בוא נבדוק את טענתו של סופרמן, הטוען שהמחירים בקנדה זולים מאוד, ובישראל המדינה דופקת אותנו

• פותח הנושא ai27
  • פורסם בתאריך

ai27

Well-known member
בוא נבדוק למשל שמן קנדי: מוצר המיוצר בקנדה ומיוצא בכל העולם. השמן שם ללא תעודת כשרות (ובישראל מן הסתם - יש לו תעודת כשרות).
אני הייתי בטוח - שהוא יהיה מאוד זול.
הרי מייצרים אותו בקנדה.
ללא צורך באריזה-מחדש, משלוח מעבר לים, עמידה בדרישות מכון-התקנים, תשלום מכסים וכו'.
מוצר מקומי - כמו במבה אצלנו.

סביר להשוות רשת זולה כמו וולמרט או טרגט - לרשתות הסופרים הישראלים (כמו שופרסל למשל).
ובחרתי מותג VALUE - משמע מותג הממותג כ"מציאה". בוולמרט שבעירו של סופרמן.
בדומה למוצרים זולים דומים - הוא מתפאר בכך שאין בו מרגרינה, ושאין בו כולסטרול, אך לא מתיימר לאיכות גבוהה, או לתוספים מכל סוג שהוא.
למעשה זה המוצר הזול בקטגוריה שהוא סתם שמן קנדי פשוט

מדובר באריזה גדולה מהמקובל בישראל (1.6 ליטר ולא ליטר אחד) אך הגיונית בקנדה, שבה לא נצמדים בקנאות לשיטה המטרית
המחיר - בערך 7 דולר קנדי.
שזה 20 שקל. 12.5 שקל לליטר

בישראל, בשופרסל שאינה רשת הכי זולה, אך אינה מהיקרניות (מקבילה לוולמרט) - אריזה סטנדרטית של שמן דומה - עולה 10 שקל, לאריזה נוחה של ליטר

אז למה בישראל, שמן קנדי עולה פחות מאשר בקנדה???

1692873320552.png 1692873402918.png

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
בוא נבדוק למשל שמן קנדי: מוצר המיוצר בקנדה ומיוצא בכל העולם. השמן שם ללא תעודת כשרות (ובישראל מן הסתם - יש לו תעודת כשרות).
הרי מייצרים אותו בקנדה.
ללא צורך באריזה-מחדש, משלוח מעבר לים, עמידה בדרישות מכון-התקנים, תשלום מכסים וכו'.

סביר להשוות רשת זולה כמו וולמרט או טרגט - לרשתות הסופרים הישראלים (כמו שופרסל למשל).
בדומה למוצרים זולים דומים - הוא מתפאר בכך שאין בו מרגרינה, ושאין בו כולסטרול, אך לא מתיימר לאיכות גבוהה, או לתוספים מכל סוג שהוא.

מדובר באריזה גדולה מהמקובל בישראל (1.6 ליטר ולא ליטר אחד) אך הגיונית בקנדה, שבה לא נצמדים בקנאות לשיטה המטרית

בישראל, בשופרסל שאינה רשת זולה, אך אינה מהיקרניות (מקבילה לוולמרט) - אריזה סטנדרטית של שמן דומה - עולה 10 שקל, לאריזה נוחה של ליטר

צפה בקובץ המצורף 87772 צפה בקובץ המצורף 87773
אתה שקרן, התבונן בתמונה שצירפת, יש לשמן תו כשרות COR למטה סמוך לציון נפח השמן! רואה שאתה משחק מלוכלך?

ai27

Well-known member
אתה שקרן, התבונן בתמונה שצירפת, יש לשמן תו כשרות COR למטה סמוך לציון נפח השמן! רואה שאתה משחק מלוכלך?
טוב לדעת שהשמן הקנדי הכי זול הוא גם כשר...
כנראה הכשרות לא פוגעת במחיר - ושוב שיקרת.

שים לב - לא חיפשתי שמן קנדי כשר - חיפשתי את השמן הקנדי הכי זול, שהוא באריזה סבירה.

