בוקר טוב וחג שמח,

Indie62

New member
לדעת זה ממש לא תקין...

ובכל זאת, אם זה מפריע לך לא הייתי מותרת על מקום שנוח לך לעשות בו בדיקת שד שנתית. זה לא קל למצוא.
לא מצאתי לנכון להתלונן עליה או להפיץ בפייס או אף אחד מהכלים האחרים הזמינים לי, אבל לפחת פה בפורום שהיא מאוד פופלארית, שבנות ידעו לקראת מה הן באות...

kkina

New member
במכון רביד יש גם את ד"ר משה כרמון

ביקרתי כבר פעמיים, הייתי מאד מרוצה ולא קיבלתי - לא הצעה למופעים ולא חיבוק
אז יש עוד אופציה שם

powerpuff25

New member
להתלונן על חיבוק מאישה לאישה????

לאן הגענו??????????????????????????????????????

אח"כ מתלוננים פה על רופאים קרים ולא איכפתיים... סליחה אבל זה ממה תמוהה בעיני.
בתור מישהי שחוותה את אותה החויה שאת מספרת, נראה לי שבעיקר דרך ההסתכלות שלך על זה הופכת את זה ללא נעים. להתלונן?על מה?

למיטב זכרוני היא גם שואלת. 'אפשר לחבק אותך'?
אני ממש אבל ממש לא מסכימה איתך, וחשוב שבנות ידעו שיש גם צד שני לסיפור שאת מספרת, ושהחויה שלך היא אישית שלך.

powerpuff25

New member
בעיני מה שהזוי

זה לחשוב על להתלונן על אישה שהביאה קצת חמלה בסוף בדיקה שהיא מאוד מאוד מאוד מלחיצה ולא נעימה.

Indie62

New member
אני לא הרגשתי שהמניע שלה הוא חמלה

אני הרגשתי שאני בסרט נע של בדיקה-קידום עצמי-חיבוק. רק לאחד מהם יש מקום בסיטואציה לדעתי.

אלה דברים מאוד עדינים וגם על גבר מחבק ומנשק אפשר לומר שהוא סתם ידידותי. אבל אני לא מעוניינת שגברים שהכרתי לפני חמש דקות יהיו ידידותיים כלפי בצורה כזו, וזה לא שונה כשמדובר בנשים.

אני מסכימה שאם היא שואלת קודם, זה באמת פחות נורא. לא זכרתי את זה כך אבל יכול להיות. לא שוללת את זה. ובכל זאת חיבוקים הם סוג של פלישה ומכירה היא סוג של מניפולציה. לא מרגישה צורך להתמודד לא עם זה ולא עם זה במצב רגיש.

Cafe Latte

New member
אני לא מרגישה כמוך בכלל,

מצד שני, אני גם לא חושבת שהדיעה שלך תלושה מהמציאות.
בפעם הראשונה שהייתי אצלה, דיברתי אחכ עם אמא שלי, סיפרתי לה שהכל תקין, וכדרך אגב אמרתי לה על החיבוק. ואז היא שאלה אותי "על מה דיברתן שהיא הרגישה צורך לחבק אותך?" - אמרתי לה, ממש על כלום (למרות שיש לי הכרות עקיפה עם הבן שלה). בפעם השניה שהייתי אצלה - הבנתי, שאכן, החיבוק מגיע כחלק מרוטינה כזאת...
לי זה לא הפריע. לא חשבתי על זה מאז. אבל שוב, ברור לי לגמרי למה לך זה לא נראה. ואני אפילו לא חושבת שזה מגיע ממקום מטריד (מה שמפריע לך - ז"א, את לא מרגישה שמדובר בהטרדה מינית, תקני אותי אם אני טועה) - זה פשוט לא מרגיש אותנטי או אמיתי.

Indie62

New member
לא מרגישה שזה מיני, כן מרגישה שזה פולש

והייתי יותר סלחנית אם לא הייתי מרגישה שזה כלי קידום מכירות.

Indie62

New member
אגב

הייתי בל מיני כנסי שאנטי באנטי שבהם זרים מתחבקי כחלק מאיזה הליך מדטטיבי. עדגבול מסויים זה בסדר גמור בעיני, אבל יש הבדלים. אחד הוא שאני בוחרת להשתת בפעילות הזו מראש וכאןזה די נחת עלי בלי הכנה והשני הוא שזו סיטאציה רלוונטית לחיבוק. בעיני חיבוק מרופאה שנגעה רגע לפני זה בשדיים שלי באופן רפואי וקורקטי.. לא יודעת. מעדיפה מאוד להפריד.

