בוקר טוב אנשושים

פעם מישהי אמרה לי

"כשצנצנת נשברת, גם אם נדביק אותה טוב טוב היא לעולם לא תהיה מה שהיתה.." אני חושבת שכדאי להסתכל על המילה "דעך" ולחשוב מה אומרת המילה הזאת כשמשתמשים בה... אגב, אני לא מסכימה עם ההנחה שזה תלוי ברצון אלא דווקא בצורך. אהבה שיש בה צורך אינה אהבה... זוגיות היא מרקם עדין של הרבה דברים ולאוו דווקא אהבה. אהבה יכולה להיות תוצר לוואי של אמון, בטחון, תמיכה ועוד הרבה דברים שיש לנו בהם צורך. השאלה הכי טובה בעיני לגבי בן/בת זוג, וקשר בכלל, היא, איך הייתי מרגישה אם הוא/היא לא היו בחיי. אם יש תחושה של הקלה, ואפילו לשבריר שניה, לפני שהמוח אומר לי כמה דברים נוספים... אז הקשר לא דעך, אלא הקשר הלך... זוגיות אינה שייכת להעצמה אישית אבל, היא בהחלט משתפרת כשמתחוללת העצמה אישית.

כמו כל דבר בחיים

אפשר לבחור להאמין במה שרוציםאח"כ רק יודעים אם זה כך או שמא רצינו שכך יהיה אהבה נוצרת מאבקת קסמים ומבלי משים היא גם נעלמת... רק אח"כ נזכרים, ממחזרים ומנסים לדעת מה היה שם שהיה כל כך מקסים, נעים ובעיקר בלי דעת אין לה כלום היא לא זקוקה לכלום היא בעיקר נותנת וכשלא שמים לב היא נעלמת...

אני

מבקשת שתסבירי לי פעם אחת כתבת "אהבה שיש בה צורך אינה אהבה... " ופעם שניה כתבת "אהבה יכולה להיות תוצר לוואי של אמון, בטחון, תמיכה ועוד הרבה דברים שיש לנו בהם צורך"

ok,הבנתי

ןלשאלה אחרת את כותבת "זוגיות היא מרקם עדין של הרבה דברים" אני אשמח לדעת מה היא זוגיות בשבילך?

כי

אני חושבת שלא צריך על כל שאלה לענות בשאלה רוצה תעני לא רוצה אל תעני מאותה סיבה שאני פותחת וקוראת תגובות שלך שאלתי שאלה תחשבי לבד למה?

אז למה ענית בשאלה?

עניתי לך המון פעמים, לא בשאלה, דפדפי אחורה... רק שזו לא התשובה שאת רוצה. ממש לא בא לי לחשוב למה, אני לא חושבת על דברים שלא מועילים... אני עונה איך שאני רוצה. כשאת רוצה תשובות ממני, את תצטרכי להתמודד איתן ולא להגיד לי איך את רוצה את התשובות שלי, כי לא שאלתי אותך איך לענות. תחשבי לבד למה את לא עונה על מה ששאלתי....

אביבה,בהזדמנות נדבר על הסוגיה הזו

לדעתי רצוי להבהיר דברים,בעיקר כשהם חוזרים על עצמם כלא מובנים... אני מקווה שאת לא כועסת,מאד מקווה,כי אנחנו יחד כאן תקופה ארוכה.... ומאד כייפית עבורי! שולח לך ברכות על המעבר לביתך החדש, בטוח שהוא נראה יפיפה,גם לטעמי,מקווה שאני לא נחפז מדי,סתם חוש.. מקווה שכיף לך שם. להשתמע

אם לדעתך רצוי להבהיר...

