בוקר טוב וחג שמח,

elena20

New member
לגבי 2, אני לא מסכימה איתך. הסיבה שמדברים

כל כך הרבה על סרטן השד כי הוא פשוט מאוד נפוץ ויחסית לסרטנים אחרים "קל" (מוזר לכתוב את המילה הזו בהקשר של סרטן) ואם מדובר בשלב מאוד מוקדם, אז לפעמים פרט לניתוח אין צורך במעבר.
ואני חושבת שדווקא יש מודעות רבה לסרטן המעי הגס כי גם פה מאוד משחק התפקיד של גילוי מוקדם וסיכויי ריפוי גבוהים. גם לגבי סרטן העור יש מודעות רבה ותמיד יש פרסומות של "חכם בשמש" אפילו בערוץ הילדים.
סרטנים אחרים שהם קטלניים יותר כמו סרטן הלבלב למשל, ריאות, לימפומה וכד', אילו סרטנים שקשה לעלות עליהם בדרך כלל אלא אם כן יש כבר תסמינים כלשהם ולעתים אותם תסמינים לא מדליקים ישר נורה אדומה של "סרטן".
 

foofoo77

New member
שקדייה זה לא נכון

מחקרים שלמים חיפשו את הקשר בין הטיפולים לעליה בשכיחות סרטן השד , השחלות והרחם ולא הצליחו למצוא קשר הדוק בין השניים.
העצוב במדינה שלנו זה שהרפואה שכחה להיות מנייתית ובמקום לצאת בקמפיין ענק ולפשט הליכים עבור נשים על מנת שייבדקו באופן סדיר הם חוסכים על גבנו כסף והמון כסף.
גם על מי שכבר חלה.
 

foofoo77

New member
דווקא הסלולר הוא שונה

אבל כאן חיפשו במשך קרוב ל 10 שנים קשר ולא מצאו
הרופא שלי שלח אותי למחקרים בזמנו.
אני לא אומרת לך שאני מזריקה בחדווה ובששון בלי חששות אבל ספציפית כאן לא מצאו קשר.
 
בוא נגיד ככה

אם לא היתה שום הוכחה ושום ספק בבטיחות התרופות לא היו דורשים מכל מטופלת פוריות בדיקה אחת לשנה...לי מאשרים כירורג ואולטראסאונד מגחל 29 רק בגלל שבעברי טיפולים לייט, וה במחוז שמאוד מקשה על אישורים
לא מאמינה שהיו משרים אםלא היה ולו ספק קל שהכל בטןח
 

רושטי

New member
בקשר לטיפולים, לפחות בסביבתי

כן היתה ערנות ומודעות לנושא.
גם מטעם הרופא שטופלתי אצלו (שהיה רחוק מלהפגיז בהורמונים והלך איתי מאוד לאט), וגם בסביבה ה"מקומית" - רופא מהמשפחה ורופא הנשים בקופה.
גם כירורג השד שנבדקתי אצלו התייחס לנושא בכובד ראש.
 

בושמיל

New member
מסכימה לגבי הטיפולים

מרגישה שמהר מאוד אנשים רצים לטיפולים - הרבה בגלל שמתחתנים מאוחר. מכירה גם נשים שעברו לא מעט טיפולים ואף אחד לא הציע להן לעצור. זוכרת דיון בפורום פוריות על סמדר שיר (או בלב אחרת) שעברה טיפולים לילד שישי וכולם שיבחו אותה ואני תהיתי לגבי הכמות הורמונים שדחפה לגופה
 

BellA עלמה

New member
הנה מחקר שקראתי {באנגלית}

בנושא שאותי מבלבל ...
כי די סותר את מה שהרבה אומרים .. כן אפקטיבי \ לא אפקטיבי
הלוואי ויחליטו כבר בחיי

אשמח להסבר ממי שמבין במחקרים רפואיים
 

BellA עלמה

New member
יכול להיות

שהאתר לא מדעי והמחקר סתם קשקוש...
אשמח לדעתכם {ממי שמבין בזה}
 

Indie62

New member
האמנם אין צורך בממוגרפיה?

