בחירה חופשית לא?

vizini

New member
נתת בדיוק דוגמא הפוכה

בבריה"מ כמות החוקים שהגבילו אדם מן הישוב עולים בעשרות מונים על כל מדינה נורמלית אחרת. כי על זה מדובר, אם עוד לא הבנת. על ההגבלות על הפרט. כי אם אתה מסתכל על עם או מדינה, היהדת לא תמצא במקום טוב במיוחד, לאור הציוויים להשמיד את עמלק ואת כל עמי כנען, לרצוח מליונים, להתעלל באנשים (ואפילו בחיות וברכוש!) כאילו כלום, על בסיס דתי.

lordjek

New member
נכון

אלא שאתאיזם יותר גרוע, ע"ע בריה"מ. שם אתאיזם היה עילה לפגוע בזכויות אנשויות בסיסיות, שכן בהעדר סמכות רוחנית, כל החפץ נוטל רשות. הממשלה הקומוניסטית הגדירה את הסולם הרוחני, אשרר יצא אפילו יותר מעוות מזה של קנאות דתית. מסכנה שלי: עדיף דת ממוסדת המצמאות חדשניות.

עמלק

New member
אתה מסובב דברים

לא האתאיזם הוא שהביא את הקומוניזם אלא האתאיזם היה חלק בתוך הקומוניזם. הטלת האשמה הכוללת על האתאיזם הוא דמגוגיה מיותרת, אינך בין בורים...

האתאיזם בכלל לא היה הדבר

הגרוע ביותר בברה"מ. על כל פנים החל משנות ה-60 הדת לא ממש נרדפה, למרות שהיו הגבלות מסויימות. ולעומת זאת היו השלכות חיוביות בהחלט: חופש מלא מכפייה דתית. בני לאומים שונים, ממוצא דתי שונה, יכלו להתחתן חופשי חופשי חופשי. שוויון זכויות מלא לנשים בענייני נישואין\גירושים. תחבורה ציבורית בכל החגים וסופי שבוע. חנויות ובתי מרקחת תורנים בכל החגים וסופי שבוע. מי שפגע בזכויות בסיסיות במשך כל ההיסטוריה, נעשה לרוב בשם הדת. נתחיל מהזכות הבסיסית ביותר: הזכות לחיים. הרי שפיכויות הדמים הנוראות ביותר בוצעו בשם הדתות בארצות רבות כמו צרפת (הוגנוטים), אירלנד, הודו, לבנון, ניגריה, האינקוויזיציה, העלאת מכשפות על המוקד באירופה. האכזריות המתוארת בתנ"ך (סקילת אישה שליקטה מָן בשבת). מה זה דת ממוסדת? אם הכוונה לחופש מצפון, לחופש הפולחן הדתי במידה שאינו פוגע באחרים, בהעדר כפייה דתית, בהפרדה מוחלטת של הדת מהמדינה, אז מובטחת לך תמיכתם של כל האתאיסטים.

lordjek

New member
סגור על זה?

שדת לא נרדפה החל משנות השישים? (אתה מוזמן לדבר עם כמה ממסורבי עליה על הנושא). בברית המועצות נכפה הקומוניזם במקום הדת, ומי העז לומר דבר נגד המפלגה - נשלח למקום שהיה לוקח שבועיים להגיע לשם ברכבת. חופש הדיבור, חופש ההתאגדות, זכות לרכוש, קופחובברית המועצות לא בשם הדת - בשם הקומוניזם. במשור אשר הוציא להורג מיליונים מאזרחיו, זכות לחיים? מה זה? וזה מאפיין משטרים אתאיסטייים, כמו צרפת אחרי המהפכה הראשונה: טוטליטריזם דתי כביכול, הפך לטוטאליטריזם מדיני לגמרי. ואלה לא הססו לפגוע בזכויות מתנגדיהם. אז אנא ממך, אל תגיד שמשטר דתי אכזרי יותר ממשטר אתאיסטי.

א. אפשר להביא דוגמאות

של משטרים שביצעו זוועות לא בשם הדת. אף אחד לא התווכח עם זה. ב. אבל דוגמאות אלה יהיו במיעוט קטן. רוצה התחרות? מי ימצא יותר דוגמאות "נגד השני"? אני מתנדב לעזור גם לך בליקוט הדוגמאות שלך (למשל טורקיה, בה הצבא החילוני "עומד על משמר הדמוקרטיה"). ג. בשנות ה-60 ואילך, אם הייתָ סתם דתי, אף אחד לא היה מפריע לך בברה"מ להתפלל, ללכת לבית הכנסת\כנסיה\מסגד, לקנות מצות\קוליץ´, לימול\להטביל את התינוקות. לא אמרתי שלא היו הגבלות מסויימות וקשיים, אך אין להשוות אותם עם האינקוויזיציה, העלאת מכשפות על המוקד, שחיטת ההוגנוטים, הטבח ההמוני בהודו\ניגריה\לבנון וכו´. אולי לפי ה"לוגיקה" העקומה שלך. ד. שאר הדברים לא קשורים לנושא, וגם הם מוגזמים בלשון המעטה. אנשים דיברו חופשי נגד המפלגה ונגד הכל. אם הם עשו פומבי לדבריהם, הזמינו כתבים זרים, הדפיסו את דבריהם וכו´, זה דבר אחר. וגם לא מיהרו מייד לשלוח אותם לסיביר. אני מדבר על שנות ה-60 ואילך. בבקשה לא צריך להגזים\לשקר. ה. התעלמתָ מכל הדברים החיוביים שמניתי בברה"מ האתאיסטית: הפרדת הדת מהמדינה, שוויון לנשים בדיני משפחה, תחבורה ציבורית ושרותים אחרים בכל החגים.

lordjek

New member
סליחה?

