בזן- לקראת דוח שנתי

בורסה 2008

Well-known member
פורסמו נתוני צריכת התזקיקים גם לחודש דצמבר, אז יש לנו קצת יותר מושג על תוצאות רבעון רביעי ושנת 2021.
אנסה להשוות את הנתונים לרבעון שלישי ומשם להגיע לאיזור ה-EBITDA החזוי לרבעון הרביעי.
כמובן שהכל הערכות גסות מאד, ואנסה גם שמרניות.

מגזר הפולימרים- נכתב לאחרונה שמרווחי הפולימרים נחתכו בכ-10%, ולכן אקח מרווח ביטחון של 15% ואעריך 65M$ ל-EBITDA לעומת 76M$ ברבעון השלישי.

מגזר הזיקוק- מרווחי הזיקוק עלו משמעותית ברבעון הרביעי, במיוחד מרווח הסולר שחשוב יותר לבזן.
כמו כן, לפי נתוני צריכת הדלקים היתה ירידה קלה בצריכת הבנזין, עליה קלה בסולר ודס"ל, ועליה קלה בסה"כ תזקיקים(כ-2% עליה).
אני חושב שללא הפתעות מיוחדות, אפשר לצפות לעליה לכיוון ה-80M$-90M$ ב-EBITDA ממגזר הזיקוק לעומת 67M$ ברבעון השלישי.
זה צפי שנראה אופטימי מאד, אבל מרווחי הזיקוק ועליה הצפויה בניצולת תומכים בזה.

השפעות אחרות- היתה תקלה שצפויה להשפיע בכ-12M$ על השורה התחתונה אל מול הוצאה חד פעמית לפרישת עובדים על סך 17M$ שהיתה ברבעון השלישי. סך הכל- +5M$.

סה"כ- 150M$-160$ כ-EBIRDA המנוטרל זו לדעתי תחזית סבירה.

יש מצב שבגלל צבירת המלאים תהיה השפעה לטובה על הרווח הנקי דווקא בגלל העמסת הוצאות קבועות על מלאי הסגירה וזה טוב כמובן בשביל חישוב הדיבנדנד(עד 50% מהרווח השנתי), אך כמובן שזה יקוזז אחר כך ברבעון הראשון כשכל ההוצאות הקבועות מהרבעון הרביעי יעברו לשם.

פורסמו נתוני צריכת התזקיקים גם לחודש דצמבר, אז יש לנו קצת יותר מושג על תוצאות רבעון רביעי ושנת 2021.
אנסה להשוות את הנתונים לרבעון שלישי ומשם להגיע לאיזור ה-EBITDA החזוי לרבעון הרביעי.
כמובן שהכל הערכות גסות מאד, ואנסה גם שמרניות.

מגזר הפולימרים- נכתב לאחרונה שמרווחי הפולימרים נחתכו בכ-10%, ולכן אקח מרווח ביטחון של 15% ואעריך 65M$ ל-EBITDA לעומת 76M$ ברבעון השלישי.

מגזר הזיקוק- מרווחי הזיקוק עלו משמעותית ברבעון הרביעי, במיוחד מרווח הסולר שחשוב יותר לבזן.
כמו כן, לפי נתוני צריכת הדלקים היתה ירידה קלה בצריכת הבנזין, עליה קלה בסולר ודס"ל, ועליה קלה בסה"כ תזקיקים(כ-2% עליה).
אני חושב שללא הפתעות מיוחדות, אפשר לצפות לעליה לכיוון ה-80M$-90M$ ב-EBITDA ממגזר הזיקוק לעומת 67M$ ברבעון השלישי.
זה צפי שנראה אופטימי מאד, אבל מרווחי הזיקוק ועליה הצפויה בניצולת תומכים בזה.

השפעות אחרות- היתה תקלה שצפויה להשפיע בכ-12M$ על השורה התחתונה אל מול הוצאה חד פעמית לפרישת עובדים על סך 17M$ שהיתה ברבעון השלישי. סך הכל- +5M$.

סה"כ- 150M$-160$ כ-EBIRDA המנוטרל זו לדעתי תחזית סבירה.

יש מצב שבגלל צבירת המלאים תהיה השפעה לטובה על הרווח הנקי דווקא בגלל העמסת הוצאות קבועות על מלאי הסגירה וזה טוב כמובן בשביל חישוב הדיבנדנד(עד 50% מהרווח השנתי), אך כמובן שזה יקוזז אחר כך ברבעון הראשון כשכל ההוצאות הקבועות מהרבעון הרביעי יעברו לשם.
לדעתי ירידה/עליה במרווח אמורה להשפיע הרבה יותר באחוזים על הרווח. היה כבר אמליסט שנתן את התחזית שלו ואני מאמין שאפשר להסתמך על האומדן שלו.
לא הבנתי מה כתבת על צבירת מלאים, להבני ההשפעה העיקרית על הרווח הלא מנוטרל זה השינוי במחיר הדלק.