אז תבהיר... אני אבהיר כשאחשוב שכדאי ולא אבהיר כשאחשוב שלא... זו לא סוגיה, אפילו לא נושא... ויחד עם זה אין לי שום בעיה לדבר על זה... אם ארצה... הבנה שלך (או כל אדם אחר לצורך העניין) אינה קשורה אלי... אמנם הסכמת, ביחד עם עוד כמה שאתם חושבים שהבנה תלויה במי שמדבר אבל... אני לא חושבת כך. אני לא מאכילה בכפית, כדי להעצים צריך להתאמץ ודווקא הכי הרבה והכי חזק... היכן שלא מבינים. אי הבנה תלויה רק רק רק בך. אתה יכול לשאול, וגם "אין תגובה" היא תגובה מאוד גדולה. רק מה? לא כל כך נעים להתמודד איתה...

אפשר להתחיל במשהו אחר?

אני חושב שאני מעט חושש מלהכעיס,ומשתדל להיות כמה שיותר עדין... את,בלי כוונה כמובן(וגם זה לא בטוח),במילים שלך,גורמת לי לשמוע אותך מאד כעוסה על תגובות שונות שלי,ואני תקווה שהרגשתי בטעות יסודה. הידידות שלי איתך חשובה לי יותר מלהתווכח וויכוח שיש בו כעסים,או שאולי אין בו ונדמה לי. ההסטוריה הוכיחה כבר שבמיקרים דומים,הדברים נגמרו לא ממש טוב מבחינתי, ולכן אני משתדל מאד להיות עדין כשאני חש שאני משוחח איתך על משהו שעשוי להיות רגיש לגבייך. מכל מקום,בכל פעם שאני מתחיל להרגיש שאני עומד להתווכח בסוג של וויכוח, שפעם היה יכול להיות מנת חלקי,והיום כבר לא,-אני פורש! אז הנה תגובתי: מכיוון שאני חש שאת מעט כעוסה,(אל תשכחי שזו הרגשה סובייקטיבית שלי..), אני נאלץ לסגור את הדיון,לא לפני שאומר שלא אכפת לי לשמוע מה יש לך לאמר[ על כך. יום נעים

כבר אמרתי יותר מפעם

אתה יכול להתחיל, להמשיך, להסתובב וגם להכעיס... אל תדאג לי, תתבטא בצורה חופשית, לא יודעת אם זה יעזור להגיד לך, ולא רק לך... שאתה לא ממש יודע מתי אתה פוגע או לא... אני רואה איך אתם מסיקים מסקנות ממש מוטעות לגבי רק כי אני מביאה עוד דיעה... לא נורא... אתה יכול לפרוש, להתווכח, להרגיש שאני כועסת וגם לא... כשתרצה לדעת באמת אם זה נכון, תצטרך להאמין לי. עד אז אתה יכול לרקוד את הריקוד שלך כאן, בכיף. לא, אני לא כועסת, להיפך, אני נהנית לראות את מה שמתחולל כאן ולפעמים אפילו זה מצחיק. סגרת, סגרת. ערב טוב

אפשר רק שאלה קטנה ,אביבה?

יצא לך לחייך כשכתבת את התגובה האחרונה? אם כן,אז אני צריך להסיק מסקנות,וכשצריך להסיק,אני נהנה מכך...ומרוויח! אגב,לצחוק אפשר גם בלב,וזה אותו הדבר... אני עכשיו מחייך,ולא תמיד זה קורה לי במצבים כאלה.....
לך על תגובות בונות!