SupermanZW

Well-known member
טוב לדעת שהשמן הקנדי הכי זול הוא גם כשר...
כנראה שהכשרות לא פוגעת במחיר - ושוב שיקרת.

שים לב - לא חיפשתי שמן קנדי כשר - חיפשתי את השמן הקנדי הכי זול, שהוא באריזה סבירה.
זה לא השמן הקנדי הכי זול, ואני אפילו לא בטוח שזה של קירקלנד באריזת 16 ליטר הוא הכי זול. אני יכול לחפש מהו השמן הכי זול בקנדה, אבל ממילא איבדת את אמינותך כשטענת שזה שמן ללא כשרות כאשר תו הכשרות כה בולט על האריזה.

ai27

Well-known member
זה לא השמן הקנדי הכי זול,
צרפתי לך את החיפוש שעשיתי - באתר של סופרמרקט וולמרט שיש לך סמוך לבית
זה השמן הקנדי - הכי זול שיש שם
ואני אפילו לא בטוח שזה של קירקלנד באריזת 16 ליטר הוא הכי זול.
שוב אתה והנוכלות שלך...
מדובר הרי על שמן באריזה משפחתית - שמן זול, במארז נוח לשימוש, מהסוג שמשפחה נורמאלית קונה.
אני יכול לחפש מהו השמן הכי זול בקנדה,
לא מדובר על השמן הכי זול בכל קנדה - אלא על אריזה סטנדרטית
לא מדובר על החנות הכי זולה בקנדה, אלא על סופרמרקט זמין ונפוץ
(כפי שהשוותי - לשופרסל. לא לאושר-עד או חנויות פופאפ. בטח לא לחנויות ספקים עם אריזות של 16 ליטר)
אבל ממילא איבדת את אמינותך
אתה איבדת את אמינותך - כשאפילו שאלה פשוטה על שמן קנדי אתה מנסה להפוך לנוכלות.

למה בישראל השמן הקנדי יותר זול מאשר בקנדה.

SupermanZW

Well-known member
צרפתי לך את החיפוש שעשיתי - באתר של סופרמרקט וולמרט שיש לך סמוך לבית
זה השמן הקנדי - הכי זול שיש שם

שוב אתה והנוכלות שלך...
מדובר הרי על שמן באריזה משפחתית - שמן זול, במארז נוח לשימוש, מהסוג שמשפחה נורמאלית קונה.

לא מדובר על השמן הכי זול בכל קנדה - אלא על אריזה סטנדרטית
לא מדובר על החנות הכי זולה בקנדה, אלא על סופרמרקט זמין ונפוץ
(כפי שהשוותי - לשופרסל. לא לאושר-עד או חנויות פופאפ. בטח לא לחנויות ספקים עם אריזות של 16 ליטר)

אתה איבדת את אמינותך - כשאפילו שאלה פשוטה על שמן קנדי אתה מנסה להפוך לנוכלות.

בישראל חילוני שרוצה לחסוך קונה אצל רמי לוי או קינג סטור או רשת של חרדים, בקנדה מי שרוצה לחסוך או מתארגן עם עוד משפחה או כמה משפחות לקניית אריזות ענק בCostco או קונה בWal-Mart מה שאי אפשר למצוא בDollarama. הבנת? מנטאליות אחרת. אין לך סיבה לפסול את אריזות הענק של Costco לצרכי השוואה.

ai27

Well-known member
בישראל חילוני שרוצה לחסוך קונה אצל רמי לוי או קינג סטור או רשת של חרדים, בקנדה מי שרוצה לחסוך או מתארגן עם עוד משפחה או כמה משפחות לקניית אריזות ענק בCostco או קונה בWal-Mart מה שאי אפשר למצוא בDollarama. הבנת? מנטאליות אחרת. אין לך סיבה לפסול את אריזות הענק של Costco לצרכי השוואה.
אם אתה מחפש אריזות תעשייתיות בצד השני של היבשת, זה דבר אחד (מאוד תיאורטי)
אבל אנחנו לא מדברים על זה
אנחנו מדברים על אריזה משפחתית, נוחה לשימוש, באזור מגוריך
על רשת חנויות גדולה ולא זולה במיוחד
על שופרסל - שאתה השמצת.

