בוקר טוב ושאלה לכולם

ItsikH

Member
קאי משמע לן 'מוכרח'
המציאות לא חייבת לך דבר, אינה כפופה להגיונך, רק קיימת. הגיונך משרת אותך בניתוח המציאות בלבד.
מושג הבריאה מניח הבדל בין מה שהיה קודם למה שיש עכשיו - אתה הוא זה שמבדיל, המציאות לא עושה זאת

המציאות מחייבת כי אין אפשרות אחרת

אתה נברא וכל דבר ניברא, אפילו גרגירי החול.
כל ניברא, מעיד שיש מישהו שקדם לו ושברא אותו. נלך אחורה, אחורה, אחורה... עד שנגיע לראשון הנבראים (שהרי כולם נבראו ע''י מי שקדם להם).
ובכן, יש ניברא ראשון.
הנברא הראשון, מוכרח שהיה מי שקדם לו וברא אותו. מי הוא זה שברא את הנברא הראשון? ניקרא לו: בורא

ItsikH

Member
שום דבר לא נברא. אתה המתבונן מייחס למראה עיניך
משמעות של בריאה, אבל שינוי אינו בריאה, ואפילו השינוי הוא מראית עין בלבד.

מה הכוונה שינוי ?

לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך.
מה זאת אומרת שום דבר אינו נברא?
השמש הגלקסיות הכוכבים הירח זה רק מראית העין?

ItsikH

Member
השינוי הוא זה שאתה מסמן כבריאה
משהו השתנה, אבל אפילו השינוי הוא מראית עין - תלוי ביכולתך לתפוס אותו בחושיך.

ItsikH

Member
אתה המתבונן מסמן שינוי מסוים כבריאה, כי אתה
מסמן פרט מסוים בתפיסת המציאות שלך כנפרד. כל מרכיביו של אותו פרט "חדש" היו שם קודם, אינו חדש אלא בתפיסת המציאות שלך.

ז''א לפי תפיסתך הבריאה היתה קיימת תמיד?

אז אתה למעשה חולק על כל המדענים , האומרים שהבריאה התחילה מנקודה מסויימת

ItsikH

Member
איני חולק ואינם אומרים
איני חולק - כי דבריי מכוונים לרעיון המופשט של בריאה ולא לארוע שינוי אחד קונקרטי, כל השינויים באשר הם אינם אלא טרנספורמציה של מצב אחד למצב אחר, אוסף כל ה"דברים" שאתה בוחר לראות כנפרדים, הוא בעצם מהות אחת קבועה, שנקראת "מציאות".
אינם אומרים - תאוריית המפץ הגדול כלל לא אומרת "בריאה", אלא בדיוק טרנספורמציה כזו, שינוי מצב, והמאפיין העיקרי שלו הוא העדר מידע - החסם בידיעתנו לגבי טרם הארוע הזה אינו טכני כי אם תאורטי ממש. כלומר לא היקום נברא, אלא ידיעותינו עליו הן ש"נבראו" באותו רגע.

מדור 26

New member
לא קיים מקור כזה, אלא כאגדה דמיונית.

מלבד ההסתמכות אל הסיפורים מלפני אלפי שנים, אף אחד אינו מסוגל להביא ראיה קונקרטית לקיומו, אלא באמצעות נסיון לא מוצלח, להעמיד שאלה רטורית - כיצד נבראנו? מי ברא אותנו - כי ההנחה "מובנת מאליה" ,כי נבראנו...זאת ההוכחה "המתבקשת" , לקיומו של בורא.
זה ה - אלף בית של האמונה הדתית.

נו טוב

אם אתה נבראת ולא ע''י עצמך מוכרח שהיה בורא שקדם לך,
ומה ההוכחה שנבראת?
יש 2 אפשרויות, או שהית לפני שנבראת או שלא היית לפני שנבראת, אם היית לפני שנבראת, לא נבראת כי היית, ואם לא היית לפני שנבראת? איך נהיית? הרי לא היית?
ענה לענין

מדור 26

New member
לייבלה, אנחנו לא "נבראנו", אלא נולדנו.

הוא אשר כתבתי: שאלות רטוריות... שום דבר לא נברא, מלבד האלוהים הדמיני שלכם, שאתם בראתם אותו, בתוך עולם של מציאות מדומה.
שבת שלום !!!

