בוקר טוב וחג שמח,

בוקר טוב וחג שמח,

לאור התחקיר של עובדה, אני מטעם קבוצת גמאני חליתי בסרטן השד, מעוניינות לצאת בקמפיין שבו כל אחת תצטלם עם שלט שמראה את הגיל שלה ומתי היא חלתה, לשים את בשלטי חוצות או לשלוח אפילו לחברי הכנסת שיבינו עד כמה זה נורא, מה הכמות של הבנות, שיבינו עד כמה זה חמור.

אני למשל, בת 32, עברתי טיפולי פוריות מגיל 27 28 בערך, הרגשתי גוש בשד, אבל לא חשבתי להבדק בגלל כל המצב הזה שרופאים מנפנפים אותך, מה גם שלא נשלחתי אפילו פעם אחת לכירורג שד, או אולטרסאונד, כשאנחנו מחוייבות לעבור בדיקת איידס, אבל אפילו לא פעם בדיקת שד אחת כתנאי להמשך טיפול, מעולם לא נשלחתי להבדק.

גם אחר כך כשחליתי בגיל שלושים, לא יכולתי ללכת כמעט חודשיים, היו לי כאבי תופת, האורטופד הראשון בכלל לא חשב לשלוח אותי לסיטי, אני אומנם התעקשתי שזה פריצת דיסק, הרופא שלח אותי לפיזיותרפיה בכלל, רק האורטופד השני המדהים שהעז לשלוח אותי לבדיקת סיטי.

אני מוכרחה לציין כי אין לי היסטוריה של סרטן השד במשפחה, עברתי בדיקה גנטית ונאמר לי כי זה לא גנטי.

האם תוכלו לעזור לנו הבנות לקדם את זה

ניצן 29

New member
כל הכבוד שאת מעלה את המודעות

לנושא.
גם אני הייתי בטוחה שרק לקראת גיל 40 יש צורך להיבדק, שיש קשר גנטי ועוד מסתבר לפי כירורג השד שבדק אותי שטויות.
אולי אם נשים ישמעו אחת מהשניה הנושא הזה יתחיל לצוף ותעלה המודעות.

בגלל האטימות הזאת חליתי, הרגשתי גוש

אבל כל הפרסומים אמרו "זה רק מגיל חמישים, זה רק גנטי אם זה גיל צעיר", יש המון בנות שחלו בסרטן כולל אני, לא גנטי, ומגיל מאוד צעיר, אז שלא יבלבלו את המוח, אני באמת רוצה להעלות את המודעות ואני זקוקה למשרד פרסום שיוכל לעזור בשלטי חוצות ופרסומות, אני זקוקה לצלם שיצלם אותנו בשביל זה.

ובבקשה אם תוכלו להכנס לרשומה שלי ולהעביר

אותה לכל מי שרק אפשר, העיקר שהלחץ על המערכת יגבר ויבינו אחת ולתמיד שסרטן השד פוגע גם בצעירות:

גמאני חליתי בסרטן השד מתחת לגיל חמישים

אתמול צפיתי בתחקיר של עובדה על הקלות הבלתי נסבלת שבה מנפנפים מישהי, שהרגישה גוש בשד, היא צעירה אבל הרופא לא מוכן לשלוח אותה לבדיקות כי היא צעירה מדי, אתם רוצים להעלות את המודעות, אבל מצד שני מתנגדים שבחורה תבדק, מה שהכי נורא מכל זה, זה שהבן אדם שהיה אחראי להעלות את המודעות היה נגד בדיקות מוקדמות.

לאור התחקיר של עובדה, אני מטעם קבוצת גמאני חליתי בסרטן השד וחברות לדרך, מעוניינות לצאת בקמפיין שבו כל אחת תצטלם עם שלט שמראה את הגיל שלה ומתי היא חלתה, לשים את בשלטי חוצות או לשלוח אפילו לחברי הכנסת שיבינו עד כמה זה נורא, מה הכמות של הבנות, שיבינו עד כמה זה חמור.

