בזן- לקראת דוח שנתי

בורסה 2008

Well-known member
אתה בעצם כותב שלא בטוח שהמרווח יגדל מעלית מחיר הנפט, שזה בעקרון נכון, רק שאנחנו רואים מכל כיוון שמרווח הזיקוק כן גדל ובאופן משמעותי, כך שדבריך לא מבוססים.
יכולים להיות הפרשי עיתוי שיגרמו לביצועי חסר של בזן(למרות שברמה העקרונית בזן מגדרת את עצמה כנגד השינויים האלה), אבל בזן באופן מסורתי מכה את מרווח הייחוס באופן יפה כל רבעון, כך שנקווה שכך יהיה גם הפעם.

yel5

Well-known member
איך נדע אם הדוחות טובים?
אם המניה תטפס למעלה - הדוחות טובים.
אם המניה תדרדר למטה - הדוחות לא מלהיבים.

בורסה 2008

Well-known member
איך נדע אם הדוחות טובים?
אם המניה תטפס למעלה - הדוחות טובים.
אם המניה תדרדר למטה - הדוחות לא מלהיבים.
שמע, באופן כללי אני לא מסכים עם האמירה הזאת, אבל במקרה של בזן זה הכי רחוק מהמציאות. שני הדוחות האחרונים שלה היו מעולים, המניה יצאה מרגע הדוח למימושים של 10%-15% ורק משם התחילה גל עולה ששבר את השיא הקודם.

אשתדל לכתוב בימים הקרובים מה לדעתי יהיה דוח טוב, מה סביר ומה לא טוב.

yel5

Well-known member
זה בסדר שאתה לא מסכים.
הלכת רחוק בפרשנות.
ניסיתי לומר שאם הדוחות יהיו טובים יהיו מי שידעו זאת לפנינו ויביאו לעליית המניה, ולהיפך.

בורסה 2008

Well-known member
שימו לב למרווחים(גם של הסולר שמתפוצץ לשמיים: https://www.neste.com/investors/market-data/oil-product-margins#52be09ba

אמנם יש עוד פחות משבועיים לדוח, אבל מה שקורה פה זו רעידת אדמה בתחום של בזן.
אני לא יודע אם יש השפעות אחרות מהמצב או שבזן פשוט נהנית נטו מהמרווחים המטורפים האלה, אבל אני חושב שזה לא מוגזם היה לצפות מבזן שתוציא איזשהי הבהרה בנושא. זה אירוע סופר מהותי בשבילה ובתור בעל מניות אני הייתי רוצה לקבל איזשהו עדכון על השפעות המצב על תוצאותיה ועסקיה של בזן.

אבל זה לא יקרה, אז נחכה לדוח :)

שבת שלום

jsphs

Well-known member
שימו לב למרווחים(גם של הסולר שמתפוצץ לשמיים: https://www.neste.com/investors/market-data/oil-product-margins#52be09ba

אמנם יש עוד פחות משבועיים לדוח, אבל מה שקורה פה זו רעידת אדמה בתחום של בזן.
אני לא יודע אם יש השפעות אחרות מהמצב או שבזן פשוט נהנית נטו מהמרווחים המטורפים האלה, אבל אני חושב שזה לא מוגזם היה לצפות מבזן שתוציא איזשהי הבהרה בנושא. זה אירוע סופר מהותי בשבילה ובתור בעל מניות אני הייתי רוצה לקבל איזשהו עדכון על השפעות המצב על תוצאותיה ועסקיה של בזן.

אבל זה לא יקרה, אז נחכה לדוח :)

שבת שלום
בורסה,

מצד שני, מחיר הנפט עולה אף הוא,

1646467575616.png

הנחה סבירה כי את מחיר החבית שהם זקקו ונרכשה בעבר - הם צריכים להשקיע בחבית חדשה שעולה יותר - הרבה יותר.

הנחה סבירה כי חבית נפט שנרכשה ב- 80-90$ נמכרת היום לאחר זקוק בהתאם לחבית סביב 120$ + margin זקוק.
1646468567703.png
אבל, וכאן בא האבל, צריך לרכוש מלאי חדש ולהגן מפני ירידת מחירים - קרי צריך לשלם על גדורים.

בהחלט יהיה מעניין לראות את הדו"ח של בזן.

לפחות ממה שנראה כרגע, בזן היא מדפסת כסף, היא קנתה מלאי ישן ב- 80$-90$, מוכרת אותו כרגע לפי 120$ ועוד כ-20$ margin זקוק. חלק מהכסף חייב ללכת לרכישה של הגנות ומלאי חדש ב- 120$. בנוסף לזקוק נפט יש להסתכל גם על ה- margin של הפולימרים.

מה שבטוח, שבעלי המניות רוצים להנות מההצלחה בדוידנד שנתי יפה.

האג"ח של בזן פרוס יפה וכך גם החוב הבנקאי, אין לה לחץ למזומנים לפחות כך עושה הרושם. בעלי המניות חד משמעית מצפים לדוידנד ומהותי.

