בוקר טוב וחג שמח,

אני יכולה לספר לך שאני חופרת לכל הנשים

בסביבתי בנושא, וחברה אחת הלכה בעקבותיי לרופאת משפחה לבקש הפניה לכירורגית שד. הרופאה אמרה לה לחזור בגיל ארבעים, כי אין לה רקע משפחתי.

בחיפה בכללית (וחברה טענה שגם במכבי) כן צריך

אלא אם היית אצל אותו הכירורג ב-12 חודש הקרובים- חייבים הפניה מרופא משפחה

d a p h n a

New member
אפילו תור לא בהכרח חובה.

אני הלכתי לרופאת המשפחה שלי כדי לבקש הפנייה לכירורג שד, והיא אמרה לי שבהדסה הר הצופים יש בכל שבוע מרפאת שד פתוחה בחינם בלי תור ובלי הפנייה, שכל אחת יכולה לבוא ולהבדק אצל כירורג.

אני ממש מופתעת ממה שאתן מספרות

אני בת 32, בלי היסטוריה משפחתית. רופאת המשפחה שלי מזכירה לי מדי שנה ללכת לכירורג שד, כירורג השד מזכיר לי מדי שנה לכתוב ביומן לחזור אליו בשנה הבאה, וכשהגעתי פעם עם איזו בעיה (לא גוש, אבל גם לא בדיוק לא גוש) שלחו אותי מיידית לממוגרפיה ו US, ולאחר מכן חזרו על הממוגרפיה וגם קבעו לי תור למומחית לפענוח כי הטכנאית לא הייתה בטוחה.
אין לי מושג אם סתם התמזל מזלי או שאלה נהלים של הקופה, או מה (אני במכבי), איכשהו הנחתי שזה המצב בכל מקום

תראי, אני משערת שזה תלוי מחוזות, אבל אחרי

שהייתי בשתיהן, אני בטוחה שמכבי באיזור שלי נותנת מענה הרבה- הרבה יותר טוב. יכול להיות שזה קשור גם לסוגי השירותים שכל משפחה צורכת, לדרישות שלנו הם הרבה יותר מתאימים

אצלנו זה הפוך

בכללית בחיפה לא היתה לי בעיה לקבל הפניה מרופאת המשפחה לכירורג שד (פשוט כתבה "טיפולי פוריות בעברה) וגם ל בעיה לקבל אולטראסאונד
היו לי הרבה יותר אופציות למעקב הריון בסיכון (במכבי יש 3-4 רופאים לכל מחוז צפון שכולל מחיפה וצפונה... הכל בצ'ק פוסט גם למי שגרה במטולה.... בכללית היו 3 מרפאות במחוז חיפה (לא כולל את הצפון ז"א רק חיפה, קריות עכו ונהריה) עם כ-10 רופאים ורופא הילדים שלנו- היה שווה בשבילו להשאר בכללית (אם כי היה גם רופא ילדים מצויין שהיה שוה עבורו לעבור למכבי). בנוסף היה לי בכללית בהריונות הרבה הרבה יותר החזרים דרך הפלטינום ודרך היעוצים (שנותנים 4 בשנה קלנדרית והיה לי הריון על שנתיים קלנדריות ככה שזה היה 8- כל מעקב ההריון הפרטי שלי הוחזר)
פה במחוז דן- הכללית זוועה. כל דבר דורש אישורי מחוז שלא תמיד ניתנים... אמנם בקצת הרמת קול וערוב פניות הציבור זה עובד אבל זה דורש "לעבוד" אצלם.... והכי גרוע- יש פה מרפאה עם רופא ילדים נפלא (שהוא גם אנדו ילדים ולכן מאוד חשוב לי להשאר אצלו בהתחשב בילדיי הבעייתיים בנושא ובכך שאין תורים גם בפרטי בטווח נורמלי) אבל הםן לא עובדים עם מיילים ועונים לטלפונים בשעות נורא הזויות... וזה מקשה עליי מאוד

yoyo10

New member
אני בכללית הגעתי לכרוג בהנקהמלאה

בלי הסתוריה משפחתית בלי גוש בדיקה שגרתית הוא שיבח אותי שבאתי והסביר לי איך לבדוק גם את עצמי
לא משהו ממולץ סתם משהו שקבעתי תור במוקד
לא הייתה לו בעיה שהייתי בזמנו בת 36 ומניקה