ירונקל'ה איך נוצר הראשון למשפחתך

כדי שמדור 26 יוכל לכתוב הבלים ?
אני לא מחפש תירוצים ילדון אלה תשובה עניינית

מדור 26

New member
לייבלה, היקום לא נברא, הוא קיים מאז ומתמיד, ללא התחלה וסוף

ביקום הזה, יש פעילות אין סופית, כוכבים "מתים" ואחרים מתהווים ו"נולדים", גם על הכוכב הזה שלנו, מתחוללים שינויים אבולוציוניים, הבאים לידי ביטוי בחי והצומח, באקלים ובגיאופיזיקה של עולמנו. המציאות שבה אנחנו חיים היום, היא תמונת מצב הנוכחית וזמנית, שהפעילות האבולוציונית זימנה לנו, נכון לעכשיו. הנה, בזמן האחרון, יש שיח על התחממות כדור הארץ דבר היכול לרמוז על שינוי אפשרי על הפלנטה שלנו, שתוצאותיו בינתיים בסימן שאלה...

ביהדות יש שיטה שאי אפשר לזייף לעולם

תראה, ביהדות יש שיטה שאי אפשר לזייף לעולם את התורה, את התעודת זהות של העם היהודי,
לדוגמא: מדור 26 יגיע למשרד הפנים בגיל 17 להוציא תעודת זהות ואז ימציאו שלוש מיליון תעודות זהות כמו של ירון, יחלקו את התעודות לכל התושבים ופעם אם תתפוס את ירון שעבר באדום ותרצה לדעת שירון זה ירון עם תעודה לא מזויפת, אין לך בעיה, אתה עוצר עוד עשרה רכבים, מבקש את תעודת הזיהוי של ירון ואז אם אתה רואה אחד עשר תעודות זהות, סימן שזה לא מזויף,
אבל אם תראה את שלו שונה מהעשרה, דע לך שזה מזויף. זאת שיטת בדיקה מאוד מתוחכמת שאי אפשר לזייף, אבל היא כרוכה בהוצאות רבות, למשטרה ולמשרד הפנים אין אפשרות לעמוד בזה,
אבל עם ישראל עומד בזה, תפתח את ספר התורה בכל העולם כולו, בכל בית כנסת ובית כנסת, אשכנזי, ספרדי, תימני, רוסי, פולני, תורכי, איפה שלא תמצא, אותו ספר תורה, אותם מילים, אותו מספר, אותם אותיות, אם אות אחת חסרה, או יתרה ספר תורה זה פסול ומזויף, עד שיתקנו אותו אסור לקרוא בו, אם אות אחת נדבקה לחברתה - פסול, אם נתקה אות - פסול, תארו לך מה זה איזה שמירה, אז איך אפשר להגיד שספר תורה ח``ו, כמו שאומרים ליצנים, זה טלפון שבור אם הכל תואם בדיוק?! אז יש הוכחה יותר טובה מזאת?

אני אתן לך עוד ראייה אחת שתהיה מרוצה,

תצא משופע בראיות ,
אם הייתי מחלק ספר חינם וכל אלה שקבלו את הספר, יפתחו אותו ויראו אותו שכתוב שמה: אני ה` אלוקיכם אשר הוצאתי אותכם מסעודיה והבאתי אותכם לפורום אתאיזם ואלה החוקים והמשפטים אשר אנוכי מצווה אתכם היום א`, ב`, ג`, ד`, ה`, ו`, כמה חוקים ואחרי זה אומר והגדת לבנך ושיננת לבניך ואחרי זה אני אומר שמי שיקיים את התורה הזאת, שלי, יכנס לגן עדן, מי שלא יכנס חלילה לגיהינום, , ה` אלוקיכם אמת, חתימה.
האם מישהו מכאן יקיים את החוקים שאני כתבתי? נו, קשה לי להאמין, נכון? למה לא? מה לא בסדר בחוקים שלי? סעודיה לא בסדר, הא? איך אתה חותם ה` אלוקיכם אמת אם אתה אומר שקר בהתחלה? אני ה` אלוקיכם אשר הוצאתי אתכם מסעודיה לפורום אתאיזם, זה כבר שקר? מה אני צריך להתייחס לספר הלאה? ועוד כותב בסוף: ה` אלוקיכם אמת, רושריי שאחר אמת, לנו יש ספר תורה ברוך ה`, ספר התורה הזה, קיבלו אותו עם ישראל במדבר, פותחים את הספר והם רואים שכתוב שם:
``אני ה` אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים``, האם הם יצאו ממצרים, או לא? אם לא יצאו מארץ מצרים מיד הספר הזה היה שקר, ואז היו זורקים משליכים אותו, מה אתה בא לשקר עלי? אתה אומר שאתה הוצאת אותי מארץ מצרים? מי היה בכלל במצרים?

למעלה