אני למשל, בת 32, עברתי טיפולי פוריות מגיל 27 28 בערך, הרגשתי גוש בשד, אבל לא חשבתי להבדק בגלל כל המצב הזה שרופאים מנפנפים אותך, מה גם שלא נשלחתי אפילו פעם אחת לכירורג שד, או אולטרסאונד, כשאנחנו מחוייבות לעבור בדיקת איידס, אבל אפילו לא פעם בדיקת שד אחת כתנאי להמשך טיפול, מעולם לא נשלחתי להבדק. גם כשהרגשתי את הגוש, בכלל לא חשבתי להבדק, כי כל הפרסומים הם לגיל חמישים ומעלה, אני גם שמעתי על כל הבעיות שעושים לבנות צעירות בנושא, מסיפורים שאני שאלתי בנות צעירות שחלו בסרטן השד, אף אחת מהן לא נשלחה לבדיקה, לא אמרו לנו בכלל ללכת לכירורג שד, אבל גם אם חלק מהן הרגישו ודיווחו לרופאים שלהן, אז הרופאים ניפנפו אותן ואמרו להן "אין לכן כלום, סתם נדמה לכן" אפילו גם אחרי שעשו להן בדיקה ידנית אמרו להן "אני לא מרגיש כלום, זה סתם נדמה", אף אחד לא טורח לשלוח לאולטרסאונד, הגיע הזמן שזה ייפסק כאן, שנוכל להבדק מדי שנה בבדיקה ידנית ובדיקת אולטרסאונד, כי החיים שלנו הם כאן על כף המאזניים, הגיע הזמן שיכניסו את זה לבדיקות גם של צעירות, לא ייתכן שעוד ועוד בנות יחלו בסרטן השד, גם ללא גנטיקה, גם ללא היסטוריה, שאם הן דורשות בדיקה כירורוג, שזה לפחות חייב להיות חובה בגילאי 20 עד 50, שברגע שמישהי חוגגת יום הולדת עשרים היא תקבל בצורת ברכת מזל טוב את ההזמנה לבדיקה כזאת, שיתחילו להעלות את המודעות, שהפרסומים יתחילו על בחורות מגיל 20 לפחות.

שתדעו שגם אחר כך כשחליתי בגיל שלושים, לא יכולתי ללכת כמעט חודשיים, היו לי כאבי תופת, האורטופד הראשון בכלל לא חשב לשלוח אותי לסיטי,כי אני התעקשתי שזה פריצת דיסק, כי זה יש לי במשפחה, חשבתי שזה בגלל זה, לא שיערתי לעצמי שזה סרטן השד, לא חשבתי לרגע, כי כשכולם מפרסמים את זה שזה עלול לקרות רק מגיל חמישים, מי חושב על כך, כי אני אומנם התעקשתי שזה פריצת דיסק, הרופא שלח אותי לפיזיותרפיה בכלל, הרופא הראשון אפילו לא טרח לשלוח אותי לבדיקת סיטי, רק האורטופד השני המדהים ואני מוכרחה להודות לו לדוקטור עמית שרים, שהעז לשלוח אותי לבדיקת סיטי.

אני מוכרחה לציין כי אין לי היסטוריה של סרטן השד במשפחה, עברתי בדיקה גנטית ונאמר לי כי זה לא גנטי. סרטן השד יכול לפגוע בכל אחת, בכל גיל כמעט, הוא עלול לפרוץ עקב טיפולי פוריות בגלל כל ההורמונים שמזריקים, חשוב מאוד מאוד להבדק בכל שנה, למטופלות פוריות אפילו לפני כל טיפול.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3044891

londi81

New member
רק לציין שלי יש חוויה אחרת לגמרי

גניקולוג של הקופה שולח אותי לכירורג שד לבדיקה שנתית מאז גיל 25.

מאז גיל 30 גם לאולטרסאונד שנתי.

מעולם לא אמרו לי לא, או סירבו להנפיק לי טופס 17 או הערימו קשיים - ואין לי שום רקע משפחתי או משהו בסגנון.

להגיד - שזה עניין שלנו כנשים, ולא של קופות החולים או של משרד הבריאות כמו שהתחקיר בעובדה הציג.

אישה אחראית לעצמה ולגופה וחשוב שהיא והחברות שלה והאחיות שלה יהיו מודעות לצורך לעשות בדיקה שנתית בכל גיל.

גם כשאושפזתי וכבר בדקו אותי אמרו לי

"זה לא יכול להיות שזה סרטן השד, את צעירה מדי, גם אין לך היסטוריה משפחתית", אז נכון שבדקו אותי ובדקו, אבל זה היה מאוחר מדי, מה גם שכל הפרסומים הם מגיל חמישים, אז את לא חושבת בכלל שזה המצב, צריך להכניס את זה לבדיקה סטנדרטית.

londi81

New member
אבל מה זה בדיקה סטנדרטית?

אני אחראית ללכת כל שנה לכירורוג שד (אני גם מבקשת כל שנה בדיקת אולוטרדאונד)
כמו שאני אחראית ללכת כל שנה לעשות בדיקת פאפ אצל הגניקולוג
כמו שאני אחראית ללכת כל שנה לעשות בדיקת שומות אצל רופא העור
וכמו שאני מקפידה לעשות בדיקת דם שנתית

אני לא מצפה מהרופא/ה שלי שיכריחו אותי לעשות בדיקות
האחריות היא עלינו הנשים! ללכת להבדק - כל הזמן ובלי תלות בגיל.