בורסה 2008

Well-known member
שמע, ההפרשים האלה אמורים להיות מכוסים תמיד בהגנות בבזן. בפועל זה לא תמיד מצליח, בטח בתזוזות כאלה קיצוניות. העניין הוא שכרגע זה אמור ללכת רק לטובת בזן כי הכיוון הוא למעלה, וכרגע בזן צריכה לגדר בחוכמה ובשמרנות יתר את המלאי שלה בהנחה שהירידה חזרה כשהיא תבוא תהיה חדה.
אני רוצה להגיד שאני סומך עליהם שהם יודעים מה הם עושים, אבל האמת היא שאני לא סומך על ההנהלה ב-100%. הייתי מעדיף שהנהלת דלק תנהל לי את האירוע הזה, אבל זה מה יש.

בורסה 2008

Well-known member
פורסמו נתוני צריכת דלקים לחודש ינואר.

יש ירידה קלה כמעט בכל התזקיקים מהחודשים של הרבעון הרביעי, ולדעתי זה היה צפוי כי ינואר היה שיא הגל של הקורונה ותנועת המשק קצת נעצרה. אני מאמין שבפברואר ומרץ אנחנו נראה חזרה למספרים הגבוהים של סוף השנה שעברה ואולי גם סוף סוף התאוששות קלה בענף התעופה וצריכת הדס"ל.
יש כאן עוד לא מעט בשר בנתוני הצריכה, שכל פעם סובלים מגלי הקורונה. אני חושב שאם נחזור לשגרה, ובמיוחד עם גם ענף התעופה יחזור לשגרה יחסית, אפשר לעלות פה בלא מעט אחוזים.

מחזיק

בורסה 2008

Well-known member
מה שקורה במרווחי הזיקוק הוא לא פחות דרמטי מההתרחשות בשוק הסחורות: https://www.neste.com/investors/market-data/oil-product-margins#52be09ba

תראו את המרווח של הסולר שמגיע כמעט ל-40$(רוב שנת 2021 הוא היה מתחת ל-10).
שוב, אני לא יודע עד כמה ובאיזו רמה מתרגמת בזן את הזינוק הזה לשיפור בתוצאותיה, אבל אני מעריך שנקבל התייחסות לזה בשיחת הועידה.

בינתיים, השוק שהזיז את בזן יותר בהתאם לתזוזת המדדים שינה היום כיוון ובזן עולה למרות ירידות חדות במדדים.

מה שקורה במרווחי הזיקוק הוא לא פחות דרמטי מההתרחשות בשוק הסחורות: https://www.neste.com/investors/market-data/oil-product-margins#52be09ba

תראו את המרווח של הסולר שמגיע כמעט ל-40$(רוב שנת 2021 הוא היה מתחת ל-10).
שוב, אני לא יודע עד כמה ובאיזו רמה מתרגמת בזן את הזינוק הזה לשיפור בתוצאותיה, אבל אני מעריך שנקבל התייחסות לזה בשיחת הועידה.

בינתיים, השוק שהזיז את בזן יותר בהתאם לתזוזת המדדים שינה היום כיוון ובזן עולה למרות ירידות חדות במדדים.
אני מאוד הייתי נזהר להסיק מזה. אין ספק שעדיף לראות מרווחים כאלה מאשר מרווחים נמוכים אבל אולי יש פרמטרים אחרים בתנאי השוק שימתנו את הרווח, כמו שבשיא הקורנה היה להם רבעון אחד טוב באופן מפתיע והוא היה מאוד נסיבתי.
השוק לא מתנהג כרגע בצורה נורמלית לכן קשה לדעת את ההשפעת אלא אם אתה מכיר ממש טוב את הביזנס.
קח בחשבון שההון החוזר של החברה עומד לגדול דרמטית מה שאומר שהחוב שלהם עומד לגדול ולכן הם יכולים לחרוג מאמות המידה שהציבו לחלוקת דיבדנד (זה קרה אחרי סוף השנה ככה שלכאורה זה לא אמור להשפיע על הדיבדנד של 2021)

בורסה 2008

Well-known member
אם זה לא משתמע מדבריי, אז אני בהחלט נזהר מלהסיק על השפעות המצב על בזן, בטח ובטח לא מניח שבזן רק מרוויחה את כל המרווח העולה ולא נפגעת משום מקום. אני שמרן מטבעי, אך אני חייב להגיד שעל פניו המצב נראה כמו בוננזה לבזן.

עכשיו לטענות שלך:
1. לא היה לבזן שום רבעון "טוב" בזמן הקורונה. היה להם רבעון אחד פחות גרוע(שגם בו הפסידו, אך היה היחיד עם רווח תפעולי) וזה הרבעון השני, וזה ממש לא היה מפתיע כי בתחילת הרבעון מרווחי הזיקוק זינקו בחדות לתקופה קצרה לפני שירדו למרווחים שליליים לקראת סוף הרבעון, כך שאין שום הקבלה ושום הפתעה. בטח שבדיעבד תמיד אפשר להסביר את התוצאות וללמוד מהן לעתיד, אך כמו שכתבתי, זה לא המצב פה.

