אני מתווכחת עם קיר
מה נסגר איתך, אתה חושב שהמחלוקת בין הימין לשמאל בישראל היא רק בין אלה שרוצים לספח לבין אלה שלא רוצים לספח?
אני מדברת איתך על הפשטנות שלך ואתה חוזר אליה שוב ושוב- מנסה להפשיט את הסכסוך לעניין של החלטה לספח או לא, יודע מה? לך תהיה ראש הממשלה. זה נראה לך כל כך פשוט. אולי תפתיע אותנו (אם תבחר ב-50% הנכונים- הרי מבחינתך הכל תלוי ועומד על אחת משתי אופציות).
מה הפתרון שלי? מי אמר שיש פתרון לדעתי?
ההצעה שלי לעם ישראל היא להמשיך לנהל את הסכסוך ולחיות טוב, כמו שאנחנו חיים היום. כן, אני חיה מצוין למרות שאין לי כסף לבית ואני צריכה תמיד לחשב הוצאות, אבל יש לי בטחון, שייכות, אוכל ובגדים בכמויות, עבודה וחופשות מדי פעם וילד מתוק ופשוש. (ולא, אני לא מתנחלת. אני חיה הרבה יותר טוב ממתנחלת כי אני גרה במרכז הארץ והתחבורה פה הרבה יותר טובה).
אם הפלסטינים חושבים שאי אפשר להמשיך ככה- בבקשה. שיציעו הם פתרון לסכסוך. על מה הם מוכנים להתפשר? למה שאני אתפשר כשאני בעמדת הכוח?
האם הם מוכנים להכיר במדינה יהודית?
לוותר על זכות השיבה?
לוותר על אחוזים מיהודה ושומרון? ועל החלום לחזור ליפו?
להכיל בתוכם מיעוט יהודי בכבוד, כמו שאנחנו מכילים מיעוט ערבי?
אה, הם לא מוכנים להתפשר? אז אין לי פתרון. טוב לי כמו שאני וככה אמשיך, עד שהצד השני יבין שהוא חלש ויתפשר. יילחמו נגדי? יחטפו בסבסבתא שלהם.
ואם נהיה מספיק חזקים ומאוחדים סביב האינטרסים שלנו, אולי גם בעולם סוף סוף יכבדו אותנו. העולם מבין כוח, תראו איך הוא מתחנף למדינות הערביות שמצפצפות על דעת הקהל המערבית.
ואם לא- נעבור גם את זה, עברנו אמברגו נשק, עברנו חרמות וגינויים- ובינתיים הכל בסדר.