אביבה,את מוכנה "ללמד",או ממש ללמד

אותי כיצד את מבטאת עצמך ממש חופשי,אם נראה לך שאוטוטו את פוגעת? ואם אני לא ממש יודע מתי אני פוגע,את טוענת שאין מקום לחושים שלי? להכרות הייחסית שלי איתך? (למרות שכבר כתבנו כאן מאות אלפי מילים?) ולכבוד שאני רוכש לך? מה גורם לך אביבה,לבקש ממני לא פעם "להיות חופשי"? למה את סבורה שאני לא חופשי? רק כי אני כותב שאני מייחס חשיבות למה שאני חושש שעלול לקרות אם חלילה....? ונניח שאני לא יודע מתי אני ממש פוגע,איפה הכבוד והאכפתיות שאני רוכש לאנשים יקרים שאיתם אני נמצא בקשר? ואני בכלל לא דיברתי על כך שאת "מביאה עוד דיעה" אני מדבר על העובדה שהיו "אקסידנטים חוזרים בעלי גוון זהה",שאולי היה כדאי לשוחח עליהם,כמו מה שהיה עם "אישה אורחת",ובעדינות אמרתי שאולי נשוחח על זה פעם...אמרתי בעדינות,כי אני כנראה הבנתי נכון,ושוב אני חש בין המילים את הסערה מתקרבת,וכשזה קורה,אני מחפש מעט צל,ואיזה אננס, לברוח,לא להיות שם כשזה קורה.... לי נראה שאני "לא לבד בסרט",ואני מקווה שזה שניסיתי להיות יותר חופשי לא יגרום לכך שאצטרך להחליף לי את שם המשתמש בשלישית..
אז עכשיו,פתחתי שוב........ וזה מזכיר לי את הפוקר,המשחק שאני הכי אוהב,ושהכי אהבתי מעולם! "היום מתחיל לו יום חדש" בחיים שלי,נזכרתי במה שפעם כתבתי... את זוכרת? ולסיום,לפני שאשכח,את מזכירה הרבה פעמים את המושג:"אוכל לעוס",בהתייחס לדברים שחוזרים על עצמם,ואף כי זה נכון,רציתי לאמר לך שבכל פעם שקראתי את מה שכתבתי אז,בערך איזה 5 או 6 פעמים,סתם ככה משעמום-הצטמררתי!!! הייתי רוצה לשאול אותך,האם קרא לך שהצטמררת ממשהו שאת כתבת,וכיצד את רואה את היציבות הזו,של ההתרגשות,שחוזרת על עצמה בכל פעם מחדש? אהבה עצמית? או שאולי זה טבעי שהמקור מתעורר בכל פעם,כי זה הוא כתב,וזה חייב לקרות? סליחה שאני משנה פאזה/נושא..רציתי לשאול ולא יצא,ועכשיו יצא!

