים לשם.

בנוסף, בהשוואה למועצות איזוריות אחרות מתברר שזו אחת המועצות העניות יותר בארץ.. אז תבחר למה להאמין, אבל אל תפסול רק כי "הוכח" על ידי עיתונאים מסוימים או גופים מסוימים בעלי אג'נדה מסוימת.

חבר, ההתנחלויות לא מקבלות "הטבות". הן מקבלות

תקציבים בדיוק כמו כל יישוב אחר, לפי צרכי התושבים והכללים הנהוגים בחוק.
אם ההוצאות על ההתנחלויות התנפחו, זה רק בגלל שהאוכלוסיה שם צמחה מאד (והייתה צומחת הרבה יותר לולא כל ההקפאות).
ילדים שנולדים- יצטרכו תקציבים לגנים, בין אם הם גרים בהר ברכה ובין אם הם יעברו לתוך הקו הירוק.

חבל שמציפים את הרשת בשקרים חסרי בסיס ואז אזרחים טובים שגרים מעבר לקו הירוק צריכים לספוג שנאה והאשמות שממש לא מגיעות להם.

NEO83

New member
מגיב לשניכם

אתם יכולים לצעוק עד מחר שהן לא מקבלות תקציב עודפים, בסופו של דבר מתבזבז כסף רב על התנחלויות שבסופו של דבר במצב של הסכם שלום, יזיזו אותם ויפנו אותם וכסף נזרק לפח.

http://sixtyone.co.il/articles/123

אז נכון שצריך הסעות, מצד שני, אם הם לא היו בוחרים לגור מעבר לקו הירוק לא היו צריכים לעשות הגנות לאוטובוס שעולים מאות אלפי שקלים אם לא מיליונים.

אפילו שר האוצר לשעבר הודה שהם הכפילו תקציבים להתנחלויות.

http://www.haaretz.co.il/news/politi/1.1862606

אז תעשו לי טובה, עבודה בעיניים לא פה.

ebi83

New member
הם מקבלים תקציבים, לא אמרתי שלא..

האמירה של אם יהיה שלום ויצאו משם היא לא קשורה, גם אם יפנו את דימונה, תל אביב או קרית שמונה ייחסך כסף למדינה. אז בוא נצא בקמפיין נגד כל הוצאה ממשלתית לטובת אזור מסוים?

אין לי בעיה עם הגישה שצריך שתי מדינות לשני עמים, שצריך לצאת מיש"ע ולחזור לגבולות 67, סבבה- מקבל.

אבל מפה ועד להגיד שהמדינה מוציאה על ההתנחלויות כסף עודף רק כי אנשים חיים איפה שהם בוחרים אמנם, אבל זה גם איפה שהמדינה רוצה שהם יגורו אחרת היא יכולה לפנות אותם, לא?

הפער הכלכלי בו מאשימים את ההתנחלויות הוא מזערי בהשוואה למקומות אחרים. יש שם הוצאות רבות שלא קיימות באזורים אחרים רק לאור דרישת הרשויות שיהיו הוצאות כאלו (מאבטחה ומיגון ועד עידוד נסיעה בתח"צ).

ושוב, תביא לי מקורות קצת פחות מוטים...

סליחה אבל יודנריין הוא לא פתרון קביל מבחינתי

תבין, אין מצב לפנות 300,000 איש ומעלה מיהודה ושומרון. זה לא יקרה (למרבה שמחתי אם אתה שואל).
מה גם שבקונסטלציה הנוכחית אין צפי לפינוי יישובים דרמטי, ועד שחלילה תהיה סיטואציה כזו האוכלוסייה שם עוד תגדל.

אז צא מהסרט של השמאל דמיליון אשתקדים. הסרט שלכם הוא כבר ענתיקה. לא רלוונטי בעליל.
לא יהיה פינוי. אם לערבים מותר לחיות בתוך הקו הירוק- אז גם ב"פלסטין" היפותטית, שיתכבדו ויכילו מאות אלפי יהודים. לא רוצים? תפאדל. גם לנו יש סבלנות וגם אצלנו יש ריבוי טבעי. וכדאי לציין שהסבלנות שלנו הוכחה הרבה יותר כמשתלמת: אנחנו אלה שחיכו מעל אלפיים שנה להקים את מדינת ישראל והצלחנו.