כעת אתה תספר לי איך משפחה שלי חיה? עם כמה אסירי ציון יצא לך לדבר? מאיפה הוצאת את השטויות הללו? נכון דת הופרדה מן המדינה, והוחלפה בקומוניזם. אם אתה מטיל ספק בכך שקומוניזם זה דת, לך דבר עם פנסיונרים רוסים. יספרו לך על גן העדן הקומוניסטי, והגהנום הקומוניסטי, ואיך צריך לחיות את החיים. תחבורה ציבורית בסופישבוע? אתה מוכן להחליף אתזה בחופש הדיבור? בן-אדם, אתה זול...

אני לא סולח לך

דמגוג, שקרן ואידיוט. עדיף שתחזור לגיבוב המילים חסר המשמעות שלך מאשר לעסוק בשקרים ובדמגוגיה דבילית.

preacher

New member
סליחה, אבל מה הקשר?

אתאיזם הוא חוסר אמונה באל. הסיבה להאמין באתאיזם יכולה להיות רק אחת: שאתה לא מאמין בקיומו של האל. אם מדינה מסוימת רדפה דת בשם הקומוניזם זה לא קשור לעניין, כי קיומו של אלוהים כלל לא מושפע ממה שבני אדם עושים בשם הדת או האתאיזם. זה לא עניין של "מה יותר טוב לנו" - אלא של מה אנחנו חושבים שנכון.

קיבלת חופש בחירה.. מה לעשות..

ומה רע בלהסיר מעצמך אחריות?.. נשמע לי נהדר, סמוך על אלוהים, ותן לו לארגן בעבורך את העניינים, שכב.. הירגע, ותהנה מהנסיעה. ודיי עם הציטוטים אני לא מבין אותם.. עברית עתיקה ומוזרה. אחד הבחירות שלך זה גם לעשות מה שאחרים אמרו לך שאתה חייב ואי אפשר אחרת, זאת גם בחירה וזה בסדר.

L7

New member
כמדומני שהדתיים טוענים שה´ ישמור

לאתאיסטים אין שומר. הם נאלצים לשמור על עצמם ולסייג את עצמם. בבתי הכלא רוב האסירים מאמינים. האתאיזם מופיע בשכבות סוציואקונומיות בעלות אחריות ומשמעת עצמית.

יאנוס

New member
לורדג´ק עוד טריקים והמצאות

אמונה באל זכר: המצאה של גברים כדי לדכא את הנשים. נישוק מזוזה: המצאה של הדתיים לחטוף חיידקים. הנחת תפילין: המצאה של הדתיים כדי להפחיד אנשים.

lordjek

New member
עוד טריקים

אתאיזם: עוד עילה לחוסר אחראיות, חוסר השכלה, ודרך קלה ללעוג לסביבה. רבותי, יצא לי לפגוש אנשים שאינם מקיימים מצוות, אבל הם מספיק משכילים ומפותחים רוחנית כדי להציע תחליף הוגן. מה יש לכם?

L7

New member
דת איננה בהכרח "רוחנית" .היהדות

רוחנית כשם שחוקי המדינה - רוחניים. מדובר באוסף תקנות וחוקים המכונים מיצוות. רוב הפעולות הדתיות הינן מכניסטיות לחלוטין. גם התפילה - פיסגת הרוחניות שלה הסוטה ממילמול טקסט קבוע ומקובע הינה בשיא הרוחניות ברמת שלוש המישאלות מדג הזהב הפילאי.

vizini

New member
אתאיזם אינה עילה לחוסר אחריות.

בוודאי לא לחוסר השכלה. אלה ממש דברים והיפוכם. בקשר לרוחניות הדת - ספר לנו בבקשה כמה מן המצוות ה"רוחניות" עוסקות בטבח בהמות לצורך קרבן "רוחני"?

lordjek

New member
יפה

אתאיזם בארץ מהווה אחלה עילה לא להכיר מסורות יהודיות, את העברית הקלאסית התנכית, וביטויים ארמיים מן התלמוד. וכאן העלת בדיוק את הבעיה: אניש פורום האתאיזם לא מזהים את השרשרת הלוגית שמקשרת בין רוחניות לפולחן דתי, ובגלל זה פעולות כמו הקרבת קורבנות נראות כה ביזאריות. אילו משיהו ניסה לבדוק את הרקע הפילוסופי של תורת הקורבנות...

למעלה