אותו דבר אצלי, ואני בכללית

לפני חצי שנה, די בעקבות כל מה שאני קוראת כאן, הלכתי לרופא המשפחה שלי, שזו בכלל הייתה הפעם הראשונה שלי אצלו, הוא בכלל לא הכיר אותי, בקשתי הפנייה לכירורג שד, לבדיקה לגמרי שגרתית וללא היסטוריה, וקבלתי מיד ובלי שאלות נוספות.

באותה בדיקה, אגב, התגלה ממצא, שבעקבותיו נשלחתי מיד לא.ס ולממוגרפיה וקבלתי מיד הפניה לתה"ש ,שבכלל לא שייכת לכללית. ואף אחד לא הרים גבה ולא הערים קשיים.

כל שאני עם לונדי ועם אביגיל.

ומצטרפת לקריאה לכו להיבדק!!

גם כאן, כבר 5 שנים שאני הולכת כל שנה

לכירורג שד, בלי הפניה ובלי עניינים. מרימה טלפון למוקד *2700 של הכללית וקובעת תור.

ליצולה

New member
גם פה- מגיל 30

אני הולכת פעם בשנה לכירורג שד- אפילו לא צריך הפנייה (מאוחדת)
פעם אחת היה ממצא חשוד- ישר שלחו לאולטרסאונד שנקבע מאוד מהר.

yoyo10

New member
גם בכללית לא צריך הפניה

במוקד הן אומרות שכן הכירוג אמר לי שאין שום צורך פשוט לקבוע

גם אצלי ככה. כללית.

קיבלתי הפניה ל- א.ס ללא בעיה ואחרי גילוי ממצא הפניה לממוגרפיה, גם, בלי שאלות בכלל.
בכללי, אני מרוצה מאד מהכללית.

שקדייה

New member
לי מציקים שני דברים מושתקים אחרים...

1. כל הסיפור הזה של הטיפולים שניתנים בצורה חסרת מעצורים ובלי שום ברקסים בלי שמדברים על הסכנות שיש בהם- אולי עוד לא הוכח מעל לכל ספק הקשר בין טיפולי פוריות וסרטן, קצת כמו עם הסלולרי.... אבל יש כבר מספיק מקרים שאמורים להעלות את השאלה הזו לסדר היום הציבורי. אבל במקום זה כשמדברים על להגביל את כמות הטיפולים לאישה- כל הדיאלוג הוא סביב הכסף והכמיהה לאימהות....

2. יש עוד סוגי סרטן בעולם, והקמפיין האגרסיבי של סרטן השד, אמנם מעלה מודעות לסרטן השד, אבל לדעתי מייצר שלוות נפש שאינה במקומה בקשר לשאר הגוף. הייתי שמחה לראות קמפיינים שמדברים על בדיקות כלליות ועל צ'ק ליסט שכל אדם (לא רק נשים...) צריך לבצע.

3. מה קורה עם הגברים? נשים עוד איכשהו לפחות בשנים הפוריות שלהן נמצאות תחת איזשהו מעקב רפואי כזה או אחר- גברים, רובם, ממש מוזנחים.

Noich80

New member
פחות מסכימה לגבי השני

מאוד מאוד מאוד מסכימה לגבי הסעיף הראשון. זה פשוט מפחיד.
לגבי הסעיף השני- יש מודעות וקידום בדיקות לסוגי סרטן שיש בהם חשיבות לגילוי מוקדם כמו סרטן העור (אבחון נקודות חן) סרטן צוואר הרחם וסרטן המעי הגס. לגבי השאר יש צדק בדברייך...

למעלה