בורסה 2008

Well-known member
גם לדעתי העליה במרווח צריכה להביא לעליה גדולה יותר, אך לקחתי עליה שמרנית כמו שציינתי.
אגב, חיפשתי את התחזית של האנליסט שהביאו לפה, ובמקרה הוא העריך בדיוק 80-90 m ממרווח הזיקוק. אז כנראה ששנינו שמרנים.

לגבי המלאים, כשצוברים מלאי גדול בתקופה מסויימת, מעמיסים עליו הוצאות קבועות מה שמקטין את עלות המכר ומגדיל את הרווח. זה חוזר אחר כך דרך המלאי פתיחה של התקופה הבאה, אבל בגלל שזה סוף שנה והדיבידנד מחושב לפי אחוז מהרווח הנקי, זה יכול להשפיע לטובה.

Reem88

Well-known member
את זה לא לקחנו בחשבון, זה מפעל ישן שדורש הרבה תחזוקה שוטפת.

בורסה 2008

Well-known member
בשקט בשקט, בזן עושה צעד אחורה שניים קדימה וסגרה אתמול בגבוה חדש של השנתיים האחרונות.
הסביבה של בזן רק משתפרת בינתיים ולכן למרות העליות אני לא רואה שהאפסייד נסגר כל כך.
מה שכן השתנה זה הדאונסייד- אם כשהיינו ב-60-80 לא היה כל כך לאן לרדת כי ברור היה שהסביבה של בזן נמצאת בשפל שלא יכול להימשך לזמן ארוך, במחירים האלה ובמקרה של קטסטרופה כלשהי כן יש לאן לרדת.
אני לא רואה את זה קורה כי כמו שקורה בתחום הגז-נפט, תחום הזיקוק לדעתי רק יהיה יותר ויותר במחסור בשל חוסר כדאיות בהשקעות חדשות ופתיחת מפעלים לעומת גידול בביקוש הצפוי בשנים הקרובות עד למעבר יותר מאסיבי לאנרגיות מתחדשות.

אבל אין לדעת.

מחזיק ולא ממליץ

בורסה 2008

Well-known member
מר מוטי מנתניה הנכבד....

לקחת כוסית אומץ והחלטת שאתה כן רוצה לפנות אליי?
פעם אחרונה שעניתי לך ברצינות התברר שאתה קצת מתקשה בהבנתך, הגבת בזלזול רק כדי לגלות זמן לא ארוך לאחר מכן שכמובן שטעית ואפילו לא חזרת להתנצל ולאכול את כובעך, אז הפעם ברשותך אוותר על התענוג.

כל טוב

מר מוטי מנתניה הנכבד....

לקחת כוסית אומץ והחלטת שאתה כן רוצה לפנות אליי?
פעם אחרונה שעניתי לך ברצינות התברר שאתה קצת מתקשה בהבנתך, הגבת בזלזול רק כדי לגלות זמן לא ארוך לאחר מכן שכמובן שטעית ואפילו לא חזרת להתנצל ולאכול את כובעך, אז הפעם ברשותך אוותר על התענוג.

כל טוב
אופסס...לפעמים לא שמים לב ודורכים על חרא יהיר ומטומטם כמוך.
לא נורא...כולה קצת סירחון...

בורסה 2008

Well-known member
למה יהיר מוטי?
כי אני מעז אשכרה לכתוב את דעתי פה?
אני תמיד כותב שזו דעתי, תמיד כותב שאין המלצה, תמיד אפשרי שאני טועה ואני גם טועה לא מעט, אבל אני כותב את דעתי ומנמק אותה.

מה אתה תורם פה בדיוק?
חוץ מלהיכנס לכל שרשור ולזרוק שאלה של ילד בכיתה א' שבדרך כלל אף אחד אפילו לא טורח לענות עליה?
וכשפעם אחת מישהו(אני) ענה לך ברצינות תשובה מנומקת, אתה עוד מעז לזלזל.

אז תעשה טובה, אם כל מעשיך פה זה שאלות כמו אם צים נסחרת בתל אביב, עדיף שתשתמש בגוגל ולא תבזבז לי את המקום על המסך.

אפס

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
בינתיים עשה כמעט 5% למטה
לא חוכמה.
ביום של ירידות רוחביות, ללא אבחנה כמעט בין המניות, ירידה של 3.3% היא חסרת משמעות.
רוב המניות שלי ירדו יותר 4-5%.
שווה לראות כמה עשתה המניה, נניח מתחילת השנה.
חשוב יותר שצפי דוחות חיוביים עשוים להמשיך להביא לעליות במניה עד לפרסום הדוחות.

