בחורות שמשתמשות במיניות שלהן לקידום

נושא מורכב

והאמת היא שרוב מה שאניהולך להגיד כבר נאמר כאן, אני רק אחדד את הדברים. אחת הנקודות שמהדהדת ברקע היא התפיסה שהטרדה מינית זה עניין של גברים נגד נשים והשאלה/תהייה האם אפשר להסתכל על איזה שבאה בהופעה פרובוקטיבית לעבודה או שמדברת דיבורים סקסיים על מעלליה או שמתגפפת בפרהסיה נחשבת כמי שמטרידה מינית. החוק היבש לא מכיר בהבדל במינו של המטריד אבל כמו ששמתם לב התפיסה הציבורית מכירה באקסיומה שאישה לא יכולה להתפס כמי שתטריד מינית. הסיכוי שגבר יתלונן על אישה בהטרדה מינית הוא מאוד נמוך בגלל הלחץ הציבורי ואישית אני חושב שהיחס הזה ישתנה רק אם יותר ויותר נשים יתלוננו על הטרדה מצד גברים ואז יעלו בכלל את הנושא של הטרדה מינית במקומות העבודה לדיון ציבורי. אולי כשיתחיל דיון כזה יתחילו לדון גם בהטרדה של נשים נגד גברים. אבל עד שלא יתחיל דיון ציבורי בנושא אני לא רואה מצב של תלונה נגד אישה על הטרדה מינית למעט במקרים מאוד חמורים. בקשר לשאלה המקורית של שימוש במיניות לצורך השגת מטרות וקידום בעבודה. אני חושב שהכל שאלה של מינון. להשקיע בהופעה ולבוא לבושה טיפ טופ לעבודה בצורה שמשדרת אלגנטיות וכבוד היא מבורכת בעיניי. כשזה הופך להופעה פרובוקטיבית או כשמדובר ברמיזות מיניות זה לא רק שלא מקרב אותי אל אותה אישה אלא מרחיק אותי. יש שני דברים עיקריים שצריך לשים לב אליהם - הראשון הוא הנכונות לקחת אחריות. אישה שבאה בהופעה מינית מוחצנת ומוצאת את עצמה מוטרדת או נכנסת לסיטואציות לא נעימות בגלל הצורה שבה היא מופיעה, רצוי שתיקח אחריות ולא תגלגל עיניים אחר כך על הגברים החרמנים שלא יכולים לשלוט בעצמם. אם היא בוחרת לשחק את המשחק המיני שתהייה מודעת לכללי המשחק. (להיות אחראית לדעת את כללי המשחק לא אומר להאשים את עצמה אם הדברים יוצאים מכלל שליטה, אלא לדעת איך לשלוט בדברים כדי שהם לא יצאו משליטה) בעצם השימוש במיניות שלה לקידום היא מנציחה את כללי המשחק הגבריים. אבל אם זו הבחירה שלה וככה היא רוצה לשוק את עצמה, אני אכבד את הבחירה שלה. הדבר השני שחשוב לתת עליו את הדעת הוא הכניעה לתכתיבי המשחק הגבריים. אישה כזו פוגעת לא רק בנשים שעובדות איתה במקום העבודה, אלא מקרינה על כל היחס הגברי לנשים בעולם העיסקי. בעיניי מעבר לזולות שהיא מקרינה היא מבטאת גם אגואיסטיות ורצון להתקדם למעלה על חשבון ועל גבן של חברותיה לעבודה וזו שאלה שמקומה בדיוק בפורום הזה. למה שאר הנשים שהקידום של אותה בחורה נעשה על חשבונן תוך פגיעה בהן צריכות לשתוק? אני מניח שאנחנו מסכימים ששוחד מעבר לזה שהוא כלי פסול גם פוגע בסביבה שמנסה לפעול במסגרת כללי המשחק הנורמטיביים. עצימת עיניים מול שוחד היא בדיוק כמו עצימת עיניים מול לבוש פרובוקטיבי או התנהגות מינית מרומזת שמסיטים את המדדים להערכה מכישורים וביצועים למתן טובות אישיות שמהן נהנים מעטים על חשבון כירסום ופגיעה (גם אם קטנה) בכל השאר. השאלה היא האם אנחנו מוכנים לשלם כל אחד את המחיר הקטן (שאם מכפילים אותו במספר האנשים שנפגעים הופך להיות למחיר מאוד גדול) בתמורה לזה שמישהו אחר יזכה בהטבות אישיות וקידום על חשבוננו. עכבר

mrona

New member
פורום נפגעי/ות הטרדה מינית

למה אתה מנהל את הפורום הזה? יש סיפור מאחורי זה?

את לא הראשונה ששואלת

יש סיפור, רק שמעבר למציצנות שבו, אין בו שום דבר רלוונטי לניהול של הפורום. ואם מתעקשים על תשובה ארוכה יותר, אז ל"סיפור" אין שום קשר אם אני מנהל את הפורום יותר טוב או פחות טוב. אני מנהל את הפורום בגלל מה שאני ולא בגלל ה"סיפור". עכבר

למעלה