אני "מלמדת" וגם מלמדת

רק כשאני רואה שהתלמיד מוכן...(מה זה מוכן, זה כבר דיון בפני עצמו) אני כותבת ש"תרגיש חופשי" כי אתה כל הזמן מבטא חוסר חופש.... כשמישהו אומר שהוא משתדל לא להרגיז, או חושש מכך, הוא לא מבטא את עצמו כי הוא חושש להרגיז או לפגוע. נקודת המוצא שלי היא שאני לא יכולה "לראות שאו טו טו את פוגעת"... ולכן אני מבטאת את עצמי ורואה מה קורה. כל ההצתדקות הזו וה"יעני" לא רוצה לפגוע, כשאתה מתימר לדעת משהו עלי, או על חיי...זה מה שפוגע. האבסורד הוא, שכשאני אומרת משהו עלי, שמתקיים יום יום, יש עלהום, כי זה לא "נכון", "לא יכול להיות", או עוד דברים אחרים. מה אתה רוצה בעצם? שאני אוכיח לך שאין לי אחות? שאפשר אחרת? לא בא לי. הדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה להמשיך בדרכי, לתת אותה מדי פעם, כי יש כמה שכן אוהבים אותה, ומי יודע, אולי גם אתה תאהב מתי שהו ואולי לא. אני אומרת דבר פשוט, תהיה מה שאתה, אני אבחר אם להיות איתך או לא... וכנ"ל לגבי מי שרוצה להיות איתי.זה לא תלו בי, ואני לא מתכוונת להיות מה שאף אחד מצפה ממני, אלא רק מה שאני. לא מתאים? אז לא. אם אתה רוצה להחליף את השם עוד פעם זה בסדר גמור. אני לרגע לא חשבתי שזה לא אתה, אמרתי את זה, וכשהתעקשת, אמרתי "בססססססדר", כמו שאני אומרת כל הזמן.ההחלטות שלך אינן קשורות בי. זה שאתה חושב שאתה עושה משהו, "שונה", ונדמה לך שכל העולם חושב כמוך, זה מה שפוגע ומעליב. אגב, זה משהו שהרוב עושים, חוץ מכמה בודדים שהסכימו לפקוח באמת את העניים לראות לא את מה שהם חושבים ורוצים לראות אלא את מה שיש באמת. אני לא רוצה שתהיה איתי כי אני לא פוגעת, או רק נחמדה וטובה. אני רוצה שתהיה איתי דווקא בגלל שאני אמיצה מספיק להיות מה שאני...בשביל זה אתה צריך להכיר אותי.לא אמרתי מעולם שאני הכי טובה, הכי חכמה, או הכי יודעת. אני אנושית כמו כולם, רק מה? לא חושבת שצריך להיות "נחמד" כדי שיהיו איתי. מי שרוצה רק חלק ממני, את החלק הנחמד, יחטוף אותה כל הזמן כי הוא לא ממש רוצה אותי... אני לעומת זאת, מוכנה, וגם הוכחתי את זה כבר, להיות איתך גם כשאתה מקשקש, מבלבל במוח, ואומר דברים מדהימים בחוכמתם.כן! מי שמתיימר לא לפגוע, אינו חופשי ואינו אמיתי. זה לא תלוי בו, אלא בצד השני...תמיד יש מישהו שאומר על מישהו אחר שהוא "לא בסדר". זה קיים כל הזמן וגם תמיד יהיה קיים אני מצטרמררת הרבה מאוד, מהרבה טקסטים שאני רואה בהם משהו מאוד אוטנתי אמיתי ובעיקר לא לעוס. תתפלא, אבל אני מתרגשת המון, מחייכת, זזה, נעה, נוגעת , ממששת, מחבקת, צוחקת, מתרגשת מהחיים שהיו עד היום מאוד מרגשים לגבי.לא אמרתי אם טוב או רע, רק אמרתי את מה שאני חושבת, זה הכל. משתדלת לא לתת כותרות לכל דבר ובעיקר לא לשייך את זה למשהו שאני כבר מכירה, למרות שזה קורה הרבה. אני נותנת כל פעם קרדיט מחדש, זוכרת תמיד שאני בחרתי בדרך הזו,בפורום, ידעתי שדברים אלה יקרו, וזה לא אומר שזה לא קשה, מעליב, מכעיס, משמח, אוהב, וחוזר על עצמו... לעוס? בטח. כמעט כל רגע בחיים מוכר וידוע. משתדלים כל הזמן להגיד שהנה יש כאן משהו טוב ונהדר. נאחזים בכל מיני קנים רצוצים כדי להגיד שאני בסדר, נראה טוב, מרגיש נהדר אוהב וגם לא פוגע. אני? מה אני? כלום. לא יכולה "ללמד" אף אחד שום דבר, כי ללמוד זה משהו שתלמיד עושה, לא המורה. מורה לא יכול להיות מורה, אם אין תלמיד. ללמד ממש לא מעניין אותי, כי יש לי כמה תעודות שמראות שאני "מורה" בכמה מקצועות...