בזן- לקראת דוח שנתי

dw

Well-known member
מנהל
בזן ט' נסחר מתחת לפארי (אגח דולרי). מוזר. מישהו חושש שלא ישלם מלא מלא?
אמנם רק טיפה מתחת לפארי ועדיין - לא נראה שיש חשש מדיפולט.

גם בזן ו' הוא דולרי, אך בדומה לשאר האגחים נסחר מעל הפארי.

בורסה 2008

Well-known member
המח"מ לא דומה בין ו' הקצר(פחות משנה) לבין ט'(יותר משנתיים).

אני לא מומחה בשוק האג"ח הקונצרני בדירוג גבוה, אבל אני מניח שהפערים נובעים מההצמדה למט"ח.

בורסה 2008

Well-known member
הרבה זמן לא היה לנו איזה בתל"מ- https://mayafiles.tase.co.il/rpdf/1435001-1436000/P1435394-00.pdf

בזן מודיעה על עוד עיכוב בהגעת הגז הטבעי מאנרג'יאן(זה כבר לא מפתיע אף אחד) ואפשרות שזה ישפיע בצורה מהותית על תוצאותיה. בינתיים בזן סתמה את החור הזה עם גז מתמר וגם קיבלה פיצוי רבעוני מאנרג'יאן, אך החשש הוא שבכלל מחירי הגז הגבוהים נכון להיום, החוזה הזמני הבא מול תמר/לוויתן יהיה במחירים גבוהים בהרבה.

האמת שאני לא חושב שיש לזה פוטנציאל לפגיעה ממש משמעותית. אולי אבדוק את המספרים יותר מאוחר אם יהיה לי זמן ונראה מה פוטנציאל הנזק.

Reem88

Well-known member

בורסה 2008

Well-known member
טוב, אז ההסכם עם אנרג'יאן הוא ל-17 BCM במחיר 3.975$ ל-MMBTU צמוד לרכיב ייצור החשמל(מדוחות שנתיים 2020). נניח 4$.
ההסכם הזמני מול תמר דיבר על עד 1 BCM לשנה. לצורך השמרנות וההחמרה ניקח את כל ה-1BCM.
אז עלות שנתית אמור לנוע סביב 32,415,478(המרה בין MMBTU ל-BCM)* 4
זה שווה ל-129,661,912M$.
בואו נניח הכפלה של המחיר ל-8$(זה נראה לי גם מאד מחמיר) וניקח עיכוב של 4 חודשים והתחלת הזרמה ב-1.9. זה אומר נזק של 43M$. זה בהחלט נזק כואב.

זה לדעתי חישוב דיי מקסימלי לנזק, ואולי עם מחיר יותר טוב ועם פיצוי נוסף מאנרג'יאן, הנזק יכול לרדת משמעותית. אז כואב, אבל שום GAME CHANGER.

נערך לאחרונה ב:

soudry

Member
מסכים לגמרי
עולם האנרגיה והזיקוק נכנס למציאות אחרת ויקרה הרבה יותר.
בכל מיקרה לבזן יתרון יחסי משמעותי בנושא העלויות לעומת בתי זיקוק בעולם.

בורסה 2008

Well-known member
צריך להפריד- עולם הזיקוק באירופה נכנס למציאות אחרת ויקרה הרבה יותר.
לבזן יש חוזה עם אנרג'יאן ל-15 שנים בערך עם מחיר מגוחך.

העיוות הזה ישחק כמובן לטובת בזן כי מחירי התזקיקים יצטרכו לעלות עקב התקיירות העלויות, מה שיביא לגידול המרווח בבזן.

בורסה 2008

Well-known member
הבטחתי לנסות להעריך את התוצאות של בזן לרבעון הרביעי, אז יאללה:

מגזר הפולימרים- אין לי מעקב אחרי המרווחים בתחום, ולכן אסתמך על כתבה שאמרה שהמרווחים נשחקו ב-10% ברבעון הרביעי לעומת השלישי, אקח מרווח ביטחון ואוריד את ה-EBITDA ממגזר הפולימרים ב-15%- 65M$.

מגזר הזיקוק- ברבעון השלישי- 67$ עם מרווחי ייחוס לא גבוהים במיוחד. אני חושב שהערכה של עליה של 3$ במרווח הייחוס ואיתו גם במרווח המנוטרל של בזן היא הערכה סבירה ודיי שמרנית. אני מעריך ניצולת מתקנים של סביב ה-90% ובניצולת כזאת החברה מעבדת כ-75M חביות נפט גולמי בשנה, אז 18.75M ברבעון, כך שכל עליה של 1$ במרווח הזיקוק אמור בתאוריה לתת 18.75M$ ל-EBITDA, אז אם נניח עליה של 3$, נקבל תוספת של 56.25M$ ל-EBITDA.
אקח לצורך שמרנות 45M$ כך שמגזר הזיקוק אמור להביא כ-112M$ ל-EBITDA.

פעילויות אחרות- יכול לתת עוד מליוני $ בודדים.

השפעות חד פעמיות- תקלה בשווי 12M$

אז EBITDA מוערך של 168M$ זה נשמע גבוה מאד אך זה לא חלום כלל וכלל.

