בוא נבדוק את טענתו של סופרמן, הטוען שהמחירים בקנדה זולים מאוד, ובישראל המדינה דופקת אותנו

• פותח הנושא ai27
  • פורסם בתאריך

ai27

Well-known member
איזה מטרו? אין מטרו בקריות, הכרמלית זה בכלל רכבל. תפסתי אותך בעוד שקר.
אתה לא בארץ הרבה שנים.
הרבה מאוד שנים.

לפני בדיוק עשור נפתחה פה ה"מטרונית".
משרתת את חיפה- תחתית, הדר - וכמובן הקריות.

בקריות היא משנעת נוסעים על צירי התנועה המרכזיים(ציר וורבורג, חיפה עכו, וקריית אתא). אחד מהם גם בשבת (כביש 4, שנקרא פה חיפה-עכו).
הכרמלית היא לא רכבל - אלא מסילה תת-קרקעית מאוד תלולה,משהו כמו מעלית ב45 מעלות - פוניקולר.
סוגרת פינה לחיפאים שהטופולוגיה של העיר דופקת אותם.

אבל באמת יש רכבל!
ולא רק הביצים התיירותיות של גוראל
בלב המפרץ תחנת המטרונית מתחברת עם תחנת הרכבל - שמשנע נוסעים לטכניון ואוניברסיטת חיפה.
פשוט גן-עדן תחבורתי

SupermanZW

Well-known member
הנה השקר, בהודעה #1 - "השמן שם ללא תעודת כשרות (ובישראל מן הסתם - יש לו תעודת כשרות)."

SupermanZW

Well-known member
יש שקר שמופיע עוד בכותרת, אפילו לפני הודעה #1, "טענתו של סופרמן, הטוען שהמחירים בקנדה זולים מאוד" - מעולם לא טענתי זאת!

SupermanZW

Well-known member
כתבת שמחירי המזון בישראל מאוד גבוהים (פי 7 אם אני זוכר נכון)
ולפתע מסתבר שאפילו שמן קנדי!!! יקר יותר בקנדה.
שהקנדים קונים מזון במיכלים תעשייתיים, מרוב שיקר אצלכם .

על מחירי הביטוח הרפואי המזעזעים - כבר סיפרת בעבר
ולפתע מתגלה שאפילו מחירי הנדל"ן קורעים לכם את התחת?

גבר,
כמה כלבה של טרודו אתה יכול להיות?
פי 7 זה המוצר עליו כתב מח"פ לעומת ההמבורגר הקפוא שקניתי. השוויתי המבורגר קפוא להמבורגר קפוא.

השכירות בהליפקס יקרה מבקריות, מחירי הדירות והבתים דווקא לא. אתה מוזמן לבדוק. בישראל פשוט תשואת ההשכרה מהנמוכות בעולם.

מה קשור "כלבה של טרודו", אני בין המתנגדים לו.

ai27

Well-known member
פי 7 זה המוצר עליו כתב מח"פ לעומת ההמבורגר הקפוא שקניתי. השוויתי המבורגר קפוא להמבורגר קפוא.
אז הבנת כבר עד כמה טעית?
כל פעם אתה משווה מוצר אחד - למוצר אחר לגמרי, ויוצא שקרן.
מנסה עוד הונאה - ושוב יוצא שקרן

אם אתה רוצה השוואה אמתית (קצת נמאס לי לספק קישורים) - עשיתי השוואה של מחירי הבשר הטחון (שבקנדה הוא לא כשר).
בישראל הוא נע בין 35 שקל לקילו (אושר עד. ייבוא מפולין) - ועד ל55 שקל לקילו (שופרסל. כשרות פשוטה)
ובוולמרט של הליפקס הוא עולה 33 שקל לקילו.
וזה מוצר שבישראל ידוע במכסיו הגבוהים.
השכירות בהליפקס יקרה מבקריות, מחירי הדירות והבתים דווקא לא.
זה עוד קטע מופרע - השוותי בתים זולים בקריות לבתים זולים בהליפקס,
והפער זניח!
אז מחירי הנדל"ן אולי דומים - אבל השכירות יקרה.
אתה מוזמן לבדוק. בישראל פשוט תשואת ההשכרה מהנמוכות בעולם.
ושים לב - תשואת השכירות נמוכה - וזה אומר שלאדם צעיר בלי ילדים משתלם לחיות בשכירות
בקנדה אתה חייב להיות עבד נדל"ן, אחרת אתה מתרושש ובזיקנה תגמור הומלס.
מה קשור "כלבה של טרודו", אני בין המתנגדים לו.
המחיר של כל דבר אצלכם מטפס במהירות מסחררת,
ואתה מחפש תירוצים.
אני מראה לך שאפילו במחירי השמן הקנדי עוקצים אתכם - ואתה מחפש מיכלים תעשייתיים

