בחירת אמצעי מניעה

babi12

New member
בחירת אמצעי מניעה

אני יודעת שהיה כאן השבוע דיון בנושא של דיאפרגמה . אבל בכל זאת, החלטתי לנגוע בזה שוב וקצת להרחיב. אני מעדיפה להמנע מגלולות בגלל השינוי ההורמונלי שכרוך בהן, וגם בשגלל מידע שיש לי על ירידה בחשק המיני שקורה עם נטילתן. אני מתלבטת לגבי דיאפרגמה וקוטלי זרע למינהם ( משחה, נרות, ספוגית ). מכל בעלות הניסיון ( ובעלות הידע ) אשמח לשמוע. תודה :)

אני לא יכולתי להנות מנושא

הקוטלי זרע. זה כל כך פוגע בסופטניות שגם ככה היא נפגעה. לי מאוד נוח עם ההתקן.

ענתש

New member
גם אני באותה הסירה - אסור לי

הורמונים. הרופאה שלי המליצה על קונדומים בשילוב קוטלי זרע כ"מתכון מנצח". אבל הבעיה היא שכל העזרים האלו נורא תלויים במשתמש מבחינת יעילות - טעות קטנה בשימוש ואת עלולה להיות בהריון. השאלה היא כמה חשוב לך לא להיות בעוד הריון... זו השאלה האמיתית. לפי זה בחרי את אמצעי המניעה שלך. קונדומים הם 87% (סטטיסטיקה) אפשר לשלב אותם כדי להעלות את היעילות. אבל אני אמרתי לרופאה שאני מאד מאד לא רוצה עוד הריון ואני לא חושבת שהפלה היא אמצעימניעה ולכן אני חייבת, האחריות ההורית שלי, היא לא לקחת סיכון. להשתמש בדבר הכי בטוח שיש ללא הורמונים (שזו מגבלה בריאותית מבחינתי). אז שמתי התקן בלי הורמונים. הוא יעיל ב-99% ובכל זאת ברגע שיחזור המחזור (אני מניקה) אני גם אשלב אותו עם שיטת-המודעות-לפוריות כדי לנטרל גם את האחוז הנוסף. הייתי פעם על השולחן של חדר הניתוח בהפסקת הריון, לעולם לא עוד. מצד שני - אני גם לא מוכנה לעוד ילד בשנים הקרובות, זה יבוא על חשבון יותר מדי דברים שחשובים לנו כמשפחה. והנה קישור מצויין שם כתוב לכל אמצעי מניעה מה אחוזי הבטיחות שלו בשימוש מדוייק וגם מה אחוזי הבטיחות בשימוש שהם קוראים "שימוש טיפוסי" שזה אומר שעושים טעויות אנוש. סטטיסטיקה מצויינת שעוזרת להחליט לדעתי.

מאז

New member
תשמעי, הקישור הזה מעניין...

יש שם כמה אמצעים שכמעט יכולים להיות בשימוש אם רוצים להשיג הריון...

rnati

New member
באמת לחלק מהדברים

יש יותר סיכויים מאשר להריון ספונטני ( לא יודעת אם
או
)

גוליגל

New member
קישור מוצלח מאוד../images/Emo45.gif

בסופו יש הערה יבשה כזאת - "זוגות שנמנעים לחלוטין מיחסי מין, לא חווים כל הריון בלתי רצוי. לזוגות רבים קשה להתמיד בטכניקה זו"

מעיןבר

New member
אנחנו שילבנו

קונדומים עם המודעות לפוריות - לא הושג הריון. מצד שני, גם מניסיונות ממוקדים אין כרגע עוד הריון

ארנט

New member
שאלה על התקן ../images/Emo41.gif

אז עד אתמול הייתי בטוחה שאני אתחיל שוב עם גלולות (אחרי שיגיע המחזור כמובן) ושאני לא יכולה לשים התקן מכיוון שעברתי בעבר הריון מחוץ לרחם (והתקן לא מונע זאת). אולם אתמול הגניקולוג סיפר לי על ההתקן עם ההורמונים והמליץ לי עליו במקום גלולות (אמר שאין בו את הסיכונים של הגלולות, כמו עלייה בסבירות סרטן השד ויש לו רקאת חסרון המחיר). מה אתן אומרות? מישהי מכירה/ משתמשת? ממליצות?