Cafe Latte

New member
סבבה. זכותך המלאה.

פשוט לא חשבתי על זה ככה מקודם.
לפני זה הייתי עושה א.ס אצל מישהי אחרת, בחיפה (אורה מושקוביץ, מכון אור). היא היתה תותחית. אבל .. אני כבר מזמן לא חיפאית. ואמנם כל מומחה עושה טעויות .. אבל היא פספסה גוש ממאיר לחברה של אמא שלי. ומאז אני לא סומכת עליה...
מכון רביד זו אופציה עם גישה נורא נורא נוחה פשוט.
ואיריס ז"ל תמיד המליצה עליה.
עכשיו אני קצת מתבאסת, כי אני מבינה על מה את מדברת, וגרמת לי לראות את זה באור אחר.

powerpuff25

New member
זכותך להרגיש שזה לא מתאים

רק אמרתי שאני ממש לא חושבת שזה בא ממקום רע זה הכל.

Indie62

New member
לא יודעת מה להגיד

אם זה עושה טוב לחלק מהמטופלו אז מה אני אגיד. רק נראה לי שחשוב לדעת מראש לאיזה סוג רופא הולכים....

powerpuff25

New member
אני כל כך התחברתי אליה

ולחיבוק שהיא נתנה בסוף. זה היה כל כך אנושי ונעים (ואני דווקא לא מהמחבקים)

לגבי המופע, גם איתי היא דיברה, גם בסוף הבדיקה, אבל זה הרגיש לי יותר בקטע של 'הי אני עושה משהו, מעניין אותך?' לא ניסתה לדחוף, וממש לא חוויתי את אותה החוויה שלך.

אני כבר שנתיים הולכת לשם, וממליצה לכל מי שאני מכירה.

במקרה

ממש לפני כמה ימים בטעות שמעתי מישהי מהמחוז שלנו בכללית נותנת הנחיות למזכירות הרפואיות לגבי אולטראסאונד שדיים-היא אמרה חד משמעית שלנשים מתחת לגיל 50 לא יונפק טופס 17 ולא יקבע תור לבדיקה הנל כי היא לא בסל בשום אינדיקציה.חד וחלק

londi81

New member
אז אני בכללית (מחוז דן) וכבר 5 שנים

מאז שאני בת 27 מעולם לא לקח יותר משניה לאשר לי טופס 17 לא. שד

ושוב - אני לא אומרת שאת טועה או משקרת חלילה, אני רק אומרת שיש חוויות שונות, ושאני חושבת שמודעות של האישה לצורך בבדיקות מסומת היא התנאי ההכרחי לביצוע שלהן...

ניסית בשנת 2014

כי זה המחוז שעליו אני מדברת....
וזו ההנחיה החדשה...
טופס 17 לאולטראסאונד שד לא יתנו. ואם נתנו- זה מעבר לסמכויות של מי שנתן והוא יחטוף על הראש (מודה שכל מה ששמעתי בטעות ובלי שהתכוונתי השאיר אותי בשוק ובהודיה גדולה שכולנו מבוטחים פרטי)
אץ יודעת למשל שבכל הכללית אין רופאי ריאות ילדים שלא דרך היעוצים במושלם? ז"א למי שאין כללית מושלם לא יקבל רופא ריאות ילדים....

elena20

New member
אני מניחה שרוב הרופאים באמת ישלחו לבדיקות

אם המטופלת מתעקשת, אבל זה תמיד יהיה מלווה במבטים מזלזלים...
כמו שאני תמיד הרגשתי רע על כך שאני סוג של "מכריחה" את רופא הנשים שלי (לשעבר) לבדוק אותי אחת לשנה...
אותו סיפור עם משטח צוואר הרחם, שמעכשיו עושים לנשים מתחת לגיל 35 רק אחת ל3 שנים מסובסד ואם מישהי רוצה אחת לשנה צריכה לשלם על זה אקסטרה (לא סכום כזה גדול בעיני, אבל מניחה שיש נשים שגם את הסכום הזה אין להם ויעדיפו לוותר על בדיקה).

s EsH

New member
נכון

תמיד זה מרגיש כאילו הרופאה עושה טובה שהיא בודקת אם לא הגעת עם תלונה ספציפית.
זה קצת לא נעים להתעקש שיחטטו לך באיבר האינטימי שלך. בעיקר כשהצורך בבדיקה צריך להיות ברור לרופאה יותר מאשר לחולה.

למעלה