בורסה 2008

Well-known member
מיותר לנסות להסביר. מניה עולה עשרות אחוזים בשבועות האחרונים, יורדת 3.3 ביום של מפולת בבורסה ומוטי מנתניה רץ להכריז שהיא ירדה 5%(אפילו מספרים הוא לא יודע לקרוא כמו שצריך) ואוי ואבוי.

אבל זאת רמת התרומה הקבועה שלו. מזל שלא שאל אותנו אם בזן נסחרת בארה"ב.

dw

Well-known member
מנהל

בורסה 2008

Well-known member
בינתיים במרווחי הזיקוק- עוד מעט אצטרך להגדיל את המסך של המחשב, כי מרווח הזיקוק פשוט מתפוצץ למעלה:

כל עוד המתיחות בין רוסיה לאירופה פה, בזן תמשיך להנות ממרווחים דמיוניים, ומבלי לספוג את עודף העלויות של בתי הזיקוק באירופה.
הרבעון הראשון עוד יסתיים עם מספרים מעולים על אף ההשבתה המשמעותית.

עוד מעט גם דוח שנתי וחלוקת דיבידנד, וכל עוד פוטין לא יתחיל לשגר טילים גרעיניים וימוטט את הבורסות, אני לא רואה סיבה שבזן תעצור.

בזן אגב, סגרה את היום שוב בשיא וכבר עם תשואה של 27.6% ב-2022 לעומת תשואה שלילית קטנה של ת"א 35 ותשואה של קצת פחות מאחוז של ת"א 90, וזה מבלי להזכיר את התשואות השליליות בארה"ב.

בינתיים השנה אין תלונות(אלא אם קוראים לך מוטי כמובן) :)

yel5

Well-known member
אני לא רואה מתי המרווח היה ברמה הגבוהה של 11.6.
מרווח גבוה שלא ירד מ 6 מתחילת הרבעון הראשון מבטיח כנראה רבעון טוב.

בורסה 2008

Well-known member
אם חשבתי שאתמול אני צריך להגדיל מסך כדי לראות את מרווח הזיקוק: https://www.neste.com/investors/market-data/refining-margins

והשוק בארץ? מוריד את בזן. מזכיר לי את חוסר ההתייחסות בדלק קבוצה לעליית מחירי הגז בבריטניה. לפעמים השוק שלנו קצת קשה הבנה ואיטי, אבל בסוף הוא יבין.

soudry

Member
איש יקר
מרווחי הזיקוק אכן בשיא של מספר שנים. מרווחי הפטרוכימיה בירידה דיי מתמשכת לאחרונה ועדיין הסה"כ סופר חיובי.
לא לשכוח שהאווירה בשווקים לא קלה...
המשך עליות תלוי בעיקר בדו"ח חיובי צפוי ובחלוקת דיבידנד מצופה.

בורסה 2008

Well-known member
אלי שלום,

האווירה בהחלט משפיעה על בזן לרעה ורואים זאת שבימים אדומים היא יורדת יחד עם השוק ללא קשר לפעילות העסקית שלה ולמרווחי הזיקוק, אם כי צריך לציין שהשוק בארץ חזק מאד יחסית לשווקים בעולם מתחילת השנה.
מסכים איתך שמדיניות תיבידנד תשפיע מאד, אך הדוח השנתי פחות ישפיע לטווח יותר מקצר. מה שישפיע זה מרווחי הפטרוכימיה ויותר מכך- מרווחי הזיקוק, וכל עוד המתיחות באירופה נשמרת, ציני ככל שזה יישמע, בזן תהנה מכך.

האם יש חדשות מבחינתכם המחזיקים הפרטיים לגבי עמדתכם על הסדר פטרוכימיים, ככל שתוכל לומר כמובן?

yel5

Well-known member
אם חשבתי שאתמול אני צריך להגדיל מסך כדי לראות את מרווח הזיקוק: https://www.neste.com/investors/market-data/refining-margins

והשוק בארץ? מוריד את בזן. מזכיר לי את חוסר ההתייחסות בדלק קבוצה לעליית מחירי הגז בבריטניה. לפעמים השוק שלנו קצת קשה הבנה ואיטי, אבל בסוף הוא יבין.
אנו מתסתכלים על התשואות באותה בורסה?

דלקב: ב 12/2020 שערה היה 10,000 והיום 40,000. עליה של 300% !!
בזן: ב 12/2020 שערה היה 72 והיום 112. עליה של 56% !!

לא יודע מהן הציפיות שלך. שלי התגשמו במלואן.

למעלה