ענתש

New member
הוא טועה.כירורגית השד שלי אמרה לי

בפירוש שיש לו בדיוק אותו סיכון לסרטן השד כמו גלולות (זו הסיבה שאסור לי הורמונים. סרטן תורשתי במשפחה) והיא אוסרת עליי את המירנה (זה ההתקן עם הגלולות). חוץ מעניין ההורמונים זה אחלה התקן - מקטין ומחיש את הדימום וכאבי המחזור ומפריש כמות קטנה ומקומית של הורמונים כך שהוא פחות מזיק מגלולות. לי נשאר לבחור רק בהתקן הרגיל וגם אני עברתי הריון מחוץ לרחם. זה לא אמור להעלותאת הסיכון אלא רק לא למנוע אותו. מכיוון שעברתי אחד אני בקבוצת סיכון ולעולם אני אהיה, אמצעי מניעה שמונע ביוץ היה יותר טוב עבורי בגלל שהוא כן היה מוריד את הסיכון להריון מחוץ לרחם (כי הוא מונע את הביוץ לגמרי) אבל אין לי ברירה. הכירורגית שד אמרה לי שהסיכוון גדול יותר מסרטן השד מאשר מהריון מחוץ לרחם לכן עדיף שאני לא אקח הורמונים כל זה, כמובן, נכון רק עבורי ועבור הסיפור המשפחתי שלי. אני ממליצה לך להתיעץ בכירורג שד טוב שיסתכל על הנתונים ויביע דיעה.

../images/Emo45.gif נכון

יש על זה ויכוח. מצדדי ההתקן נשבעים שההשפעה שלו לרוב מקומית (רק על הרחם והשחלות) ורק קבוצה קטה של נשים מדווחת על השפעות "רחוקות" יותר, כמו גודש בשד. אחרים טוענים שלא ניתן להניח השפעה מקומית, גם אם המינון נמוך וההפרשה היא ישירות לרחם (ולא דרך הפה, כמו גלולות.) אם המחזור הבסיסי לא מאוד כבד, אני חושבת שהתקן נטול הורמונים הוא פתרון מצויין. כאמור, ההתקן עצמו לא מעלה את הסיכון להריון מחוץ לרחם, פשוט לא מונע אותו. ניתן, אגב, כדי לצמצם סיכון להריון מחוץ לרחם להשתמש גם בקונדום בימים סביב הביוץ.

ארנט

New member
תודה על המידע- ענתש ואמא של פלפלון

אז אם הסבירות לסרטן השד זהה- מה היתרון של ההתקן? בכל זאת הרי מדובר בהכנסת גוף זר לרחםוכבר שמעתיעל סיבוכים שונים בעקבות זאת. ענתש- אצלך הסיפור נשמע ממש מורכב. גם אצלי זה לא פשוט- אצלי במשפחה יש מקרה אחד של סרטן השד (אחות של אמא שלי) אבל נאמר לי שזה לא מכניס אותי לקבוצת סיכון באופן משמעותי (מכיוון שלא מדובר באמא/ סבתא שלי). מה שכן- יש אצלנו במשפחה ה-מ-ו-ן מקרי סרטן שונים ומגוונים, כך שאני בכל מקרה חוששת. . מצד שני, אני יודעת שהתקן מגביר סיכוי להריון מחוץ לרחם.... אבל מכיוון שאני בקבוצת סיכון להריון כזה, אני חוששת להשתמש באמצעי מניעה שלא ימנע זאת. ושימוש בקונדומים.... טוב, נו אני לא צריכה לספר לכן שזו חוויה מפוקפקת.... אה ועוד משהו- רירית רחם שלי לא ממש חזקה (לפני ההריון של הבכור סבלתי מדימומים רבים וטופלתי בהורמונים ואחרי כל לידה אני מדממת בערך חודשיים) ושכחתי לשאול את הגניקולג האם אמורה להיות איזו השפעה של זה על ההחלטה שלי... אז מה אעשה? אני חושבת שאבדוק אם מי עוד אפשר להתייעץ, איזה מומחה בתחום.

