בואו נדבר קצת על הגירה מישראל

אייני

New member
במילים אחרות, את בעד סיפוח השטחים

והענקת אזרחות לכל הפלשתינאים שם (אוטונומיה זה עדיין אזרחות בשבילהם בסופו של דבר. את לא יכולה לספח את השטחים שלהם בלי לתת להם אזרחות). ככה שבסופו של דבר - את, בניגוד למה שחשבת - שמאלנית קיצונית, ולא ימנית קיצונית. ומדוע? כי ההצעה שלך היא השביל הברור למדינה דו לאומית ומחיקת מדינה יהודית.

משעשע לגלות את זה לפעמים, הא?

אז אתה יודע בדיוק מה אני יכולה ולא יכולה

ובדיוק מה אני חושבת
והכל נראה לך כל כך ברור, שחור ולבן, והמסקנות שלך הן בטח המסקנות של כולם,
ונראה שאתה נורא נהנה לדבר עם עצמך
אז תיהנה.
להת'.

אייני

New member
זה מה שאת אמרת.

זה הכל.

אני מבין שאת לא מרוצה ממה שאת עצמך אומרת, במקרה כזה - נראה שבאמת הדבר הכי טוב זה שתקשיבי לעצה של עצמך, ותדברי קצת עם עצמך לגבי המסקנות האישיות שלך

אין גבול לחוצפה שלך

אתה יודע מה יקרה אם יפנו את ההתנחלויות מהמקומות שאתה מכנה "חורים" יכולים לשבת שם ערבים שיכוונו לך טילים ישר לערי המרכז אתה צריך להגיד תודה שהם אלה שיושבים שם וסופגים את האש.

בדיעבד אני רושמת את זה כי אני גרה מעבר לקו הירוק ודוגמא טובה אני יכולה להביא לך
על מצפה אריק שרון שנמצא ביישוב שלי שבו אפשר לראות בבירור את ערי המרכז וזה מדגיש טוב מאוד למה חשוב שיישבו שם יהודים ולא ערבים!!
ומה גם הוא אחד המצפים היפים שאני אוהבת לשבת בהם ביישוב שלי!

אז סלח לי מי שלא תיהיה כל "חור" כזה שאתה קורא לו הוא חלק ממדינת ישראל!!!!!!
ואף מקום לא שונה מהשני אז ועוד איך צריך להשקיע שם כספים, נראה מה תגיד אחרי שיפנו מקומות כאלה.

ראינו יפה מאוד מה קרה כשפינו את גוש קטיף בתמורה לשקט..
לא רק שלא קיבלנו שקט המצב הפך ליותר גרוע כך שאני לא מבינה איך אתה מעדיף שלום.

ועוד משהו

הינה ציטוט מויקיפדיה על היישוב שבו אני גרה מגיל 4: בית אריה עופרים

"מספר אישים השתתפו בהקמת היישוב, ביניהם אריאל שרון. שרון נהג לקחת אורחים מחו"ל, בהם ג'ורג' בוש, לבית אריה ולהראות להם את מסלולי נמל התעופה בן-גוריון שלמרגלות היישוב. זאת במטרה להמחיש את הצורך האסטרטגי, לדבריו, בשליטה באזור זה.‏[1]"

NEO83

New member
למה חוצפה?

כי הדעה שלי שונה משלך? את חצופה אם כן, את בוחרת לגור במקום מסוכן כ"כ? שכרגע לא בדיוק ברור אם נמצא בגבולות ישראל, אז תתמודדי עם זה ותרגעי!
וזה שהמקום שאת גרה בו יפה לא עושה אותו פחות חור.
והצבא יכול לאבטח את המקום מבלי שיהיו שם אזרחים שצריך להסתכן בשבילם.

אני רואה שהדיון התחמם כשלא הייתי פה

אבל חבר'ה שמאלנים, שמדברים פה על פינוי התנחלויות עם אינפלציה של סמיילים מרוצים מעצמם כאילו המחשבה על דוסים וימנים בוכים ליד בית הרוס גורמת להם להיי,

בחייאת, אף פעם לא ראיתם את הקטע הזה, או שכמה עיוור אפשר להיות?
http://www.youtube.com/watch?v=RyhuqthF2UM

כן אני מבינה שמי שגדל בסביבה שמאלנית גדל לרוב להיות שמאלני אפילו אם זה לא רציונלי, וגם להיפך. אבל בחייכם, אם יש בכם טיפת רציונליות- תגידו לי מה אתם עושים עם האינפו' שבסרט.

Puskas

New member
תאכלס?