SupermanZW

Well-known member
אז הבנת כבר עד כמה טעית?
כל פעם אתה משווה מוצר אחד - למוצר אחר לגמרי, ויוצא שקרן.
מנסה עוד הונאה - ושוב יוצא שקרן

אם אתה רוצה השוואה אמתית (קצת נמאס לי לספק קישורים) - עשיתי השוואה של מחירי הבשר הטחון (שבקנדה הוא לא כשר).
בישראל הוא נע בין 35 שקל לקילו (אושר עד. ייבוא מפולין) - ועד ל55 שקל לקילו (שופרסל. כשרות פשוטה)
ובוולמרט של הליפקס הוא עולה 33 שקל לקילו.
וזה מוצר שבישראל ידוע במכסיו הגבוהים.

זה עוד קטע המופרע - השוותי בתים זולים בקריות לבתים זולים בהליפקס,
והפער זניח!

ושים לב - תשואת השכירות נמוכה - וזה אומר שלאדם צעיר בלי ילדים משתלם לחיות בשכירות
בקנדה אתה חייב להיות עבד נדל"ן, אחרת אתה מתרושש ובזיקנה תגמור הומלס.

המחיר של כל דבר אצלכם מטפס במהירות מסחררת,
ואתה מחפש תירוצים.
אני מראה לך שאפילו במחירי השמן הקנדי עוקצים אתכם - ואתה מחפש מיכלים תעשייתיים
תושבי הליפקס נוהגים לקנות בשר טחון בmeat market (שם כללי לחנויות בשר, גם בתוך העיר) או בfarmers market בrural areas (הם זולים בהשוואה לאלה שבעיר) ולא בWal-Mart, הם זולים יותר מWal-Mart. במקרה של Meat market מחפשים בעיקר את אלה שבבעלות קוריאנית, הודית, או סינית, כי בהם המחירים הנמוכים ביותר (לפי הסדר שכתבתי), אם אין אז מחפשים Sale של meat market עם עודפי מלאי, לוקחים את הרכב ונוסעים לחפש, זה לא מתפרסם באינטרנט, כמעט תמיד אפשר למצוא.

SupermanZW

Well-known member
ברגע ששירשור נפתח בשקר אין זה אפשרי לנהל דיון הגון, השרשור כולו הופך ללא רלוונטי.

ai27

Well-known member
ברגע ששירשור נפתח בשקר אין זה אפשרי לנהל דיון הגון, השרשור כולו הופך ללא רלוונטי.
אתה מטריל עם שטויות במקום לענות על השאלה המהותית:
איך הגעתם למצב ששמן קנדי באריזה משפחתית - יקר בקנדה וזול יותר בישראל?

SupermanZW

Well-known member
אתה מטריל עם שטויות במקום לענות על השאלה המהותית:
איך הגעתם למצב ששמן קנדי באריזה משפחתית - יקר בקנדה וזול יותר בישראל?
הוא לא, התבונן במיכל ה16 ליטר של קירקלנד.

ai27

Well-known member
הוא לא, התבונן במיכל ה16 ליטר של קירקלנד.
איך לעזזל טרודו הפךאת הקנדים הגאים של פעם לעם של קבצנים שיכול לקנות את מוצר הדגל של המדינה במחיר סביר, רק במיכלים תעשייתיים?

SupermanZW

Well-known member
איך לעזזל טרודו הפךאת הקנדים הגאים של פעם לעם של קבצנים שיכול לקנות את מוצר הדגל של המדינה במחיר סביר, רק במיכלים תעשייתיים?