ואנחנו מדברים - על מוצר קנדי
למה בישראל השמן הקנדי באריזה משפחתית יותר זול מאשר בקנדה.

דיברגנט חדש

Well-known member
בוודאי שיש סיבה, שמן מתחמצן לאחר פתיחה ולכן רצוי אריזות כמה שיותר קטנות.
נכון, שזה יותר רלוונטי לשמנים איכותיים כמו שמן זית, אך גם נכון עבור כל שמן.

SupermanZW

Well-known member
בוודאי שיש סיבה, שמן מתחמצן לאחר פתיחה ולכן רצוי אריזות כמה שיותר קטנות.
נכון, שזה יותר רלוונטי לשמנים איכותיים כמו שמן זית, אך גם נכון עבור כל שמן.
בגלל זה משפחות מתארגנות כדי לקנות בCostco. אם היה Costco בישראל היה קורה אותו הדבר.

אבי בן 1231

Well-known member
סופרמן, בד"כ אתה צודק שבסופרים החרדיים המוצרים זולים יותר, אך מאידך אנו מצאנו
סופר חילוני שהוא זול יותר מאותו הסופר החרדי שנהגנו לקנות בו.
ממש הפתענו מהמחירים!!!
שם הנשחק הוא השוואת מחירים!!

SupermanZW

Well-known member
סופרמן, בד"כ אתה צודק שבסופרים החרדיים המוצרים זולים יותר, אך מאידך אנו מצאנו
סופר חילוני שהוא זול יותר מאותו הסופר החרדי שנהגנו לקנות בו.
ממש הפתענו מהמחירים!!!
שם הנשחק הוא השוואת מחירים!!
מה שם הסופר בו אתה קונה?

השוואת מחירים עושים גם בקנדה, אבל יש "כללי אצבע" שנכונים ב90% מהמקרים ויש רשתות וחנויות קונספט (כמו למשל Costco - אריזות ענק ומחירים זולים ליחידת משקל/נפח, Dollarama - המחירים הכי נמוכים למוצר, אך לאו דווקא ליחידת משקל, מבחר מצומצם, Wal-Mart - המחיר הנמוך ביותר לאריזות בינוניות, מבחר עצום, Atlantic Super Store - רשת Premium, מבחר עצום במזון בלבד, מוכרים מעט מאוד מוצרים שאינם מזון, מוצרים ממבחר גדול של מדינות, כולל ישראל, נישות, ועוד, Sobeys - רשת Premium, מתמחה במזון מוכן, מבחר ממספר מצומצם של מדינות, דגש על יוון וקפריסין בסניפים הקרובים אלי, למיטב ידיעתי הדגשים משתנים בין הסניפים, Pete's market - חנות Premium, מתמחה במאכלים שייחודיים לAtlantic Canada ובנוסף מייבאת מוצרי מזון מפולין ואוקראינה, Khawtar - מכולת ערבית שמוכרת בעיקר בשר קפוא וקינוחים מזרח תיכוניים, Hanin - מכולת קוריאנית, רוב המוצרים מיובאים מקוריאה הדרומית.) אזור מגורי מתאפיין בעיקר ברשתות וחנויות קונספט ויש רחוב ראשי ספציפי בעירי שכל חנויות המזון בו הן חנויות קונספט.

מכיוון שלא התארגנתי עם משפחות נוספות לקניות בCostco, אני קונה מה שאפשר בDollarama אך ורק אם המחיר ליחידת משקל הוא הנמוך ביותר (יש מוצרים שבהם המחיר ליחידת משקל הם הנמוכים ביותר שם ויש כאלה שבWal-Mart אם מתעלמים מCostco) ואת השאר אני קונה בWal-Mart. זה מאוד נוח כי סניפי Dollarama וWal-Mart שאני קונה בהם סמוכים זה לזה. כשאני צובר זיכויים שניתן לקנות בהם בSobeys בלבד ממילוי דלק אני קונה מוצרים שלא קיימים ברשתות וחנויות אחרות שם, וכשבת זוגי מקבלת Gift cards לקניה במספר רשתות ממקום עבודתה אנחנו קונים בAtlantic Super Store מוצרים שיש רק שם. אנחנו מקפידים רק לנצל הטבות ברשתות הPremium ולא להוציא שם מכספינו וקניות רגילות עושים רק היכן שזול.