אתה לא שמאלני וגם לא ימני.. לא יודע מה אתה..
השמאל האמתי לא היה שוקל בכלל לתת שטחים.. גם לא תמורת שלום..
השמאל האמתי לא הכיר במילה פלשתנים ולא בזכות שלהם לחיים פה..
זה היה השמאל של בן גוריון וגולדה..
המוטציה הזו שנקראת השמאל המודרני, היא לא יותר מזרם של עוכרי ישראל, עיוורים, פציפיסטים שלא קשורים למציאות.
העצוב הוא שהם מעזים לקרוא לעצמם ממשיכי מפא"י או מפא"ם או הכי עלוב כשלבני מגדירה את עצמה רוויזיוניסטית..
אז אתה לא ימני ידידי.. ממש לא, רחוק שנות אור משם..
אבל למה בכלל להיכנס להגדרות של ימין או שמאל? בשורה התחתונה השאלה היא האם אתה ציוני ופטריוט או לא..
מהודעותיך מסתמן שלא.

NEO83

New member
ואתה מחליט שאני לא פטריוט על סמך מה?

זה שאני חושב בצורה הגיונית ומוכן להביא לסוף סיכסוך על פי הגיון? זה שאתה חושב שאם תעשה משהו ותיישב שם אנשים, לא אומר שזה ישאר שם ופתאום העולם יבוא ויגיד, הא, יש שם בתים ומשפחות, בוא נשאיר את האזור הזה כישראלי.
תעשה לי טובה, אל תגדיר אותי כי אין לך מושג מה אני ומה המחשבות שלי ודעות שלי.
שירתתי בצבא ואני חייל מילואים פעיל ובעד מדינת ישראל, אני פשוט לא חושב שמחשבה קיצונית ומעשיים קיצונים נותנים משהו

Puskas

New member
אין סוף לסכסוך

כי השנאה והסלידה היא מעבר למלחמה על שטח זה או אחר..
הקטע של גבולות 67 זה סתם תירוץ חסר אחיזה..
הערבים שונאים אותך כי אתה יהודי, רוצה הוכחה לכך? תסתכל מה קורה במדינות ערב..
מדינות ערב העצמאיות לא צריכות ולא רוצות ממך שטחים.. זה לא מפריע להם לשנוא אותך ולהכריז תחת כל עץ רענן שהישראלים צריכים לוותר על המדינה לחלוטין ולחזור לאירופה..
הגדילו לעשות האיראנים שאמרו "אין לנו בעיה עם ישראלים אלא עם הציונות, מבחינתנו אם מדינת ישראל עוברת לידיים ערביות ועם ישראל חוזר לגולה, אין לנו בעיה לקבל אותם גם אצלנו".. זה אומר הכל.
מדינות ערב ורוב המדינות המוסלמיות ככלל לא מכירות בזכות שלך למדינה בכלל.. זה לא עניין של שטח זה או אחר.
עכשיו תחשוב על הערבים פה, לא רק שהם שותפים לרצון לראות את היהודים בלי מדינה אלא שהם גם מטובלים בשנאה מעשרות שנות מלחמה ויריבות אזורית.

אין שלום ולא יהיה, הכל שטויות ותירוצים.

NEO83

New member
אתה מוזמן לחיות עם הפסימיות שלך

אני אחיה עם האופטימיות שלי שכן יכול להיות שלום מסוג כלשהו שיביא להפסקת האלימות, רק חבל שהפסימיות שלך משפיעה על אנשים אחרים.

Puskas

New member
אלימות היא חלק מטבע האדם

היא לא יכולה להיפסק.. רוצחים/אנסים הם לא אנשים כמוני וכמוך.. משהו בכימיה של המוח שלהם שונה..
הם לא מקשיבים להיגיון ותמיד יהיו אנשים כאלו בעולם ולכן האלימות לא תיפסק.
בנוסף אני רוצה להזכיר לך משהו שנקרא דת.. כל זמן שישנם בכירי דת גדולים באסלאם שמסיתים לרצח של כל מי שלא מוסלמי, האלימות לא תיפסק.
דור אחרי דור ימשיכו לגדול מגיל 0 עם החינוך לשנאה, עם שטיפת מוח לשנאה.. ככה בני האדם בנויים.
שלום לא יהיה וזה לא קטע של פסימי או אופטימי.. זה קטע של ריאלי.

NEO83

New member
ושוב

אתה מעדיף להיות בצד המעודד אלימות או פועל כנגדו?

Puskas

New member
לא זה ולא זה

מעדיף להיות במקום שמבין שאלימות לעולם תהיה ושבסופו של דבר ההיסטוריה מוכיחה שמי שרודף אחרי שלום ושקט בכל מחיר, גם כאשר השלום והשקט הם רוחות רפאים, משלם על כך לבסוף ואילו הצד שמבין שאלימות תמיד תהיה, יודע לנצל את החולשה הזו ולגרום להרבה סבל.

אז אל תיזום אלימות בכוח אבל תגיב לזו שקיימת ותבין שאתה חייב לדרוש ויתורים כבדים מן הצד השני בתמורה לויתורים שהוא מצפה ממך לעשות.

