ai27
Well-known member
בוא נבדוק למשל שמן קנדי: מוצר המיוצר בקנדה ומיוצא בכל העולם. השמן שם ללא תעודת כשרות (ובישראל מן הסתם - יש לו תעודת כשרות).
אני הייתי בטוח - שהוא יהיה מאוד זול.
הרי מייצרים אותו בקנדה.
ללא צורך באריזה-מחדש, משלוח מעבר לים, עמידה בדרישות מכון-התקנים, תשלום מכסים וכו'.
מוצר מקומי - כמו במבה אצלנו.
סביר להשוות רשת זולה כמו וולמרט או טרגט - לרשתות הסופרים הישראלים (כמו שופרסל למשל).
ובחרתי מותג VALUE - משמע מותג הממותג כ"מציאה". בוולמרט שבעירו של סופרמן.
בדומה למוצרים זולים דומים - הוא מתפאר בכך שאין בו מרגרינה, ושאין בו כולסטרול, אך לא מתיימר לאיכות גבוהה, או לתוספים מכל סוג שהוא.
למעשה זה המוצר הזול בקטגוריה שהוא סתם שמן קנדי פשוט
מדובר באריזה גדולה מהמקובל בישראל (1.6 ליטר ולא ליטר אחד) אך הגיונית בקנדה, שבה לא נצמדים בקנאות לשיטה המטרית
המחיר - בערך 7 דולר קנדי.
שזה 20 שקל. 12.5 שקל לליטר
בישראל, בשופרסל שאינה רשת הכי זולה, אך אינה מהיקרניות (מקבילה לוולמרט) - אריזה סטנדרטית של שמן דומה - עולה 10 שקל, לאריזה נוחה של ליטר
אז למה בישראל, שמן קנדי עולה פחות מאשר בקנדה???
אני הייתי בטוח - שהוא יהיה מאוד זול.
הרי מייצרים אותו בקנדה.
ללא צורך באריזה-מחדש, משלוח מעבר לים, עמידה בדרישות מכון-התקנים, תשלום מכסים וכו'.
מוצר מקומי - כמו במבה אצלנו.
סביר להשוות רשת זולה כמו וולמרט או טרגט - לרשתות הסופרים הישראלים (כמו שופרסל למשל).
ובחרתי מותג VALUE - משמע מותג הממותג כ"מציאה". בוולמרט שבעירו של סופרמן.
בדומה למוצרים זולים דומים - הוא מתפאר בכך שאין בו מרגרינה, ושאין בו כולסטרול, אך לא מתיימר לאיכות גבוהה, או לתוספים מכל סוג שהוא.
למעשה זה המוצר הזול בקטגוריה שהוא סתם שמן קנדי פשוט
Great Value Canola Oil, 1.63 L - Walmart.ca
Buy Great Value Canola Oil, 1.63 L from Walmart Canada. Shop for more Vegetable Oils available online at Walmart.ca
www.walmart.ca
מדובר באריזה גדולה מהמקובל בישראל (1.6 ליטר ולא ליטר אחד) אך הגיונית בקנדה, שבה לא נצמדים בקנאות לשיטה המטרית
המחיר - בערך 7 דולר קנדי.
שזה 20 שקל. 12.5 שקל לליטר
בישראל, בשופרסל שאינה רשת הכי זולה, אך אינה מהיקרניות (מקבילה לוולמרט) - אריזה סטנדרטית של שמן דומה - עולה 10 שקל, לאריזה נוחה של ליטר
אז למה בישראל, שמן קנדי עולה פחות מאשר בקנדה???
נערך לאחרונה ב: