תורה
אינו ספר של סיפורי מעשיות.אתה מנסה לנתח אותו פשוטו ,אבל אם תשים לב פשט וטפש הם אותם אותיות. תנ"ך הוא צופן קוסמי,רוחני. סיפור הגשמי מלא בסיפורים שדומים להגדות לילדים,או מידע לא רלוונטי לזמננו,אך בפנימיות סיפור מוסתרים חוקים רוחניים. הידע הרוחני של התורה מוסבר לעומק בספרי הקבלה. וידע הרוחני שמופיע בספרי רוחניות של המזרח הרחוק מאוד דומה אליו. החוקים האלה אכן מדברים על הדבר שכתבתי קודם יש השעיה בן סיבה לתוצאה בעולם שלנו. אני לא חסיד של הדת היהודית לומרות שאני כן חסיד של היהדות כתורה רוחנית ופילוסופיה של החיים כמו שהיא בא לידי ביטוי בקבלה. את המהות דומה אני מוצא גם בסוגים אחרים של הרוחניות. בעיני יהדות היא לא דת של ציווים הדורשים ביצוע ואם לא גהינום. התפיסה הזו שולטת בחלק גדול של העולם הדתי ,אך מהתעמקות שלי בנושא הגעתי למסקנה היא פרימיטיבית ולא נכונה כלל וכלל. ולגבי נקודה אחרונה .דתי וחילוני לא מהויות רוחניות. בעקר זה סטטוס חברתי.אתה יכול להיות דתי או חילוני זה לא משנה . הבחירה חופשית של האדם היא בין להיות אגויסט או לקחת חלק פעיל בדאגה לאחרים. "ואהבת לרעך כמוך"--> היא כל התורה על רגל אחת כדברי הילל הזקן. יש הרבה אנשים חילונים שרמתם הרוחנית גבוה פי כמה מרוב הרבנים הנחשבים בזמננו.