בואו נדבר קצת על הגירה מישראל

h a j b i

New member
לא עובד בלמ"ס וגם את לא

ההשערות שלי טובות בדיוק כמו שלך.
אני בכל מקרה בדעה שעשו למתנחלים שפונו טובה גדולה. צריך להיות טיפש במיוחד (או דתי שזה קצת דומה) כדי לרצות לחיות ככה אבל ההוכחות בשטח היו שאנשים הצביעו ברגליים ונטשו בתים גם בצפון השומרון וגם בעזה. כמות החיילים בעזה בסוף 2004 תחילת 2005 היתה להערכתי כפולה עד פי 3 מכמות התושבים, בישוב כמו נצרים היחס כבר עמד על משהו כמו 10 חיילים על כל מתיישב.

בנוגע להאם הייתי או לא, הייתי בחפ"ק מג"ד ומ"פ גם בצפון השומרון וגם בעזה וכחלק מהתפקיד הייתי בכל הישובים. למעשה נדיר שהייתי מסיים יום בלי להיות ב- 3 לפחות. הייתי כמובן שעוד ישובים, כאלה שלא פונו, לחלק יש עתיד וחלק פחות.

Puskas

New member
אין דבר כזה שלום

עזוב אותך שטויות.. יש לנו שלום עם ירדן ומצרים, אתה מרגיש בטוח ללכת לטייל שם?
אתה מרגיש חיבה ואהבה לעמים הללו? אתה חושב שהם אוהבים אותך?
אין דבר כזה שלום.. בני אדם לא נועדו לחיות בשלום אלא להילחם על כוח ושליטה..
כך זה היה תמיד וכך זה יהיה תמיד ומי שחי בחלום פציפיסטי וחושב שיש מצב שיום אחד לא יהיו מלחמות בעולם (או באזור שלנו לצורך העניין), חייב להתעורר דחוף כי הבועה שלו מרחפת בחלל ולא מחוברת לקרקע המציאות.

NEO83

New member
שלום זה דבר יחסי

אז נכון שהיחסים לא יהיו 100% תקינים, אבל זה בהחלט עדיף על מה שיש עכשיו.

Puskas

New member
תיראה..

לערבים יש מדינה (35 למען האמת), קוראים להם ירדן ומעל ל-60% מתושבי ירדן עם פלסטינים.
מה הבעיה של שארית הפלסטנים לעבור לשם? הרי בירדן יש יותר מהעם שלהם מאשר פה.
יש להם מדינה, חיה וקיימת ומתפקדת, למה הם לא הולכים לשם? הרי גם היהודים יצאו מהנוחות האירופאית שלהם או ממדינות ערב והתחילו מחדש במקום אחר..
גם הערבים יכולים לעשות זאת, הם בוחרים לא לעשות כי הם שונאים אותנו ולא רוצים שנהיה פה, חד וחלק, גם לא בת"א.
אי אפשר לצפות לשגרה רגועה במצב הזה.

h a j b i

New member
למה צריך לפנות בכוח בכלל?

אף פעם לא הבנתי. החלטנו לוותר על אזור מסוים? פשוט מפנים את כוחות הצבא ומפסיקים לתת לאזור שירותים: חשמל, מים וכו. מי שרוצה, שיישאר שם. מי שירצה להתפנות, יקבל את הפיצויים.
פשוט וזול.

תמשיך לחיות בבועה שלך נראה לאן תגיע

ולמה לערבים מותר לגור שם אה? למה?
למה אותם לא מפנים?
מוזר שאנחנו תושבים של אותה מדינה ואתה מעדיף שיפנו יהודים מאשר ערבים.
אגב על איזה פיצויים אתה מדבר? איזה פיצויים המדינה תיתן ? חי בסרט!

h a j b i

New member
לא באמת הבנת מה שכתבתי, נכון?

אמרתי לא לפנות, לא מתנחלים ולא ערבים. שיישארו שם.
בנוגע לפיצויים, בכסף שיחסכו על הפינוי עצמו שלא יעשו, יהיה מספיק לשלם פיצויים למתפנים כמו שעשו בימית ובגוש קטיף. יש אפילו איזה אחד לפחות שעשה כפל פיצוי

כתבת בעצמך..