אבי בן 1231

Well-known member
מה שם הסופר בו אתה קונה?

השוואת מחירים עושים גם בקנדה, אבל יש "כללי אצבע" שנכונים ב90% מהמקרים ויש רשתות וחנויות קונספט (כמו למשל Costco - אריזות ענק ומחירים זולים ליחידת משקל/נפח, Dollarama - המחירים הכי נמוכים למוצר, אך לאו דווקא ליחידת משקל, מבחר מצומצם, Wal-Mart - המחיר הנמוך ביותר לאריזות בינוניות, מבחר עצום, Atlantic Super Store - רשת Premium, מבחר עצום במזון בלבד, מוכרים מעט מאוד מוצרים שאינם מזון, מוצרים ממבחר גדול של מדינות, כולל ישראל, נישות, ועוד, Sobeys - רשת Premium, מתמחה במזון מוכן, מבחר ממספר מצומצם של מדינות, דגש על יוון וקפריסין בסניפים הקרובים אלי, למיטב ידיעתי הדגשים משתנים בין הסניפים, Pete's market - חנות Premium, מתמחה במאכלים שייחודיים לAtlantic Canada ובנוסף מייבאת מוצרי מזון מפולין ואוקראינה, Khawtar - מכולת ערבית שמוכרת בעיקר בשר קפוא וקינוחים מזרח תיכוניים, Hanin - מכולת קוריאנית, רוב המוצרים מיובאים מקוריאה הדרומית.) אזור מגורי מתאפיין בעיקר ברשתות וחנויות קונספט ויש רחוב ראשי ספציפי בעירי שכל חנויות המזון בו הן חנויות קונספט.

מכיוון שלא התארגנתי עם משפחות נוספות לקניות בCostco, אני קונה מה שאפשר בDollarama אך ורק אם המחיר ליחידת משקל הוא הנמוך ביותר (יש מוצרים שבהם המחיר ליחידת משקל הם הנמוכים ביותר שם ויש כאלה שבWal-Mart אם מתעלמים מCostco) ואת השאר אני קונה בWal-Mart. זה מאוד נוח כי סניפי Dollarama וWal-Mart שאני קונה בהם סמוכים זה לזה. כשאני צובר זיכויים שניתן לקנות בהם בSobeys בלבד ממילוי דלק אני קונה מוצרים שלא קיימים ברשתות וחנויות אחרות שם, וכשבת זוגי מקבלת Gift cards לקניה במספר רשתות ממקום עבודתה אנחנו קונים בAtlantic Super Store מוצרים שיש רק שם. אנחנו מקפידים רק לנצל הטבות ברשתות הPremium ולא להוציא שם מכספינו וקניות רגילות עושים רק היכן שזול.
הסופר שבו התחלנו לקנות רק לאחרונה נקרא "הסל הזול" והוא נמצא בצומת עד הלום.

תעזבו רגע את השמן
הזכרתם כאן במבה ,למה במבה ישראלית של אסם בארצות הברית ובמקומות רבים באירופה נמכרת במחיר יותר זול מאשר בארץ?
ובמבה זה לא המוצר הישראלי היחידי שזה כך

SupermanZW

Well-known member
הרי מייצרים אותו בקנדה.

בישראל, בשופרסל שאינה רשת הכי זולה, אך אינה מהיקרניות (מקבילה לוולמרט) - אריזה סטנדרטית של שמן דומה - עולה 10 שקל, לאריזה נוחה של ליטר

צפה בקובץ המצורף 87772 צפה בקובץ המצורף 87773
סתם לידיעתך, גם לGreat value יש מוצרים כשרים והם עולים פי 2 ממקביליהם הלא כשרים בקנדה.