תראי - רפואה כמו הרבה דברים זה דבר סטטיסטי, וסטטיסיטית יש יותר חולות מגיל 50 בסרטן השד, מה גם שמבנה השד הצעיר לא מתאים לבדיקת ממוגרפיה רגילה פעמים רבות - ולכן זה שרופאים אומרים "את צעירה, הסיכוי זמוך - זה לא תלוש מהמציאות כי באמת הסיכוי נמוך (יחסית נניח לאישה בת 50).
ועדיין- לא משנה *לי* שהסיכוי נמוך - *אני* הולכת להבדק.

אולטרסאונד פעם בשנה זה יכול לעזור

כי הרבה פעמים גם בבדיקה ידנית לא עולים על זה רק אחרי שזה מאוחר מדי.

אני הייתי בגישה של רק מגיל חמישים

לצעירות זה לא קורה, אולי זאת הייתה טעות שלי שלא התעקשתי על עצמי, אבל הבעייה שאני שומעת כל כך הרבה בנות שלא רוצים לעשות להן בדיקות, שעושים להן בעיות, שבגלל זה לא מיהרתי להבדק וחבל, אבל יש המון בנות שכן נבדקו, אמרו להן שאין כלום ושהן מדמיינות, אני מדברת על בחורות שאני מכירה, ממקור ראשון.

elena20

New member
ממוגרפיה בגיל כזה צעיר בכל אופן אף רופא

לא יאשר אלא אם כן יש ממצא בעייתי או היסטוריה משפחתית, כי יכול יותר להזיק מאשר להועיל.

foofoo77

New member
זה לא נכון

אני עשיתי ממוגרפיה לפני כמה שנים לפני טיפולי הפוריות.
הרופא התעקש שאעשה כדי להיות בטוחים
כן שולחים לבדיקה.

elena20

New member
אבל שלחו אותך בגלל סיבה מסוימת, בגלל שהיית

לפני טיפולי פוריות ( שממה שאני מבינה יכולים להשפיע על הסיכוי לחלות בסרטן השד) אז הגיוני שישלחו אישה לבדיקה לוודא שהכל תקין לפני שמתחילים טיפולים.

powerpuff25

New member
אני כבר שנתיים נבדקת במכון רביד בת"א

וגם אני לא מכירה שעושים ממגורפיה לפני גיל 40. רקמת השד צפופה מדי וזה פשוט לא בדיקה מתאימה.
לכן בדר"כ עושים US.

para aduma

New member
אותי שלחו לממוגרפיות מגיל 35

בגלל היסטוריה משפחתית בעייתית. זה נכון שבד״כ ממוגרפיה פחות יעילה בגילאים צעירים אבל במקרים מסויימים זה עדיף.
לי גם אמרו שמבנה השד שלי דווקא מתאים לממוגרפיה ונותן תמונות ברורות למרות הגיל הצעיר יחסית.

para aduma

New member
רק להבהיר - אני לא חיה בישראל

בארה״ב ההמלצה לממוגרפיה היא מגיל 40 ולא 50, אבל אני יודעת שגם בישראל במקרים של היסטוריה משפחתית או גנטיקה שולחים לבדיקות גם אם זה לא מומלץ באוכלוסיה הכללית.

Indie62

New member
לגבי מכון רביד

עברתי שם חוויה מאוד תמוהה - תוך כדי הבדיקה היא ניסתה למכור לי כרטיסים להופעת המחול האירי שלה. אמנם היא חיכתה שאהיה כבר בשלב ההתלבשות ואחרי שהודיעה לי שהבדיקה תקינה, ולא עשתה את זה ממש תוך כדי שהידיים שלה על השד שלי וכשאני חוששת מהבדיקה, ובכל זאת זה נראה לי בכלל לא לעניין להתחיל למכור דברים למישהו שבא לבדיקת שד. זה הרגיש לי ממש פולשני, הטרדתי.
אחר כך היא גם חיבקה אותי. מה את מחבקת אותי?

ואם את כבר עושה פרסומת תוך כדי הבדיקה אני רוצה שהבדיקה תהיה חינם! כמו אפליקציה עם פרסומות.

Cafe Latte

New member
כנל להכל.

גם לריקוד האירי (היא שאלה אם בא לי לקבל מיילים על זה), וגם אותי היא חיבקה בסוף. זה לא הפריע לי אבל... לא יודעת למה, לרוב אני גם מתעצבנת מדברים כאלה.

Cafe Latte

New member
את חושבת שזו התנהגות

בעייתית?
כי לא חשבתי על זה עד עכשיו ..
וסה"כ אני מרוצה מהרופאה. לי היא הציעה את הדיוור, ונראה לי שסרבתי בנימוס.
הקטע עם החיבוק אולי קצת תלוש מהמציאות, אבל הוא לא מטריד .. אותי לפחות.

למעלה