בזמן האחרון אני רואה בפורומים

בזמן האחרון אני רואה בפורומים

(בעיקר של זוגיות, אבל לא רק) - המון הודעות שעוסקות בבגידות בפועל או בשאיפה, בסטוצים מהצד, בחוסר נאמנות לבן או בת הזוג באופן כללי.
לפעמים זה הצד הנבגד או החושד (למה לשקר- כמעט תמיד אלו הנשים) שמתלבטות מה לעשות (אתם כבר מנחשים איזה תשובות הן מקבלות ממני),
ולפעמים הצד הבוגד או השואף לבגוד, שבדרך כלל מחפש לעצמו צידוקים ואמפתיה.

בכוונה אני מביאה את השאלה הזו לפורום שאיננו פורום יעודי לזוגיות, אבל הוא כן פורום שעוסק גם ביחסים בין בני אדם.

אני שואלת את עצמי איך זה שאנשים, שאמורים לאהוב את בני/בנות זוגם, לא מהססים לעשות דברים שיפגעו ברגשותיהם עד עמקי נשמתם, וזו פגיעה בלתי הפיכה ובלתי ניתנת לתיקון (בגדו בי פעם ואני יכולה לומר לכם שזה כאב כל כך נורא, שאי אפשר לתאר בכלל).

מי שאוהב באמת, נחרד ומתחלחל רק מעצם המחשבה לבגוד. לכן אני חושבת שאישה שמתלבטת אם להישאר ולסלוח היא אישה שמוכנה להשפיל את עצמה, שמסתפקת בחיים לצד מי שירק עליה והוכיח לה שהוא לא אוהב אותה ולא אכפת לו מרגשותיה (וזה כמובן גם נכון לגבי גבר שנבגד ע"י אישה- אם כי לרוב הגברים כנראה יש יותר שכל והגיון מלרוב הנשים בעניין הזה: הם בד"כ לא יסלחו).

מה קורה בדור הזה, שלכל כך הרבה אנשים זה נראה נורמטיבי לפגוע בבן הזוג ועוד לצפות שזה יעבור חלק זה ממש מעציב אותי, לא כי זה נוגע אליי (בן הזוג שלי יעוף באותה שניה אפילו אם רק אחשוד בו. אני לא אטרח לברר אפילו).

זה עצוב לי כי אני רואה מסביב יותר מדי מקרים- גם של אנשים מוכרים לי אישית- שכבר לא מזדעזעים כמוני מהטינופת.

נושא ראוי מאוד, וכתוב לעילא.

יכולתי לכתוב כאן את גדולי כתבי האישום כנגד אותם הבוגדים/ות
כי כשם שאת הטבת לומר, גם בעיניי זה לא יסולח לפחות אמוציונלית.
אך, לו רק הדברים היו פשוטים כל כך ודיכוטומים גם החיים היו הופכים
קלים יותר בהתאמה.

איני מצטרפת לכתב האישום כנגד אותן נשים או גברים שבוחרים
למחול ולנסות לשקם את האמון. נדמה לי שיש יותר מדי המונח
על הכף על מנת להכתים אותם באי אילו שמות תואר פשטניים
ולחרוץ את גורלם. ואולי, רק אולי יש בהם את האומץ להביט מעבר
למובן מאליו ולהבין שבגידה היא גם תולדה של כשל במערכת הזוגית
ויש איזשהי אחריות גם לאדם שנבגד.

לא מסכימה איתך.

לא טוב לך בזוגיות? - דבר על מה שמפריע לך, או תוותר על הזוגיות.
ללכת ולבגוד זה לחרבן לבן הזוג על הראש
ובן הזוג שמוכן שיחרבנו על ראשו- ראוי לכל גנאי.

זכותך הלגיטימית, כמובן.

ובכל זאת דעתי נותרת בעינה.
אסייג כמובן שאין בדבריי כדי להכשיר בגידה, או
לומר שאין בה פסול.
יחסי לנבגדים אינו שיפוטי כלל ועיקר, אחזור לציין.
אלא, נסון לומר שיש גם להם את החובה לבדוק
היכן הכשל חל גם עליהם.

poseidon111

Active member
לפני שעונים על השאלה המרכזית שלך, יש לברר

מדוע בני זוג בכלל בוגדים. האם יש בבגידה אקט שנועד לפגוע מלכתחילה, או האם בגידה במשמעותה היא אקט טבעי שמרוסן על ידי
נורמות חברתיות.
טעות בסיסית בהודעתך היא המשפט הבא "מה קורה בדור הזה, שלכל כך הרבה אנשים זה נראה נורמטיבי לפגוע בבן הזוג".
הטעות היא שאף אחד לא בוגד על מנת לפגוע. אף בוגד לא עושה זאת כי זו דרך שלו לנקום.
כאמור יש המון סיבות לבגידה, אך לפגוע בבן הזוג מתוך כוונה תחילה, אינו אחת מהן. כל הבוגדים מקווים שמעשם לא יתגלה.

אין בהודעתי להצדיק בגידה באופן עקרוני, פרט למקרים מסויימים, אלא להאיר נקודה חשובה.

גם זה לא מקובל עליי ואני לא מסכימה.