ארנט

New member
תיקון טעות- "אני יודעת שהתקן אינו

מגביר סיכון".... אופס

nubi

New member
התקן עם הורמונים

זה בדיוק כמו גלולות. אותם החומרים.

פלגיה

New member
יש לי אחיינית

שנולדה כתוצאה משימוש בדיאפרגמה (+מחזור ביוץ של 26 יום+הנקה) זה מה שאני יודעת. לגבי ירידה בחשק המיני בעקבות לקיחת גלולות - אצלי זה היה רק בחודש הראשון, ולא אחר כך. לפי הקישור שענתש הביאה, אצל נשים לאחר לידה השימוש בספוגית לא מאוד בטוח (20 אחוז סיכוי לכניסה להריון בשימוש מושלם)

לא ניסיתי דיאפרגמה

אחרי כמה חודשי קונדומים (כן, זו אני שהשתמשה בקונדומים רק בתור נשואה ובעיקר בתקופה שהיא הכי רצתה ילדים, זה היה אחרי גרידות, כשהייתי חייבת לחכות לכמה בירורים רפואיים) נשברתי ושאלתי את הרופא אם לא עדיף דיאפרגמה והוא אמר שלמיטב ידיעתו (אני מניחה שהוא לא השתמש בזה על עצמו) זה עוד פחות נעים מקונדום. קוטלי זרע, למיטב ידעתי, לא מספיק אמינים. אם אפשרי, אני בעד ההתקן נטול ההורמונים או, בנסיבות מסויימות, עם הורמונים.

lulyK

New member
גם אני לא מרגישה נוח עם

חזרה לאמצעי מניעה הורמונליים. בין יותם להריון הנוכחי חזרתי לשיטת המודעות לפריון שבה השתמשתי גם בשנתיים שלפני ההריון הראשון. בשבילי זה עובד מצויין (מחזור מאד מאד מאד מסודר). מצד שני, אחרי הילד הבא
אני לא בטוחה שאהיהי מוכנה לקחת אפילו סיכון קטנטן להריון. לא יודעת מה לעשות (בניתי על קשירת צינורית הזרע אצלו אחרי שנגמור עם הילדים, אבל זה עוד נראה אפילו לי מוקדם מיד
).

ענתש

New member
מה יש לכם מהקשירה הזו ?

בעלי הציע לעשות. אסרתי עליו.... זה ש*הוא* החליט שהוא לא רוצה עוד ילדים זה לא אומר שהוא לא ישתכנע ממני בעוד כמה שנים. הורדתי אותו מזה. לדעתי מפחיד לעשות דברים כל כך לא הפיכים. התפשרנו על התקן ל-5 שנים ואז נדבר....

lulyK

New member
קודם כל - לא מדברת על עכשיו ../images/Emo13.gif

שנית - אני חושבת שאנחנו מבוגרים מכם. שלישית - למיטב ידיעתי זה לא כל כך לא הפיך (אבל ידיעתי מתבססת על קשירת הצינורית שביצע ויקטור ניומן בצעירים חסרי מנוח
).

ענתש

New member
אחלה מקור מידע ../images/Emo6.gif

באותה מידה אפשר להעיר גם את המתים - לא ?
(אני רק מנחשת כי פיספסתי את התחלה הפרק היום.. אני אראה בשידור של 11, לא לגלות לי
)

lulyK

New member
לאמ גלה, למרות שיש לי

הרבה מה לגלות (זכיתי היום בצהריים להקרנה פרטית של 2 הפרקים האחרונים...... תענוג צרוף).

למעלה