בחירה חופשית לא?

lordjek

New member
צודקת

אבל, אם תשימי לב, זה שלא היה מבול כן מסתדר אם זה שה´ עומד מאחורי השואה. למרות שמליונים של גרמנים מתים לא מספיק טוב? רעידת אדמה בטורקיה, שטפונות באירופה, תאונות דרגים לרוב, לא מספיק?

dar האחת

New member
אם כך , לקח לו קצת זמן להגיב

חוץ מזה על איזה מליון גרמנים אתה מדבר? למה הרבה מאוד נאצים חיו חיים טובים בדרום אמריקה? למה הוא לא הגיע לשם האלוהים הכל יכול?

preacher

New member
מליוני נאצים נהרגו ע"י נביא האל

הדתי המאמין הידוע שליט"א הידוע בשם יוזף סטאלין.

dar האחת

New member
אז מה הקומוניסטים הם עושי דברו

של אלוהים? מדוע הוא בחר דוקא בהם?

lordjek

New member
דווקא?

מבחינת הדת כווולם עושי דברו. גם פרעה, שקצת ניסה לשחות נגד הזרם, וקצת חטף על הראש.

lordjek

New member
צחוק, צחוק

אבל הוא היה תלמיד סמינריון בילדותו, לפני שנכנס לפוליטיטקה...

preacher

New member
חשבתי שככה מבטאים את זה

אם לא אז לא. גם אני לא יודע גרוזינית - וגם לא רוסית.

ASSP

New member
תורה

אינו ספר של סיפורי מעשיות.אתה מנסה לנתח אותו פשוטו ,אבל אם תשים לב פשט וטפש הם אותם אותיות. תנ"ך הוא צופן קוסמי,רוחני. סיפור הגשמי מלא בסיפורים שדומים להגדות לילדים,או מידע לא רלוונטי לזמננו,אך בפנימיות סיפור מוסתרים חוקים רוחניים. הידע הרוחני של התורה מוסבר לעומק בספרי הקבלה. וידע הרוחני שמופיע בספרי רוחניות של המזרח הרחוק מאוד דומה אליו. החוקים האלה אכן מדברים על הדבר שכתבתי קודם יש השעיה בן סיבה לתוצאה בעולם שלנו. אני לא חסיד של הדת היהודית לומרות שאני כן חסיד של היהדות כתורה רוחנית ופילוסופיה של החיים כמו שהיא בא לידי ביטוי בקבלה. את המהות דומה אני מוצא גם בסוגים אחרים של הרוחניות. בעיני יהדות היא לא דת של ציווים הדורשים ביצוע ואם לא גהינום. התפיסה הזו שולטת בחלק גדול של העולם הדתי ,אך מהתעמקות שלי בנושא הגעתי למסקנה היא פרימיטיבית ולא נכונה כלל וכלל. ולגבי נקודה אחרונה .דתי וחילוני לא מהויות רוחניות. בעקר זה סטטוס חברתי.אתה יכול להיות דתי או חילוני זה לא משנה . הבחירה חופשית של האדם היא בין להיות אגויסט או לקחת חלק פעיל בדאגה לאחרים. "ואהבת לרעך כמוך"--> היא כל התורה על רגל אחת כדברי הילל הזקן. יש הרבה אנשים חילונים שרמתם הרוחנית גבוה פי כמה מרוב הרבנים הנחשבים בזמננו.

vizini

New member
פירושים אפשר לסובב לכאן או לכאן.

למשל, פשט וטפש הם אותם אותיות, כלומר מי שלא מבין את התורה כפשוטה טיפש. גם פשט ושפט הם אותם אותיות, כלומר מי שלא מבין את התורה כפשוטה, ישפט על מעשיו. וכן הלאה.