אז אם נחזור לענייננו- השקעה בהתנחלויות היא השקעה בעתיד המדינה וממש לא בזבוז כספים. הסכסוך לא קרוב להיפתר ולא בגלל השטחים אלא בגלל שינקין בת"א ובגלל רחוב יפו בירושלים.

NEO83

New member
כשיהיה צורך

יפנו, אל תדאג, כמו גדולים יפנו, לא את הערים הגדולות, אבל את החורים יפנו כמו גדולים.

אה ואני לא שמאלני, אני דיי במרכז עם נטייה ימינה, אני פשוט מציאותי, ומעדיף שלום על פני אידאלוגיה עיוורת.

ולא, השקעה בהתנחלויות זה לא השקעה בעתיד, זה רק זריקת כסף לאוויר. שאני משלם בסופו של דבר מהמשכורת שלי.
אתה רוצה לתרום לדבר הזה? לך תקים עמותה ותתרום לה מהנטו שלך, לא על חשבוני.

שטויות. סדר עדיפויות הוא דבר שהממשלה קובעת

ואני מזכירה לך שהממשלה נבחרת לפי רצון העם. יש תמיכה חזקה בציבור ביהודה ושומרון ואמונה שיהיה מסוכן לנו להתקפל משם.

גם אני יכולה להגיד שתקים עמותה וממנה תממן טלוויזיה ציבורית ותיאטרון שמעלים תכנים בשבת ואני כדתייה מממנת את זה אבל לא נהנית מזה.

ואל תכניס לי מילים כאילו אני לא מאמינה בשלום. אני פשוט לומדת מההיסטוריה ומבינה מצוין שלא יהיה שלום עד שנוותר על ת"א וירושלים וכל מקום אחר במזרח התיכון. אז שאני אתחיל להתקפל מרצוני החופשי? לא תודה, אני לא מתאבדת שיעית.

אייני

New member
זה אפילו לא קשור לפינוי.

התנחלויות אינן מוסריות לפי היגיון בסיסי, נקודה.

כשאת כובשת שטח, יש לך 2 אפשרויות פשוטות - לספח אותו, או לא לספח אותו.
אם את מספחת שטח, אזי המוסריות המינימלית היא הענקת אזרחות לכל התושבים בשטח, בדיוק כמו שהמדינה נהגה ברמת הגולן ובירושלים המזרחית.
אם את לא מספחת שטח, אזי המוסריות המינימלית היא *לא* ליישב שם אנשים, כי בעצם אי-סיפוח השטח את אומרת "כבשתי את השטח, אבל מדובר בכיבוש זמני מטעמי ביטחון/כלכלה/כל דבר אחר - אני לא מספחת את השטח כי זה לא כיבוש קבוע". ברגע שמדובר בכיבוש זמני - אזי ליישב שם אזרחים משלך זה לא מוסרי - כי את מיישבת אזרחים בשטח שכנראה תפני בעתיד - זה לא הוגן כלפיהם, ובטח ובטח לא כלפי התושבים המקוריים.

אבל, מה קורה כאן?
מדינת ישראל מעוניינת מצד אחד לספח את השטחים ולהפוך אותם לחלק ממנה, ומצד שני היא לא מעוניינת לתת אזרחות לכ"כ הרבה ערבים. אז מה היא עושה?
מצד אחד היא מתנהגת כאילו השטח סופח לכל דבר - ומיישבת שם אנשים.
מצד שני היא מתנהגת כאילו היא לא סיפחה את השטח - ולא מעניקה אזרחות.
ואם זה לא מספיק, אז אחרי שהמדינה מיישבת בשטח (שהיא לא סיפחה!) אזרחים, פתאום היא מתחילה לאיים לתת בו "נגיסות" קטנות (עייני ערך תוכנית הסיפוח של נפתלי בנט).

אם זה לא שיא הגועל נפש, באמת שאני לא יודע מה כן. וזה בכלל לא קשור לימין או לשמאל. זה קשור להיגיון בסיסי ולמוסר בסיסי - שהמדינה יודעת לפעול לפיו היטב כשהיא צריכה (עייני ערך רמת הגולן או מזרח ירושלים).

למעלה