בחירת אמצעי מניעה

קארין29

New member
אמצעי מניעה ללא הורמונים

לאחר שימוש לא מוצלח בגלולות שגרם להשמנה ולירידה הדרגתית בחשק המיני החלטתי להפסיק ולעבור לשיטת חיזוי הביוץ. ואז בימי הביוץ השתמשתי בספוגית. היה בסך הכל בסדר. היא מורגשת בזמן הסקס, תלוי כמובן בעומק החדירה, אבל כמעט ולא פוגעת באיכות האורגזמות. לאחר מכן נכנסתי להריון עם הילד הראשון שלי. המודעות לביוץ סייעה לי להיקלט כבר על החודש הראשון לנסיונות.לאחר הלידה הכנסתי התקן ללא הורמונים, למרות התנגדותו של הרופא לשים התקן לאחר לידה אחת בלבד. היה נהדר. מעט יותר דימום, אבל חוץ מזה מי זוכר שהוא שם. בתום חמשת השנים, הוצאתי את ההתקן ובהמלצת הרופא הכנסתי מירנה. היה זוועה. תוך שבועיים התחילה עלייה במשקל, מצבי רוח, נפיחות, שיבוש במחזור הטבעי, איבדתי את הקשר שהיה לי עם הגוף והמחזור, בדיוק כמו בתקופת הגלולות. לאחר 3 חודשים נשברתי והוצאתי אותו וחזרתי להתקן רגיל ללא הורמונים. הוצאתי אותו כשרציתי הריון ושוב נקלטתי תוך חודש. היום, לאחר הלידה השנייה שוב חזרתי להתקן ללא והפעם אפילו הבחנתי שאין הגברה של דימום המחזור. אולי ההתקנה היתה טובה יותר הפעם, לא יודעת. בשורה התחתונה - מי שרגישה להורמונים (לפרוגסטרון יותר נכון)- גם הכמות המזערית שבמירנה תשפיע עליה. המלצתי החד משמעית - לא להכניס הורמונים לגוף אם לא חייבים ואם קיימות אופציות נטולות.

למעלה