בחירה חופשית לא?

vizini

New member
אין שום דבר פילוסופי בקורבנות.

פשוט שריד לתקופה פגנית. הבעיה היא שהיהדות (וגם דתות אחרות) לא מסוגלות להתנתק משורשיהן הפגניים, ולא מסוגלות לשום סוג של קידמה. ועוד משהו - אין קשר בין אתאיזם למסורת יהודית. גם אין קשר בין חרדים למסורת יהודית...

lordjek

New member
בשבילך

אנא דבר בשם עצמך. אם אצה לא רואה קשר, אמור "אני לא רואה קשר בין... לבין...". כי זה שאתה לא רואה אותו לא אומר שהוא לא קיים.

dar האחת

New member
אני באמת לא רואה שום דבר רוחני

בדת. אמונה זה כבר משהו אחר ולאורך כל הויכוחים כאן אני מבדילה בין שני המושגים הללו. הדתיים מאוד אוהבים להחשב יותר "רוחניים" . אני חייבת לומר שהם מאוד מצליחים בשווק רוחניותם , כי הרבה חילונים מתפתים לחשוב על דת כרוחניות צרופה. האמת הפשוטה שזה ממש לא כך. שום מחשבה פילוסופית איננה מצדיקה קורבנות , שחיטת תרנגולות שישאו בדמם המרוח את חטאי בני האדם ואין שום רוחניות באל נוקם ואסונות "לטובה"

lordjek

New member
ובכן

לא רק הם. מדינת ישראל מפוצצת לעיפה ביוגים מרחפים, מתקשרים עם חוצנים, ורואי הילות למינהם. והיות אני עצמי מטפל בשיטה ביואנרגטית הנראת "אור-הבינה", ויוצא לי לפגושרבים מן הקהל הזה, הרשי לי להציג את השקפתי על רוחניות. לדעתי, אדם רוחני הוא אדם אשר מודע לחיים, לעולם שמסביבו, ומנסה להשתפר. זהו, רק זה מספיק, כי כדי להגיד "טעיתי", ולא " הם טועים", כדי להגיד "זו אשמתי" ולא "הם אחראיים", דרוש הרבה כח פנימי. אדם כזה הוא הוא בעל תשובה האמיתי, אבל על זה בפעם אחרת.

למעלה