Harrington

Well-known member
מנהל
בוא נבדוק את טענתו של סופרמן, הטוען שהמחירים בקנדה זולים מאוד, ובישראל המדינה דופקת אותנו
זאת לא טענתו. טענתו היא שהכשרות (קרי הדת/יים) גורמת לייקור המחירים בישראל (ובמשתמע, שזאת הצדקה להגר לקנדה, שם כביכול זול יותר). כמובן וכאמור בשרשור שלו, כל המטרה שלו היא להצדיק את הגירתו. נוהל קבוע שמתקיים אצל יורדים רבים וכל מי שאי-פעם שוחח עם יורדים מכיר אותו בע"פ לפני ולפנים :).

הלכה למעשה הוכח גם בשרשור שלו שאין שחר לטענתו. הכשרות יכולה לייקר, כמובן. אבל היא לא האשם האוטומטי במחירים.

לגבי השוואות בין מוצרים בכלל בין מדינות, זה נוהג מפגר לכתחילה. ראשית כי פעמים רבות (למשל בכתבות תקשורתיות שעוסקות בנושא) משווים בין דברים ו/או ספקים שלא ניתן להשוות ביניהם. למשל בין חנות יקרה במדינה א' לחנות זולה במדינה ב'. שנית כי יש שלל סיבות להבדלים במחירים. שלישית כי גם אם תוכיח שמוצר X יקר יותר במדינה א' מאשר במדינה ב', כמובן שזה לא אומר מאומה על מוצר Y ומתוך כך על יוקר החיים בכלל.
כל השיטה הזאת, כל מנהג ההשוואות הזה, הוא נוהג נפסד. חסר כל משמעות. טוב לדיונים אקדמיים אבל אין בדברים ממש בדרך כלל. לא משהו שתוכל ללמוד ממנו היכן באמת זול או יקר יותר, היכן טוב או פחות טוב, וכו'.

ai27

Well-known member
זאת לא טענתו. טענתו היא שהכשרות (קרי הדת/יים) גורמת לייקור המחירים בישראל (ובמשתמע, שזאת הצדקה להגר לקנדה, שם כביכול זול יותר). כמובן וכאמור בשרשור שלו, כל המטרה שלו היא להצדיק את הגירתו. נוהל קבוע שמתקיים אצל יורדים רבים וכל מי שאי-פעם שוחח עם יורדים מכיר אותו בע"פ לפני ולפנים :).

הלכה למעשה הוכח גם בשרשור שלו שאין שחר לטענתו. הכשרות יכולה לייקר, כמובן. אבל היא לא האשם האוטומטי במחירים.

לגבי השוואות בין מוצרים בכלל בין מדינות, זה נוהג מפגר לכתחילה. ראשית כי פעמים רבות (למשל בכתבות תקשורתיות שעוסקות בנושא) משווים בין דברים ו/או ספקים שלא ניתן להשוות ביניהם. למשל בין חנות יקרה במדינה א' לחנות זולה במדינה ב'. שנית כי יש שלל סיבות להבדלים במחירים. שלישית כי גם אם תוכיח שמוצר X יקר יותר במדינה א' מאשר במדינה ב', כמובן שזה לא אומר מאומה על מוצר Y ומתוך כך על יוקר החיים בכלל.
כל השיטה הזאת, כל מנהג ההשוואות הזה, הוא נוהג נפסד. חסר כל משמעות. טוב לדיונים אקדמיים אבל אין בדברים ממש בדרך כלל. לא משהו שתוכל ללמוד ממנו היכן באמת זול או יקר יותר, היכן טוב או פחות טוב, וכו'.
אל תערבב דיונים. הרי זנחתי את הדיון ההוא - שהתפזר לכל עבר.
הדיון פה הוא על מוצר סטנדרטי - שמן קנדי באריזה משפחתית

SupermanZW

Well-known member
אל תערבב דיונים. הרי זנחתי את הדיון ההוא - שהתפזר לכל עבר.
הדיון פה הוא על מוצר סטנדרטי - שמן קנדי באריזה משפחתית

הוא לא. הוא עולה $4.18 ל1.42 ליטר.

למעלה