השפעות על הרווח הנקי-
ברבעון השלישי היתה הפרשה חד פעמית לתכנית פרישת עובדים של 17M$ כך שזה אמור לרדת מההוצאות וגם אמורים לצבור מלאים לקראת השיפוץ של הרבעון הראשון, מה שאמור להעמיס הוצאות על הרבעון הבא ולשפר את הרווח הנקי.
גם כאן, אני צופה את הרבעון הטוב בשנה עם מעל ל-70M$ רווח נקי.

בוא נקווה שלא יהיו הפתעות לרעה אלא רק לטובה :).

בכל מקרה, את הבוננזה בזן קיבלה ברבעון הזה, ואני חושב שיותר משקל יינתן להבהרות לגבי השפעת המצב העכשווי על תוצאות בזן מאשר על התוצאות של Q4.
מה שכן חשוב מאד ב-Q4 זה שהוא ישפיע על הדיבידנד, אז נקווה שיהיה רווח נקי יפה.

אין המלצה כמובן :)

בורסה 2008

Well-known member
תגובת שוק מוגזמת לגמרי של בזן לידיעה על העיכוב בגז. לפעמים השוק פשוט צריך איזשהו תירוץ למימוש.

אני חישבתי נזק של 43M$ על עיכוב של 4 חודשים, הכפלה במחיר ובלי פיצוי.

בפועל זה גם יכול להיות חודש-חודשיים, מחיר של 6$-7$ ועם פיצוי ובסופו של דבר להיות בעל השפעה לא מהותית כמעט.

soudry

Member
מרווחים עפים לשמיים ישפיעו הרבה יותר ולטובה.
ועל זה דממה מהחברה....

dw

Well-known member
מנהל
תגובת שוק מוגזמת לגמרי של בזן לידיעה על העיכוב בגז. לפעמים השוק פשוט צריך איזשהו תירוץ למימוש.

אני חישבתי נזק של 43M$ על עיכוב של 4 חודשים, הכפלה במחיר ובלי פיצוי.

בפועל זה גם יכול להיות חודש-חודשיים, מחיר של 6$-7$ ועם פיצוי ובסופו של דבר להיות בעל השפעה לא מהותית כמעט.
אולי בזן ינצלו את הידיעה כדי לצמצם את הדיבידנד שהיינו אמורים לקבל בקרוב?
בכ"ז תבין את המצב הקשה של עידן עופר. הבחור לא יגמור את החודש. :p
בזן עלולה לא להרוויח יותר מדלק"ד בשנה הקרובה (שבה כבר אין תמר ולכן דלק"ד כנראה תרוויח קצת פחות) ואז בשווי של שליש מדלק"ד המניה של בזן נורא יקרה (ציני, כן? )
פשוט כואב הלב. רחמנות. יהודים אין לכם לב? לא תשתתפו במגבית לבזן ועידן עופר? :D
עיכוב הגז מכריש ישפיע מהותית לרעה על תוצאות בזן השנה | כלכליסט (calcalist.co.il)

בורסה 2008

Well-known member
מחר דוחות בזן(מפרסמת תמיד לפני תחילת המסחר).

אני מזכיר, בשני הדוחות האחרונים התוצאות היו מעולות ובזן הגיבה בעליה מיידית של 5%+ ומשם עברה לירידה ויצאה למימושים של כ-15% ורק אז חזרה לגל עולה ושברה את השיא הקודם.
תגובת השוק לאו דווקא מלמדת על הדוח. תיצמדו למספרים.

בהצלחה

בורסה 2008

Well-known member
בוקר טוב מעלות- מעלה דירוג לבזן: https://mayafiles.tase.co.il/rpdf/1436001-1437000/P1436846-00.pdf

קצת מהדוח:
1. מזכירה את העליה במרווחי הזיקוק וכן במרווחי הפולימרים השנה וכך שהביקוש כמעט וחזר לרמת טרום קורונה.
2. שיפור ביחסים הפיננסיים.
3. מעלות מזכירה תוצאות של 2021 כשנה מלאה למרות שלא פורסם הדו"ח עדיין. אולי הם נחשפו כבר לדוח ומכיוון שמרגע פרסום הדרוג ועד לתחילת המסחר מחר הדוח כבר יהיה בחוץ הרשו לעצמם לכתוב את הנתונים. אולי הם סתם מעריכים את הרבעון הרביעי...
בכל מקרה, הם מעריכים מרווח זיקוק של 7$ לשנת 2021. רק מציין שכדי להגיע לממוצע 7$ שנתי, המרווח לרבעון הרביעי צריך להיות 11$. זה אופטימי והלוואי שכך באמת יהיה.
4. הם מעריכים ניצולת מתקנים של 83% שנתי. כדי להגיע לזה, הניצולת ברבעון הרביעי צריכה להיות 90%(כך גם אני צפיתי).
5. מעריכים חלוקה של 70M$. אם תוצאות הרבעון הרביעי הם באמת לפי סעיפים 3-4, אני מצפה לדיבידנד יותר שמן מההנהלה הבונקרית של בזן.

לאחר מכן הרבה בלה בלה בלה לא חשוב.

למעלה