בחירת אמצעי מניעה

גומית

New member
ואגב, אני לא יודעת מי הוא בן זוגך

אבל בן זוגי לוקח אחריות גם בנושא זה. הוא לא "....יעמוד בצד בפרצוף של "זה לא עינייני"? ...."

גומית

New member
לא יקירתי, לא "בא לי להתנגח"

(אני הייתי בוחרת בז'רגון אחר אבל, מילא ) מסכימה עם נקודת המוצא ולא מעבר לכך. לשבת בחברותא נשית ולקונן על עולמנו האכזר ועל אי הצדק שנגרם לנו מעצם היותנו נשים זה לא הסגנון שלי. יש עובדות ביולוגיות שלא ניתן להתווכח עליהן ונכון להיום, רק נשים יולדות ולכן רק נשים תוכלנה לעבור את כל הבדיקות שמסביב. כשחושבים על זה לוגית, הגיוני שיוצע פתרון כירוגי מונע - לנשים מעצם היותן אלו שמכילות את ההריון. (ואם לדוגמא תחליפי בן זוג, זה גם יכול לקרות, את יודעת (ולא, לא אצלך, כמובן
)). בסופו של דבר אף אחד לא אילץ אותך לבחור באפשרות הזו. למיטב ידיעתי יש אלטרנטיבות. אוכל לחלוק עימך אם תרצי.

neta2

New member
את יודעת, אם כבר הזכרת "כשחושבים

על זה לוגית", אז באמת כשחושבים על זה לא לקוחים בחשבון,שאעשה קשירת חצוצרות כי אולי מחר ניפרד וזה כבר יהיה האמצעי הבטוח לחיי ההוללות הפרועים שיזדמנו לי, ממש לא. לפחות רובנו, בינתיים מתכננות חיי מין עם הבעל הקיים. כשנעזוב אותם, נחשוב כיצד עלינו להיזהר. ם כבר לחשוב לוגית, אולי גם כדאי לקנות את הגלולה של היום אחרי.. מי יודע מתי נזדקק לזה?