אז מה, הם כמו בהמות שלא שולטים בעצמם?... יש אנשים שלא בוגדים, כי המחשבה על מעשה כזה מעוררת בהם חלחלה. אני למשל, מעדיפה למות מלבגוד בבן זוגי. אני לא סתם אומרת, זה באמת ככה. אני לא רואה איך אפשר גם לאהוב מישהו באמת, וגם לבגוד בו. לכן גם חשוב לי מאד להיות רק עם גברים שחושבים כמוני על העניין הזה, שזוהי השקפת עולמם.
ברור שאין תעודת ביטוח לשום דבר ואני לא יכולה להבטיח שלעולם לא אמשך למישהו אחר (אם כי זה נראה לי ממש לא סביר, מדע בדיוני). מה שאני כן יכולה להבטיח זה שלעולם לא אממש את המשיכה הזו אפילו במחשבות, כל זמן שאני ביחסים עם בן זוגי האהוב. זה גם מה שהוא חושב (היו לנו שיחות על זה עוד הרבה לפני שנהיינו זוג - כל אחד מאיתנו היה אז בזוגיות משלו. ככה זה כשמכירים היטב המון שנים).

נזם, ומה חשבת לעצמך?

שאני בשונה ממך כן אבגוד, או בגדתי אי פעם בחיי?
זה עדיין לא סותר את הידיעה שהדברים מורכבים הרבה יותר
מחלוקה דיכוטומית שיפוטית מהסוג שתארת.

poseidon111

Active member
זוהי השקפת עולמך וזכותך המלאה לפעול לפיה.

יחד עם זאת, כפי שניסיתי להסביר, הדברים יותר מורכבים בחיים האמיתיים, מאשר לקבל החלטות "איך אנהג אם...".
קחי דוגמא:
יש לי חבר שיש לו אופי חלש. למה חלש, כי הוא ממשיך להיות נשוי למישהי שלא אוהבת אותו, משני סיבות: הוא כן אוהב אותה
והוא לא מוכן שילדיו ישארו ללא תא משפחתי. הוא מוכן להקריב את אושרו למען זאת.
אשתו לא מוכנה לשכב איתו. הוא מצא לו יזיזה שמידי פעם הם נפגשים ומאושרים.
טכנית זו בגידה, כי הרי הוא נשוי.
האם היית מאשימה אותו בבגידה?
רק שיהיה לך ברור. לו אשתו היתה יודעת מכך, היא היתה מקבלת זאת כל כך רע, שהיתה זורקת אותו מהבית.
דרך אגב. היא לא בוגדת.

החבר שלך הוא בן אדם דוחה.

אין לי כבוד לאנשים חלשים, חסרי עמוד שדרה ובעלי סדרי עדיפויות מעוותים.

poseidon111

Active member
כן, פירר. היה צריך להשמיד אותם כשהיו קטנים.

אנחנו צריכים רק אנשים חזקים, אנשים בריאים ועדיף שיהיו בלונדינים עם עיניים כחולות.
הרי אנחנו הגזע העליון, אחרי הכל.

ליאור243

New member
ממש לא! אנחנו צריכים רק שיבוטים

של נזם המושלמת.
חוץ מזה אנחנו ישראלים וכולם כאן בררה ..

עוד מעט היא תספר לך שבספרד לא בוגדים והגברים שם לא מסתכלים הצידה בכלל.

נזם,את כבר גדולה ואמורה להבין שבתנאים מסויימים גם הגבר שלך יבגוד בך .
אבל תמשיכי לחיות באשליות בספרד המתוקה.

שבת שלום

אם הוא יבגוד בי, הוא יעוף בשנייה.

זה מה שאמרתי.
וגם לא יכאב לי להעיף אותו, פשוט מפני שאם הוא עשה דבר כזה- הוא כבר לא הבן אדם שאני אהבתי.

ליאור243

New member
את לא תדעי,

רק תקבלי את זה שבגידות קיימות מכל מיני סיבות וזה יכול לקרות לכל אחד.
לא מצדיק את המעשה אך גם לא סוגר את העיניים ומבין שיש כל מיני מקרים אפורים כמו במקרה של
החבר של פוסי.

אני אדע. נשים יכולות לדעת (רק שרובן פשוט

מעדיפות להתעלם מהסימנים). ואם תקרא שוב את הודעה הפותחת תראה, שאם יתעורר בי החשד הקל שבקלים לחוסר נאמנות מצד בן זוגי- זו כבר תהיה בשבילי סיבה להעיף אותו, בלי שום בירורים. אני לא שוטר וזה לא היה עושה לי טוב להתחיל לברר ולבדוק. סדק הכי צר בשבילי הוא סיבה לוותר על הזוגיות הזו.

ליאור243

New member
מאחל לך בהצלחה ושנים רבות של

זוגיות אמיתית ללא סדקים.
כשתתחתני ותהיה נשואה 10-15 שנה תחזרי אלינו ונדבר שוב.

מעריך מאוד את הבן זוג שלך,הוא על תנאי כל רגע ורגע ואפילו לא יודע את זה.

התנאי היחיד זה שהוא יהיה הבן אדם שבו התאהבתי.

הבן אדם שבו התאהבתי, הוא כזה שעמדותיו זהות לשלי בעניין הזה, וכך גם ציפיותיו ודרישותיו ממני ומעצמו. ברגע שזה ישתנה הוא יעוף, והוא יודע זאת כמובן. זה נכון לשני הכיוונים, גם מבחינתו. אין בינינו שום סודות ואנחנו מכירים היטב את השקפותנו על הנושא.

ליאור243

New member
וזו הנקודה בדיוק,אנשים משתנים עם השנים

ואף אחד לא נשאר כמו ביום שבו התאהבת .
וזה שיש לכם השקפות זהות רק מקטין את הסיכוי לבגידה אך לא שולל אותו.

היום את באותה דיעה כמו שחשבת לפני 20 שנה?

אני בטוח שלא,התבגרת והבנת עוד כמה דברים ודיעעותייך השתנו בהתאם.

והקטע עם הסודות..מצטער,לא מאמין לך.לכל אחד יש שלדים בארון ולחלק גם בית קברות שלם.

למעלה