בחירת בי"ס

raananh

New member
לא הייתי ציני

רוב מוחלט של הסינים (ומנהיגיהם לאורך אלפי שנים) הם לא "דתיים" או שמאמינים בדתות/פילוסופיות החברתיות (טאואיזים, קונפוציזם, בודהיזם)... והרבה מהם לא מאמינים בשום דבר. ... ולמרות זאת, יש להם היסטוריה יחסית שקטה, בלי רצח, הרג המוני, מלחמות, מלחמות אזרחים, וכולי. הם הסתדרו יופי בלי עשרת הדיברות וחוקים/כללים שכתובים בספרים עתיקים. אגב, רק בנושא הזה של "מלחמות אזרחים" זה מדהים לארץ כל כל גדולה, עם כל כך הרבה אנשים, כל כך הרבה שפות וכל כך הרבה שבטים וקבוצות אתניות. אני מסכים איתך לחלוטין שדת תמיד שימשה ככלי בידי שליטים (ומנהיגים דתיים) לעשות הרבה רע. ולכן, הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה לא להשתייך לשום דת מאורגנת. אני מאוד חשדן כלפי כל דת מאורגנת עם מנהיגים דתיים. רענן

Ludwig

New member
אתה בטוח שאינך ציני?

ההיסטוריה של סין רצופה מלחמות פנימיות על השלטון באזורים השונים ומלחמות רבות בין האזורים השונים כמו ברוב העולם. אבל מה שנכון לדעתי בדבריך הוא שדת מאורגנת בסגנון המערבי לא הצליחה להתנחל בקרב הסינים למעט בקרב מיעוט מוסלמי קטן ומיעוט נוצרי זניח לחלוטין.

raananh

New member
אני לא מומחה בהיסטוריה של סין

אני לא מומחה בהיסטוריה של סין... ונכון שהיה להם פה ושם מלחמות פנימיות, אבל עד כמה שאני יודע, זה רק קרה כששושלת קיסרית אחת נפלה והשנייה ניסתה לקום במקומה. וגם אז, האזרחים לא היו הקורבנות העיקריים - זה היה יותר מאבק כוחות של שני צדדים כשהתושבים מתבוננים בשקט ומסתכלים על מה שקורה. בין המיקרים האלו, במשך מאות שנים בין כל מיקרה כזה (ולפעמים יותר מ-1000 שנה), היה שקט ושלווה בסין. רענן

Ludwig

New member
לא מדויק...

לאורך רוב ההיסטוריה הסינית לא היה קיסר אחד ששלט על כל סין והיו הרבה מלחמות פנימיות ובין אזורים שונים. לאחר איחוד סין אכן היו פחות מלחמות (וזו היתה ההצדקה הסינית העיקרית לתמיכה בשלטון מרכזי יחיד). מצב זה נכון להרבה מקומות בעולם, ולא נראה לי שקשור לדת זו או אחרת.

raananh

New member
סין אוחדה לראשונה ב-285 לפני הספירה

סין אוחדה לראשונה ב-285 לפני הספירה... ומאז כל מיני כוחות חיצוניים ניסו להרוס אותה... ואפילו הצליחו לכבוש אותה בחלקה. אבל, מה זה משנה פרטים מדוייקים? באופן כללי, כפי הנראה תסכים איתי, שזה אומה מאוד שלווה, לא אלימה, לא כובשת, עם סדר ומשמעת, ללא צורך בדת חזקה, מנהיגים חזקים, חוקים, דיברות, כללים, מערכת בית משפט מסובכת, מעמדות, ניצול, עבדות, וכולי וכולי שהיו תמיד בשאר העולם עד ממש לאחרונה... רענן

למעלה