mummy

New member
הלוגיקה שלך מוטית מיסודה

ולא מדובר פה על סגנון. מדובר פה על להכיר בעובדה שעולם הרפואה הוטה במשך שנים לטובת נקודת המבט הגברים, ולו משום שרובו היה (ועודנו?) מורכב מגברים שזו, מה לעשות, נקודת המבט שלהם. חבל שאת מסרבת להכיר בזה, ומנגד, נראה שהטמעת והפנמת לחלוטין את המסר שלהם, כמו גם את נקודת המבט החד צדדית הזו. מה שחבורת ה"מתחסדות" כמו שקראת להן כאן עושה, בניגוד אליך, זה לא לקבל כמובן מאליו את מה שהממסד אומר לנו, לעלות שאלות, לפקפק ולבקש תשובות, בעיקר במקומות שבהן הנפגעות העיקריות (אם לא היחידות) הן אנחנו. הנשים. אם לך נוח יותר לעצום עיניים, אז בבקשה. אל תתני לנו להפריע לך. אם את בכל זאת מוכנה לראות את זה מהכיוון השני (וכן, אין מה לעשות; כרגע מדובר בשני כיוונים מנוגדים שעומדים זה מול זה) - אז אומנם רק נשים יולדות, אבל חוץ מאחת, כולן צריכות גבר בשביל שהתהליך הזה יתחיל. אפשר להשאר ברמה השטחית הזו, ולהגיד - ההריון אצלך, אז תסבלי רק את בכל מה שקשור לזה - החל מכניסה להריון (ראי ערך טיפולים, וכיצד הממסד הרפואי יודע או לא (לא) לטפל בבעיות פריון של גברים לעומת נשים); דרך מניעת הריון (הדיון הנוכחי) ולמה שלא נמשיך ללידה (בואי נשאיר את הגברים בחוץ, שיחכו עם הסיגר במסדרון; הרי זה לא קשור אליהם); גידול ילדים, הורות ואם כבר הגענו, אז אולי גם בישול (כי צריך להאכיל אותם), הלבשה וכן הלאה וכן הלאה. מצד שני, אפשר להכיר בעובדה שבשביל הריון צריך שניים, ושאם רוצים למנוע אותו יש לפחות שני גורמים עצמאיים שאחראים להווצרותו שכל אחד מהם בפני עצמו הוא מערכת ביולוגית שניתן קודם כל להבין אותה, ללמוד אותה ואז אולי גם לדעת מה צריך לעשות כדי שההריון לא יקלט (אמנם בגוף האישה, אבל אז מה). זו הלוגיקה האובייקטיבית שצריכה להנחות את התהליך הזה - ואת אמרת לוגיקה. ולא הלוגיקה שמנחה אותה בפועל - הלוגיקה שאת תארת (זו שאומרת "את בהריון, אז תעשי את משהו כדי שהוא לא יקרה; מה את רוצה מהגבר לעזאזל") הלוגיקה הזו רק מחדדת מדגישה ומבהירה עד כמה באמת יש אי צדק באופן שבו מתנהל התחום הזה של פריון ואי פריון בעולם הרפואי המערבי. אם היו פועלים לפי הלוגיקה האובייקטיבית הזו - אז היה בעולם הרפואה משהו שיקביל לגניקולוגיה נשית שמתמחה בסוגיות של פריון ומערכת המין הגברית. מה, אין להם כזו? אין להם בעיות לפעמים? הם לא צריכים טיפולים, אבחונים, וכן הלאה? כנראה שלא. לא לפי הרפואה המערבית. אם היה מי שמוצא לנכון לנתח, להכיר, ללמוד את מערכת המין והפריון הגברית, אולי היתה גם אפשרות על בסיס הידע הזה לפתח אמצעי מניעה. אבל אין כאלה כאמור. כי התפיסה הבסיסית היא שהולדה ופריון זה לא בעיה של גברים. אז אף אחד לא פיתח הורומונים בשבילם, אף אחד לא חושב שזה נורמלי לקשור צינורית זרע, לעומת קשירת חצוצורת וכריתת רחמים שהיא עניין של מה בכך בהרבה מאד מקומות. כל מה שעלה כאן, זה טרוניה צודקת כנגד הקו שמנחה את עולם המחקר הרפואי שאומר שפריון זה בעיה של נשים בלבד. יש באמירה הזו כשל לוגי כל כך בסיסי, שבאמת, באמת, צר לי אם כאישה את לא רואה אותו זועק אל מול עינייך.

ח ב י

New member
"פריון זו בעיה של נשים בלבד"-דוגמה

לצערי נתקלתי, אצל חברה טובה שלי במקרה שבו האישה (חברתי) עברה בירור בשל אי פוריות כולל באמצעים פולשניים ומכאיבים (למשל צילום רחם), ורופא הנשים שטיפל בהם כזוג לא העלה בדעתו אפילו לברר את ספירת הזרע של בעלה. מה שהתברר בסוף, שספירת הזרע שלו אפסית!, והם צריכים הפריית מבחנה בשיטת מיקרומניפולציה (קרי חירור הביצית על מנת לאפשר לזרע בודד לעבור). העולם שלנו מנוהל ע"י גברים גם באספקט הטיפול באי פוריות וגם במניעת הריון. ולראיה, בישראל של שנת 2004 אפשר להעביר אישה 7 מדורי גהנום בלי לבדוק את הגבר!

עמית@

New member
זה רופא לא אחראי ולא מקצועי -

כל רופא פוריות מקצועי יעשה בדיקת זרע כא' ב' של ברור פוריות.

ח ב י

New member
מסכימה איתך, אבל יש גם כאלה.