בזמנו דווקא ביררתי בנושא והתשובה שהמחקר הזה נכון אבל הצגתו בתקשורת מטעה. הכותרות הן "ממוגרפיה לא עוזרת". המחקר מצא שממוגרפיה לא בהכרח עוזרת *יותר מאשר בדיקה רגילה אצל כירוג שד*. אז אם השאלה היא אם ללכת להיבדק או לא, אז התשובה היא - ללכת להיבדק, חד משמעית, אצל כירוג שד.
המחקר נערך בנשים בגיל 40-59. כאמור, אומרים שבערך שעד גיל 50 השדיים צפוות וקשה לראות את הגושים בממוגרפיה. הממצא כאן הוא שכשהגוש כבר מספיק גדול כדי לראות בממוגרפיה, בדרך כלל גם גילו אותו בבדיקת המישוש, וזאת עבור נשים עד גיל 60. אנחנו מדברים בכל השרשור הזה על נשים צעירות, אבל תזכרו בכ"ז סטטיסטית זה יותר נפוץ אצל אישה בת 70 ואצלה הממוגרפיה מאוד אפקטיבית ומגלה מוקדם יותר מאשר בדיקת המישוש.
לגבי האולטרהסאונד הדיעות חלוקות, חלק אומרים שזה מאפשר גילוי מוקדם יותר לעומת בדיקת מישוש אצל נשים בגיל שלנו, חלק אומרים שלא, בכל מקרה הדבר החשוב הוא שצריך פענוח על די מומחה שמבין בזה ולא כל אחד.
 

BellA עלמה

New member
אממ

קראתי שכתבה\מחקר שהשתמשו גם במושג over diagnosis (איבחון יתר).. וזה מה שקרה אצל אמא שלי .
מצאו לה גוש בגרון .. שלחו ביופסיה במעבדה של מכבי .. מצאו חשד להוצ'קינס Hodgkin's... סרטן אלים ולא סמפטי..
הרופא לא היה מרוצה מהתוצאות וביקש לשלוח למעבדה של תל השומר לבדיקות חוזרות + למעבדה בארצות הברית . תוצאות .. אין כלום.. מכבי כבר רצו לשלוח לסידרה של טיפולי כימוטרפיה ואמא שלי הלכה לבדוק פאות כבר (מזל שהרופא אף אוגן גרון שלה היה צעיר וסופר זהיר).

כתוצא מזה היה כתוב לה בתיק הרפאוי הוצ'קינס .. (לקח לה המון זמן לבטל את הדיאגנוזה הזאת מהמחשב) לפני כמה שנים שמה לב לכתם אדום פיצי על הכתף .. הלכה לרואפת עור ש.. מייד שלחה לביופסיה (נבהלה מההוצ'קינס שהיה כתוב לה בתיק הרפואי).. מפה לשם גילו חשד (שוב) ללימפומה והוציאו לה חלק מהבלוטה (היא עכשיו על כדורים ) .. מסתבר שהיה לה 1st stage Pre Cancer יעני שלב ראשוני לפני הסרטן .

היא עברה סידרה של הקרנות (כ15) וכיום במעקב שנתי.


( שורה תחתונה צריך גם להזהר מאיבחון יתר .. over diagnosis ... גם זה עלול להיות מסוכן )
 

Indie62

New member
בהחלט. וג מהקרינ שלהממגרפיה

שעושה צרות משלה.לא צריך לעשות ותר מידיממורפיות מעברמה שמומלץ בהתאם למצב המשפחתי/אישי
 

bananarama17

New member
מישהי יודעת האם צריך/אפשר להבדק בהריון?

מעולם לא נבדקתי והתכנית הבהילה אותי... (עכשיו באמצע הריון )
 
למעלה