בחירת אמצעי מניעה

בקשר לקשירת חצוצורות

זה לא כל כך פשוט. במילים עדינות הרופאים לא ממש ששים לעשות זאת. (במילים פחות עדינות מכר יקר, שהלך צעד קדימה ובירר, אמר שהרוםא אמר לו שכל עוד אין בעיה רפואית פשוט לא עושים את זה).

סליחה - התכוונתי לקשירת צינורית

התכוונתי לכתוב קשירת צינורית - כתבתי קשירת והמקלדת המשיכה לבד...

lulyK

New member
אבל אין שום בעיה לתת לנשים

לצרוך הורומונים לצוכי מניעת הריון חצי מחייהן בלי בעיה רפואית.

זה בדיוק העניין

כי אם האישה הייתה באה ומבקשת קשירת חצוצורות - לא הייתה שום בעיה. אבל שגבר מבקש מרופא לקשור צינוריות - הרופא מתחיל להסביר לו על אלפי בעיות שיכולות לצוץ ולמה לא כדאי לא והשיא - "שאשתך תקשור". באיזה קלות זה בא שזה קשור לאישה.

גומית

New member
נו באמת...

אתן ממש חברורה של מתחסדות. מה לא מתעסקים לנו בעניינים השכם וערב ? (הריון=בדיקות/לידה/אקססוריז/אולי סטריפינג/ושות.). הרי כל בדיקה אצל גניקולוג היא חצי פולשנית. גם אני חושבת שבן הזוג יכול וצריך לקחת אחריות על תכנון הילודה אבל בואנה לא נהפוך את העובדות על פיהן. לגבי גיל המעבר, סליחה, זו עניין פיזיולוגי והורמונים ניתנים כדי להקל על תהליך הבלות. אצל גברים זה בא לידי ביטוי במשבר אמצע החיים או משהוא בסגנון ויתכן שבשלב הזה רצוי שכל גבר יאמץ לעצמו פסיכולוג צמוד לתקופה.

עמית@

New member
ואצל נשים הכל עובר חלק?

קשיים נפשיים לא קשורים רק במגדר.

lulyK

New member
"ענתי על דברי קודמותיי"

אז ככה את קוראת למשפט כמו "אתן ממש חבורה של מתחסדות". אימצתי.

גומית

New member
../images/Emo13.gif

אנחנו כאן על מנת להחליף דעות ולא כולן חייבות להסכים עם דעותייך הנחרצות.

lulyK

New member
אולי נאי סובלת מבעיה בהבנת הנקרא

אבל נראה שדווקא הסכמת איתנו.

למה אני צריכה להיות שפן ניסיונות

של הרפואה? למה אני צריכה לקחת הורמונים שאין לאף אחד מושג איך הם משפיעים על כל מחלות כמו סרטן לדוגמא? ועכשיו תשובות בשבילך: אני לא חושבת שאני מתחסדת. כן כל בדיקה אצל קניקולוג היא פולשנית ולכן לא קל לי ללכת. יש הבדל גדול בין קשירת חצוצורות וקשירת צינורית - באיך שהם משפיעים על הגוף. על הנקבה - קשירת החצוצורות משפיעה בצורה גרועה יותר מאשר קשירת צינורית הזרע אצל הגבר. אין שדום סיבה בעולם ש"כל בהעולם" מדבר על קשירת חצוצורות, אבל הס מלהזכיר שגבר יכול גם. למה? הוא לא אחראי על הגוף שלו? על הילדים שנולדים לו? רק אישה צריכה להיות אחראית על העניין? אני יכולה להכניס לגופי הורמונים והתקנים ולעשות ניתוחים, והגבר יעמוד בצד בפרצוף של "זה לא עינייני"? ההודעה של היא כל כך שוביניסטית בעיני....

גומית

New member
זה לא מה שכתבתי

כמובן שעל בן הזוג לקחת אחריות על תכנון הילודה אבל אין ספק שמסיבות ביולוגיות מהותיות, התעסקות ב"עניינים" זה דבר שבשגרה עבור נשים. לכן ,אני מניחה, שהפתרון הכרוגי הנפוץ הוא זה שמטפל באישה ולא בגבר. זה עניין פזיולוגי ולא קשור ומגדר. היתכן שתאשימי את אלוהים בהיותה שובניסטית ?

../images/Emo4.gif

"גם אני חושבת שבן הזוג יכול וצריך לקחת אחריות על תכנון הילודה אבל בואנה לא נהפוך את העובדות על פיהן" נהפוך עובדות על פיהם? כן אני רוצה שהאיש שלי שנחליט להפסיק לעשות ילדים - יעשה קשירה. עכשיו תסבירי לי מה זה "לא נהפוך את העובודת על פיהם" ועל איזה עובדות את בדיקו מדברת. וד"א זה מה שאני רוצה שגברים ונשים יתעסקו "בעיניינים" (דברייך) שווה בשווה. קצת קשה לי להא5שים את אלוהים....

גומית

New member
עובדה אחת (נקבה)

= להפוך עובדה על פיה ולכן ברבים = להפון עובדות על פיהן. מעבר לזה אין לי אנרגיות להכנס לדיון האם גברים יוכלו אי פעם ללדת או לחליפין לעבור את בדיקות המעקב במקום נשותיהן. sorry

לתקן מישהי באמצע ויכוח

זה מתכון בטוח להעביר את כל הקהל לצד שלה. ירדת כאן לרמה שלא מכבדת את הדיון. sorry

"התעסקות בעניינים" זה לא דבר שבשגרה

בשבילי. אני עושה את זה רק כשאני חייבת לעשות זאת מבחינה בריאותית. וניחא, נגיד שהתעסקות בעניינים הייתה כן עניין שבשגרה אצלי, זו הייתה הסיבה הכי פחות טובה להכריע מי משני בני הזוג צריך לעבור את ההליך. לעבור הליך כירורגי של קשירת חצוצרות רק מפני ש"אני רגילה שדוחפים לי ידיים לשם"? לא נראה לי סיבה מספיק טובה. בלי קשר להתחסדות.

neta2

New member
מסכימה עם טלי. לא צריכה להוסיף

על מה שהיא כבר אמרה. עזבי מתחסדות, התנשאות זה גרוע הרבה יותר-לתקן כותבת שאינך יודעת אם השגיאה נעשתה מתוך מהירות הקלדה, דיסלקציה, עולה חדשה ועוד. אותי, ההתנשאות הזאת שלך, מקוממת הרבה יותר!

למעלה