אולי זה קשור רק לחוסר המקצועיות של הרופא ואולי בכל זאת זה קשור להלך הרוח שאומר שקודם כל האשה, בענייני פריון כמו בענייני המנעות מהריון.

ככל שידוע לי דוקא בודקים קודם את

הגבר מאחר והרבה יותר קל לבצע בדיקת זרע פשוטה מאשר להתחיל בירור מקיף אצל האישה. עניין טכני בלבד. והרופא שהתחיל הפוך - אידיוט שגם בזבז הרבה כספים למערכת הרפואית. עוד כמה זוגות כאלו ואני בטוחה שמישהו במנגנון הכספי כבר יעלה על זה ויעשה לו בעיות.

אני משתמשת בדיאפרגמה

בלי קוטלי זרע, כי יש גבול לכל תעלול. זה לא נחשב כלכך בטוח, אבל - בתור אמצעי מכאני זה פי 100 יותר טוב מקונדום (כי לא מרגישים). חסרון - צריך להשאר עם זה 6 שעות לאחר השימוש (וכעקרון זה מגביר סיכוי לדלקת בדרכי השתן). ברור שזה מוריד מהספונטניות, אבל פחות מקונדום (כי אפשר לשים גם לפני).

אמאאור

New member
אני מתעבת גלולות

הורמונים תמיד השפיעו עלי לרעה. הפסקתי לקחת גלולות 4 שנים לפני ההריון ועברתי לשיטת המודעות לפריון. אצלי יש מחזור מאוד-מאוד סדיר, עם תופעות ברורות של לפני ביוץ וביוץ, וממש קל לי ליישם את השיטה. גם עכשיו, אני מניקה אבל מקבלת מחזור סדיר לחלוטין, ומשתמשת באותה השיטה.

ליcות

New member
שאלה בקשר לזה..

גם אני רוצה להשתמש בשיטה הזו שהיתה לי טובה בזמן שניסיתי להיכנס להריון, אבל מה לעשות עד שאקבל מחזור? אני חודשיים אחרי לידה ומניקה מלא.. גלולות לא באות בחשבון וקונדומים רק אם אין ברירה
. אז מה עושים עד שהמחזור מגיע? ו.. נעים מאוד להצטרף סוף סוף גם לפורום הזה

אמאאור

New member
השיטה לא יעילה אם אין לך מחזור סדיר

יש נשים שמקבלות בזמן ההנקה (כמוני, קבלתי 9 שבועות מהלידה), יש שלא. עד שלא תקבלי בצורה סדירה, השיטה ממש לא בטוחה. אז בנתיים - רק קונדומים, או "שיטת האקמול", מכירה? שיטת האקמול - מחזיקים כדור אקמול חזק-חזק בין הרגליים
ולא נכנסים להריון

ליcות

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

טוב נו.. אז נחזור לקונדומים (רק המחשבה על זה מורידה לי את מעט החשק שעוד יש לי
).

מאז

New member
בזמנו אמר לי הרופא

שהבעיה עם קוטל זרע זה שאם בכל זאת יש הריון, יש סיכון מסויים שזה פגע בעובר. שאלתי במקום נוסף ואמרו לי- מה פתאום! מישהי שמעה את הדעה הזו?

גם לי ההורמונים עושים רע לגוף

ולכן אני עם התקן ללא הורמונים, שהוחדר עוד בטרם קיבלתי מחזור לאחר הלידה. היום אני עם מחזור סדיר, קצת יותר קשה ממה שהיה קודם, אבל נסבל.

טלטוש

New member
אצלי יש מניעת הריון ביולוגית וטבעית

1. הילדים שבוכים מתעוררים בדיוק ברגע הלא נכון. 2. בעל שמגיע הביתה הרבה אחרי שאני ישנה. 3. הורמון בשם פרולקטין ברמות מאוד גבוהות גם כאשר אני לא מניקה והוא ידוע כמונע ביוץ...

למעלה