גם אני שואל את השאלה הזו. טרודו הוא אסון. עם זאת, אתה צריך להבין שבשונה מהאירופאים, שמאוד טובים בחרמות על מוצרים מופקעי מחירים, הקנדים די דומים לישראלים בקטע, הם לא יודעים להחרים, וכשיקר להם הם עושים מאמצים עילאיים למצוא את המחיר הזול ביותר, מאמצים שרוב הישראלים לא מוכנים לעשות.

ai27

Well-known member
גם אני שואל את השאלה הזו. טרודו הוא אסון. עם זאת, אתה צריך להבין שבשונה מהאירופאים, שמאוד טובים בחרמות על מוצרים מופקעי מחירים, הקנדים די דומים לישראלים בקטע, הם לא יודעים להחרים, וכשיקר להם הם עושים מאמצים עילאיים למצוא את המחיר הזול ביותר, מאמצים שרוב הישראלים לא מוכנים לעשות.
איזו שטות. האירופאים גרועים בחרמות.
אמרת שהקנדים הם זללנים גדולים. ואולי זה העניין.
אולי טרודו שכנע אותם שאריזות ענק זה טוב לסביבה, וזה מאפשר להם לזלול יותר והם התמכרו
ולא שמו לב שמזניקים את המחיר

SupermanZW

Well-known member
איזו שטות. האירופאים גרועים בחרמות.
אמרת שהקנדים הם זללנים גדולים. ואולי זה העניין.
אולי טרודו שכנע אותם שאריזות ענק זה טוב לסביבה, וזה מאפשר להם לזלול יותר והם התמכרו
ולא שמו לב שמזניקים את המחיר
סקוטים, גרמנים, אוסטרים, הולנדים, פורטוגלים, איטלקים, אסטונים ועוד טובים בחרמות. גרמנים מצלמים קבלות כשהם מקבלים אותן ועושים חשבון במחשבון הנייד של הסלולרי כשהם עושים קניות, הם גם משווים את המחיר על המדף למחיר האחרון של אותו מוצר שהופיע להם בקבלה מצולמת וכך הם שמים לב מיד להעלאות מחירים ונמנעים ככל יכולתם לקנות מוצרים שמחירם עלה, זה יוצר לחץ על הסופרמרקטים להימנע מהעלאות מחירים ולכן למרות שהשכר בגרמניה הוא מהגבוהים באירופה, מחירי המזון בסופרמרקטים במקום "טוב" באמצע. ביחס למשכורות (וזה חשוב! אל תגידו לי "באלבניה יותר זול", כי זה במחיר אבסולוטי ולא ביחס למשכורות), מחירי המזון בגרמניה הם הכי ברי-השגה.

ai27

Well-known member
סקוטים, גרמנים, אוסטרים, הולנדים, פורטוגלים, איטלקים, אסטונים ועוד טובים בחרמות. גרמנים מצלמים קבלות כשהם מקבלים אותן ועושים חשבון במחשבון הנייד של הסלולרי כשהם עושים קניות,
כי אצלם המע"מ לא כלול במחיר המוצג. הם צריכים להוסיף בעצמם.
הם גם משווים את המחיר על המדף למחיר האחרון של אותו מוצר שהופיע להם בקבלה מצולמת וכך הם שמים לב מיד להעלאות מחירים ונמנעים ככל יכולתם לקנות מוצרים שמחירם עלה, זה יוצר לחץ על הסופרמרקטים להימנע מהעלאות מחירים
זה לא חרם
להבין כמה שילמת זאת צרכנות נבונה.
לא ברור למה אצלכם זה הפוך
ולכן למרות שהשכר בגרמניה הוא מהגבוהים באירופה, מחירי המזון בסופרמרקטים במקום "טוב" באמצע. ביחס למשכורות (וזה חשוב! אל תגידו לי "באלבניה יותר זול", כי זה במחיר אבסולוטי ולא ביחס למשכורות),
מחירי המזון בגרמניה הם הכי ברי-השגה.
. גרמניה מרוויחה מהסיפור של הeu ונהנית ממחירים נמוכים כי היא במרכז של כל הסחר מכל אירופה. אבל אם תשאל יוונים ספרדים ואיטלקים, המחירים אצלם זינקו. אצלם זה פחות בר השגה.