"פשוט מפנים את כוחות הצבא ומפסיקים לתת לאזור שירותים"

אז מה אני אמורה להבין בזה?
שלנו לא מגיע שירותים בסיסיים כמו שמגיע לך? שאנחנו שונים? אנחנו אותה מדינה תתעורר..
אתה חי בסרט שלמדינה יהיה מספיק לשלם פיצויים כשהיא בעצמה במינוס חחחחחחח..

h a j b i

New member
כן, אנחנו שונים

אני חי בתוך שטח המדינה ואילו את חיה בשטח שיש בו שלטון צבאי שלנו (זו עובדה שאפילו קיצוני הימין מודעים לה), זה המצב כיום אז עוד יש הצדקה לתת שירותים מלאים אבל במידה ומחליטים שמפסיקים להחזיק את השטח אז כל מי שירצה להישאר שם שישלם על עצמו.
ולנושא הכלכלי אל תדאגי, למדינה יש אופציות מימון שאין לאדם פרטי או לחברה מסחרית.

וד"א גוש קטיף תמיד תיהיה בליבי ובנפשי

בחיים לא אשכח את התמונות של הפינוי הזה אחד הדברים הדפוקים שקרו במדינת ישראל!
הייתי כ"כ נגד הפינוי ודוגרי מה זה נתן לנו היום? כלום!!

h a j b i

New member
וגם ישובים אחרים אם יפונו ישארו בליבך לעד

מה שאני רק מציע זה לחסוך את תמונות הפינוי, מי שרוצה להישאר שם שיישאר.

מה יצא לנו? לא יודע אבל גם מהשהייה שם לא יצא כלום, 5,000 תושבים ולא מעט בתים נטושים (אלה עם השכל שהיה אכפת להם מהמשפחות עזבו הרבה לפני הפינוי) עליהם שומרים משהו כמו 10,000 חיילים ממש הישג גדול

Puskas

New member
איך זה עומד בקנה אחד

עם עזה? הרי אנחנו לא נמצאים שם, לא שולטים שם למעשה ועדיין מספקים חשמל/מים/תרופות/ציוד בנייה/אוכל וכו'..
אז לפי ההיגיון שלך אנחנו צריכים לנתק את עזה לגמרי ולתת להם להיחנק שם עם העלק תמיכה של המצרים שבעצמם לא סובלים אותם..
אני בעד אגב.. אבל אתה אני מניח לא ולכן אני לא כל כך מבין את הדרישה שלך להתנהלות שכזו עם המתנחלים.

h a j b i

New member
למה אתה מניח שאני לא, אני בעד לגמרי

אנחנו לא צריכים לספק להם כלום.

Puskas

New member
אם הדאגה שלך זה שהסכם שלום

יביא לכך שכל מה ששמו שם יילך לפח אז תרשה לי להרגיע אותך.. לא יהיה שלום ואף אחד לא יפנה התנחלויות..
זה המפעל הכי חשוב במדינת ישראל והממשלה לא מבזבזת שם כסף אלא משקיעה כסף..
מגיע להם יותר כסף משמגיע לתושבי המרכז כי הם בגופם שומרים של שטחים שכמעט אף אחד לא רוצה לחיות בהם.. (כי זה רחוק מהמרכז או כי מפחדים).
תן להם כבוד.. על אחת כמה וכמה שרובם המוחלט של תושבי ההתנחלויות הללו משרתים קרבי והם ציונים אוהבי המדינה יותר מכל הקשקשנים מהצד השני של הקו הירוק שמבלבלים את המוח על בזבוז כספים ועל כיבוש וכל זאת בזמן שאת המידע שלהם עם מקבלים מסולף לגמרי..

כל כך כייף לראות תגובות כמו שלך

אתה לא מבין עד כמה!!
תודה רבה זה עשה לי ממש טוב על הלב..!

the new L

New member
ישראל היא אחת המדינות שהכי טוב לגור

בהן בעולם, היא די בוודאות בטופ 30. ואם לא מסתכלים על מדינות אלא על אנשים, המצב אפילו יותר טוב. לפחות 90% מתושבי כדור הארץ היו מתים לחיות בתנאים כל כך טובים כמו אלו שיש לנו פה.

the new L

New member
מים זורמים ונקיים, חשמל, אוכל זמין בשפע

לרוב אוכלוסית העולם אין את הדברים האלה. שלא לדבר על כך שמערכת הבריאות פה, למרות כל ההשמצות, היא מהטובות בעולם.

למעלה