רק שניירת זה לא משהו שמעיד על שום דבר, לדעתי. אני לא מפחדת מאקסידנטים. המחיר של לא להגיד מה אני חושבת, מרגישה, יודעת, גבוה בעיני הרבה יותר מ"אקסידנט". כבוד ואכפתיות לאנשים חשובים לך, זה אומר להיות בדיוק בדיוק מה שאתה, כולל לכעוס, להגיד מה שמרגיז, מעצבן וגם מלטף.כך לפחות ידעו מי ומה אתה. כשאתה מתחיל לחשוב במקומם,מה יפגע או ירגיז,ובגלל זה אתה לא אומר מה שאתה חושב, אתה בעצם עושה הצגה של נחמדות אז... קודם כל תדע שמרגישים אתה זה תמיד, כולנו מרגישים כל הזמן הכל, וגם זה היפך מכבוד. קח אננס לבוקר, אין שום סערה, ה"פחד" הזה שאתה מרגיש נמצא אצלך ואצל עוד כמה... שמרגישים שאני אומרת כמה דברים מאוד אמיתיים... זה מה שמפחיד, כי זה אומר שכל מה שחשבנו או דיברנו ואמרנו במשך כמה עשורים בחיינו, כולל היום...היה חארטה אחת גדולה... "היום מתחיל לו יום חדש" היה מצוין בזמנו, אצלך שמור הזכרון ולכן אתה מצטמרר מחדש, כמו הנשיקה הראשונה, האהבה הראשונה, הסטירה הראשונה וכל דבר שיש בו משהו חדש וראשוני. זה בדיוק מה שהיה שם אבל...איננו כרגע. חומר לעוסס מבחינתי, משעמם, לא נעים, ובעיקר אומר לי שמי שנותן אותו אומר: "שימו לב כמה אני חכם, יודע ומבין". כשהקליפה תרד, מתישהו, כשהוא עירום, האמן לי יש לו פורונקלים, פצעונים, כרס, ופטריות ברגלים כמו לכולם... על הראשוניות הזו אני מדברת, על העוצמה וההצטמררות האלה אני חושבת כשאני מדברת על העצמה. כשהולכים כל הזמן באותה הדרך מגיעים כל הזמן לאותו מקום. לא אומרת שזה בסדר או לא, רק שיש הרבה מאוד פורומים שעושים את זה, אין צורך בעוד אחד. יחד עם זה, אם זה מה שאתם רוצים, בבקשה. רק שבעיני זו לא העצמה. אתם חושבים שכן? בבקשה. אני האחרונה שתגיד לכם מה לעשות, איך לחשוב או האם זה נכון או לא. יחד עם זאת, תמיד אביא את דעתי כשאני חושבת שהיא יכולה להועיל למישהו או משהו. אני יודעת שמה שכתבתי כאן, "לא נכון", "לא יכול להיות" "לא בסדר" "מעורר סערות" "אקסידנטים" "לא אכפתי" "לא נעים" "מרגיז"... ועוד הרבה סופרלטיבים, אבל,כך אני חושבת.אולי פעם, מתישהו, כשהסקרנות תרד, וכמה אנשים יסכימו לחשוף את זהותם, נוכל לדבר על המקום של הדברים. בינתיים, בעיני, מי שלא חושף את עצמו, ומדבר תחת כינוי, אינו אמיתי... עכשיו, רוצים להרביץ לי, ללמד אותי, להראות לי, לרדת עלי? קדימה. זה לא ישנה כלום, כל עוד אין אמת במה שאתם כותבים אלה דיקלום של דברים ששמעתם, קראתם, ומישהו אמר לכם.היום יש הרצאות בחינם, בהרבה מקומות כל הזמן. אנשים הולכים אילהן כדי ללמוד ולדעת "מה נכון" או "לדעת וללמוד" מה האחר חושב. בינתיים, מבלי משים, הם שכחו את עצמם ואת אלה שהם אוהבים... אתה יכול להוריד את השכפץ, אני חושבת שאני אעשה קצת חושבים בימים הקרובים, אז אולי לא אהיה כאן כל כך... פעם, לפני כמה זמן, חשבתם שאני לא "בבית" ונורא נהניתם... יש לי תחושה מאוד חזקה, שאולי כדאי לעשות איזה שינוי מהותי... יום נעים בינתיים, עוזי תודה על השיחה,

למעלה