זה כמו שמוכרים את השמן הקנדי כמעט באותו מחיר בכל היבשת (אבל לא באותו מטבע, חוכמולוג). מן הסתם בארה"ב הוא יותר בר-השגה מאשר במקסיקו.

לישראל לעומת זאת, יש סחר ישיר רק עם הרש"פ. לא מציאה גדולה.

SupermanZW

Well-known member
כי אצלם המע"מ לא כלול במחיר המוצג. הם צריכים להוסיף בעצמם.

זה לא חרם
להבין כמה שילמת זאת צרכנות נבונה.
לא ברור למה אצלכם זה הפוך

. גרמניה מרוויחה מהסיפור של הeu ונהנית ממחירים נמוכים כי היא במרכז של כל הסחר מכל אירופה. אבל אם תשאל יוונים ספרדים ואיטלקים, המחירים אצלם זינקו. אצלם זה פחות בר השגה.

זה כמו שמוכרים את השמן הקנדי כמעט באותו מחיר בכל היבשת (אבל לא באותו מטבע, חוכמולוג). מן הסתם בארה"ב הוא יותר בר-השגה מאשר במקסיקו.

לישראל לעומת זאת, יש סחר ישיר רק עם הרש"פ. לא מציאה גדולה.
בגרמניה מחרימים מוצרים שהתייקרו כמה שמסוגלים.

ai27

Well-known member
בגרמניה מחרימים מוצרים שהתייקרו כמה שמסוגלים.
כמו בכל מקום. ככה עובד היצע וביקוש. פשוט לא טוענים שזה חרם

בישראל ייקרו את השוקו מ10 ל12 שקל,
ואנחנו קונים 7 ליטר לשבוע.
אז חתכנו, בלי שוקו מוכן בכלל עד שהורידו חזרה ל10
נראה שלא הלך להם, הרי המחיר ירד

SupermanZW

Well-known member
כמו בכל מקום. ככה עובד היצע וביקוש. פשוט לא טוענים שזה חרם

בישראל ייקרו את השוקו מ10 ל12 שקל,
ואנחנו קונים 7 ליטר לשבוע.
אז חתכנו, בלי שוקו מוכן בכלל עד שהורידו חזרה ל10
נראה שלא הלך להם, הרי המחיר ירד
מה בכל מקום? אתה מייצג? רוב הישראלים מתעצבנים ובכל זאת קונים.

בצרפת שסמוכה לגרמניה קונים ואחר כך בוכים, הצרפתים אפילו לא מחפשים אלטרנטיבה זולה כשמדובר במזון.

ai27

Well-known member
מה בכל מקום? אתה מייצג? רוב הישראלים מתעצבנים ובכל זאת קונים.
אם זה היה נכון, המחיר לא היה יורד חזרה ל10 שקל לליטר.
כמה עולה שוקו בקנדה?
גם אותו קונים במיכלים של 16 ליטר?

מה שאתה אומר נכון ללפידונים בתל-אביב
אבל הם לא מייצגים
בצרפת שסמוכה לגרמניה קונים ואחר כך בוכים, הצרפתים אפילו לא מחפשים אלטרנטיבה זולה כשמדובר במזון.
צרפתים ידועים כזללנים גדולים אבל כשמחיר הדלק עלה
הם עלו על האוטוסטרדות

SupermanZW

Well-known member
השרשור נפתח בשקר של בינה מלאכותית 27 ובטעות האשמתי את דיברגנט בשקר, עם זאת ברגע שמופיע שקר בדיון לא ניתן עוד להתדיין בהגינות ולכן השרשור הדרדר. אני מתנצל על האשמת דיברגנט בשקר של בינה מלאכותית 27, אך אני לא מתנצל ששיקרתי בתגובה לשקרים שלו. כמו בקרב, אם אחד הצדדים עושה טריק מלוכלך גם השני נאלץ לעשות טריך מלוכלך כדי להמשיך ואילך, אחרת ה"מלוכלך" הראשון מביס את מתחריו שלא "התלכלכו".

למעלה