NEO83

New member
זאת הבעיה שלך

שאתה נכנע, נכנע לפסימיות ולחוסר אמונה.
נכון, תהיה אלימות תמיד, לא משנה איפה ואיך, אבל החוכמה היא להתגבר עליה ולהתעלות על הצד השני ולחתור למשהו שהוא יותר מאלימות.

Puskas

New member
זו לא בעיה מבחינתי

אני מסכים שכולנו צריכים לשאוף לעולם אוטופי של שלום כללי, בלי אלימות.
מצד שני, ברור לי ולך שזה לא יתקיים, ברור לי ולך ששטיפת המוח וההסתה בצד המוסלמי של העולם היא כל כך עמוקה, מושרשת ומטורפת עד שלעולם לא תוכל להתמודד נגדה.. הרי לגרום לבן אדם ללכת ולהתאבד בשם איזו מלחמת שקר או אידיאולוגיה בגרוש, זה מצריך חתיכת שטיפת מוח והסתה..
עובדה שיש בעולם בלי סוף מחבלים מתאבדים או כאלו שסתם מטמינים פצצות וכו'..
ההסתה לא תיגמר בצד המוסלמי וזה חבל כי האסלאם בבסיסה זו דת מעניינת מאוד.
גם היהדות אגב מעניינת וחכמה אך כאשר היא מתחילה להישלט ע"י כל מיני חרדים שמסלפים אותה, זו בעיה..

הדת הביאה לעולם מלחמות וקיצוניות (היו גם לפני דת אגב), היא שאבה הרבה מההגיון שבעולם,
כל זמן שהעולם סובב סביב דתות, המלחמות והאלימות יהיו שם ואין טעם לחשוב אחרת.
גם אני הייתי שמח לעולם נטול מלחמות אבל גם אתה מבין שזה לא ריאלי.

puskas כתב יפה.

לא אנחנו אלה שמעודדים אלימות. אנחנו מעודדים מאבק באלימות ובהסתה של הערבים, ולא כניעה.

אתה מדבר כמו הצרפתים במלחמת העולם השנייה. ברגע שהם איבדו את צדקת הדרך ואת החשק להילחם (איך אמר אולמרט שלנו? "עייפנו ממלחמות". חבר, דבר בשם עצמך) - הם פשוט נכנעו והתחילו להפגין רפיסות ואף שיתוף פעולה עם המשטר הנאצי (ממשל וישי)!

ציוויליזציות תמיד קמו ונפלו אחרי ריקבון מוסרי והתבהמות שהחלה כשהם היו מספיק זמן על הגל, ששכחו שצריך לתחזק שלטון, לתחזק צבא ולזכור מי הם ולמה הם שם.
נסראללה אומר שהישראלים הם כמו קורי עכביש שבקרוב ייקרעו- בגלל השמאל הרופס שלנו, ששכח מה אנחנו עושים פה ומפחד להפגין עוצמה ישראלית צבאית ומוסרית.

NEO83

New member
ופה לא מעודדים אלימות? נו באמת

גם פה מעודדים לאלימות ולרצח ערבים, לא חסר גם במדינה שלנו הסתה לאלימות וגזענות כנגד ערבים ואני מדבר בתור יחסית גזעני ומודע לזה.

חוץ מזה מה זה משנה מי מעודד אלימות, כמו שכתבתי, צריך להתעלות מעל זה ולשאוף למצב יותר טוב ולא לצעוק, הם הרעים ואנחנו הטובים וזה המצב שישאר.

Puskas

New member
גם אנחנו מעודדים אלימות

אבל לא בקווים הרשמיים, ז"א אצלנו זו לא הממשלה שבאה וקוראת לך לרצוח בשם היהדות..
ביום שהדת תשלוט פה זה יהיה המצב, בינתיים זה לא.
אצל המוסלמים אלו הממשלות שמסיתות ומתקצבות מלחמות בלי סוף.

אנחנו יכולים להיות כחולמים כפי שהצרפתים והאנגלים היו בשנים שקדמו למלחמת העולם השנייה,
אנחנו יכולים להיות כחולמים כפי שהאמריקאים היו בזמן המהפכה באיראן,
או שאנחנו יכולים להישאר קשוחים, לעמוד על שלנו ולהבין שבמלחמה (ואל תטעה לרגע לחשוב שהמלחמה נפסקה) יש גם קורבנות בנפש.

גם אם נלך עם התזה שלך ונגיד שאין יותר רעים וטובים,
איך אתה מציע להתקדם משם? האם חזרה לגבולות 67 אכן תביא שקט ושלום?
מה מבחינתך היית עושה בשביל לקדם את השלום המיוחל? האם יש ויתור כלשהו שאכן יביא שלום?
האם בכלל שלום מושג בויתור על שטחים?
כי להגיד "בואו נתעלה מעל הקוביה הזו של טוב ורע ונשאף ליותר" זו ססמה חמודה אבל מה עומד מאחוריה? איך מיישמים את זה?

למעלה