ASSP

New member
אמרת שיש סתירה בין תנ"ך

לבין מה שכתבתי. אך תפיסה שלך (שדומה לתפיסה דתית הנפוצה ביותר!!!!אולי אתה חרדי??!!) היא רק אחת מתפיסות אודות תנ"ך לומרות שלצערי הרב היא מאוד נפוצה. לעומת זאת התפיסה שלי של התנ"ך היא אחרת(הנובעת מלימודי הקבלה). בגלל זה בעיני אין שום סתירה בין תנ"ך להשעיה בין תגובה לתוצאה. P.S אם תהיה טיפה יותר נחמד לlordjek זה יכול לשפר אווירה בפורום
. יום טוב ASSP

dar האחת

New member
אפשר לנסות גם אחרת אם רק מקרבים

את היד חשים שזה חם ולא ממש נפגעים! המסר הכי חשוב שיש דברים שכדאי ורצוי לנסות גם אם הם כרוכים בכאב כי כך מגלים דברים ומפנימים הכי טוב ולפעמים כדאי להאזין לבעלי נסיון ולא לנסות להמציא את הגלגל....אבל הכי חשוב זה שצריך לחשוב , כל הזמן ולשאול ולחקור ואם לא יודעים לא להסתתר מאחורי איזה מסתור בדמות! כדאי לראות את האתר של שס ולראות באופן הכי מוחשי שאפשר איך נולד האלוהים!!

Holy Crap

New member
שחכת את הפרט הקטן הזה

שאם לא תגע בנר למרות שאתה לא רוצה יהרגו אותך בייסורים ככה זה בשבילי על כל פנים

ASSP

New member
היי Holy Carp.

אני דווקה מבית חילוני ובית הספר חילוני. ואולי בגלל זה לעולם לא האמנתי בתפיסת עולם שאתה מציג: "או שתעשה מה שאתה לא רוצה (שמתחבא מאחרי הטיעון שאנשים חייבים לעשות דברים אפילו אם הם לא רוצים ) או שתלך לגהינום" אלה תמיד חיפשתי את הצלחה ומילוי בחיים . בגלל שדתות היום מאוד רחוקות מעקרונות שעליהם נברא העולם רק מעטים יודעים היום מה זה באמת גהינום,גן-עדן ובחירה חופשית. כמובן שאתה לא חייב לעשות מה שאתה לא אוהב. להפך אתה צריך לחפש את הכיוונים שיביאו לך סיפוק מהחיים. וזו גם כוונה של הבורא. ככוונתו היא לעזור לנו. כל עניין של הדרך לאלוהים(התפתחות רוחנית) היא אינה לסבול על-מנת לקבל חלקה טובה בעולם הבא,אלה ללמוד לבחור לקבל החלטות נכונות שיביאו אותנו למציאות שבא אנחנו נהיה הרבה יותר שלמים עם עצמנו, הרבה יותר מאושרים. ועוד פאם זה לא עניין של הביצוע של ציווי האל,על מנת לקבל פרס אחרי מוות,אלה חיפוש אחרי נתיב ההצלחה בחיינו. בהצלחה וכל טוב ASSP

L7

New member
"בחירה חופשית"- טריק לוגי של הדת

כי אחרת כיצד יתמודדו עם המתנגדים והמפרים את הוראות הדת?

גהנום

סתם טריק שאנשים המציאו כדי לשלוט בך ולגרום לך לעשות כרצונם, זה לא באמת קיים. תעשה מה שבא לך.

lordjek

New member
אתאיזם

טריק לוגי שאנשים המציאו כדי להסיר מעצמם את האחריות, ולעשות מה שבא להם. או, כמאמר חז"ל: "מעולם לא ביקשו ישראל לעבוד עבודה זרה, אלא כדי להתיר לעצמם את העריות"

vizini

New member
שטויות. תן דגמא אחת למדינה לא דתית

שבה מותר לכולם לעשות כל מה שבא להם.

lordjek

New member
בריה"מ

אשר הרשתה לעצמה כתוצאה, להרוס כנסיות, לרצוח מליונים, להתעלל באנשים כאילו כלום, על בסיס אתאיסטי מדעי.

למעלה