בואו נדבר קצת על הגירה מישראל

turangaleela

New member
טוב זה לא ממש הרבה

ותמיד יש לאן לשאוף ומה לשפר.
מעבר לזה, לך אולי יש אוכל זמין בשפע, יש כאלה שאין להם.
המים שלנו לא כל כך נקיים, ואם אנחנו כבר בנושא אז גם האוויר שלנו.

the new L

New member
את לא ממש מכירה את העולם שלנו, אה?

המים שלנו הם מים באיכות מעולה, שלפחות 80% מתושבי כדור הארץ יכולים רק לחלום עליה. שלא לדבר על זה שהם זמינים - יש לך ברז בבית. זה דבר בכלל לא מובן מאליו לחלק ניכר מתושבי כדור הארץ. גם אוכל זמין בשפע יש פה. זה לא שלי יש, אלא שלשתושבי ישראל יש. יש פה סופר שאפשר ללכת אליו ולקנות מזון. לחלק גדול מתושבי העולם אין אופציה כזאת.

turangaleela

New member
אני לא נוהגת לדון עם אנשים מתנשאים

אני מכירה את העולם, אני יודעת שיחסית למדינות עולם שלישי אנחנו במצב מצוין ואני שיחסית לרוב העולם האנשים במדינה חיים טוב יותר.
זה לא אומר שאין לאן לשאוף.

Puskas

New member
לכל מדינה יש לאן לשאוף

אבל בארה"ב למשל המצב פחות טוב מאשר פה..
לא התייחסת לאבטלה שבישראל המצב יחסית לא רע בכלל.
הרווחה בישראל חזקה מאוד.. אין עוד הרבה מדינות שבהן מלא אנשים לא עובדים ועדיין מתקיימים לא רע..
ישראל ממש לא גרועה כפי שמנסים לצייר אותה ובכלל אני לא חושב שצריך לשכנע מישהו להישאר פה..
לא טוב לך פה אז תעזבי.. אם את נשארת מבחירה אז מה את מקטרת?

NEO83

New member
ראית פעם בן אדם

שלא עובד ומתקיים לא רע? נראה אותך חיי בתור פנסיונר מקצבה של 2500 שקל

Puskas

New member
זה עצוב

אבל היום יש אשכרה הרבה מובטלים שכשירים לעבוד אבל עושים חשבון שבעבודה מציעים להם 3500 שקל חודשי (נניח משהו במשמרות) והקצבה שלהם היא בערך אותו הדבר אז הם יושבים בבית על חשבוני ועל חשבונך.. זה עצוב! אבל מדיניות הרווחה המוגזמת בישראל גורמת לזה.
לא אמרתי שהכל פה מושלם אבל מבחינת רווחה אנחנו הרבה מעל רוב מדינות המערב שם אין באמת רווחה ואולי זה מה שגורם לאנשים שם לצאת לעבוד ובמישרין מפתח את המדינה כלכלית.

turangaleela

New member
בוא נתחיל מההתחלה

אם תסתכל על התגובה הראשונה שלי לא אמרתי שאני מתכננת לעזוב.
לא רוצה, פה זה הבית שלי, פה החברים והמשפחה, פה זה מקומי. אני לא עוזבת לשום מקום.

אבל זה שאני אוהבת את המקום וקשורה אליו לא אומר שאני חייבת לקבל את העובדה ש"ככה זה פה וזהו". מותר לי לאהוב את המקום ובו זמנית לתת ביקורת על דברים שלא מוצאים חן בעיני.
אתה מציג את זה כאילו שתי האופציות היחידות הן- או להישאר פה ולשתוק לנצח, או לעזוב ולהתלונן.
מבחינתי יש עוד אופציה- להישאר פה, להכיר בדברים הלא טובים ולנסות לשפר אותם. וזה מה שאני עושה.

Puskas

New member
אה ברור שלא

את לא חייבת לקבל את מה שקורה פה, ההיפך, את חייבת לדחוף לשינוי.
אבל התלונה שלי הייתה על הניסיון להציג את ישראל כמקום נוראי לחיות בו וזה לא המצב.

Puskas

New member
אי אפשר להסביר את הצורך להישאר פה

אפשר להגיד ססמאות כמו "אין לנו ארץ אחרת" או כל משפט שחוק אחר.
אבל האמת היא שזה צורך פנימי ואישי שאולי קשור לפטריוטיות, אולי לאהבת הארץ, אולי לגאווה מהצבא וכו'..
בשורה התחתונה, מי שחש את התחושה הזו, לא יעזוב גם אם המצב פה יהיה גרוע בהרבה.
ואת האמת? המצב פה לא באמת כל כך גרוע.

goldy

New member
התישקורת אינה שמאלנית

היא ממתגת עצמה ככזאת כדי להסיט את עמי שראל נגד עצמו.