2. ההון החוזר והחוב יגדל בדוח של הרבעון הראשון. אתה יודע מה עוד אמור לגדול מאד ברבעון הראשון? ה-EBITDA. בכל מקרה, זה פחות מעניין ברבעון הראשון כי הדיבידנד כרגע יחולק רק מהרווח השנתי לפי המדיניות שהוצהרה.

אני שוב אבהיר, אני לא אחשב עכשיו שווי הוגן לבזן לפי מרווחים של 20+. אני כן אשמח לראות איך בזן יודעת לנצל את התקופה הזאת ליצירת "מכה" יפה. מעריך שנקבל לכך תשובות עם הדוח השנתי.

אם זה לא משתמע מדבריי, אז אני בהחלט נזהר מלהסיק על השפעות המצב על בזן, בטח ובטח לא מניח שבזן רק מרוויחה את כל המרווח העולה ולא נפגעת משום מקום. אני שמרן מטבעי, אך אני חייב להגיד שעל פניו המצב נראה כמו בוננזה לבזן.

עכשיו לטענות שלך:
1. לא היה לבזן שום רבעון "טוב" בזמן הקורונה. היה להם רבעון אחד פחות גרוע(שגם בו הפסידו, אך היה היחיד עם רווח תפעולי) וזה הרבעון השני, וזה ממש לא היה מפתיע כי בתחילת הרבעון מרווחי הזיקוק זינקו בחדות לתקופה קצרה לפני שירדו למרווחים שליליים לקראת סוף הרבעון, כך שאין שום הקבלה ושום הפתעה. בטח שבדיעבד תמיד אפשר להסביר את התוצאות וללמוד מהן לעתיד, אך כמו שכתבתי, זה לא המצב פה.

2. ההון החוזר והחוב יגדל בדוח של הרבעון הראשון. אתה יודע מה עוד אמור לגדול מאד ברבעון הראשון? ה-EBITDA. בכל מקרה, זה פחות מעניין ברבעון הראשון כי הדיבידנד כרגע יחולק רק מהרווח השנתי לפי המדיניות שהוצהרה.

אני שוב אבהיר, אני לא אחשב עכשיו שווי הוגן לבזן לפי מרווחים של 20+. אני כן אשמח לראות איך בזן יודעת לנצל את התקופה הזאת ליצירת "מכה" יפה. מעריך שנקבל לכך תשובות עם הדוח השנתי.
אני כמוך, מאוד אופטימי. אבל מחפש את הדברים השלילים.
יהיה מענין לראות כמה הם יחלקו בסוף. "הם" ממש לא רוצים לחלק וזה נובע בעיקר מלחץ בעלי מניות. מבחינם יש עוד הרבה מה להוריד בחוב (די בצדק).
עוד מעט גם יהיה על מה לריב בפטרוכימים, בכל אופן נעשה מענין.

בורסה 2008

Well-known member
אני איתך לגמרי בלחפש דווקא את השלילי באחזקות שלי ומה הסיכונים והחולשות, אבל אי אפשר סתם לזרוק שיש שלילי בלי שום הסבר. צריך לחפש הסברים להיבטים השליליים, וכרגע אני פשוט עוד לא מוצא אותם. כמו שאמרנו, עוד שבוע נקבל תשובות :)

yel5

Well-known member
לשמחתנו, פטרו1 עלתה יפה לאחרונה. זוהי המנה העיקרית.
ב 07.11.21 החליטה בזן על מדיניות דיבידנד בשיעור של עד 50% מהרווח.
נשמח לקינוח עשיר, בדמות קופון לפטרו1, עם חלוקת דיבידנד של בזן.

בורסה 2008

Well-known member
בוא נעלה עוד ספקולציה קטנה- למרות שעוד לא הוטלו סנקציות רשמיות על מגזר האנרגיה ברוסיה, מדינות רבות בעולם מסרבות לקנות ממנה נפט, מה שגורם לכך שהנפט הרוסי נמכר בהנחות מטורפות של יותר מ-20$.
מכירים איזו מדינה שהיא יחסית נייטרלית, ושאולי בית זיקוק שבתחומה יכול לנצל את המצב ולרכוש נפט גולמי במחירי סוף עונה?

• Haha
Reactions: dw

בורסה 2008

Well-known member
נחמד מאד שדה מרקר נזכרים לעדכן איזה שבוע אחרי הפורום פה :). אולי עוד שבוע גם כלכליסט וביזפורטל יצטרפו

dw

Well-known member
מנהל
בזן צריכה לפרוע כ 650 מלש"ח בשנת 2022 (פרעונות גדולים בסדרות ה', ו')
יש כסף בקופה אבל אם רוצים לצמצם מינוף אז אי אפשר יהיה להגזים יותר מדי עם חלוקת הדיבידנד, שזה משהו שכולנו מצפים לו בקרוב, אחרי דוח Q4 שצפוי להיות חזק.

למעלה