F00D Is G00D

New member
כאחד שנמצא כרגע בחוץ ^ לבחור מעלי יש פואנטה ^

לא בהכרח שמאלנית, אבל בהחלט עם אג'נדה.

כמובן לכל אחד יש את המניעים הסובייקטיבים שלו, אבל זה בדיוק העניין. הגירה נשמע כמו פתרון קסם לכל הצרות בחיים.

האם יהיה לך פרנסה ? האם זה יבטיח גם פרנסה לחיים ? האם את טיפוס שייכול לחיות לבד ? האם את מספיק חברתית מכדי להכיר חברים במקום ? מה עם המשפחה ? חוקית את בכלל ייכולה לגור במקום אחר ?

אני נמצא כבר שנה באנגליה, היום - ממש לא רואה את עצמי חיי פה כל חיי. ואומר אף יותר - דעתי השתנתה לפחות 3 פעמיים לכל קיצוניות מאז שיצאתי לדרכי.

אין מה להיגרר אחרי כותרות. וגם לא אחרי מי שהמראיניים בוחרים לראיין. צר לי אבל עשרת האנשים שהתראינו לכל הכתבות האלו - לא מייצגים כלום, לא בדעות, לא ברמת החיים, ולא בסיבות שבגללם בחרו להגר.
על כל אחד כזה - אפשר למצוא שניים שחזרו לארץ מהר מאוד. ויש אלף סיבות. חברתיות, כלכליות, משפחתיות, זוגיות, בריאות, קריירה, שפה, שייכות וכ'ו כ'ו וכ'ו.

אני לא פוסל את זה (הנה אני כאן). מצד שני צריך לעשות שיקולים קרים ומחושבים, ולא להיגרר אחרי הפופוליזם (לא שאני מכוון ספיציפית אליך - באופן כללי).

turangaleela

New member
כן, במצב בארץ רחוק מלהיות מושלם

יש פה אלפי בעיות. יש פה זיהומים, טייקונים, שחיתויות, אלימות, מדינה שמתשחררת מהאחריות לדאוג לתושביה, צמרת מדינית שכל מה שמעניין אותם זה התחת שלהם והכיסא המדיני בו הם יושבים.
תכלס? אפשר לומר שדי חרא פה.
להגר למקום אחר? לא נראה לי.
כי אני לא בגישה של לברוח מהבעיות. רע לי פה, אז אני פועלת לשיפור המצב. אני מעורבת בבחירות, פקודה למפלגה, ממש עכשיו פעלתי למען קידום ראש עיר ומועצה מסוימים בעיר בה אני גרה.

מעניין אותי מי מבין כל המתלוננים פה הלכו להצביע אתמול.
כי אם לא הצבעתם, על מה אתם מתלוננים בדיוק?
אחוזי ההצבעה בתל אביב למשל היו 22%!!
זה כלום!

בשלוש ערים בארץ נבחרו אותם ראשי עיר, עף אל שהם חשודים בעבירות של קבלת שוחד ועוד כל מני שחיתויות. אז איפה אתם האנשים? העיקר שאפשר אחרי זה להתלונן ולדבר על הגירה לברלין...

ברגע שכולם יהיו מאוחדים יהיה שינוי

אבל יש אנשים שנוח להם ככה, אולי הם מרויחים מהמצב לא יודעת...
אבל לרוב לא טוב אז באמת לא מובן למה אנשים לא הלכו להצביע ואיך בדיוק נבחרו 3 ראשי עיר כשהם חשודים בעבירות כנראה שחיתות עושה את זה לאנשים? גועל נפש.

Optimus_Prime

New member
העולם לא משהו באופן כללי,

אם להודות על האמת. כמובן שאפשר להגזים ולהתקרבן אבל מדינת ישאל היא מדינה נהדרת, לטעמי, והמקום היחיד בעולם שאני יכול להגשים בו את הערכים ואת הרצונות שלי.
אני רואה עתיד נהדר למדינה, ומחכה לאדם שיסביר לי איך העתיד פה שלילי בביחס לתופעות שמתרחשות בעולם, למשל. (ולא, לא היו כאלו בשרשור הזה)

guest4once

New member
עזבתי לפני 9 שנים וזה עולם אחר

בארץ הציונים היו נמוכים מדי להתקבל לאוניברסיטה
בחול התקבלתי עם מלגה על ''הציונים הגבוהים'' מהארץ
בארץ בקושי יכולתי לממן שכירות דירה
בחול כבר קניתי דירה משלי במקום מעולה
בארץ בשעת עבודה אחת אפשר לקנות צהוריים
בחול בשעת עבודה אחת אפשר לקנות מצרכים לשבוע שלם

המשפחה כבר מזמן פה כשהם הבינו שאל אחות החיים לא מתפשרים...

למעלה